john654321 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Καλημερα παιδες , μπηκα στο σιτε της cyta για να κανω ελενχο να δω ποσο μακρια ειμαι απο το dslam και αυτο που μου εβγαλε ηταν "Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 2487,8 (m)." γινεται αυτοο ?τοσο μακρια ?? ειχα μια εντυπωση πως η μεγιστη αποσταση ειναι 2khm ή κανω λαθος ?
Anubis13 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Οχι απαραιτητα για την adsl. Υπαρχουν ατομα στα 3/3.5 χιλιομετρα
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 εχω δει και attenuation 55 που ειναι σχεδον 4,5 Km. εχω δει γραμμη να παιζει και παραπανω.στα 2,8 Km νομιζω ειναι περιπου 40 attenuatiOn και κοντα στα 8 mbit συγχρονισμο αν καποιος ειναι τυχερος.το ποσο μακρια θα παιξει εξαρτατε ποιοτητα χαλκου.αλλοι παιζουν κανονικα με 50 attenuation και αλλοι εχουν 40 και συγχρονιζουν πολυ χαμηλα πιο χαμηλα πχ απο αλλους που εχουν 45-50 attenuation και εχουν και αποσυνδεσεις. το μεγιστο attenuation που εχω δει να παιζει ειναι κοντα στο 55-56 στην πραξη.
john654321 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 εχω δει και attenuation 55 που ειναι σχεδον 4,5 Km. εχω δει γραμμη να παιζει και παραπανω.στα 2,8 Km νομιζω ειναι περιπου 40 attenuatiOn και κοντα στα 8 mbit συγχρονισμο αν καποιος ειναι τυχερος.το ποσο μακρια θα παιξει εξαρτατε ποιοτητα χαλκου.αλλοι παιζουν κανονικα με 50 attenuation και αλλοι εχουν 40 και συγχρονιζουν πολυ χαμηλα πιο χαμηλα πχ απο αλλους που εχουν 45-50 attenuation και εχουν και αποσυνδεσεις. το μεγιστο attenuation που εχω δει να παιζει ειναι κοντα στο 55-56 στην πραξη. δηλαδη το μεγιστο που μπορω να πιασω ειναι στην καλυτερη 8mpit ? γιατι τωρα εχω cyta με 4mbit ολες οι αλλες συνδεσεις που ειχα ηταν 24αρες αλλα δεν θυμαμαι ποσο επιανε ... τωρα σκεφτομαι να βαλω wind 24αρα που ειναι σε καλη τιμη αλλα εχω ακουσει και κατι οτι δεν εχει καλο streaming και αμα δν πιανω πανω απο 8 mbit λογο της αποστασης να μην το διακινδυνευω και να ανεβασω απλο της συνδεση στην cyta στα 8mpit ποια ειναι η γνωμη σου?
poulinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 δηλαδη το μεγιστο που μπορω να πιασω ειναι στην καλυτερη 8mpit ? γιατι τωρα εχω cyta με 4mbit ολες οι αλλες συνδεσεις που ειχα ηταν 24αρες αλλα δεν θυμαμαι ποσο επιανε ... τωρα σκεφτομαι να βαλω wind 24αρα που ειναι σε καλη τιμη αλλα εχω ακουσει και κατι οτι δεν εχει καλο streaming και αμα δν πιανω πανω απο 8 mbit λογο της αποστασης να μην το διακινδυνευω και να ανεβασω απλο της συνδεση στην cyta στα 8mpit ποια ειναι η γνωμη σου? σε οποιον παροχο και να παρεις 24 αρα ειναι μεχρι 24 Mbit.απο εκει και περα παιζει ρολο η αποσταση.αν τα 3 σχεδον χιλιομετρα ειναι πραγματικα ναι καπου 8-9 ειναι το Max.Κοντα 40 attenuation.αφου εχεις cyta 4 mbit πες μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου να δουμε ακριβως ποσο μακρια εισαι.για wind και εγω δεν θα πολυπηγαινα.με την cyta καλυτερα τα πραγματα αλλα με χαλαει οτι δινει voip.οχι αμμεσα το voip αλλα οτι σε υποχρεωνει να χρησιμοποιησεις τον δικο της ρουτερ και αμα βαλεις αλλον χανεις το voice>μαρεσεινα εχω οτι ρουτερ θελω στην γραμμη μου
john654321 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 σε οποιον παροχο και να παρεις 24 αρα ειναι μεχρι 24 Mbit.απο εκει και περα παιζει ρολο η αποσταση.αν τα 3 σχεδον χιλιομετρα ειναι πραγματικα ναι καπου 8-9 ειναι το Max.Κοντα 40 attenuation.αφου εχεις cyta 4 mbit πες μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου να δουμε ακριβως ποσο μακρια εισαι.για wind και εγω δεν θα πολυπηγαινα.με την cyta καλυτερα τα πραγματα αλλα με χαλαει οτι δινει voip.οχι αμμεσα το voip αλλα οτι σε υποχρεωνει να χρησιμοποιησεις τον δικο της ρουτερ και αμα βαλεις αλλον χανεις το voice>μαρεσεινα εχω οτι ρουτερ θελω στην γραμμη μου ναιι και μενα στην cyta αυτο με το voip δν μου αρεσει επειδη αν δεν εχει ρευμα δεν εχεις και τηλεφωνο μουφα.. αυτη την στιγμη βρισκομαι για διακοπες στην κρητη... Οταν ανεβω αθηνα στο σπιτι θα σου στειλω τα χαρακτηριστικα της γραμμης!! Σε ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 ναιι και μενα στην cyta αυτο με το voip δν μου αρεσει επειδη αν δεν εχει ρευμα δεν εχεις και τηλεφωνο μουφα.. αυτη την στιγμη βρισκομαι για διακοπες στην κρητη... Οταν ανεβω αθηνα στο σπιτι θα σου στειλω τα χαρακτηριστικα της γραμμης!! Σε ευχαριστω για μενα το θεμα ρευματος ειναι το λιγοτερο για τους παρακατω λογους. α.αντε να γινει πχ μια δυο ωρες διακοπη ρευματος .ε και να μην εχεις σταθερο τι εγινε?εκτος αν ειναι εταιρεια κτλ. β.αν εχεις ασυρματο εκει παλι δεν θα εχεις τηλ αν δεν εχεις ρευμα. γ.παιρνεις ενα Ups Της πλακας και βαζεις ασυρματο τηλεφωνο και ρουτερ πανω.οχι ακριβο Ups ενα της πλακας απλα να σου δινει ρευμα.το ρουτερ εχει καταναλωση 5-6 watt αντε αλλα 2 το ασυρματο οποτε ενα Ups 600-700 va θα σε βγαλει καμποσες ωρες. οκ οταν εισαι αθηνα ποσταρε τα να δουμε τι γινεται και αν ειναι πραγματι 2,5 Km Η αποσταση.
john654321 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 για μενα το θεμα ρευματος ειναι το λιγοτερο για τους παρακατω λογους. α.αντε να γινει πχ μια δυο ωρες διακοπη ρευματος .ε και να μην εχεις σταθερο τι εγινε?εκτος αν ειναι εταιρεια κτλ. β.αν εχεις ασυρματο εκει παλι δεν θα εχεις τηλ αν δεν εχεις ρευμα. γ.παιρνεις ενα Ups Της πλακας και βαζεις ασυρματο τηλεφωνο και ρουτερ πανω.οχι ακριβο Ups ενα της πλακας απλα να σου δινει ρευμα.το ρουτερ εχει καταναλωση 5-6 watt αντε αλλα 2 το ασυρματο οποτε ενα Ups 600-700 va θα σε βγαλει καμποσες ωρες. οκ οταν εισαι αθηνα ποσταρε τα να δουμε τι γινεται και αν ειναι πραγματι 2,5 Km Η αποσταση. Mολις εφτασα σπιτι ! μετρησα το attenuation και βγηκε 39,6 και μπηκα στο adsl.gr και μετρησα την θεωρητικη μεγιστη ταχυτητα και μου βγαλε ADSL= 7.64 ADSL2+=12.38 Τελικα τι αξηζει να βαλω? wind 24αρα ή να ανεβασω την ταχυτητα της cyta απο 4 στα 8?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 τα 8mbit πιστεύω ότι τα πιάνεις άνετα...
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 ανετα????προσωπικα σε forthnet Με 6 snr Οι περισσοτεροι που εβλεπα με 40 attenuation επαιζαν περιπου στα 8 Mbit.ειχα δει και ατομα στα 10 ειχα δει και ατομα στα 6
john654321 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 τελικα τι να κανω ? να ανεβασω συτα ή να παω σε wind?
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 απο την μια χαλια εταιρεια στην αλλη αλλα οκ.η cyta κλειδωμενο ρουτερ τον παντρευεσαι αλλιως χανεις το voice η wind ολο παραπονα για streaming Κτλ.θα εμενα cyta Μαλλον
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 από την στιγμή που έχεις τώρα adsl δεν σου λέει το modem/router σου το max attainable rate που μπορεί να πιάσει η γραμμή σου?
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 και ας μας πει και γενικοτερα τα χαρακτηριστικα της γραμμης που εχει τωρα.
billkolias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 εμμ βασικα αν δεν βαλεις adsl δεν νομιζω πως μπορεις να μαθεις ποσο απεχεις απο τον dslam. Μπορει το καλωδιο να κανει τον γυρο του δημου για να καταλιξει σπιτι σου ,το site της cyta πως το υπολογιζει αυτο?? μηπως μετραει μονο την ευθεια?η απο τον κοντιοτερο δρομο? ας μας το αναλυσεις και εσυ poulino γιατι δεν μπορω να φανταστω πως δουλευει αυτο στο site της cyta
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα