Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολύ φθηνά σε σχέση με έναν Ευρωπαίο με αποτέλεσμα αρκετοί να καταφεύγουν σε αυτούς (freelancer.com πχ)

Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, αλλά ρε παιδιά νομίζω ότι αρκετοί (όχι οι περισσότεροι) κάνουν μπακαλοφουλειές επειδή δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις...

Συγκεκριμένα μου έχει κάνει εντύπωση τελευταία ότι πάρα πολλά sites τους είναι εύκολα Exploitable...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βλέπω ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολύ φθηνά σε σχέση με έναν Ευρωπαίο με αποτέλεσμα αρκετοί να καταφεύγουν σε αυτούς (freelancer.com πχ)

Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, αλλά ρε παιδιά νομίζω ότι αρκετοί (όχι οι περισσότεροι) κάνουν μπακαλοφουλειές επειδή δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις...

Συγκεκριμένα μου έχει κάνει εντύπωση τελευταία ότι πάρα πολλά sites τους είναι εύκολα Exploitable...

Ολίγον άσχετο, αλλά το το ζουμί για μένα είναι πως οι Ινδοί έχουν πιάσει το νόημα κι έχουν μαζέψει όλο το outsourcing παγκοσμίως (εμείς εδώ στην Ελλάδα την έχουμε δει αφεντικά μάλλον και απαξιούμε... τρομάρα μας).

Δημοσ.

... νομίζω ότι αρκετοί (όχι οι περισσότεροι) κάνουν μπακαλοφουλειές επειδή δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις...

Αυτή η ατάκα μπορεί να γίνει applied σε οποιαδήποτε εθνικότητα θες.

Πολλοί ινδοί καταφεύγουν στον προγραμματισμό καθώς είναι μια εφικτή λύση να ξεφύγουν από τη μίζερη πραγματικότητα της χώρας τους. Πέραν τούτου, ισχύει ότι ισχύει σε όλους, αυτοί που είναι καλοί κάνουν καλά πράγματα, αυτοί που είναι μέτριοι κάνουν μέτρια, και οι άμπαλοι γίνονται θέμα συζήτησης σε φόρουμς...

Δημοσ.

ότι να ναι όμως.

Πολλοί ινδοί καταφεύγουν στον προγραμματισμό καθώς είναι μια εφικτή λύση να ξεφύγουν από τη μίζερη πραγματικότητα της χώρας τους. Πέραν τούτου, ισχύει ότι ισχύει σε όλους, αυτοί που είναι καλοί κάνουν καλά πράγματα, αυτοί που είναι μέτριοι κάνουν μέτρια, και οι άμπαλοι γίνονται θέμα συζήτησης σε φόρουμς...

το θέμα είναι συγκεκριμένο, "μερικοί κάνουν μπακαλοδουλειές, χαλάνε τη πιάτσα στο Freelancer Πχ" και πιο το αποτέλεσμα μιας δουλειάς τους?????

το κάθε 15άχρονο να σου κλέψει όλα τα δεδομένα στη βάση σου, και να σου hackari το σιτε...

δεν είναι πράγματα από το μυαλό μου, τα βλέπω...

το θέμα είναι συγκεκριμένο, γιατί μου λες αυτά που λες? φυσικά υπάρχουν και τέτοια άτομα "καλοί & καλά πράγματα" δεν είπε κανείς τίποτα, μιλάμε για μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων...

εσύ/εσείς γιατί μιλάτε για το άλλο άκρο, ;;; δεν είπε κανείς τίποτα για το άλλο άκρο...

ΟΥΤΕ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ (που υπονοεί το "όλοι")DEVELOPERS ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΑΛΟΙ,

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΗ -> ΜΕΡΙΚΟΙ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ

που Αρκετός αμπαλος-κόσμος λόγο κόστους καταφεύγει σε τέτιους

Δημοσ.

[...]

Ίσως υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό «μπακάληδων» προς τα κει (δε ξέρω) αλλά σίγουρα ισχύει το από-πάνω.

Λόγω δουλειάς, πέφτει συχνά κράξιμο στους Ινδούς που συνεργαζόμαστε αλλά το ίδιο συχνά πέφτει και στους Γερμανούς developers.

Απλά οι Ινδοί είναι παντού, οπότε είναι και πιο «εκτεθειμένοι». Όπως πιο εύκολα θα βρεις κόσμο να κράζει το Χ μεγάλο κατάστημα πληροφορικής παρά τον μπαρμπά-Μήτσο με το κομπιουτερομάγαζο στην γωνία.

Δημοσ.

Δεν επιασα κανενα άκρο, απο τη στιγμη που ο καθένας (αμπαλος ή μη) μπορει να μπει στο freelancer και να προσφερει τις υπηρεσιες του και να ζητησει ότι τιμη θέλει, οκ. Είτε δέχεσαι είτε όχι. Υπαρχει και σύστημα αξιολογησης τον μελών, όπως επίσης μπορεις να ζητησεις δειγμα δουλείας κτλ απο τον ενδιαφερόμενο. Δηλ, πρακτικά ότι θα συνέβαινε και αν τον ευρισκες μέσω αγγελιας και επικοινωνουσατε τηλεφωνικά ξερω γω. Αν θες σοβαρή δουλεία, δεν ελεγχεις πρωτα τον επαγγελματια που σε αναλαμβάνει;

Δημοσ.

Sites όπως το Elance λειτουργούν με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, ή τέλος πάντων, μια αρκετά καλή τιμή, συνήθως αρκετά κάτω από το μέσο όρο για μια δεδομένη δουλειά. Δε λειτουργούν με κριτήριο την ποιότητα.

Εάν λοιπόν θέλεις να μπεις σε αυτή την αγορά, θα παίξεις με τις τιμές της. Αλλιώς υπάρχει και άλλος δρόμος, σίγουρα με λιγότερους Ινδούς (αλλά με περισσότερες απαιτήσεις).

Δημοσ.

Btw, η πιατσα ΔΕΝ χαλαει, η πιατσα ειναι ετσι φτιαγμενη ωστε οσο περναει ο καιρος οι τημες να πεφτουν!

Πολλοι freelancers, λιγα projects.

Ο νομος της αγορας και της ζητησης ;)

Δημοσ.

Οι Ινδοί προγραμματιστές είναι ένα θέμα που χωρά μεγάλη κουβέντα, πάει αρκετός καιρός που είχα πετύχει μια συζήτηση σε κάποιο forum του εξωτερικού όπου Αμερικάνοι & Ινδοί προγραμματιστές κυριολεκτικά σκοτώνονταν μεταξύ τους για οτιδήποτε, από το πως γράφουν κώδικα οι μεν & οι δε ως το ποίοι κλείνουν το καπάκι της τουαλέτας στον εργασιακό τους χώρο και πλένουν τα χέρια τους κατά την επιστροφή τους στο γραφείο (!)

Πολύ γέλιο!

Δημοσ.

Δεν επιασα κανενα άκρο, απο τη στιγμη που ο καθένας (αμπαλος ή μη) μπορει να μπει στο freelancer και να προσφερει τις υπηρεσιες του και να ζητησει ότι τιμη θέλει, οκ. Είτε δέχεσαι είτε όχι. Υπαρχει και σύστημα αξιολογησης τον μελών, όπως επίσης μπορεις να ζητησεις δειγμα δουλείας κτλ απο τον ενδιαφερόμενο. Δηλ, πρακτικά ότι θα συνέβαινε και αν τον ευρισκες μέσω αγγελιας και επικοινωνουσατε τηλεφωνικά ξερω γω. Αν θες σοβαρή δουλεία, δεν ελεγχεις πρωτα τον επαγγελματια που σε αναλαμβάνει;

φυσικά, δυστυχώς όμως ο άλλος απλά θέλει πχ ένα σιτε και δεν ξέρει πολλά πολλά ... απλά βλέπει φθηνά και λέει οκ...

Δημοσ.

directx αν εχεις γραψε λινκ του φορουμ.

Μπορεί να μιλάμε και για δυο χρόνια πίσω, επιφυλάσσομαι αν έχω κρατήσει κάποια κόπια του νήματος στο αρχείο μου.

Δημοσ.

φυσικά, δυστυχώς όμως ο άλλος απλά θέλει πχ ένα σιτε και δεν ξέρει πολλά πολλά ... απλά βλέπει φθηνά και λέει οκ...

Αυτό φίλε Downloadpercent δεν είναι "προνόμιο" Ινδών (Πακιστανών, κλπ) ... κι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν "φοιτητές" που φτιάχνουν σελίδες με 100-150 ευρώ κι όταν εσύ λες του "πελάτη" €350,00 χαριστικά επειδή είναι γνωστός σου, σε κοιτάει λες και είσαι ο λήσταρχος νταβέλης... δεν ξέρει ή/και δεν τον ενδιαφέρουν οι διαφορές... site ακούει στον έναν, site και στον άλλον.

Δημοσ.

Αυτό φίλε Downloadpercent δεν είναι "προνόμιο" Ινδών (Πακιστανών, κλπ) ... κι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν "φοιτητές" που φτιάχνουν σελίδες με 100-150 ευρώ κι όταν εσύ λες του "πελάτη" €350,00 χαριστικά επειδή είναι γνωστός σου, σε κοιτάει λες και είσαι ο λήσταρχος νταβέλης... δεν ξέρει ή/και δεν τον ενδιαφέρουν οι διαφορές... site ακούει στον έναν, site και στον άλλον.

Συνήθως πάει όπως τα λες αλλά έχω δει να συμβαίνει και το αντίθετο δηλαδή να μην προτιμούν ένα φοιτητή που θέλει 100-150 ευρώ (και που ίσως λόγω τρέλας να το έχει ψάξει το θέμα και να κάνει καλούτσικη δουλειά) και να παίρνουν ένα "επαγγελματία" που να ζητάει τα κέρατα και να κάνει @@ δουλειά.

Στη πόλη μου (και υποθέτω ισχύει γενικά στις μικρές πόλεις) είναι ειδικά ένας "επαγγελματίας" ο οποίος έχει κάνει όνομα και θεωρείται guru (τον δείχνουν μάλιστα συχνά-πυκνά και στο τοπικό κανάλι όποτε θέλουν εξήγηση για θέματα πληροφορικής) και όλοι πάνε σε αυτόν. Εντωμεταξύ το άτομο μιλάμε δεν έχει ιδέα. Για όσους έχουν δει την ταινία hackers με την Jolie, είναι σαν τον διευθυντή του FBI. Έμαθε δηλαδή 5 ατάκες με πιασιάρικες λέξεις και τις λέει. Όσοι τον βλέπουν και δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, θαμπώνονται και νομίζουν ότι είναι τέρας γνώσεων το οποίο ενισχύει το καλό όνομα.

Έχει έτοιμο ένα joomla ή κάποιο παρόμοιο framework και απλά αλλάζει τους τίτλους και τις φωτογραφίες. Συνέχεια βλέπω ιστοσελίδες μικρών εταιριών και καταστημάτων της πόλης να είναι ολόιδιες. Σημείωση: α) οι περισσότεροι πελάτες έχουν τέτοια εργασία που η ιστοσελίδα τους απλά περιέχει μια φωτογραφία του καταστήματος και κάποια ιστορικά πράγματα όπως πόσα χρόνια είναι στο χώρο, τι έχουν πετύχει και άλλα τέτοια, δηλαδή ούτε 30 λεπτά δουλειά. β) Οι τιμές του κυμαίνονται 500-800 ευρώ.

Δυστυχώς πολύς κόσμος αρέσκεται να τον κοροϊδεύουν.

Δημοσ.

Οι Ινδοί προγραμματιστές είναι ένα θέμα που χωρά μεγάλη κουβέντα, πάει αρκετός καιρός που είχα πετύχει μια συζήτηση σε κάποιο forum του εξωτερικού όπου Αμερικάνοι & Ινδοί προγραμματιστές κυριολεκτικά σκοτώνονταν μεταξύ τους για οτιδήποτε, από το πως γράφουν κώδικα οι μεν & οι δε ως το ποίοι κλείνουν το καπάκι της τουαλέτας στον εργασιακό τους χώρο και πλένουν τα χέρια τους κατά την επιστροφή τους στο γραφείο (!)

Πολύ γέλιο!

"Έχεις δίκιο..." μια πραγματικά μεγαλειώδη ατάκα. Ειδικα σε τετοιες περιπτώσεις...

Χανεις τωρα ενεργεια και χρονο να τσακωθεις με τον αλλον.... νααααααααα. Αφου και να κατσεις να συζητησεις δεν θα αλλαξει αποψη και στο τελος θα νιωθει και προσβεβλημένος.

Το oDesk παντως ειναι πολυ καλη περίπτωση!!!! Μπορεις να τσιμπήσεις καμια δουλειτσα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...