Προς το περιεχόμενο

Meanwhile in Greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοείται ότι θα κράξω και το αυτοκίνητο που θα παρκάρει πάνω στην ποδηλατολωρίδα. Απλά αυτό το θέαμα είναι πολύ πιο σπάνιο μιας που δεν ζούμε στο Άμστερνταμ αλλά σε μια πόλη που δυστυχώς δεν έχει προβλέψει την χρήση ποδηλάτων.

Απλά η αλήθεια να λέγεται, αυτό που κάνουν και οι ποδηλάτες απ'τη μεριά τους (ακόμα και μια στο τόσο) είναι απαράδεκτο. Εκτός κι αν σκοπεύουν να μου πληρώνουν ταξί για να πάω στην δουλειά μου όταν κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους. Ας διαφημίσουν το "κίνημα του ποδηλάτου" με καναν άλλον τρόπο. Γιατί δεν βλέπω να κλείνουν τους δρόμους και ο κόσμος να τους χειροκροτάει χαρούμενος και να τους πετάει ροδοπέταλα ή ξαφνικά να θέλουν να αγοράσουν όλοι ποδήλατο για να κυκλοφορούν στο μπουρδέλο που λέγεται Αθήνα.

Ο σεβασμός έχει χαθεί ρε πούστη μου...

Έλα μια βόλτα από την Θεσσαλονίκη και θα δεις ότι δεν είναι καθόλου σπάνιο.

Εάν οι εν λόγω ποδηλάτες βγαίνουν σε μέρες και ώρες που ο κόσμος πάει στις δουλειές τους, τότε είναι απλά απαράδεκτοι. Απλά, αυτό που περιγράφεις στη Θεσσαλονίκη γίνεται Παρασκευές βράδυ, οπότε το πολύ πολύ να καθυστερήσουν αυτούς που πάνε για μπίρες. Δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Ο σεβασμός δεν έχει χαθεί, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε ποτέ.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απλά, αυτό που περιγράφεις στη Θεσσαλονίκη γίνεται Παρασκευές βράδυ, οπότε το πολύ πολύ να καθυστερήσουν αυτούς που πάνε για μπίρες. Δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Επειδή θέλει να σφίγγει το κωλαράκι του κάνοντας πετάλι έχει και το δικαίωμα να μου κλείσει το δρόμο παρασκευή βράδυ!!!!....

Δημοσ.

ναι , μόνο που για να κάνουν κάτι τέτοιο , στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον , έρχονται σε επικοινωνία με την Τροχαία Υπηρεσία , παίρνουν άδεια , και η πορεία τους συνοδεύεται απο 1 οχημα και καμια - 2 μηχανές που ρυθμίζουν την κυκλοφορία .

Αυτό , μόνο στις Πανελλήνιες Ποδηλατοδρομίες .

Για τις υπόλοιπες , συνήθως πιάνουν την τέρμα δεξιά λωρίδα προκειμένου να μην ενοχλούν .

Παρόλαυτα , δεν εχει καμία απολύτως διαφορά αυτό το "μποτιλιάρισμα" απο το να ησουν κολλημένος σε ενα φανάρι με αλλα 180 αυτοκίνητα απο μπροστά σου .

Μ ?

Δημοσ.

Φαντάσου να στον έκλεινε και τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες!

Πάντως και οι ποδηλάτες πολλές φορές είναι πρόβλημα. Τρέχουν σαν διάολοι, ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια, παραβιάζουν κόκκινο, stop, οδηγούν χωρίς κανένα φως κλπ κλπ

Αυτά είναι τα νέα ήθη που θέλουν να περάσουν; Μπράβο τους! :mad:

Δημοσ.

Δεν μιλάω για Σαλόνικα γιατί δεν ξέρω τί κάνουν οι ποδηλάτες εκεί πέρα. Εδώ πέρα πάντως μας τά'χουν κάνει τσουρέκια! Δεν είναι τρόπος αυτός να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο! Και δεν νομίζω να καλύπτονται νομικά ούτε για να κλείσουν δρόμους Παρασκευή βράδυ...

Δηλαδή εμένα αν μού'ρθει πάνω στην τρέλα μου να διαφημίσω το παρκούρ, έχω το δικαίωμα να μαζέψω 100 άτομα και να πηδάμε πάνω από αυτοκίνητα ή σε ταράτσες και μπαλκόνια σπιτιών χωρίς να μας έχουν δώσει το ΟΚ οι άνθρωποι;;!

Αν θέλετε ποδηλατόδρομους, στείλτε οργανωμένοι επιστολές στους δήμους ή πηγαίνετε μιλήστε με τον δήμαρχο. Αν υπάρχουν λεφτά και χώρος όλο και κάτι θα γίνει. Π.χ. εδώ στο Ίλιον, μετά από συζητήσεις με τον δήμαρχο, φτιάχτηκε σχετικά πρόσφατα ποδηλατόδρομος που ενώνει το κέντρο του δήμου με το πάρκο Τρίτση. Βέβαια, τώρα πια που τα λεφτά στους δήμους είναι ελάχιστα όχι ποδηλατόδρομους, ούτε καμμένη λάμπα στους δρόμους δεν βλέπω ν'αλλάζουν!

Δημοσ.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο . Υπάρχουν πολλοί τραγικοί με ποδήλατο .

Εγώ πάντα σταματάω στο κόκκινο , ΠΟΤΕ επάνω σε πεζοδρόμιο , κανονικά με φώτα κλπ . Ωστόσο είμαι απο τους λίγους και θεωρούμαι γραφικός , τόσο απο άλλους ποδηλάτες , όσο και απο τους οδηγούς ΙΧ οταν ειμαι δίπλα τους στο φανάρι και κοιτούν με απορία .

Δημοσ.

Στην πόλη μου έβαλαν ποδηλατολωριδες στην μίση πόλη με σκοπό να επεκταθεί κ στην υπόλοιπη.

Άντεξε μια βδομάδα το έργο γιατί οι κάτοικοι έσπασαν τα διαχωριστικά μιας και είχαν εξαφανιστεί οι θέσεις παρκιγκ :lol:

Δημοσ.

Τις προάλλες μαρκάραμε με μπογιά μια πλάκα στο πεζοδρόμιο η οποία έπρεπε να αλλαχθεί και μας λέει μια θείτσα η οποία έιχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της " γιατί μας σημαδεύετε το πεζοδρόμιο;" και στο καπάκι το σκυλί κάνει την ανάγκη του ακριβώς δίπλα μας.Την λέω " εσείς γιατί μας το μαρκάρετε;" :P

Δημοσ.

Τις προάλλες μαρκάραμε με μπογιά μια πλάκα στο πεζοδρόμιο η οποία έπρεπε να αλλαχθεί και μας λέει μια θείτσα η οποία έιχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της " γιατί μας σημαδεύετε το πεζοδρόμιο;" και στο καπάκι το σκυλί κάνει την ανάγκη του ακριβώς δίπλα μας.Την λέω " εσείς γιατί μας το μαρκάρετε;" :P

πιανεις το σκυλι,και το τριβεις πανω στη κουραδα του μεχρι να καθαρισει το πεζοδρομιο devil.png

Δημοσ.

Επειδή θέλει να σφίγγει το κωλαράκι του κάνοντας πετάλι έχει και το δικαίωμα να μου κλείσει το δρόμο παρασκευή βράδυ!!!!....

Ενώ εσύ, επειδή βαριέσαι να περπατήσεις, πρέπει να παρκάρεις πάνω στην ποδηλατολωρίδα και να θέσεις σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα; Άσε μην απαντήσεις. Ξέρω. Εσύ, όπως και όλοι, δεν παρκάρεις ποτέ πάνω σε ποδηλατόδρομο. Τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στις ποδηλατολωρίδες πέφτουν από τον ουρανό.

Ή μήπως σου είπε κανένας ότι οι δρόμοι έχουν φτιαχτεί μόνο για τα αυτοκίνητα; Εφόσον, λοιπόν, δεν θες να σου κλείνει κανένας το δρόμο γιατί η κούρσα σου είναι γλήγορη και τα άλογα δεν κρατιούνται, απαίτησε και εσύ να γίνουν ποδηλατόδρομοι, για να μην σου ξανακλείσει κανένας τον δρόμο. Έτσι θα βγείτε όλοι οφελημένοι.

Αλλά ακόμα και έτσι να γίνει, ξέρεις τι γίνει μετά; Θα βγείτε πάλι εσείς οι αυτοκινητάκηδες και θα γκρινιάζετε ότι με τις ποδηλατολωρίδες στένεψαν οι δρόμοι και αυξήθηκε η κυκλοφορία, μειώθηκαν οι θέσεις στάθμευσης και μπλα μπλα μπλα...

Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους, ότι η μετακίνηση με αυτοκίνητο εντός μεγάλων αστικών κέντρων, σιγά σιγά πεθαίνει, κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει συμβεί πριν από δεκαετίες.

Δημοσ.

οποιος πληρωνει πιο πολλα εχει προτεραιοτητα?

Οχι, αλλα υπαρχει ο Κ.Ο.Κ που εχει προβλεψει για τα ποδηλατα και για την συμπεριφορα τους στον δρομο.

Καλο ειναι λοιπον οι διαφορες ποδηλατικες οργανωσεις να ενημερωνουν τα μελη τους.

Ας μην περασει και εδω η χαζη νοοτροπια του πεζου που πιστευει οτι παντου εχει προτεραιοτητα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...