Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια τωρα που εχω κανει αυτοψια στην τηλεοραση δεν ειναι θεμα τηλεορασης. ειναι ειτε θεμα κεραιας ειτε καλωδιωσης.

πως γινεται να πιανω τζαμι ενα ψηφιακο καναλι μεσω της κεραιας και μολις περναει απεξω απο το μπαλκονι να κοβεται το σημα.

η τηλεοραση ειναι κρεβατοκαμαρα γωνια. εαν κατσω εξω στο μπαλκονι στο υψος της τηλεορασης δε βλεπω τιποτα. η τηλεοραση ειναι μεσα απο τον τοιχο και ειναι συνδεδεμενη με την κεραια στην ταρατσα

αυτα ειναι μεταφυσικα φαινομενα ρε

• Απαντ. 306
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

κοιτάει κανονικά Υμηττο.Και ειναι σχετικα καινουργια κεραια 2 ετων.

γυρνα τη προς αιγινα και ξανακανε scan

Δημοσ.

παιδια τωρα που εχω κανει αυτοψια στην τηλεοραση δεν ειναι θεμα τηλεορασης. ειναι ειτε θεμα κεραιας ειτε καλωδιωσης.

πως γινεται να πιανω τζαμι ενα ψηφιακο καναλι μεσω της κεραιας και μολις περναει απεξω απο το μπαλκονι να κοβεται το σημα.

η τηλεοραση ειναι κρεβατοκαμαρα γωνια. εαν κατσω εξω στο μπαλκονι στο υψος της τηλεορασης δε βλεπω τιποτα. η τηλεοραση ειναι μεσα απο τον τοιχο και ειναι συνδεδεμενη με την κεραια στην ταρατσα

αυτα ειναι μεταφυσικα φαινομενα ρε

Αυτο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι το καλωδιο σου ειναι καπου κομμενο, οποτε η τηλεοραση σου πιανει μονο με ενα κομματι καλωδιο, μεχρι εκει που ειναι κομμενο, οποτε εχει πολυ χαμηλη ληψη, κι επειδη η "κεραια" (το καλωδιο δηλαδη), ειναι στο υψος του διαμερισματος και οταν περναει καποιος απο μπορστα κοβει η ληψη.

Δημοσ.

ρε παιδια δε μπορω να βγαλω ακρη. αλλα ατομα στα διαμερισματα πιανουν μπομπα ολα τα καναλια. αρα κεραια λειτουργει οκ.

τωρα στο σπιτι μου εχω 3 διαφορετικες πριζες για κεραια. οι 2 μοιραζονται το ιδιο εσωτερικο καλωδιο που βγαινουν σε διαφορετικες πριζες σε αντιδιαμετρικα δωματια. τωρα κοιταχτε τι γινεται.

αλλα καναλια πιανω σε καθεμια απο τις πριζες

επισης πιανω καναλια και με την ανθρωπινη κεραια. δηλαδη βγαζω το καλωδιο απο την πριζα κεραια και το κραταω στο χερι μου. γινομαι εγω δηλαδη κεραια και πιανει καναλια!

οτι να ναι ρε. σε καποια καναλια εχω ασθενες σημα και δε τα πιανω καθολου, σε αλλα καναλια τα πιανω μερικως με σπασιματα πιξελιασματα. ορισμενα καναλια τα πιανω μπομπα και στις 3 πριζες του σπιτιου μου. δηλαδη οτι και να γινει θα τα πιανω και ο θεος να κατεβει κατω. για παραδειγμα ενα απο αυτα ειναι το euronews.

γιατι δε ξερω

τι μπορω να κανω για να λυσω το προβλημα ξερει κανεις? θα δοκιμασω ενα αλλο εξωτερικο καλωδιο κεραιας μεταξυ τηλεορασης και τοιχου και εαν δεν αλλαξει κατι πρεπει να κοιταξω την εσωτερικη καλωδιωση αλλα επειδη ειναι εντοιχισμενο το συστημα δε ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι.

σε αντιθετη περιπτωση με βλεπω να τη βγαζω με καμια εσωτερικη φορητη κεραια εντος του δωματιου. δε ξερω ποσο καλα θα παιξει αυτο

Δημοσ.

Τα αλλα διαμερισματα στα οποια αναφερεσαι οτι πιανουν καμπανα, να μαντεψω οτι βρισκονται σε υψηλοτερους οροφους απο το δικο σου?

Δημοσ.

Τα αλλα διαμερισματα στα οποια αναφερεσαι οτι πιανουν καμπανα, να μαντεψω οτι βρισκονται σε υψηλοτερους οροφους απο το δικο σου?

ναι πως το μαντεψες?

Δημοσ.

Ωραια τοτε μενει να επιβεβαιωσεις οτι διαμερισματα στον ιδιο οροφο η σε χαμηλοτερο εχουν παρομοια προβληματα με εσενα και το προβλημα κατα 98% βρεθηκε.

Ο λογος που παρουσιαζεται αυτο ειναι κακη εγκατασταση απο ασχετο του ειδους (συνηθως τις αναλαμβανουν ηλεκτρολογοι που εκ των πραγματων ειναι ασχετοι με κεραιες/σηματα κλπ).

Αυτο που συμβαινει ειναι το εξης. Επειδη η κεραια βρισκεται στην ταρατσα, το σημα εκει ειναι πιο δυνατο και ποιοτικο. Ξεκινωντας το καλωδιο απτην κεραια βρισκει τον τελευταιο οροφο. Εκει το σημα εχει υποστει λιγες απωλειες αρα φτανει δυνατα. Στον οροφο αυτο ομως, το σημα μοιραζεται με ενα διακλαδωτη συνηθως στα διαμερισματα και...στον παρακατω οροφο. Για την ακριβεια οσων θεσεων ειναι ο διακλαδωτης τοσες φορες διαιρειται η δυναμη του σηματος. Αρα ο απο κατω οροφος παιρνει ηδη σοβαρα εξασθενημενο σημα σε σχεση με τον απο πανω. Και ουτο καθ'εξης με αποτελεσμα οσο πιο χαμηλα πας να εξασθενει ολο και περισσοτερο μεχρι που πλεον δημιουργουνται τα προβληματα.

Δυστυχως σε τετοιες προβληματικες εγκαταστασεις χρειαζεται καλος τεχνικος. Υπερθεματιζω το καλος, διοτι ενας μπακαλης δεν θα βρει σωστη λυση στο προβλημα. Μπορει να πεταξει κανα ενισχυτη και να τα κανει χειροτερα και να μη ξερει τι φταιει κιολας.

Δημοσ.

Ωραια τοτε μενει να επιβεβαιωσεις οτι διαμερισματα στον ιδιο οροφο η σε χαμηλοτερο εχουν παρομοια προβληματα με εσενα και το προβλημα κατα 98% βρεθηκε.

θα ρωτησω και θα μαθω και θα επανελθω.

δε μπορω να μαθω γιατι τα ατομα δεν υπαρχουν ή δεν ειναι διαθεσιμα αλλα μου ειπαν οτι απο παλια με την αναλογικη το σημα εξασθενει οσο κατεβαινουν οι οροφοι. αρα φαινεται οτι μαλλον αυτο ειναι το θεμα. πιστευα οτι λογω της ψηφιακης εκπομπης θα εχει περισσοτερο fault tolerance και θα λυνονταν αυτα τα προβληματα.

η λυση σε τετοια περιπτωση ποια μπορει να ειναι?

Δημοσ.

Πρωτα χρειαζεται πεδιομετρο για να εντοπιστει το ακριβες προβλημα (δυναμη ή ποιοτητα) και στη συνεχεια χρειαζονται αλλαγες στην εγκατασταση. Πιθανολογω οτι το προβλημα λυνεται με αντικατασταση των διακλαδωτων με tap-offs (υποβιβαστες σηματος). Στο μεταξυ ομως θα χρειαστει ισως και ενισχυτης, εαν δεν υπαρχει τετοιος και εαν μιλαμε για καμποσα διαμερισματα συνολικα.

Δημοσ.

η πολυκατοικια ειναι παλια του 78 κατασκευης. μπορει και τα καλωδια να εχουν φθαρει και να υπαρχουν αρκετες απωλειες

με εσωτερικη κεραια ποσο καλα θα πιανει?

Δημοσ.

Εξαρταται την περιοχη και το σημειο μεσα στο διαμερισμα. Μονο με δοκιμη βγαινει συμπερασμα, αλλα γενικα στην ψηφιακη ληψη η εσωτερικη κεραια δεν ειναι οτι καλυτερο.

Δημοσ.

ρε παιδια δε μπορω να βγαλω ακρη. αλλα ατομα στα διαμερισματα πιανουν μπομπα ολα τα καναλια. αρα κεραια λειτουργει οκ.

τωρα στο σπιτι μου εχω 3 διαφορετικες πριζες για κεραια. οι 2 μοιραζονται το ιδιο εσωτερικο καλωδιο που βγαινουν σε διαφορετικες πριζες σε αντιδιαμετρικα δωματια. τωρα κοιταχτε τι γινεται.

αλλα καναλια πιανω σε καθεμια απο τις πριζες

επισης πιανω καναλια και με την ανθρωπινη κεραια. δηλαδη βγαζω το καλωδιο απο την πριζα κεραια και το κραταω στο χερι μου. γινομαι εγω δηλαδη κεραια και πιανει καναλια!

οτι να ναι ρε. σε καποια καναλια εχω ασθενες σημα και δε τα πιανω καθολου, σε αλλα καναλια τα πιανω μερικως με σπασιματα πιξελιασματα. ορισμενα καναλια τα πιανω μπομπα και στις 3 πριζες του σπιτιου μου. δηλαδη οτι και να γινει θα τα πιανω και ο θεος να κατεβει κατω. για παραδειγμα ενα απο αυτα ειναι το euronews.

γιατι δε ξερω

τι μπορω να κανω για να λυσω το προβλημα ξερει κανεις? θα δοκιμασω ενα αλλο εξωτερικο καλωδιο κεραιας μεταξυ τηλεορασης και τοιχου και εαν δεν αλλαξει κατι πρεπει να κοιταξω την εσωτερικη καλωδιωση αλλα επειδη ειναι εντοιχισμενο το συστημα δε ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι.

σε αντιθετη περιπτωση με βλεπω να τη βγαζω με καμια εσωτερικη φορητη κεραια εντος του δωματιου. δε ξερω ποσο καλα θα παιξει αυτο

Επιμενω, οτι φταινε τα καλωδια απο το διαμερισμα σου προς την κεραια (και οχι αυτο απο την τηλεοραση στον τοιχο). Καπου στην πορεια απο τις πριζες προς την ταρατσα το καλωδιο "σταματαει", οποτε οτι πιανεις ειναι απο αυτο.

Δημοσ.

Επιμενω, οτι φταινε τα καλωδια απο το διαμερισμα σου προς την κεραια (και οχι αυτο απο την τηλεοραση στον τοιχο). Καπου στην πορεια απο τις πριζες προς την ταρατσα το καλωδιο "σταματαει", οποτε οτι πιανεις ειναι απο αυτο.

μα με την αναλογικη μεταδοση δεν ειχα τετοιο θεμα

τωρα που γυρισε στην ψηφιακη βγηκε το προβλημα

Δημοσ.

Ρε μπας και εκανε κανενας καμμια μλκια αυτον τον καιρο με τα ψηφιακα, και πηγε στον κεντρικο ενισχυτη και σου τραβηξε κανενα καλωδιο (εσενα και μερικων αλλων), για να αυξησει το σημα του; Εχω δει πολλες λαμογιες και τιποτε δε θα με εξεπλητε.

Follow the cable (αντιστοιχο του follow the money), με ενα πολυμετρο οπως μμπορεις, ωστε να δεις αν φτανεις μεχρι τον κεντρικο ενισχυτη.

Δημοσ.

εχεις ενισχυτη η μικτη η κατι παρομοιο που να παρεμβαλλεται μεταξυ κεραιας και τηλεορασης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...