whocares Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Οσο περνάει ο καιρός οι απαιτήσεις σε W στα συστήματα ελαττώνονται και οι επιδόσεις αυξάνονται. Ενα ποιοτικό 500άρι σηκώνει την οποιαδήποτε κάρτα (δεν μιλάω για 5970 κ 6990) και το οποιοδήποτε σύστημα Η μητρική είναι overkill και δεν νομίζω ότι θα την αξιοποιήσεις και ποτέ. Εκτός αν είσαι extreme overclocker. Σε κάρτα εγώ θα πήγαινα σε Nvidia και όχι σε ATI. Με τα παραπάνω που σου λέω σκέψου πόσα λεφτά γλυτώνεις χωρίς να χάσει κάτι το σύστημά σου και χωρίς να πάρεις νέο pc χωρίς ένα cooler της ανθρωπιάς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Από εκεί και πέρα οι επιλογές και τα λεφτά είναι δικά σου 1
stm00192 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) O λόγος του ΤΧ750 είναι επειδή το θέλω για future proof. Την έχω πατήσει με τροφοδοτικά και θέλω να είμαι καλυμένος. Περα του γεγονοτος ότι το επιχειρημα "future proof" δεν στεκει διοτι οι καταναλώσεις πλεον μειώνονται δεν αυξάνονται... θεωρεις ότι ένα σωστό μικροτερο τροφοδοτικο δεν θα είναι αξιοπιστο? Το 500R μπορεί και να έχεις δίκιο. Ναι έχει δικιο "Για την μητρική, ήθελα μια πολύ καλή μητρική, αξιόπιστη, ανοιχτή σε o/c που θα κάνω πολύ αργότερα και μου φάνηκε μετά απο πολλά διαβάσματα, μια από τις καλύτερες." Ενω όλες οι υπολοιπες φθηνοτερες Ζ77, σκανε στο ασχετο, δεν κανουν oc και γαργαλανε τοσο πολύ τον επεξεργαστή που δεν αντεχει και σκαει απο τα γελια!! Για την κάρτα δεν θα σχολιάσω καθώς απο ότι κατάλαβα θες απο ένα μαγαζί τα πράγματα. Καρτα θα επρεπε να εχεις καταλαβει μεχρι τωρα οτι καποια nvidia θα ηταν πιο καταλληλη για την δουλεια που την θελεις... αν και εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεσαι καν καρτα και η ενσωματωμενη του επεξεργαστη ειναι μια χαρα!! Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από stm00192 2
steliosfan Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Περα του γεγονοτος ότι το επιχειρημα "future proof" δεν στεκει διοτι οι καταναλώσεις πλεον μειώνονται δεν αυξάνονται... θεωρεις ότι ένα σωστό μικροτερο τροφοδοτικο δεν θα είναι αξιοπιστο? Όχι δεν λέω αυτό. Απλά επειδή κάθε φορά που αγόραζα psu μετά δεν ήταν αρκετό ή εσκαγε ή δεν έκανε καλή σταθεροποίηση κλπ, έτσι επέλεξα αυτό που είναι καλό για να μην με απασχολεί πια. Δεν λέω ότι έκανα το καλύτερο, απλά λέω πως το σκέφτηκα Ενω όλες οι υπολοιπες φθηνοτερες Ζ77, σκανε στο ασχετο, δεν κανουν oc και γαργαλανε τοσο πολύ τον επεξεργαστή που δεν αντεχει και σκαει απο τα γελια!! Δεν υπάρχεις Πάει μεγάλωσα.... το χάνω το τεχνολογικό κομμάτι. Θα το αφήσω στους γιούς μου καλύτερα..... Απλά επέλεξα την εν λόγω μητρική διότι θέλω στο μέλλον να κάνω extreme o/c και θέλω να βάλω περισσότερη μνήμη (32gb). Αυτά +επιδόσεις με έκαναν να την επιλέξω..... Έλιωσα όμως με την απάντηση σου Καρτα θα επρεπε να εχεις καταλαβει μεχρι τωρα οτι καποια nvidia θα ηταν πιο καταλληλη για την δουλεια που την θελεις... αν και εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεσαι καν καρτα και η ενσωματωμενη του επεξεργαστη ειναι μια χαρα!! Δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με την κάρτα, διότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνω render μέσω του vegas με την gpu. Το vegas κατά κύριο λόγω θέλει cpu & ram.... επίσης όπως είπα δεν παίζω παιχνίδια. Ίσως να έπρεπε να αφήσω την onboard, απλά είπα να πάρω κάτι καλύτερο, μπας και κάποια στιγμή ο μεγάλος πιστιρικάς θέλει να παίξει κάτι.... Οπότε σαν ισσοροπημένη λύση, σχετικά οικονομική και σχετικά γρήγορη για entry level ήταν η 7750 Γενικά, το σύστημα στήθηκε (+κουτί) για να μπορεί αργότερα, όταν θα χρειάζομαι κι άλλη δύναμη, να μπορεί να γίνει overclocked αρκετά, έχοντας χώρο, αέρα και άνεση για να το κάνω και όχι να πρέπει να αλλάξω πράγματα πάλι. Έτσι είπα future proof για το psu.... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από steliosfan
whocares Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Φίλε steliosfan καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά extreme oc δεν σε κόβω να κάνεις. Γιατί αν έκανες θα ήξερες ότι δεν ανεβάζουμε την ποσότητα στις μνήμες αλλά την κατεβάζουμε στο ελάχιστο για να κάνουμε extreme o/c. Επίσης τέτοιες μητρικές είναι για ψύξη άλλου είδους για το extreme o/c και όχι με αέρα. Αυτό που θα πετύχεις με την μητρική των 200ευρώ θα το πετύχεις και με μία στα 130-140 ευρώ στον αέρα. Την γνώμη μου στην είπα, απο εκεί και πέρα αποφασίζεις και πράττεις ανάλογα 1
steliosfan Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) όχι όχι μην με παρεξηγείς... καλά κάνεις και μου τα λες... απλά λέω πως το είχα σκεφτεί !!!!!! Επίσης, ξέρω να κάνω βασικό ένα βασικό o/c αλλά όχι extreme. Απλά θεωρούσα ότι αν το στήσω έτσι, θα μάθω πως να κάνω extreme και στο μέλλον θα το υλοποιήσω χωρίς ανάγκη αλλαγής πολλών components του συστήματος. Αυτό με τις μνήμες τι εννοείς? Δεν θα αυξήσω το πλήθος...απλά θέλω να έχει επεκτασιμότητα (που έχει, στα 32GB) Κοίτα, το μηχάνημα μου κόστισε κοντά στο χιλιάρικο, και σκεφτόμουνα ότι είναι μια επένδυση. Θα μπορούσε και πιο χαμηλά και έχεις δίκιο με όσα μου λες και ξέρεις καλύτερα.... Θα δω αν μπορώ να αλλάξω κάτι τώρα Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2012 από steliosfan
steliosfan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Update: Έβγαλα το pro και έβαλα το φθηνότερο P8Z77-V LX... ελπίζω να μην έκανα πατάτα. Έχει τα μισά λεφτά... Ελπίζω να είναι οκ για τον 3770k Επίσης έβαλα την HD7770 DC που δουλεύει πολύ αποτελεσματικά με το Sony Vegas, αντί της 7750 (δεν είχα πολλές επιλογές) Τέλος, επέλεξα ένα esata bracket σαν αυτό καθώς έχω ένα εξωτερικό dock station που χρησιμοποιώ με esata. Θα έχω πρόβλημα πιστεύετε με το bracket όσον αφορά στις ταχύτητες? Δεν χρησιμοποιώ hot swap (αν είναι να βγάλω τον ένα σκληρό και να βάλω τον άλλο κάνω shut down δεν έχω θέμα) Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2012 από steliosfan
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Για την σύνθεση δεν έχω να πω κάτι οτι ήταν το είπα εγκαίρως.. Σεβαστές όλες οι αποφάσεις.Οσο αφορά το bracket θα έχεις πρόβλημα μόνο αν το dock θέλει κ ρεύμα το bracket που επέλεξες είναι μόνο data, εκτός αν το ρεύμα το έχεις υπολογίσει από άλλη πηγή.
steliosfan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 μα πανω κατω οπως προκυπτει και απο την αρχη του θεματος, επελεξα αυτα που προταθηκαν εκτος της καρτας γραφικων! Το dock που εχω εχει ρευμα (μετασχηματιστη) δικο του οποτε δεν θα εχω προβλημα σωστα?
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Σωστά, καλό - οτι γουστάρεις να σου βγει το καινούριο σου λοιπόν..
steliosfan Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 οκ παιδιά πάω να το παραλάβω σε 2 ώρες. Μία γρήγορη ερώτηση: Δεδομένου ότι το pc δεν θα γίνει overclock, τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά θα μένει ώρες ανοιχτό για video rendering (9+ ώρες) και γενικά θα το πιέζω αρκετά, πιστεύετε ότι με καλύπτει η stock ψύχτρα ή να πάρω κάποια άλλη? Θέλω την άποψη σας, αφού θα είμαι εκεί μήπως πάρω ψύχτρα. Αν δεν χρειάζεται, ακόμα καλύτερα ξεμείναμε.....
ninos30 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Εγώ θα έλεγα πως ΝΑΙ. Video rendering 9+ώρες σημαίνει πως η CPU θα είναι στο 100% 9+ώρες... Αν δεν πάρεις για αυτήν την χρήση, για ποια θα πάρεις?...
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Καλό θα είναι .. αλλά θα τον πάρεις κομμάτια γιατί αλλιώς πρέπει να τους ενημερώσεις εγκαίρως ! Αν ήταν χειμώνας θα σου έλεγα άστο για αργότερα,αλλά αυτή την εποχή κ δεδομένου ότι δεν ξέρουμε ακόμα airflow κουτιού... ξηλώσου κ την φόδρα.. Όχι πάνω από 35 ευρώ μην ξεφύγεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα