Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Θα ήθελα την γνώμη των πιο ειδικών στο παρακάτω θέμα.

Φίλος έχει ένα laptop που φοράει 80άρη σκληρό sata. Ο δίσκος πρόσφατα έσκασε και ψάχνεται να τον αντικαταστήσει. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του laptop δεν τα γνωρίζω αλλά για να φοράει από μαμά τέτοιον δίσκο μπορούμε όλοι να τα υποθέσουμε. Αρχικά προσανατολιζόταν σε κανέναν 500άρη ή 320άρη στα 65-70 ευρώ που από ότι μου είπε ότι έψαξε κοστίζει στο e-shop. Ανάγκη από τέτοια χωρητικότητα δεν έχει γιατί ήδη έκανε την δουλειά του με τον 80άρη. Του είπα ότι ίσως αξίζει να βάλει λίγα ευρώ παραπάνω και να πάρει κανέναν SSD ή εναλλακτικά ένας άλλος δικός μου φίλος δίνει έναν μεταχειρισμένο 160άρη στα 40 ευρώ. Το μηχάνημα έτρεχε και θα τρέχει XP, έχει να κερδίσει λόγω λειτουργικού από έναν SSD ή υπάρχουν περιορισμοί λόγω XP;

Θα ήθελα την γνώμη σας για όλα τα σενάρια που προανέφερα, προτάσεις αν έχει κάποιος για κάτι διαφορετικό και πρόταση για κάποιον SSD στην περίπτωση που προκρίνεται σαν λύση.

εδιτ. Τώρα διαπίστωσα ότι δεν έβαλα σωστό τίτλο, δεν είναι αναβάθμιση αλλά δεν μπορώ και να το διορθώσω ή δεν ξέρω πως γίνεται.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όσους είχαν πρόθεση να απαντήσουν αλλά δεν πρόλαβαν.

Μου έλυσε συμφορουμίτης τον οποίο και ευχαριστώ όποιες απορίες είχα σε P.M. και για να είναι διαθέσιμη η πληροφορία σε κάποιον με παρόμοιο θέμα ποστάρω το μέρος της απάντησης του όπως μου την έστειλε:

"Λοιπον, η καλυτερη (οικονομικη) λυση ειναι να βρει εναν hdd 2.5αρη μικρο 120-250GB, εστω μεταχειρισμενο με 20-30 ευρω, ωστε να κανει τη δουλεια του πολυ οικονομικα. Αλλιως μπορει να παρει εναν ssd αλλα στα xp δεν θα εχει τριμ κατι που δεν ειναι οτι καλυτερο. Οι διαφορες θα ειναι βασικα κατα την εκκινηση, στα υπολοιπα δεν θα δει τρομερες διαφορες, τουλαχιστον οχι τοσο μεγαλες ωστε να αξιζει να δωσει 100 ευρω. Επισης τα 70 για hdd ειναι πολλα επισης και δεν ειναι συμφερον αφου και χωρο δεν θελει και το μηχανημα καποια στιγμη ισως αλλαχτει."

Δημοσ.

Ο μεταχειρισμένος δεν αξίζει λόγω μη-εγγύησης, ούτε ο ΣΣΔ για παλιό μηχάνημα. Καλύτερα να πάρει 500άρη Black "Scorpio" στα 80, που θα έχει και 5χρονη εγγύηση, κι ας "μην του χρειάζεται τόσο μεγάλος".

Δόθηκε καμμιά παράταση; Πρόλαβα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...