Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμεις μια χαρα βλεπουμε αναλογικα και αν και η μια μας τηλεοραση εχει δεκτη, δε βλεπω ποτε ψηφιακα παρα μονο το ert hd. Στο οποιο υπαρχει η σπαστικη καθυστερηση που αναφερθηκε και εδω..εμπαιναν τα γκολ και το μαθαινα απ τους απεναντι.. Καθυστερηση και στην εναλλαγη των καναλιων...

Με λιγα λογια, κατι θετικο δε μου δινει το νεο καθεστως..μονο θα μ υποχρεωσει να κατσω να φτιαξω τη σειρα των καναλιων(ναι βαριεμαι) και ν αγορασω 3 αποκωδικοποιητες..

Και ποση ωρα για να μαθω στη γιαγια μου πως να χρησιμοποιει τα τηλεκοντρολ + τα λεφτα για τη συσκευη αφου αυτη δεν εχει να δωσει.

Το θεμα του χρονου εναλλαγης των καναλιων θα λυθει ή δεν αλλαζει; Οπως κι αυτο της καθυστερησης;

Αποστολή από το LT15i με τη χρήση Insomnia App

• Απαντ. 306
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πηγε 3 ωρα. Βλεπετε τα αναλογικα πλεον ή οχι;

Τέλος αναλογικά πλέον και επίσημα στην τηλεόραση μου.

Δημοσ.

Φυσικά και καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην πάρω ποτέ σύνταξη. Τραγική ειρωνεία: για το ότι δεν θα πάρω σύνταξη θα ευθύνονται κατά κύριο λόγο αυτά τα γεροντάκια των 300 ευρώ που αναφέρθηκαν. Αλλά εγώ πρέπει να τους λυπηθώ, ενώ αυτοί ακόμα και μέχρι σήμερα δεν με λυπούνται.

Αλλά ακόμα κι έτσι, αρνούμαι να δεχτώ ότι με ΠΛΗΡΗ ένσημα μετά από 45 χρόνια εργασίας, ο γνωστός σου παίρνει 520 ευρώ σύνταξη. Εκτός κι αν ως «45 χρόνια δουλειάς» εννοείς 3-4 μήνες το χρόνο. Εγώ, πάντως όσους ξέρω που βγήκαν με συμπληρωμένα χρόνια και έσνημα σε σύνταξη, ο πιο ριγμένος παίρνει 950 ευρώ. Αυτά τα 300εύρα είναι για όσους δεν κόλλησαν ποτέ ένσημο στη ζωή τους και -κατά την άποψή μου- πολύ κακώς παίρνουν σύνταξη.

Τέλοσπάντων, αυτή η τρομολαγνεία με ταυς ηλικιωμένους που δεν καταλαβαίνουν κλπ, μου θυμίζει όταν είχαμε αλλάξει νόμισμα σε ευρώ. Τα ίδια έλεγαν τότε, πως θα καταφέρνουν οι γέροι να χειρίζονται το νέο νόμισμα και τα συναφή. Δεν τους είδα να ζορίστηκαν και πολύ.

Μιλάει για αγρότη. Οπότε μάλλον ο άνθρωπος θα πλήρωνε ασφάλεια ΟΓΑ και θα πλήρωνε την μικρότερη κατηγορία (ή κάποια από τις πιο μικρές). Δεν ξέρω τι κάνουν τώρα, αλλά μέχρι πριν λίγα χρόνια ο ασφαλιζόμενος επέλεγε σε ποια κατηγορία θα ασφαλιζόταν και πόσα θα έδινε τον χρόνο. Η τελευταία κατηγορία πλήρωνες λεφτά της ξεφτίλας στην κυριολεξία και είχες ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη μετά, αλλά την μικρότερη. Αυτός για να πάρει τα 520 ευρώ, σκέφτομαι ότι θα είχε και ένσημα ΙΚΑ, και τα στρατεύσιμα, αλλά τα περισσότερά του ήταν στον ΟΓΑ και σαν τελευταία του ασφάλιση πήρε από εκεί την σύνταξη, θα ανήκε σε κάποια από τις μικρότερες κατηγορίες που πλήρωναν τα πιο λίγα λεφτά ετησίως.

Δεν πιστεύω να έχει κανείς την απαίτηση με πχ 500 ευρώ τον χρόνο πληρωμές ασφαλίστρων να παίρνεις 1000 ευρώ σύνταξη τον μήνα, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη..Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες θα ξέρω αύριο που θα ρωτήσω την θεία μου, σε ποια κατηγορία ανήκε, για πόσα χρόνια πλήρωνε και πόσα χρήματα παίρνει τώρα. Για ΟΓΑ μιλάω.

Δημοσ.

Αυτο δεν ισχυει.Εβαλα 3 δεκτες στους παππουδες μου απο κατω,οι οποιοι μεχρι στιγμης εβλεπαν μια χαρα με αναλογικο με λιγα χιονια.Τωρα δεν δουλευουν τα ετ1,νετ,ετ3 και αμα δουλευουν και οι τρεις τηλεορασεις ταυτοχρονα δεν δουλευει στις δυο το μεγκα.Δοκιμασα και με αλλους δεκτες και κανει τα ιδια.Λογικα φταιει η καλωδιωση που ειναι παλια,αλλα με τα αναλογικα εβλεπαν μια χαρα εστω και με λιγα χιονια,αλλα σε καμια περιπτωση καθολου οπως τωρα στα ψηφιακα.Απαραδεκτο...!!!

Αρα, αλλαξε την καλωδιωση σου και μην κλαιγεσαι για την αλλαγη. Το "εβλεπαν καλα, αλλα με λιγα χιονια" ειναι τουλαχιστον αστειο. Η εβλεπαν καλα η οχι. Και στο κατω κατω, αν καποια απο τα αναλογικα, λογω καιρου επεφτε λιγο η ενταση του και σταματαγες να το πιανεις, δε θα αλλαζες την ερμη την καλωδιωση; Παλι στα καναλια τα το εριχνες;

Γενικα αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι το ψηφιακο ειναι καλο μονο για αυτους που δεν μπορουσαν να βλεπουν με χιονια ή ειδωλα.Αλλα εδω δεν εχει τετοια.Αμα με το αναλογικο εβλεπες με καποια ελαχιστα προβληματα(χιονια,ειδωλα) εδω δεν βλεπεις καθολου.Μεγιστη μαλακια για εμενα.Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν τους ενδιαφερει καθολου το pvr,το hd,το 5.1 και οι αλλες παπατζες και απλα θελουν να βλεπουν την τηλεοραση τους.Επειδη σε εμας τους νεους μας αρεσουν αυτα δεν σημαινει οτι ειναι ολοι ετσι.Αντε μαθε στην γιαγια μου που δεν βλεπει καλα να αλλαζει καναλι με τα κουραδακια που δινουν για χειριστηρια,αντε πες της γιατι πλεον δεν βλεπει ετ1 και γιατι ο δεκτης αργει να αλλαξει καναλια.Εκσυγχρονισμος,οχι μαλακιες.....

Το ψηφιακο σημα ειναι καλο για ολους οχι για μερικους. Υπαρχουν τεραστιες δυνατοτητες, αλλα εχετε κολλησει στο τι δειχνει η Τατιανα, που παρεπιπτωντως δε σας αρεσει να τη βλεπετε αλλα θελετε να τη βλεπετε χωφρις 5.1 ηχο. Τι σκατα μαζοχισμος ειναι αυτος δεν καταλαβαινω. Αν δε σας αρεσει το προγραμμα των καναλιων μεχρι σημερα, τι σας νοιαζει αν εκπεμπει αναλογικα, ψηφιακα η δορυφορικα; Κλειστε τη και πουληστε τη.

Και ελεος με αυτη τη γιαγια, ολοι εχουμε απο μια γιαγια που δεν μπορει να πιασει το τηλεκοντρολ. Βεβαια μεχρι σημερα μια χαρα εμαθε το κινητο, βεβαια μεχρι σημερα ποτε δεν εμαθε να ρυθμιζει τα καναλια της τηλεορασης (καποιος αλλος το εκανε), βεβαια μεχρι σημερα μολις επεφτε το σημα απο τα αναλογικα, καποιος αλλος προσπαθουσε να τηε εξηγησει οτι φταιει ο πομπος. Αυτα ομως ειναι ελαχιστα, μπροστα στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα του νεου τηλεκοντρολ...

Τι να πω...

Για αυτα που διαβασα πριν του στυλ "γιναμε ανθρωποι" κτλ.....τι να πω ρε παιδια.Ναι γιναμε ανθρωποι που βλεπουμε ψηφιακα.Εδω δεν υπαρχουν δουλειες,οι δρομοι μας ειναι λες και οδηγας σε εμπολεμη ζωνη,τα χαρατσια μας θεριζουν και εμεις γιναμε ανθρωποι επειδη βλεπουμε ψηφιακα.ΟΥΑΟΥ!!ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;;;;;

Εμεις στο σπιτι μου τοσο καιρο μια χαρα βλεπαμε αναλογικα,σκασαμε τα λεφτα μας και τωρα βλεπουμε την ιδια σαβουρα,αλλα με καθυστερηση σηματος.Μιλαμε για αναπτυξη οχι αστεια.Α ξεχασα εχει dolby digital 5.1.Ε ναι,αν δεν ακους την τατιανα απο τα front ηχεια και τα κοινο απο τα πισω ηχεια να ζητοκραυγαζει,ενω το γουφερ να βαραει τις χαμηλες συχνοτητες της backround μουσικης που παιζει δεν λεει. :-(

Αρα με 35-40 ευρω, αν μας τα εδιναν ας πουμε, και οχι 35, 100 σου λεω εγω, να παρεις 3 αποκωδικοποιητες, ελυνες το προβλημα του χαρατσιου, ελυνες το προβλημα της ανεργιας και οι δρομοι αυτοματα θα φτιαξουν μονοι τους. Προσπαθηστε να κατηγοριοποιησετε τα προβληματα, και μη μπλεκετε μια κινηση στον τομεα της ψυχαγωγιας με το αν εχουμε ανεργια η οχι.

Για την Τατιανα, ειπα και πριν, αν παιξει χωρις 5.1, χωρις το κοινο να ζητοκραυγαζει στα πισω ηχεια, και χωρις το υπογουφερ να βαραει τις χαμηλες, σου αρεσει να την παρακολουθεις;

Αυτοι που εβλεπαν τα αναλογικα με χιονια,αλλα ΕΒΛΕΠΑΝ,τωρα που δεν βλεπουν τιποτα και σκασαν και 30 ευρω τι κανουν;Στο χωριο για παραδειγμα βλεπουν ελαχιστα καναλια με πολλααααα χιονια.Οτι και να εχουμε αλλαξει(καλωδια,κεραιες,ενισχυτες σηματος κτλ) δεν καταφεραμε τιποτα.80 χρονων ομως ανθρωποι δεν τους πηραζει,περνανε την ωρα τους.Αμα παει το ψηφιακο με το καλο και κλεισουν τα αναλογικα τι θα βλεπουν;;;;Τα @@ μου.Μιλαμε για προοδο,πσσσσσσ...........Πριν βλεπανε,τωρα οχι!!!!!!.

Αυτοι που ΕΒΛΕΠΑΝ, θα συνεχισουν να βλεπουν γιατι οι πομποι που μπηκαν εχουν ακομη πιο μεγαλο βεληνεκες (παρολη τη μικροτερη ισχυ τους). Παιδικες αρρωστιες και προβληματα υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα σε νεα συστηματα, για αυτο και υπαρχει και το οριο του 2015. Μεχρι τοτε καμμια περιοχη δε θα υπαρχει ακαλυπτη. Θυμηθητε λιγο την πρωτη εποχη του dsl, με τις διακοπες, τα ανεβοκατεβασματα, τα δεκαδες προβληματα συγχρονισμου, και συγκρινετε το με σημερα.

Καλα κανουν και βαζουν τα ψηφιακα αλλα απαραδεκτο που θα γινει γενικο κλεισιμο των ψηφιακων μεχρι το 2015 που λενε.Μερικους απο εμας μας βολευει,αλλα μην σκεφτομαστε μονο το τομαρι μας.

Καποια στιγμη πρεπει να σταματησουν, τι το 2015, τι το 2020, και τα δυο συστηματα, πρακτικα και τεχνολογικα ειναι αδυνατον να συνλειτουργησουν.

Τελος μην το σκεφτεστε σαν αναπτυξη της χωρας τα ψηφιακα καναλια.Θελουμε κατι πολυ μεγαλυτερο απο την δηθεν αναπτυξη που μας προσφερουν τα ψηφιακα καναλια για γινουμε Ευρωπη.Αν και οπως ξαναειπα,@@ αναπτυξη μιας και η μιση χωρα δεν θα βλεπει τιποτα.Δεν ζουμε ολοι σε μεγαλουπολεις,υπαρχουν και τα κουτσοχωρια.........

Υπαρχουν πολλων ειδων αναπτυξεις, δεν ειναι μια η αναπτυξη. Υπαρχει οικονομικη, αγροτικη, τουριστικη, και υπαρχει και η τεχνολογικη. Επειδη λοιπον με 35 ευρω, εχεις τεχνολογικη αναπτυξη (και οχι πολιτιστικη, αυτο δεν ειναι θεμα της τεχνολογιας),καθομαστε και μιζεριαζουμε για τα 35, αλλα δε λεμε τιποτε για την υπολοιπη αναπτυξη που εκει γινεται πραγματι το μεγαλο φαγοποτι.

Και να ξαναπω για μια ακομη φορα. Το δουλεμα δε σας το εκανε η τωρινη ψηφιακη. Το δουλεμα το φαγατε στα πρωιμα δοκιμαστικα της ΕΡΤ, που σας πουλησε φουμαρα, και σας εκανε να παρετε τηλεορασεις με mpeg2.

Η ιδιωτικη ψηφιακη, μια χαρα λειτουργει στα ευρωπαικα στανταρτς και δε δουλεψε κανεναν. Ουτε υποχρεωση εχει σε κανεναν ουτε συμβολαιο υπεγραψε με κανεναν (ουτε με τον 80χρονο παππου), οτι θα λειτουργει και αυριο.

Εκει που πρεπει να κλαφτειτε (αν θελετε να βλεπει ο παππους), ειναι στην ερτ, που κανει τον κινεζο, και παει απο πισω απο τη digea στα μουλωχτα, για να νομιζει ο κοσμος οτι ειναι μεσα στο πακετο της, ενω εκπεμπει απο δικους της πομπους.

Δημοσ.

Και εμενα εβγαλε μια σημειωση οτι πλεον δεν θα υπαρχει το αναλογικο σημα. Μονο τα καναλια της κρατικης δειχνει καλα και κατι τσοντοκαναλα!

Γυρισα την μικρη εξωτερικη κεραια που εχω αλλου και επιασα τα καναλια ξανα, αλλα σε χειροτερη ποιοτητα. Μονο το σκαι πιανω πολυ καλα.

Μαλλον βλεπω απο εβδομαδα να αγοραζω αποκωδικοποιητη!

Ποιον μου προτεινετε; Καλυτερα usb;

Δημοσ.

1. Εγώ τα κάνω όλα με ένα χειριστήριο

2. Για το πόσο γρήγορα γίνεται η αλλαγη των καναλιών ευθύνεται ο αποκωδικοποιητής. Την πιο γρήγορη αλλαγή την κάνουν οι αποκωδικοποιητές crypto (εγώ έχω edision triton sd).

3. Ιούλιος 2013 Mega HD Σεπτέμβριος 2013 Skai HD οπότε όσοι πάρετε δέκτη sd δεν θα μπορείτε να δείτε τα κανάλια που παίζουν σε HD

Δημοσ.

Αρα, αλλαξε την καλωδιωση σου και μην κλαιγεσαι για την αλλαγη. Το "εβλεπαν καλα, αλλα με λιγα χιονια" ειναι τουλαχιστον αστειο. Η εβλεπαν καλα η οχι. Και στο κατω κατω, αν καποια απο τα αναλογικα, λογω καιρου επεφτε λιγο η ενταση του και σταματαγες να το πιανεις, δε θα αλλαζες την ερμη την καλωδιωση; Παλι στα καναλια τα το εριχνες;

Οχι φιλε μου παει ετσι.Τοσα χρονια εβλεπαν με ΛΙΓΑ χιονια.Τωρα δεν βλεπουνε ΚΑΘΟΛΟΥ.Τι δεν καταλαβαινεις;Δηλαδη δεν εχεις δει ποτε τηλεοραση με ελαχιστα χιονια;Και στα αναλογικα δεν αρχισε με τον καιρο να πεφτει η ποιοτητα τους.Ολα αυτα τα χρονια εβλεπαν με λιγα χονια και μια ωραια μερα οι μαγκες της digea μας λενε ωππ απο σημερα,γινομαστε ευρωπη και δεν θα βλεπετε καθολου.Παμε παρακατω

Το ψηφιακο σημα ειναι καλο για ολους οχι για μερικους. Υπαρχουν τεραστιες δυνατοτητες, αλλα εχετε κολλησει στο τι δειχνει η Τατιανα, που παρεπιπτωντως δε σας αρεσει να τη βλεπετε αλλα θελετε να τη βλεπετε χωφρις 5.1 ηχο. Τι σκατα μαζοχισμος ειναι αυτος δεν καταλαβαινω. Αν δε σας αρεσει το προγραμμα των καναλιων μεχρι σημερα, τι σας νοιαζει αν εκπεμπει αναλογικα, ψηφιακα η δορυφορικα; Κλειστε τη και πουληστε τη.

Και ελεος με αυτη τη γιαγια, ολοι εχουμε απο μια γιαγια που δεν μπορει να πιασει το τηλεκοντρολ. Βεβαια μεχρι σημερα μια χαρα εμαθε το κινητο, βεβαια μεχρι σημερα ποτε δεν εμαθε να ρυθμιζει τα καναλια της τηλεορασης (καποιος αλλος το εκανε), βεβαια μεχρι σημερα μολις επεφτε το σημα απο τα αναλογικα, καποιος αλλος προσπαθουσε να τηε εξηγησει οτι φταιει ο πομπος. Αυτα ομως ειναι ελαχιστα, μπροστα στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα του νεου τηλεκοντρολ...

Τι να πω...

Πρωτα απο ολα να ξεκαθαρισουμε οτι εγω ΔΕΝ βλεπω τηλεοραση.Δεν με ενδιαφερει ομως μονο το τομαρι,αλλα με νοιαζει για τους ηλικιωμενους συγγενεις μου που δεν εχουν τιποτα αλλο να κανουν απο το να βλεπουν την τηλεοραση.

Επισης δεν ξερω τι super-granny γιαγια εχεις εσυ ,αλλα η δικη μου δεν ξερει να χειριζεται κινητο και δεν βλεπει καλα ωστε να μαθει το,μικροτερο και απο κινητο δειγμα τηλεκοντρολ που δινουν οι δεκτες.Επισης,ποτε δεν ειχαμε θεμα με το αναλογικο και αλλωστε γιατι να πεσει το αναλογικο;Απλα οι μαγκες στο ψηφιακο θελουν καμπανα σημα για να παιζει ή ΔΕΝ παιζει καθολου.Μπραβο,η τενχολογια προχωραει με γοργα βηματα προς....ΤΑ ΠΙΣΩ.....Το 1990 βλεπανε μια χαρα το 2012 δεν βλεπουν καθολου.

Αρα με 35-40 ευρω, αν μας τα εδιναν ας πουμε, και οχι 35, 100 σου λεω εγω, να παρεις 3 αποκωδικοποιητες, ελυνες το προβλημα του χαρατσιου, ελυνες το προβλημα της ανεργιας και οι δρομοι αυτοματα θα φτιαξουν μονοι τους. Προσπαθηστε να κατηγοριοποιησετε τα προβληματα, και μη μπλεκετε μια κινηση στον τομεα της ψυχαγωγιας με το αν εχουμε ανεργια η οχι.

Για την Τατιανα, ειπα και πριν, αν παιξει χωρις 5.1, χωρις το κοινο να ζητοκραυγαζει στα πισω ηχεια, και χωρις το υπογουφερ να βαραει τις χαμηλες, σου αρεσει να την παρακολουθεις;

Το σχολιο μου για αυτο,αναφεροταν στα ατομα που λενε οτι γιναμε ανθρωποι με τα ψηφιακα και εγω λεω τους λογους που τα ψηφιακα ΔΕΝ μας αναβαθμιζουν ωστε να λεγομαστε ανθρωποι,γιατι εχουμε σοβαροτερα προβληματα σαν χωρα απο την τηλεοραση.

Για την τατιανα,εγω οπως σου ειπα ΔΕΝ βλεπω τηλεοραση,απλα αναφερα οτι το "θετικο" του 5.1 που μας προσφερει η "αναπτυξη" των ψηφιακων καναλιων,δεν χρειαζεται απο ολους και επισης με το προγραμμα που εχει η ελληνικη τηλεοραση(βλ πχ τατιανα) ειναι παντελως ΑΧΡΗΣΤΗ.

Αυτοι που ΕΒΛΕΠΑΝ, θα συνεχισουν να βλεπουν γιατι οι πομποι που μπηκαν εχουν ακομη πιο μεγαλο βεληνεκες (παρολη τη μικροτερη ισχυ τους). Παιδικες αρρωστιες και προβληματα υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα σε νεα συστηματα, για αυτο και υπαρχει και το οριο του 2015. Μεχρι τοτε καμμια περιοχη δε θα υπαρχει ακαλυπτη. Θυμηθητε λιγο την πρωτη εποχη του dsl, με τις διακοπες, τα ανεβοκατεβασματα, τα δεκαδες προβληματα συγχρονισμου, και συγκρινετε το με σημερα.

Στην περιοχη μου ΔΕΝ βλεπουμε παρνηθα,οποτε ψηφιακα-αναλογικα:1-0

.Μηπως να μετακομισουμε κιολας....;;;;;

Καποια στιγμη πρεπει να σταματησουν, τι το 2015, τι το 2020, και τα δυο συστηματα, πρακτικα και τεχνολογικα ειναι αδυνατον να συνλειτουργησουν.

Υπαρχουν πολλων ειδων αναπτυξεις, δεν ειναι μια η αναπτυξη. Υπαρχει οικονομικη, αγροτικη, τουριστικη, και υπαρχει και η τεχνολογικη. Επειδη λοιπον με 35 ευρω, εχεις τεχνολογικη αναπτυξη (και οχι πολιτιστικη, αυτο δεν ειναι θεμα της τεχνολογιας),καθομαστε και μιζεριαζουμε για τα 35, αλλα δε λεμε τιποτε για την υπολοιπη αναπτυξη που εκει γινεται πραγματι το μεγαλο φαγοποτι.

Δεν μιζεριαζω για τα 35 ευρω στο σημειου που εσυ quoteαρες.Μιζεριαζω που δεν σκεφτονται τα απομακρυσμενα μεροι τις ελλαδας που και εκει ζουν,οσο και να σου φαινεται περιεργο,ανθρωποι και οχι ζωα.Εκει που δεν υπαρχει καλο σημα,λογο γεωγραφικοτητας(δεν ξερω αν το γνωριζεται υπαρχουν και περιοχες με ΒΟΥΝΑ-πσσσ-,λαγκαδια-τι λες τωρα- και δεν ειναι ολη η ελλαδα αθηνα,θεσσαλονικη,πατρα)δεν εβλεπαν καλα αναλογικο,αλλα ΕΒΛΕΠΑΝ εστω και λιγο.Τωρα με τον εξυχρονισμο ξερεις που πανε αυτα τα λιγα εστω που εβλεπαν.........Το οτι δεν πηραζει εσενα που θεωρεις οτι με λιγα χιονια στο αναλογικο δεν εβλεπες οποτε δεν εχει διαφορα τωρα με το ψηφιακο που δεν βλεπεις καθολου,δεν σημαινει οτι δεν πηραζει και αλλα ατομα.

Και να ξαναπω για μια ακομη φορα. Το δουλεμα δε σας το εκανε η τωρινη ψηφιακη. Το δουλεμα το φαγατε στα πρωιμα δοκιμαστικα της ΕΡΤ, που σας πουλησε φουμαρα, και σας εκανε να παρετε τηλεορασεις με mpeg2.

Η ιδιωτικη ψηφιακη, μια χαρα λειτουργει στα ευρωπαικα στανταρτς και δε δουλεψε κανεναν. Ουτε υποχρεωση εχει σε κανεναν ουτε συμβολαιο υπεγραψε με κανεναν (ουτε με τον 80χρονο παππου), οτι θα λειτουργει και αυριο.

Εκει που πρεπει να κλαφτειτε (αν θελετε να βλεπει ο παππους), ειναι στην ερτ, που κανει τον κινεζο, και παει απο πισω απο τη digea στα μουλωχτα, για να νομιζει ο κοσμος οτι ειναι μεσα στο πακετο της, ενω εκπεμπει απο δικους της πομπους.

Εδω να σου πω οτι δεν ημουνα στα ατομα που που την πατησαν με τα mpeg2.Γιατι εμεις και οι παππουδες βλεπανε μια χαρα.Τωρα που τα κοψανε αναγκαστικαμε να παρουμε δεκτες.Δεν γκρινιαζω καν για την ψηφιακη μεταδοση.Εγω γρινιαζω για πολλα ατομα θεωρουν το ολο σκηνικο αναπτυξη για την χωρα και λενε οτι γιναμε επιτελους ανθρωποι,ενω δεν βλεπουν που η χωρα καθε μερα παει απο το κακο στο χειροτερο.Επισης γκρινιαζω γιατι μας νοιαζει πλεον το 5.1 για να βλεπω τουρκικη σειρα στον αντ1,αλλα δεν μας νοιαζει του οτι το μεγαλυτερο μερος της ελλαδας πλεον δεν θα βλεπει καθολου,διοτι το ψηφιακο εχει αυτην την μαλακια του παιζω δεν παιζω.Αν αυτο εσεις το θεωρειτε αναπτυξη τι να πω.....Κλασσικος παρτακιας ελληναρας που κοιταει μονο το τομαρι του.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2012 ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ @@ ΤΗΣ.....

Δημοσ.

Αρα, αλλαξε την καλωδιωση σου και μην κλαιγεσαι για την αλλαγη. Το "εβλεπαν καλα, αλλα με λιγα χιονια" ειναι τουλαχιστον αστειο. Η εβλεπαν καλα η οχι.

Δεν ειναι καθολου αστειο αυτο που σου λεει. Το ιδιο θα σου πω και εγω. Σε μια θεια μου συμβαινει ακριβως το ιδιο. Παντοτε εβλεπαν το ΣΤΑΡ, το ΕΡΤ1, ΝΕΤ(ΕΡΤ2 τοτε), ΕΡΤ3, ALPHA με λιγα χιονια(MEGA,ANT1,ΣΚΑΙ δεν ειχαν προβλημα). Η εικονα παντως βλεποταν μια χαρα αλλά ειχε απλως λιγα ελαχιστα χιονια.

Και ναι! ΔΕΝ ειναι αστειο. Υπαρχει και μεση κατασταση(αυτη που περιεγραψα και εγω και ο nemesiskp) οσο και εαν δεν μπορεις να το διανοηθεις αν κρινω απο το "....ειναι τουλαχιστον αστειο. Η εβλεπαν καλα η οχι." που ειπες με υφος 1000 καρδιναλιων.

Τωρα που πηραν αποκωδικοποιητη δεν βλεπουν κανενα απο τα ΕΡΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3, καθως και 2 άλλα καναλια(νομιζω ΣΤΑΡ και ALPHA). Τον εβγαλαν και βλεπουν παλι με αναλογικο. Γιατι? Γιατι ο γιος τους και ο ανιψιος τους(οχι εγω) δεν μπορεσαν να βρουνε λυση και γιατι σε τετοια ηλικια που ειναι ουτε αυτοι εχουν καν την ορεξη να βρουν και ουτε εχουν την οικονομικη ευχερεια να φωναζουν τεχνικους για να λυσουν το προβλημα.

Εαν "τελειωσει" το αναλογικο θα εχουν προβλημα εως οτου καποιος τους το λυσει.

Θα μου πεις και γιατι πρεπει να ενδιαφερθω εγω για μερικους σε παρομοιες περιπτωσεις(που ειναι και πολλες βασικα)?

Δεν ειπα οτι πρεπει να ενδιαφερθεις.

Απλως αυτο δειχνει οτι η μεταβαση καθε αλλο παρα στρωμενη με ροδοπεταλα ειναι και καθε αλλο παρα ανωδυνη για αρκετους που πιθανοτατα θα μεινουν χωρις τηλεοραση.....

Πχ ακομη και εγω, που μου αρεσε η εικονα που δινει το ψηφιακο σημα που ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας, θα προτιμουσα ακομη και τωρα το αναλογικο, διοτι 1ον μου "σπαει" τελειως τα νευρα η καθυστερηση στις αλλαγες των καναλιων, ενψ αυτα τα erg ή πως διαολο το ειπατε, με τις εξτρα πληροφοριες για το προγραμμα των καναλιων ειναι ανουσια για εμενα καθως το ιντερνετ προσφερει τα 1000πλασια πληροφορηση, ενω δεν εχω κανενα αλλο πλεονεκτημα προσωπικα.

Αν μπορουσα λοιπον θα κρατουσα το αναλογικο διοτι αυτη η καθυστερηση στην αλλαγη των καναλιων με εκνευριζει τα μαλα και διοτι με 4 τηλεορασεις που δεν εχουν ψηφιακο δεκτη πρεπει να αγορασω 4 αποκωδικοποιητες και οσο και εαν δεν εχω προβλημα χρηματων δεν ειναι και οτι βολικοτερο. :eek:

Το θεμα του χρονου εναλλαγης των καναλιων θα λυθει ή δεν αλλαζει; Οπως κι αυτο της καθυστερησης;

Το θεμα της καθυστερησης εαν ολοι βαλουν ψηφιακο θα παψει να υπαρχει ως ουσιωδες θεμα.

Το θεμα της καθυστερησης στην αλλαγη των καναλιων ομως ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για εμενα και με εκνευριζει αφανταστα! Με κανει ακομα και να θελω να θυσιασω την καλυτερη εικονα του ψηφιακου με την χειροτερη του αναλογικου μόνο και μόνο για αυτο τον λογο.

Παλαιοτερα εβλεπα σε 10 δευτερολεπτα τι εχουν 25 σταθμοι, τωρα σε 10 δευτερολεπτα ισα που αλλαζεις 3-4 σταθμους. :-( :eek:

Δημοσ.

Η αλλη μου γιαγια πηρε προσφατως μια .sony με ενσωματωμενο δεκτη. Επειδη της αρεσουν τα αθληματα και παρακολουθει πολυ, ηταν ολο χαρα οτι πλεον θα μπορει κι αυτη να χει το ert hd. Πηγα απο κει της τη ρυθμισα και... Το ert hd ολο χιονια! Ουαου!!

Να λεγα ρε πστη μου οτι πλεον θα πιανουν ολοι ολα τα καναλια καμπανα, να πω παει στην ευχη. Αλλα οταν (εκτος των καθυστερησεων) βλεπεις και προβλημα στην εικονα.. Ε αι σιχτιρ!

Αποστολή από το LT15i με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Η αλλη μου γιαγια πηρε προσφατως μια .sony με ενσωματωμενο δεκτη. Επειδη της αρεσουν τα αθληματα και παρακολουθει πολυ, ηταν ολο χαρα οτι πλεον θα μπορει κι αυτη να χει το ert hd. Πηγα απο κει της τη ρυθμισα και... Το ert hd ολο χιονια! Ουαου!!

Να λεγα ρε πστη μου οτι πλεον θα πιανουν ολοι ολα τα καναλια καμπανα, να πω παει στην ευχη. Αλλα οταν (εκτος των καθυστερησεων) βλεπεις και προβλημα στην εικονα.. Ε αι σιχτιρ!

Αυτο μου φαινεται ακρως περιεργο με ψηφιακο σημα να εχουν χιονια!!!! :fear: :whistle:

Ψηφιακο σημαινει 1 ή 0 που λεει ο λογος και οχι κατι ενδιαμεσο, να μπλεκεται το ενα σημα στο αλλο δηλαδη χιονια. Οποτε δεν το καταλαβαινω. Καμια εξηγηση?

Επισης η ξαδερφη μου διπλα μας εχει ακομα το προβλημα του αποσυγχρονισμου του ηχου σε σχεση με την εικονα. Το οποιο προβλημα συμβαινει περιπου 3 στις 10 φορες. 2 τεχνικοι ηρθαν αλλά λυση δεν βρηκαν με δεδομενο την χρηση του αποκωδικοποιητη τους δια την ληψη του σηματος.

Ουτε εγω βασικα καταλαβα τι γινεται διοτι:

Βαζοντας εναν δικο μου αποκωδικοποιητη ΜΕΡΙΚΕΣ φορες υφιστατο το προβλημα και μερικες οχι(σε εμενα δεν εχω τετοιο προβλημα με τον δικο μου αποκωδικοποιητη).

Απο την αλλη βαζοντας τον δικο τους αποκωδικοποιητη σε εμενα, τις περισσοτερες φορες λειτουργουσε καλα, αν και μερικες φορες(μετα απο κλεισιμο και ξαναανοιγμα) αποσυγχρονιζοταν ο ηχος.

Οποτε δεν μπορεις να καταλαβεις εαν φταιει ο αποκωδικοποιητης ή τα καλωδια τους. Τρεχα γυρευε! :fear:

Επειδη ξαναρωτησα πριν 2-3 σελιδες αλλά απαντηση δεν πηρα απο καποιον που ξερει:

Πού οφειλεται το ενα θεμα και που το αλλο?

Την τεχνικη/θεωρητικη αναλυση του προβληματος ζηταω δηλαδη.

Που οφειλεται η καθυστερηση στην αλλαγη των καναλιων?

Και που οφειλεται η καθυστερηση εικονας σε σχεση με το αναλογικο?

Δημοσ.

η καθυστερηση οφειλεται στην ταχυτητα του αποκωδικοποιητη.

αν ειναι μουφα αργει ακομα περισσοτερο

• Moderators
Δημοσ.

αν ειναι μουφα αργει ακομα περισσοτερο

^^ Το αυτό. Όσον αφορά την εναλλάγή των καναλιών τουλάχιστον.

Εμένα η TV μου έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη και δεν καθυστερεί καθόλου στην εναλλαγή των καναλιών. Φαντάζομαι ότι όσο πιο φτηνός είναι ο αποκωδικοποιητής τόσο πιο αργός θα είναι.

Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο έχει lag το ψηφιακό σήμα έναντι του αναλογικού. Φαντάζομαι ότι οφειλέται στην αποκωδικοποίηση που πρέπει να συμβεί μέχρι να μεταδοθεί η εικόνα.

Δημοσ.

Ναι αλλά γιατι να υπαρχει αυτη? Ποιος ο λογος?

Ποιος ο τεχνικης/θεωρητικης φυσεως λογος που δεν μπορει ή δεν ειναι ευκολο(γιατι αλλιως θα το ειχαν κανει) να εξαλειφθει αυτη η πολυ μεγαλη καθυστερηση(συγκριτικα με τα περιπου 1.5/10 s πχ, που ηταν με το αναλογικο σημα με το τηλεχειριστηριο των τηλεορασεων) στην χρονικη διαρκεια μεταξυ τους πατηματος του κουμπιου για αλλαγη καναλιου και εμφανισης στην εικονα του καναλιου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...