Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...για να μην ανοίγω νέο θέμα...

μπορούμε να κάνουμε αγορές από κάποιο ευρωπαϊκό amazon και να υπαχθεί στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές ?

...κοινώς...να μη πληρώσω Φ.Π.Α... ? :-)

Τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο λογαριασμό μου ?

Πρέπει να επικοινωνήσω πρώτα μαζί τους ?

Εννοείς να σου κόψουν και τιμολόγιο;

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καπου ειχε αναφερθει σε αλλο νημα του forum αυτο..

Νομιζω πρεπει το ΑΦΜ σου να ειναι eligible για ενδοικοινοτικες συναλλαγες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν γίνεται. Μπορείς να τους ρωτήσεις βέβαια.

Καπου ειχε αναφερθει σε αλλο νημα του forum αυτο..

Νομιζω πρεπει το ΑΦΜ σου να ειναι eligible για ενδοικοινοτικες συναλλαγες.

Έχω ήδη κάνει στην εφορία τη σχετική τροποποίηση/ενημέρωση για την πραγματοποίηση ενδοκοινοτικών αποκτήσεων.

Από εκεί μου είπαν πως ο Α.Φ.Μ. παραμένει ο ίδιος, απλά συμπεριλαμβάνεται πλέον σε μια κοινοτική "λίστα" μητρώων

και πλέον μπορώ να πραγματοποιώ αγορές ενδοκοινοτικά...

Το πρόβλημά μου είναι πως δεν έχω κάνει καμία τέτοια συναλλαγή και ήθελα να μάθω τον τρόπο (κυρίως από το amazon), ή πιθανούς κινδύνους και προβλήματα που μπορούν να προκύψουν

Επεξ/σία από Commendatore
Δημοσ.

Το ψάχνεις καλά ε; ενημέρωσες και την εφορία.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ούτε και εγώ έχω κάνει κάποια παρόμοια συναλλαγή.

Πάντως, αν βγάλεις άκρη ενημέρωσέ μας.

Δημοσ.

Το ψάχνεις καλά ε; ενημέρωσες και την εφορία.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ούτε και εγώ έχω κάνει κάποια παρόμοια συναλλαγή.

Πάντως, αν βγάλεις άκρη ενημέρωσέ μας.

Ούτως ή άλλως είναι υποχρεωτικό να το κάνεις μέσω εφορίας,

η οποία αναλαμβάνει να καταχωρήσει τον Α.Φ.Μ. του ενδιαφερόμενου στο κοινοτικό μητρώο.

Αυτό απαιτεί 1-2 εργάσιμες έως ότου ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

Από 'κεί και πέρα, ο φορολογούμενος οφείλει εντός του μήνα να δώσει το τιμολόγιο στο λογιστή του για τα υπόλοιπα...

Το θέμα είναι με ποιόν τρόπο (?) γίνεται η παραγγελία από το amazon

(ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού), ώστε το τιμολόγιο να αναγνωρίζεται από την εφορία

Δημοσ.

το πιο ευκολο ειναι να μιλησει απευθειας με το amazon.προβλημα στην συναλλαγη δεν θα εχει η γενικοτερα αλλα προβληματα.απλα σιγουρα πρεπει να προηγηθει καποια κουβεντα αν και πολλα sites εχουν πεδια για να συμπληρωσεις οπως ονομα εταιρειας κτλ.

Δημοσ.

το πιο ευκολο ειναι να μιλησει απευθειας με το amazon.προβλημα στην συναλλαγη δεν θα εχει η γενικοτερα αλλα προβληματα.απλα σιγουρα πρεπει να προηγηθει καποια κουβεντα αν και πολλα sites εχουν πεδια για να συμπληρωσεις οπως ονομα εταιρειας κτλ.

Μάλλον θα χρειασθεί να επικοινωνήσω μαζί τους, προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων...

Εντόπισα ήδη το αντίστοιχο πεδίο στη φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων,

αλλά βλέπω πως έχει ένα κείμενο επεξήγησης για τις βασικές απορίες (....το οποίο θα πρέπει να μελετήσουμε....)

Πέρα από αυτό όμως θα ήταν πολύ χρήσιμη η άποψη κάποιου μέλους,

το οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει ενδοκοινοτικές συναλλαγές ώστε να μας μεταφέρει τις εμπειρίες του

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

θελω να αγορασω κατι απο το amazon αλλα λεει απο κατω: Shipping:Currently, item can be shipped only within the U.S. and to APO/FPO addresses. For APO/FPO shipments, please check with the manufacturer regarding warranty and support issues.

αυτο σημαινει οτι Ελλαδα δεν στελνουν; διαβασα πιο πριν στο τοπικ οτι μπορουν να μου το στειλουν και παλι... θα πληρωσω πολλα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...