Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

εχω ενα αρκετα παλιο υπολογιστη και εκει που σκευτομουν τι να τον κανω ξαφικα μου ηρθε μια ιδεα

να φιαξω ενα καινουριο γυαλινο με ξυλινο πατο case με λαμπακια σκευτομαι κατι σε ξυλινο με γυαλι να φαινονται ολα και ενα πανελ με το shither και λαμπακια μπροστα αν πετυχει θα γινει πολυ ωραιο

εδω ωμως εχω μερικες ερωτησεις

πρωτα απο ολα θελω να ρωτησω αν το γυαλι θα κρατησει τις καλες θερμοκρασιες για την cpu και τη motherboard οπως ειπα το pc ειναι αρκετα παλαιων προδιαγραφων οποτε δεν θελω να το φτασω στα ορια

γινεται και αν ναι πως να αυξησεις τις επιδοσεις στα ανεμιστιρακια {πιο πολλες στροφες}

επισης υπαρχει κανα power shither με κλασικο διακοπτη on off ???{αν εχει και λαμπακια και οχι led καλα θα ηταν}

αν εχει κανεις κανα ενχειριδιο με προσαρμογη η κατασκευη κουτιου καλα θα ηταν

και αν γινετε να πειτε τις καλες θερμοκρασιες

αυτες ειναι οι επιδοσεις του υπολογιστη:

Επεξεργαστής: Pentium 4 1.5 GHz

Μνήμη RAM: 256 MB, DDR

Σκληρός Δίσκος: 20 GB, IDE

Οπτικός Δίσκος: CD

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

To μόνο που έχω να πω είναι ότι το γυαλί δεν θα μπορέσεις να το δουλέψεις. Θα χρειαστείς να κάνεις τρύπες για διάφορους λόγους, πως θα το κάνεις στο γυαλί?

Γιαυτό και όλοι καταφεύγουν στην λύση του plexi-glass.

Άλλο πρόβλημα είναι το βάρος. Για να μην σου σπάσει αυτό το πράγμα, θα πρέπει να πας σε τουλάχιστον 10-12mm πάχος. Φαντάζεσαι πόσο θα ζυγίζει?...

Όπου και να καταλήξεις πάντως, καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Πολυ καλη ιδεα το plexi glass

παρα πολυ καλη ιδεα αλλα με θερμοκρασιες τι γινεται???

και με τα ανεμιστιρακια πως ανεβαζεις ταση επισης σκευτικα να βαλω 2 ανεξαρτητα με 9 βολτη μπαταρια σε περιπτωση που ανεβει η θερμοκρασια ειναι καλη ιδεα

απο κατω εχω ενα σχεδιο ειναι χαλια αλλα δεν ειμαι καλος στη ζωγραφικη θα προσπαθησω για κατι πιο λεπτομερες

post-241822-0-90713400-1342720143_thumb.jpg

Δημοσ.

Φίλος εμένα δεν πιάνουν τα χέρια μου για τέτοια πράγματα. Κάνε ένα topic στο Overclocking & Case Modding μέρος του site κι όλο και κάποιο τσακαλάκι θα βρεθεί να σου απαντήσει. Ή πες στον paredwse να μεταφέρει αυτό εκεί.

Απλά ξέρω πως το plexi είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Αλλά όλα σε ένα κουτί με το airflow έχουν να κάνουν

Δημοσ.

θελω ενα υλικο φτηνο και διαφανες και να κραταει καλες θερμοκρασιες το set up ειναι αρχαιο δεν θελω να παθει κατι

υπαρχει??

και να ειναι πως το Ntinaras να μην εχω προβλημα στην γειωση

{ευχαριστω Ntinaras}

Δημοσ.

θα προτεινα να παιρνες ενα παλιο κουτι,να κραταγες μονο το σκελετο,και απλα τις 6 πλευρες του να τις εκανες διαφανες...

Δημοσ.

εχω ενα καλο παλιο κουτι αλλα σκευτομουν κατι σε επιτραπεζιο υπολογιστη μικρων διαστασεων με στηριγμα απο ξυλο και πανελ και αυτο απο ξυλο

η μητρικη που εχω ειναι αρκετα μικρη για την δουλεια

δηλαδη σκευτομουν να το κανω ολο απο την αρχη με πολυ φτηνα υλικα {καλο το πλεξι αλλα ακριβο }

εχει να προτεινει κανεις καπιο υλικο διαφανες και ΠΟΛΥ φτηνο περιπου κανα 20ρικο για ενα κουτι 20 x 20 x 20 δεν υπαρχει σαλιο

σκευτομουν ενα κουτι σαν και αυτο {με καπιες παραλαγες}

post-241822-0-65199300-1343043340_thumb.png

Δημοσ.

Συγγνώμη φίλε μου αρχικά σκεφτόσουν να το κάνεις απο γυαλί και σου φαίνεται ακριβό το plexiglass; Τι τιμή σου είπαν;

Από όσο ξέρω δεν είναι καθόλου μα καθόλου ακριβό σαν υλικό και παίρνεις τα κομμάτια που θέλεις, στις διαστάσεις που θέλεις.

Δημοσ.

βρηκα ενα κουτι ετοιμο στα μετρα μου 20 χ 20 χ 20 με 40 ευρω χωρις μεταφορικα

κανεις για φτηνο πλεξιγλας???

Δημοσ.

Συγγνώμη φίλε μου αρχικά σκεφτόσουν να το κάνεις απο γυαλί και σου φαίνεται ακριβό το plexiglass; Τι τιμή σου είπαν;

Από όσο ξέρω δεν είναι καθόλου μα καθόλου ακριβό σαν υλικό και παίρνεις τα κομμάτια που θέλεις, στις διαστάσεις που θέλεις.

Δυστυχώς είναι πανάκριβο...Μην κοιτάς τα χύμα φύλλα που δίνουν π.χ. στο Praktiker και είναι συνήθως φτηνά.

Σκέψου πως ένα κουτί για PC:

1) Θα πρέπει να έχει κάποιο σοβαρό πάχος (10-15mm) για να αντέξει το βάρος των εξαρτημάτων αλλά και τους κραδασμούς.

2) Συνήθως έχει διαστάσεις περίπου 15 x 45 x 50 (Μ x Π x Y - προσεγγιστικές οι τιμές μου).

3) Πρέπει ενδεχομένως να έχει θέσεις - "ράφια" για τα drives κλπ.

4) Πρέπει να έχει κατάλληλου μεγέθους οπές για ανεμιστήρες κλπ.

5) Πρέπει να έχει τρύπες με βόλτες για βίδες.

6) Θα έχει μια τουλάχιστον αποσπώμενη πλευρά (καπάκι) ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Λάβε επίσης υπόψιν πως ενδέχεται να μην μπορείς να κόψεις plexi τέτοιου πάχους χωρίς εμπειρία και εξοπλισμό της προκοπής (παίζει να λιώσει ή να θρυμματιστεί τοπικά αν δεν προσέχεις). Αν ο τεχνίτης σου ζητήσει εργατικά για να κάνει τις διάφορες τρύπες κλπ, το κόστος προφανώς θα αυξηθεί περαιτέρω...

Ακόμα και αν ψήνεσαι για τελείως DIY φάση, είναι ρίσκο να καταστρέψεις ένα φύλλο plexi κόστους 40 Ευρώ απλά επειδή έκανες λάθος προσπαθώντας να ανοίξεις βόλτες για μια βίδα...

Προσωπικά εκτιμώ πως ένα τέτοιο project θα κοστίσει, ανάλογα με τις τελικές διαστάσεις και το πάχος των τοιχωμάτων του κουτιού, γύρω στα 100 - 200 Ευρώ, χωρίς εργατικά!

Αν κάποια μέρη είναι από ξύλο σίγουρα θα γλυτώσεις λίγα χρήματα...Αλλά για μένα, αν δεν είσαι μαστόρι και πωρωμένος με τις κατασκευές, και πάλι δεν αξίζει...

Anyway, TS αν θες να σου δώσω στοιχεία επικοινωνίας με μάστορα για να πάρεις και μια πιο σίγουρη γνώμη σχετικά με το τελικό κόστος, στείλε PM. Αλλά όπως είπα, δεν πολυαξίζει...

:)

Δημοσ.

Δυστυχώς είναι πανάκριβο...Μην κοιτάς τα χύμα φύλλα που δίνουν π.χ. στο Praktiker και είναι συνήθως φτηνά.

Σκέψου πως ένα κουτί για PC:

1) Θα πρέπει να έχει κάποιο σοβαρό πάχος (10-15mm) για να αντέξει το βάρος των εξαρτημάτων αλλά και τους κραδασμούς.

2) Συνήθως έχει διαστάσεις περίπου 15 x 45 x 50 (Μ x Π x Y - προσεγγιστικές οι τιμές μου).

3) Πρέπει ενδεχομένως να έχει θέσεις - "ράφια" για τα drives κλπ.

4) Πρέπει να έχει κατάλληλου μεγέθους οπές για ανεμιστήρες κλπ.

5) Πρέπει να έχει τρύπες με βόλτες για βίδες.

6) Θα έχει μια τουλάχιστον αποσπώμενη πλευρά (καπάκι) ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Λάβε επίσης υπόψιν πως ενδέχεται να μην μπορείς να κόψεις plexi τέτοιου πάχους χωρίς εμπειρία και εξοπλισμό της προκοπής (παίζει να λιώσει ή να θρυμματιστεί τοπικά αν δεν προσέχεις). Αν ο τεχνίτης σου ζητήσει εργατικά για να κάνει τις διάφορες τρύπες κλπ, το κόστος προφανώς θα αυξηθεί περαιτέρω...

Ακόμα και αν ψήνεσαι για τελείως DIY φάση, είναι ρίσκο να καταστρέψεις ένα φύλλο plexi κόστους 40 Ευρώ απλά επειδή έκανες λάθος προσπαθώντας να ανοίξεις βόλτες για μια βίδα...

Προσωπικά εκτιμώ πως ένα τέτοιο project θα κοστίσει, ανάλογα με τις τελικές διαστάσεις και το πάχος των τοιχωμάτων του κουτιού, γύρω στα 100 - 200 Ευρώ, χωρίς εργατικά!

Αν κάποια μέρη είναι από ξύλο σίγουρα θα γλυτώσεις λίγα χρήματα...Αλλά για μένα, αν δεν είσαι μαστόρι και πωρωμένος με τις κατασκευές, και πάλι δεν αξίζει...

Anyway, TS αν θες να σου δώσω στοιχεία επικοινωνίας με μάστορα για να πάρεις και μια πιο σίγουρη γνώμη σχετικά με το τελικό κόστος, στείλε PM. Αλλά όπως είπα, δεν πολυαξίζει...

:)

Φίλε N3k21 θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω και μάλιστα να αμφιβάλω πολύ.

Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις πάνω στο θέμα αλλά μάλλον θα είναι μικρή και το λέω αρκετά φιλικά. Η δικιά μου είναι μηδενική, απλός "ματάκιας" είμαι σε αυτά.

Εχω δει απο κοντά πλέξι πάχους 10mm και πίστεψέ με δεν είναι το minimum για να στηθεί σύστημα.

Εχω παρακολουθήσει αυτό το πρότζεκτ και μάλιστα απο πολύ κοντά, όχι μόνο απο φωτογραφίες καθώς η κοπέλα είναι παιδική μου φίλη

http://www.insomnia.gr/topic/435602-true-violet-project/page__p__4548568__fromsearch__1#entry4548568

Δεν έχει χρησιμοποιήσει πουθενά πλέξι πάνω απο 5mm με εξαίρεση μία τρέλα της στο όπως το λέει παράθυρο όπου έβαλε πλέξι πάχους 2 πόντων!!!

To κόστος του πλέξι που έβαλε (και μιλάμε για κομμάτια 60x40 σχεδόν) δεν ήταν αυτό που αναφέρεις και μάλιστα η κυρία τα πέρασε και από αμμοβολή!

Επίσης παρακολουθούσα και αυτό το πρότζεκτ

http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/project-plexi-64517.html

Οπου επίσης σαν βάση δεν μπήκε πλέξι ενός πόντου.

Μιλάμε για δύο πρότζεκτ τέρατα σε σχέση με αυτό που θέλει να φτιάξει το παλικάρι οπότε το κόστος θα είναι σίγουρα πολύ μικρότερο.

Αν τώρα δεν έχει ούτε τα εργαλεία, ούτε την εμπειρία και θέλει όλα αυτά να τα κάνει με 20ευρώ δεν γίνεται.

Επομένως μην λέμε ότι θέλουμε :)

Δημοσ.

Φίλε N3k21 θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω και μάλιστα να αμφιβάλω πολύ.

Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις πάνω στο θέμα αλλά μάλλον θα είναι μικρή και το λέω αρκετά φιλικά. Η δικιά μου είναι μηδενική, απλός "ματάκιας" είμαι σε αυτά.

Εχω δει απο κοντά πλέξι πάχους 10mm και πίστεψέ με δεν είναι το minimum για να στηθεί σύστημα.

Εχω παρακολουθήσει αυτό το πρότζεκτ και μάλιστα απο πολύ κοντά, όχι μόνο απο φωτογραφίες καθώς η κοπέλα είναι παιδική μου φίλη

http://www.insomnia.gr/topic/435602-true-violet-project/page__p__4548568__fromsearch__1#entry4548568

Δεν έχει χρησιμοποιήσει πουθενά πλέξι πάνω απο 5mm με εξαίρεση μία τρέλα της στο όπως το λέει παράθυρο όπου έβαλε πλέξι πάχους 2 πόντων!!!

Για να είμαι ειλικρινής, παρότι με το υλικό έχω εμπειρία από άλλες κατασκευές, ποτέ δεν έφτιαξα (ούτε καν φαντάστηκα να φτιάχνω :-D) κάτι αντίστοιχο. Έχεις λοιπόν δίκιο, υποθέτω πως μπορείς να κάνεις άνετα δουλίτσα και με plexi πάχους 5mm...ήμουν υπερβολικός I guess.

Επίσης ζητώ συγγνώμη γιατί δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο TS. Θεώρησα πως σκόπευε να κατασκευάσει κάτι με διαστάσεις κλασσικού midi tower. Για ένα κουτάκι όπως στην φωτό που πόσταρε νωρίτερα, υποθέτω πως το κόστος θα είναι αρκετά μικρότερο.

To κόστος του πλέξι που έβαλε (και μιλάμε για κομμάτια 60x40 σχεδόν) δεν ήταν αυτό που αναφέρεις και μάλιστα η κυρία τα πέρασε και από αμμοβολή!

Μιλάς για το 5άρι όμως, έτσι; Η τιμή για plexi πάχους 10-15mm είναι σαφώς υψηλότερη...Βάσει των διαστάσεων στο προηγούμενο post μου, θες χαλαρά 80-100 Ευρώ για 15άρι π.χ. (αν ξέρεις κάπου που να δίνουν φτηνότερα σε τέτοιο πάχος στείλε PM, ενδιαφέρομαι ;) )

Αν τώρα δεν έχει ούτε τα εργαλεία, ούτε την εμπειρία και θέλει όλα αυτά να τα κάνει με 20ευρώ δεν γίνεται.

Επομένως μην λέμε ότι θέλουμε :)

Μα αυτό λέω κι εγώ. :)

Και στα δύο links που παραθέτεις, οι άνθρωποι είχαν συγκεκριμένο εξοπλισμό και γνώσεις. Θα επιμείνω πως δεν μπορείς να δουλέψεις εύκολα plexi χωρίς κάποια στοιχειώδη εμπειρία (δεν είναι επιστήμη αλλά θέλει κάποια προσοχή).

Όσο για το κόστος, εγώ πιστεύω πως ακόμα και με 5άρι plexi θα δώσει τουλάχιστον 50 ευρώ (μαζί με τα όποια παρελκόμενα).

Τέλος πάντων, εγώ τη γνώμη μου είπα μιας και έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο υλικό στο παρελθόν...το άθλημα του case modding δε το κατέχω οπότε μη μου δίνετε και πολλή σημασία! :D

Δημοσ.

το πλεξι ειναι αρκετα ιδιαιτερο υλικο και θελει μεγαλη προσοχη κατα το κοψιμο και την επεξεργασια του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...