ennoeitai Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Ο εξωτερικός σκληρός μου (Seagate Desktop 1TB, model: ST31000528AS) κάνει ανά περίπου μισή ή μια ώρα, έναν ήχο σαν αυτόν εδώ (μια φορά, όχι επαναλαμβανόμενα όπως είναι στο βίντεο) σαν να σταματάει να δουλεύει, ή να ξαναρχίζει, αλλά σε αρκετά πιο δυνατή ένταση απ'το κανονικό. (είναι σαν να αρχίζει να περιστρέφεται λίγο και μετά κάνει αυτό το "τσαφ" ή "κλακ" και σταματάει, ή το ανάποδο, δηλαδή πρώτα το "τσαφ" ή "κλακ" και μετά λίγο σαν σβούρισμα-φύσημα που σβήνει γρήγορα) Η θερμοκρασία του κυμαίνεται από 48 έως 51 βαθμούς. Χρησιμοποιώ το SiSoftware Sandra Lite. Όταν είχε φτάσει στους 51 είχε κάνει αυτό τον ήχο 2-3 φορές απανωτά και αυτό ήταν αιτία να δω ότι είχε 51 βαθμούς και ο σκληρός έκαιγε. Πρέπει να κάνω κάτι; Στο Sandra μου είχε βγάλει και προειδοποίηση "check fans" στους 51 βαθμούς. Ή είναι φυσιολογικό και να το αγνοήσω; (και οι παλιότεροι σκληροί μου έκαναν ήχους αλλά πιο χαμηλής έντασης) Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2012 από ennoeitai
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 μηπως ο δισκος σου απλα παει standbye επειδη το εχεις ορισει και για αυτο ακους το parking head και το σβησιμο,αναμα του μοτερ?εκτος αν ειναι που δεν ξερω απο καποιους δισκους που ειχαν κατι θεματα και λυνοντουσαν με firmware update>μπορεις να τσεκαρεις α.αν υπαρχει καποιο πιο νεο firmware.β.να τρεξεις τα diagnostics της seagate να δεις αν θα βγαλει κατι.παντως καλου κακου τα σημαντικα δεδομενα εις διπλουν
ennoeitai Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 μηπως ο δισκος σου απλα παει standbye επειδη το εχεις ορισει και για αυτο ακους το parking head και το σβησιμο,αναμα του μοτερ? Μα κι εγώ αυτή τη σκέψη έκανα, απλά το κάνει αρκετά πιο δυνατά απ'το συνηθισμένο-απ'τους παλιούς μου δίσκους. Ακούγεται δηλαδή σε μεγαλύτερη ένταση, σε βαθμό που δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι. εκτος αν ειναι που δεν ξερω απο καποιους δισκους που ειχαν κατι θεματα και λυνοντουσαν με firmware update>μπορεις να τσεκαρεις α.αν υπαρχει καποιο πιο νεο firmware.β.να τρεξεις τα diagnostics της seagate να δεις αν θα βγαλει κατι.παντως καλου κακου τα σημαντικα δεδομενα εις διπλουν Θα επιχειρήσω αυτό, αλλά πριν το κάνω να ρωτήσω. Έχει τύχει να χαθούν δεδομένα, από εγκατάσταση νέου φέ(r )μγουέα(h); Γιατί δεν έχω τόσο χώρο να τα κάνω μπακ απ.
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 δεν ξερω αν χανονται η οχι.λογικα θα γραφει στις οδηγιες.αλλα καλο θα ηταν να τα εχεις backup οπως καλο θα ηταν γενικοτερα να τα εχεις backup αφου ενας δισκος μπορει ανα πασα στιγμη να σε αφησει και να κλαις τα data τρεξε και τα diagnostics του δισκου αφου δεις για Update.τωρα αν ειναι παραξενο η οχι....
ennoeitai Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ε η αλήθεια είναι ότι ψιλοκολλάω να πειράζω φιρμγουέαρ κτλ. του σκληρού (έχω καταστρεψει/χάσει δεδομένα από σκληρό 1 τερα σχεδόν γεμάτο), οπότε μάλλον θα κάνω πάσο και θα αγνοήσω τον ήχο. Αν πάντως κανείς είχε κάτι παρόμοιο και θέλει να πει κάτι, ας πει.
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ε η αλήθεια είναι ότι ψιλοκολλάω να πειράζω φιρμγουέαρ κτλ. του σκληρού (έχω καταστρεψει/χάσει δεδομένα από σκληρό 1 τερα σχεδόν γεμάτο), οπότε μάλλον θα κάνω πάσο και θα αγνοήσω τον ήχο. Αν πάντως κανείς είχε κάτι παρόμοιο και θέλει να πει κάτι, ας πει. το βασικο ειναι οτι πρεπει να εχεις bacKup.αν εχεις backup μετα κανεις κανονικα firmware update αν υπαρχει. δεν υπαρχει λογος να κολλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα