steliosfan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα, Έχω κάρτα ήχου εξωτερική, σκληρούς για backup καθώς και οθόνη. Θέλω να συνθέσω ένα λίγο future proof pc, μέχρι 1.000 ευρώ, το οποίο θα προορίζεται για Video Editing (AVCHD 1080p), photo editing & Music composing. Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια. Ξέρω προκαταβολικά ότι χρειάζομαι πολύ μνήμη, καθώς τα παλιά μου DDR2 8GB Ram ίσα ίσα που άντεχαν και ο Q9550 λαχάνιαζε. Μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνετε μια σύνθεση? (από ένα κατάστημα καθώς θα το πληρώσω με δόσεις κάρτα, οπότε δεν μπορώ να επιλέξω διάφορα από πολλά καταστήματα) Ανεμένω απόψεις για M/B, CPU, PSU, RAM, SSD, Κουτί, GPU & Cooler. Ευχαριστώ πολύ
steliosfan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 1000E με ή χωρις τους τοκους των δόσεων!! Χωρίς, έχω μια +100 άνεση
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Άλλαξε την Asrock με μια Z77 Asus που σου αρέσει (θα βάλεις και τσοντουλα από το 100ρικακι) και είσαι Super με τον Stm. +1
steliosfan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Σε ευχαριστώ πολύ ! Οπότε αν βγάλω τον WD (καθώς δεν χρειάζομαι 2ο σκληρό, έχω πολλούς) είμαι στα 900 ΜΒ asrock λες? Είναι αξιόπιστο? Από που το αγοράζω το εν λόγω σύστημα? Άλλαξε την Asrock με μια Z77 Asus που σου αρέσει (θα βάλεις και τσοντουλα από το 100ρικακι) και είσαι Super με τον Stm. +1 Αυτό σκεφτόμουνα. Να βάλω την Asus και μείον τον WD θα έρθω στα ίδια
stm00192 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Asrock= οικονομικη ASUS για οποιους δεν γνωρίζουν... απο εκει και περα αν νομιζεις οτι η asus αξιζει τα παραπανω χρήματα μονο για το ονομα its you choise... Αντι να βάλεις την Asus μπορεις να βάλεις ένα καλό συστημα ψύξης... Καταστημα visionstudio.gr
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Αν δεν παίζεις η HD 4000 είναι αρκετή,στο μέλλον αν κάνεις επαγγελματικές δυνατές δουλειές,θα πάρεις μια ειδική για editing την οποία θα στην προτείνει ο κατασκευαστής του προγράμματος που χειρίζεσαι..
steliosfan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Εχει ενσωματωμένη ο επεξεργαστής!! α .... οκ !!! Έχω μείνει πίσω Και αυτή που έχει ενσωματωμένη ο επεξεργαστής είναι ίδια με την HD4350 που είχα ή χειρότερη?
ninos30 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μια εναλλακτική γιατί νομίζω πως οι BD πρέπει να προσεχθούν σε ανάλογα συστήματα. Αν δεν πεις όμως ποια προγράμματα χρησιμοποιείς για να δούμε ποιες VGAs ποροσφέρουν GPU acceleration, δεν θα είμαστε ακριβής. πχ Το Adobe Premiere PRO CS6 θέλει VGAs που από μόνες τους κοστίζουν το μισό budget Τα Adombe elements, CyberLink PowerDirector, Corel VideoStudio Pro X5, MAGIX Movie Edit Pro και άλλα, δεν θέλουν κάτι ιδιαίτερο σε VGA, αλλά τις χρησιμοποιούν. Σημειώσεις - Νομίζω πως η embedded ΗD4000 του 3770k, ΔΕΝ προσφέρει κανένα GPU acceleration - Το κούτι είναι μαζί με αυτό το 450αρι τροφοδοτικό (enermax πάλι). Υπεραρκετό νομίζω - Στο σύστημα χωράει μέχρι και η Quadro 600 για εξειδικευμένη κάρτα. Το adobe Premiere PRO CS6 ξεκινάει από την 2000 που κάνει +500 , αλλά πιστεύω ακόμα και με αυτήν θα είσαι καλύτερα από την 7770 που έβαλα - Μπορεί ο 3770k να τον έχει στα σημεία τον FX-8120, αλλά ο συνδυασμός 8120+VGA είναι σίγουρα ποο γρήγορος για Video processing
steliosfan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιώ το Vegas 11 pro, διότι προσφέρει κάποιες ευκολίες (αλλά δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε ) Δεδομένου ότι έχω ένα θεματάκι με την πιστωτική κάρτα, βρήκα έμπορο για χρηματοδότηση και έστησα αυτό το μηχάνημα, βάσει όσων προτάθηκαν στην αρχή από τον stm (δεν τα είχε όλα) Για ρίξτε μια ματιά να μου πείτε αν είναι οκ.... Και να το στείλω αν είναι για χρηματοδότηση (κάρτα γραφικών έβαλα μια οικονομική, αλλά καλύτερη από του cpu) καθώς το vegas δεν λειτουργεί καλά με GPU σε γενικές γραμμές... ειδικά στο rendering GPU acceleration. Λες να βάλω καλύτερα την 7770 just to be sure?
ninos30 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 - Ρίξε το τροφοδοτικό (δεν χρειάζεσαι με τίποτα τόσο γαιδούρι - Άλλαξε οπωσδήποτε τον SSD. Πολύ μέτριος - Σίγουρα η 7770 είναι καλύτερη. Θα δω όμως και τα specs του SW που χρησιμοποιείς - Δες κάτι στην λογική της δικιάς μου σύνθεσης. Είναι καλύτερο VFM για αυτό που θα κάνεις EDIT: Λοιπόν υποστηρίζει ξεκάθαρα GPU acceleration http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro/gpuacceleration Το καλό είναι ότι υποστηρίζει και AMD και NVidia. Καλύτερα όμως να πας σε NVidia αφού δουλεύει και το Cuda. Όχι όμως σε αυτήν που έβαλες (αμφιβάλλω αν έχει CUDA). Ρίξε από κάπου αλλού και βάλε μια GTX 560 (ακόμα καλύτερα την TI έκδοση). Αν πας σε Bulldozer θα μπορέσεις να το κάνεις με το Budget που έβαλες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα