Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το avg μου βγαζει ιους στο users/user@fd/appdata/local/temp. πριν μου εβγαλε μια εφαρμογη με ονομα obds και τωρα bvqll. τι να κανω δεν ξερω. κολλαει και ο υπολογιστης και ολα αυτα ξεκινησαν προχθες που εβαλα το virtual dj. θα λειθει με ενα system restore?

Δημοσ.

scan εκανα και βρηκε μπολικα,α αλλα συνεχισε να κολλαει.

εκανα restore και μεχρι στιγμης δεν κολλησε ουτε εβγαλε το abg ιους. παντως αυτα τα προγραμματα εχουν ιους?

Δημοσ.

Το νόμιμο virtualdj όχι, στην free έκδοση απο το site δηλαδή, το άλλο πολύ πιθανό.

"If you know what I mean." :rolleyes:

Έτσι όπως είσαι σε προηγούμενο point, κάνε ένα σκανάρισμα με ενημερωμένο malwarebytes καλού κακού για να δεις οτι είσαι καθαρός.

Δημοσ.

Πιαζει να τα εχει παιξει το avg...μου βγαζει ολα τα αρχεια με ιους και το εκλεισα γιατι μου εσπαγε τα νευρα με τα παραθυρακια. τι μπορει να φτεει για αυτο το πραγμα? αποκλειετε αρχεια 3 χρονων τωρα να θυμηθηκε να τα βγαλει σαν ιους

Το νόμιμο virtualdj όχι, στην free έκδοση απο το site δηλαδή, το άλλο πολύ πιθανό.

"If you know what I mean." :rolleyes:

Έτσι όπως είσαι σε προηγούμενο point, κάνε ένα σκανάρισμα με ενημερωμένο malwarebytes καλού κακού για να δεις οτι είσαι καθαρός.

εκανα, δεν βρηκε τιποτα

Δημοσ.

Όχι φίλε δυστυχώς δεν τρελάθηκε το avg.

Έχεις ένα είδος patching virus, όπως sality, virut, parite κτλ.

Το avg δίνει ονομασία σε αυτά που βρίσκει;

2 προγράμματα θα σε βοηθήσουν.

Το kaspersky Rescue Disk, το οποίο το βάζεις ή σε cd ή σε usb και το βρίσκεις εδώ μαζί με οδηγίες για εγγραφή:

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208282173

Το άλλο είναι το Dr.Web Live, είτε σε iso για εγγραφή εικόνας σε cd είτε σε .exe ώστε να το γράψει αυτό μόνο του σε usb. Άρα ανάλογα με τι θες:

Dr.Web LiveCD

Dr.Web LiveUSB

Σε ό,τι βρίσκει, αν είναι δικό σου αρχείο, θα πρέπει να εμφανίζουν τα προγράμματα επιλογή disinfect/repair/heal/ δηλαδή να γίνει αφαίρεση του κακόβουλου κώδικα, και όχι delete για να σβήσει όλο το αρχείο.

Τα 2 προγράμματα αυτά είναι μάλλον τα πιο αποτελεσματικά σε αυτόν ακριβώς τον τομέα, του disinfection.

Αν δεν μπορούν αυτά τότε μάλλον πας για delete χρήσιμων αρχείων, αλλά κατα 95% θα κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

αν βαλω το kaspersky. θα πρεπει να κανω boot απο το cd? ή απλα ειναι ενα προγραμμα που το τρεχεις απο το cd?

Δημοσ.

Ναι, boot απο cd, ή απο usb αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει πως αλλάζεις τη σειρά εκκίνησης στο bios ώστε πρώτο να είναι το cd/usb.

και θα ξεκινήσει σε δικό του περιβάλλον.

Αυτό χρειάζεται γιατί αν το κάνεις απο ασφαλή λειτουργία, κάποια αρχεία συστήματος όπως το explorer.exe ή svchost.exe πάλι τρέχουν αναγκαστικά. Και αν είναι μολυσμένα και αυτά, καλύτερα να μη χρησιμοποιούνται καθόλου για να καθαρίσουν πιο εύκολα.

Εκεί βοηθάει η εκκίνηση ενός προγράμματος σε δικό του περιβάλλον.

Δημοσ.

Μπορείς ίσως να δεις τα τελευταία αρχεία που κατέβασες και έτρεξες, να τα ανεβάσεις στο virustotal και να δεις αν κατέβασες μολυσμένο αρχείο. (όχι αυτά που είναι στο pc, αλλά να τα ξανακατεβάσεις, γιατί αν όντως πρόκειται για μόλυνση όπως περιέγραψα παραπάνω, τότε δεν έχει νόημα).

Αν δεν κατέβασες μολυσμένο αρχείο, αλλά μολύνθηκες απο σελίδα χωρίς να πατήσεις κάτι μόνος σου είναι πιο δύσκολο.

Ας πούμε τώρα με το σκουπιδάκι αυτό που σου βγάζει μήνυμα να πληρώσεις 100€ για ξεκλείδωμα του υπολογιστή, πολλοί μολύνονται μέσω σελίδων φαινομενικά καθαρών, άρα δεν είναι ξεκάθαρα ακριβώς πότε και που μολύνθηκες.

Όπως και να έχει, πρέπει και ό,τι κατεβάζεις να το ελέγχεις στο virustotal, αν σου βγάλει κάποιο οτι είναι μολυσμένο τότε όντως είναι ρίσκο (και κανένα να μη βρει κάτι, πάλι μπορεί να είναι μολυσμένο ε, αν πρόκειται για κάτι "φρέσκο") και τότε αν το χρειάζεσαι αρκετά, πρέπει να το τρέξεις σε virtual machine, ή σε sandbox.

Οι τρόποι πρόληψης είναι ένα ενημερωμένο σύστημα. Δηλαδή ενημερωμένο av, ενημερωμένα windows με τα τελευταία updates, ενημερωμένο flash player, pdf reader, java.

Μετά προσοχή γενικά και εντάξει, αν τύχει και μολυνθείς, τουλάχιστον να το καταλάβεις γρήγορα, και να μην έχεις μέσα κωδικούς που είναι πολύ σημαντικοί για να μη κλαπούν.

Δημοσ.

Μπορείς ίσως να δεις τα τελευταία αρχεία που κατέβασες και έτρεξες, να τα ανεβάσεις στο virustotal και να δεις αν κατέβασες μολυσμένο αρχείο. (όχι αυτά που είναι στο pc, αλλά να τα ξανακατεβάσεις, γιατί αν όντως πρόκειται για μόλυνση όπως περιέγραψα παραπάνω, τότε δεν έχει νόημα).

Αν δεν κατέβασες μολυσμένο αρχείο, αλλά μολύνθηκες απο σελίδα χωρίς να πατήσεις κάτι μόνος σου είναι πιο δύσκολο.

Οι τρόποι πρόληψης είναι ένα ενημερωμένο σύστημα. Δηλαδή ενημερωμένο av, ενημερωμένα windows με τα τελευταία updates, ενημερωμένο flash player, pdf reader, java.

Δεν νομιζω Τακη (if you know what i mean) :mrgreen:

Αυτο το virustotal Που το βρισκω?

Δημοσ.

Δεν νομιζω Τακη (if you know what i mean) :mrgreen:

Αυτο το virustotal Που το βρισκω?

Σελίδα είναι, www.virustotal.com, όπου κάνεις upload ένα αρχείο και σου βγάζει αποτελέσματα απο 40+ antivirus. Είναι μια καλή λύση αν φυσικά δεν κατεβάζεις επικίνδυνα αρχεία με το κιλό, γιατί εκεί θα φας χρόνο...

Για τα updates, δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα, αλλά αν και έχω χρόνια να δοκιμάσω xp, ακόμα πρέπει να υπάρχουν λύσεις για να είσαι οκ με τη μαμά ms. Παραπάνω ας μη το κουβεντιάσουμε δημοσίως.

Κάνε λοιπόν αυτά που σου είπα, και γράψε αποτελέσματα. Αλλά το να κλείσεις το avg για να μη σε ενοχλεί είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις.

Δημοσ.

το εκανα Burn σε cd απο poweriso, αλλα δεν μου δινει την δυνατοτητα να bootαρω. εννοειτε εχω βαλει 1ο το cdrom.

Απο το Link που μου εδωσες κατεβασα εκεινο που λεει Kaspersky Rescue Disk 10. Μηπως εγω κατεβασα λαθος αρχειο?

Δημοσ.

Ένα .iso είναι, μεγέθους 268 MB.

Έχει γίνει σωστά η ρύθμιση στο bios; Μήπως δεν έκανες save;

Η εγγραφή έγινε σωστά; Μέσα στο cd βγάζει αρχεία ή είναι μόνο το iso μέσα;

Ξεκινάει αμέσως απο τον σκληρό; Μήπως σου βγάζει κανένα μήνυμα πρώτα τύπου "press any key to boot from cd" και δεν το πατάς.

Ξαναπροσπάθησα με 3-4 restarts ακόμα.

Αλλιώς δοκιμάζεις την μέθοδο με το usb αν έχεις usb. Που είναι και λίγο πιο γρήγορο συνήθως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...