Cossutius. Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Αυτο το "ψεμα" να φανταστω συμπερανες πως ειναι ψεμα απο κανα 2 φιλους σου και 1-2 τοπικ στο φορουμ ε? Δεν χρειαζομαστε caps ξερουμε οτι μερικοι εχουν προβληματα με τη ληψη, ποιος το αμφισβητησε? Αnd so? Να μεινουμε με το αναλογικο για παντα? Eσυ ο ιδιος...γράφουμε 500 ποστ με προβληματα και μου λες οτι το συμπεραίνω πως ειναι ψέματα αυτά που υπόσχονταν περι τέλειας εικόνας απο 1-2 φίλους και 1-2 ποστ στο φορουμ?? Και φυσικά να μη μείνουμε με το αναλογικό. Χρόνια τωρα επρεπε να γινει αυτη η αλλαγη.Απλά όφειλαν να ενημερωσουν τον κόσμο καλύτερα. Να μη τα παρουσίαζαν όλα ρόδινα. Επισης οταν εχεις ενα συστημα ληψης αναλογικου, δεν ειναι βεβαιο οτι θα αποδωσει το ιδιο καλα με τα ψηφιακα καναλια μιας και στηθηκε για αναλογικα. Αυτο ομως δε σημαινει οτι ειναι πιο δυσκολη η ληψη του ψηφιακου ή οτι οσοι βλεπανε με χιονια πριν, δεν μπορουν να δουν καμπανα πλεον. Να στο πω πιο απλα. Αλλιως στηνεις ενα impreza για drag και αλλιως το στηνεις για WRC. Αν παρεις το καλυτερο drag impreza και το βαλεις να τρεξει στο wrc, θα ερθει τελευταιο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι το impreza ειναι το πιο αργο αμαξι για wrc. Οποτε ειναι δεδομένη η αγορά νέας κεραίας ή τουλάχιστον το να καλέσει τενχικό για να κάνει νέα ρυθμιση. Εκτος και αν περιμένεις οτι η κυρα Μαρίκα απ τα Πετράλωνα θα γνωρίζει να ρυθμίσει σωστά τη κεραία της ή τον δέκτη όπως και το εκάστοτε παππουδι... Ουσιαστικά ήρθες στα λόγια μου. Λύσεις υπάρχουν. Κανεις δεν ειπε οτι δεν υπάρχουν. Το θέμα ειναι οτι κοστίζουν. Εκει είναι όλο το πρόβλημα. Και τα ψηφιακά τηλέφωνα που έλεγαν κάποιοι νωρίτερα, γαμάτα ειναι, αλλά με τις ανάλογες συσκευές. Φαντάζεσαι να θέλεις να εκμεταλλευτείς τις ψηφιακές ευκολίες με αυτή τη συσκευή? Το ξέρεις οτι για να αλλάξουν αυτές οι συσκευές και να πάρουμε τις νέες, έπρεπε να αλλάξουμε και τις μπρίζες των τηλεφωνων με ηλεκτρολόγους κτλ???Ποιος ειπε οτι ολα ηταν ροδινα στη νέα εποχή του ΟΤΕ? Νομίζουν κάποιοι οτι δεν έσκασαν λεφτά, αλλά τους διαφεύγει οτι ο κυριος που ηρθε και άλλαζε μπριζες και έπαιρνε τα χιλιάρικα, δεν ηταν κάποιος άσχετος αλλά ο τεχνικός για να μπορουμε τωρα να έχουμε ψηφιακά τηλέφωνα) E φαντάσου λοιπόν τώρα πως βλέπει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχοντας τα παρακάτω. και έναν σύγχρονο δέκτη. Σε πληροφορώ οτι η Samsung LE32D450 στην περιοχή του Παπάγου σήμερα και δυστυχώς με εσωτερική κεραία, δεν έδειχνε απολύτως τίποτε. Mόνο με παρεμβολές κτλ. Μάλιστα σε επικοινωνία μου με τεχνικό μου ξεκαθάρισε οτι πρεπει οπωσδήποτε να μπει εξωτερική κεραία για πιάνεις το νέο ψηφιακό σήμα. Να τονίσω οτι τα αναλογικά κανάλια που υπάρχουν ακόμα, τα έπιανε μια χαρά...Με τη μικρή κεραία. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτό το επιχείρημα. Στην αρχή νόμιζα ότι το λέγατε για πλάκα. Δυστυχώς, τώρα καταλαβαίνω ότι ΟΝΤΩΣ το εννοείτε... Κρίμα. Σήμερα κιολας υπήρξε ρεπορτάζ με τα προβλήματα των καταναλωτών με το 90% των ερωτηθέντων να μιλάει για τα μικρά τηλεχειριστήρια που δημιουργούν πρόβλημα σε άτομα με μειωμένη όραση. Μάλιστα υπεύθυνος απ τη Degia είπε οτι έχουν κυκλοφορήσει και δέκτες με μεγαλύτερα τηλεχειριστήρια αλλά δεν φταίει φυσικά η Degia αν οι εταιρείες δεν είχαν σκεφτεί το συγκεκριμένο θέμα και το ανακάλυψαν καθυστερημένα. Πολλά τα προβλήματα..Σε όλους μας αρέσει η τεχνολογία αλλά αυτη δεν έρχεται ποτέ δωρεάν.
pournaras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Eσυ ο ιδιος...γράφουμε 500 ποστ με προβληματα και μου λες οτι το συμπεραίνω πως ειναι ψέματα αυτά που υπόσχονταν περι τέλειας εικόνας απο 1-2 φίλους και 1-2 ποστ στο φορουμ?? Και φυσικά να μη μείνουμε με το αναλογικό. Χρόνια τωρα επρεπε να γινει αυτη η αλλαγη.Απλά όφειλαν να ενημερωσουν τον κόσμο καλύτερα. Να μη τα παρουσίαζαν όλα ρόδινα. Οποτε ειναι δεδομένη η αγορά νέας κεραίας ή τουλάχιστον το να καλέσει τενχικό για να κάνει νέα ρυθμιση. Εκτος και αν περιμένεις οτι η κυρα Μαρίκα απ τα Πετράλωνα θα γνωρίζει να ρυθμίσει σωστά τη κεραία της ή τον δέκτη όπως και το εκάστοτε παππουδι... Ουσιαστικά ήρθες στα λόγια μου. Λύσεις υπάρχουν. Κανεις δεν ειπε οτι δεν υπάρχουν. Το θέμα ειναι οτι κοστίζουν. Εκει είναι όλο το πρόβλημα. Και τα ψηφιακά τηλέφωνα που έλεγαν κάποιοι νωρίτερα, γαμάτα ειναι, αλλά με τις ανάλογες συσκευές. Φαντάζεσαι να θέλεις να εκμεταλλευτείς τις ψηφιακές ευκολίες με αυτή τη συσκευή? Το ξέρεις οτι για να αλλάξουν αυτές οι συσκευές και να πάρουμε τις νέες, έπρεπε να αλλάξουμε και τις μπρίζες των τηλεφωνων με ηλεκτρολόγους κτλ???Ποιος ειπε οτι ολα ηταν ροδινα στη νέα εποχή του ΟΤΕ? Νομίζουν κάποιοι οτι δεν έσκασαν λεφτά, αλλά τους διαφεύγει οτι ο κυριος που ηρθε και άλλαζε μπριζες και έπαιρνε τα χιλιάρικα, δεν ηταν κάποιος άσχετος αλλά ο τεχνικός για να μπορουμε τωρα να έχουμε ψηφιακά τηλέφωνα) E φαντάσου λοιπόν τώρα πως βλέπει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχοντας τα παρακάτω. και έναν σύγχρονο δέκτη. Σε πληροφορώ οτι η Samsung LE32D450 στην περιοχή του Παπάγου σήμερα και δυστυχώς με εσωτερική κεραία, δεν έδειχνε απολύτως τίποτε. Mόνο με παρεμβολές κτλ. Μάλιστα σε επικοινωνία μου με τεχνικό μου ξεκαθάρισε οτι πρεπει οπωσδήποτε να μπει εξωτερική κεραία για πιάνεις το νέο ψηφιακό σήμα. Να τονίσω οτι τα αναλογικά κανάλια που υπάρχουν ακόμα, τα έπιανε μια χαρά...Με τη μικρή κεραία. Σήμερα κιολας υπήρξε ρεπορτάζ με τα προβλήματα των καταναλωτών με το 90% των ερωτηθέντων να μιλάει για τα μικρά τηλεχειριστήρια που δημιουργούν πρόβλημα σε άτομα με μειωμένη όραση. Μάλιστα υπεύθυνος απ τη Degia είπε οτι έχουν κυκλοφορήσει και δέκτες με μεγαλύτερα τηλεχειριστήρια αλλά δεν φταίει φυσικά η Degia αν οι εταιρείες δεν είχαν σκεφτεί το συγκεκριμένο θέμα και το ανακάλυψαν καθυστερημένα. Πολλά τα προβλήματα..Σε όλους μας αρέσει η τεχνολογία αλλά αυτη δεν έρχεται ποτέ δωρεάν. Ναι ρε συ, μια φορα στα 50 χρονια, απο τοτε που μπηκε η τηλεοραση μαζικα στην ελλαδα, ας πληρωσει ενα ερμο τεχνικο να βαλει μια κεραια, και να συντονισει το ψηφιακο. Ελεος πια με αυτο το θεμα των χρηματων, το καταντησαμε λες και κρινεται η επιβιωση μας απο 50 η 100 ευρω.
MJBulls23 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ελεος πια με αυτο το θεμα των χρηματων, το καταντησαμε λες και κρινεται η επιβιωση μας απο 50 η 100 ευρω. Δεν ειναι ετσι. Μερικοι δεν εχουν να διαθεσουν ουτε αυτα τα 50 ευρω! Μερικοι δεν εχουν να διαθεσουν ουτε αυτα τα 50 ευρω.... Και επειδη μπορει να φαινεται ακατανοητο και αδιανοητο σε εσενα να πω οτι: Η παρακατω προταση αποτελει πραγματικοτητα για πολλους, παρα πολλους Ελληνες πολιτες(οι οποιοι αντιστοιχουν στο "μερικοι" της παρακατω προτασης): Μερικοι δεν εχουν να διαθεσουν ουτε αυτα τα 50 ευρω!! Δεν ειναι θεμα επιβιωσης τους, απλως δεν εχουν να διαθεσουν ουτε 50 ευρω. Δεν τους περισσευουν ουτε 50 ευρω. (ΜΗΝ κάνεις συνειρμο ουτε να το συνδεσεις με το θεμα του ψηφιακου/κεραιες/τεχνικου κλπ, αναφερομαι ΚΑΘΑΡΑ σε αυτο (το εκτός πραγματικοτητας μη ρεαλιστικο πραγμα) που ειπες, βγαζοντας τελειως εξω το ψηφιακο σημα, κλπ.)
Cossutius. Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ναι ρε συ, μια φορα στα 50 χρονια, απο τοτε που μπηκε η τηλεοραση μαζικα στην ελλαδα, ας πληρωσει ενα ερμο τεχνικο να βαλει μια κεραια, και να συντονισει το ψηφιακο. Ελεος πια με αυτο το θεμα των χρηματων, το καταντησαμε λες και κρινεται η επιβιωση μας απο 50 η 100 ευρω. Σωστος και +1 Βρε pournara δεν έχω πρόβλημα ουτε μαρέσει να γκρινιάζω. Απλά με στεναχωρεί το οτι κάποιοι δε τα έχουν αυτά τα 50-100 ευρω ρε γαμω. Δε μπορουν να τα διαθέσουν. Εχεις τα δίκια σου και εσυ. Μετά απο 50 χρόνια δε μπορουν να βάλουν μια κεραία?? Πολυ σωστά τα λες. Αλλά ρε φίλε. Ας το χε πει η Degia απο νωρίτερα. Εκει ειναι το πρόβλημά μου. Οτι δεν ενημέρωναν σωστά. Χιλιάδες διαφημίσεις που έλεγαν οτι με έναν απλο αποκωδικοποιητή θα ειναι ολα οκ. Φαντάσου την απογοήτευση τόσου κοσμου που πηγε έκανε το "καθήκον" του, πήρε τον δέκτη, αλλά ανακάλυψε οτι η κεραία του δεν ανταποκρίνεται στη νέα τεχνολογία Φαντασου τη δική μου απογοητευση να μη μπορω να πιάσω το Nικελοντεον - η οπως στο καλό λέγεται αυτο- και να ακουω τη γκρινια της ανηψιας μου!!! :P(Κολλάει το ρδελομπου και εξαφανίζεται μαζί με μερικά ακόμα. Ο Τεχνικός ειπε οτι αν ρυθμίσουμε τη κεραία ίσως χάσουμε από άλλα κανάλια, οποτε ας θυσιάσουμε μερικά. Λες να ελεγε μουφες ο τεχνικός? Στα παπακια μου βέβαια αλλά πληροφοριακά ρωτάω..)
pournaras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Οκ τι να πω... Αφου ειναι τοσο μεγαλο το οικονομικο προβλημα, πειτε εσεις μια εφικτη λυση.
Cossutius. Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Eιναι σα να λέμε πως "οκ κάναμε λάθος, βρειτε μας εσείς μια λύση". Μα δεν ειμαι εγω ο τεχνικός για να βρω τη λύση. Αυτοι θα έπρεπε να το έχουν ξεκαθαρίσει απ την αρχή. Το γνωριζαν, δεν ειναι βλάκες. Απλά το έγραψαν στα παλιά τους τα παππουτσια το προβλημα, διότι σκέφτηκαν με τον ιδιο τροπο οπως εσυ.. "Ποιος δεν έχει 100 ευρω για αλλαγή κεραίας και αγορά δέκτη"? Το μονο που μπορω να σκεφτώ ειναι ειτε η επιχορήγηση στην αγορά, εγκατάσταση και ρύθμιση νέας κεραίας, είτε η επιλογή αν αυτό ειναι οικονομικά εφικτό. Ως επιλογή εννοώ το να συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά τα αναλογικά μαζί με τα ψηφιακά.Αν αυτο ειναι εφικτο οικονομικά επαναλαμβάνω.Γιατι η οδηγια της Ε.Ε. δεν ηταν υποχρεωτικη απ όσο ειχα διαβάσει (μπορει να κάνω και λάθος) Όποιος έχει τη δυνατότητα βάζει το ψηφιακό, φτιάχνει τη κεραία του κτλ κτλ. Οποιος δεν έχει παραμένει στο αναλογικό μέχρι να έχει τη δυνατότητα. Επαναλαμβάνω πως το ολο θέμα προκύπτει καθαρά από δικό τους τραγικότατο λάθος (το οποίο αμφιβάλλω οτι ειναι λάθος βέβαια αλλά εντάξει) Εντομεταξυ αληθεύει οτι ακόμα και για αυτό έχουμε πάρει επιχορήγηση απ την Ε.Ε.??
MJBulls23 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Οκ τι να πω... Αφου ειναι τοσο μεγαλο το οικονομικο προβλημα, πειτε εσεις μια εφικτη λυση. Εγω παντως δεν λεω οτι το οτι επειδη υπαρχει οικονομικη κριση και μερικοι δεν μπορουν να διαθεσουν 50-60 ευρω και δεν μπορουν να κανουν το ενα και το αλλο κλπ, οτι πρεπει να μην μπει το ψηφιακο. Δεν με ενδιαφερει διολου βασικα. Εχω καταγραφω την πραγματικοτητα. Οτι υπαρχουν ανθρωποι που η "ψηφιακη μεταβαση" ειναι καταστροφη για αυτους ως προς την θεαση "τηλεορασης". Ζουμε σε μια καπιταλιστικη κοινωνια και οι μη-εχοντες ως συνηθως ζουνε μεσα στην στερηση, στην εξαθλιωση σε μικρο ή μεγαλο βαθμο και το περιθωριο. Δεν θα αλλαξει τωρα αυτο, ουτε με την υποθεση της "ψηφιακης μεταβασης" θα ειναι διαφορετικα. Οι εχοντες θα απολαυσουν ολα τα προνομια. Οι μη εχοντες θα απολαυσουν απο τιποτα εως αυτο που μπορουν. Γνωστα πραγματα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Αν η μιζερια και η κλαψα που επικρατει σε αυτο το φορουμ για τα 20 ευρω του mpeg4 αποκωδικοποιητη και για το καλεσμα τεχνικου που ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να χρειαστει για να κανει μικροδιορθωσεις στην εγκατασταση, συνανταται και στην καθημερινοτητα του Ελληνα, τοτε χαιρομαι που σε αυτη τη χωρα παταω μονο για διακοπες εδω και λιγα χρονια. Εχουμε κριση, αλλα σοβαρευτειτε 2009-2015 = 6 χρονια για 20 ευρω...Μην περνατε στο αλλο ακρο με την κριση, σας το ξαναειπα. ΔΕΝ ειναι επιχειρημα τα λεφτα στη προκειμενη περιπτωση. Βεβαια ακουσαμε ως επιχειρημα οτι τα τηλεκοντρολ δεν ειναι βολικα, οποτε.. Οπως ΔΕΝ ειναι επιχειρημα και το "ας το χε πει η digea νωριτερα". Το λενε σε ολα τα μεσα απο το 2009. Για τον Υμηττο το λενε κανα 4μηνο. Τι διαολο ρε, ζω εκτος Ελλαδας και ξερω καλυτερα τις εξελιξεις στο ψηφιακο απο οσους ζουν εκει? Ειμαστε σοβαροι? Μια ERT World πιανω ολη κι ολη και ειμαι καλυτερα ενημερωμενος απο εσας που πιανατε (σε αναλογικο ) καμια 30ρια ελληνικα καναλια?
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Εν το μεταξύ τώρα διάβαζα από blog κάτι επιχειρήματα και έλιωσα στα γέλια, οτι την ψηφιακή τηλεόραση μας την επέβαλε με το ζόρι η τροϊκα για να πάει ο κόσμος να αγοράσει καινούργιους δέκτες και αποκωδικοποιητές και να εισπράξει το κράτος παραπάνω χρήματα από τον ΦΠΑ...............
MJBulls23 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Οπως ΔΕΝ ειναι επιχειρημα και το "ας το χε πει η digea νωριτερα". Το λενε σε ολα τα μεσα απο το 2009. Για τον Υμηττο το λενε κανα 4μηνο. Ζω εκτος Ελλαδας και ξερω καλυτερα τις εξελιξεις στο ψηφιακο απο οσους ζουν εκει? Ειμαστε σοβαροι? Μια ERT World πιανω ολη κι ολη και ξερω παραπανω πραγματα, ειμαστε σοβαροι? Ποιός το λεει και πού το λεει? Το 90%, μην πω και παραπανω, του κοσμου εδω δεν εχει ιδεα περι το τι θα γινει, το πότε θα γινει, τις ημερομηνιες(deadlines) κλπ. Και πως να εχει? Ποιος να του το πει? Εγω ειναι γνωστο οτι υποστηριζω οτι ενα μεγαλο μερος του κοσμου ειναι ηλιθιοι, αλλά σε αυτη την περιπτωση δεν φταιει αυτο. Εδω ουτε οι ιδιοι ξεραν τι θα γινοταν. Οταν πας να αγορασεις τηλεοραση και σου λεει απο το 2010 καταργειται το αναλογικο, μετα το εκαναν Ιουνιο του 2010, μετα απο το 2011, μετα απο Ιουνιο του 2011, μετα 2012 κλπ κλπ και υπαρχει μια τεραστια συγχιση περι του τι θα γινει και πότε θα γινει! 10 υποτιθεται "γνωστες" να ρωτουσες, 9 διαφορετικες αποψεις θα ακουγες. Και τωρα το ιδιο.
Fan Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Περυσι τετοια εποχη εγινε ολικο αναλογικο switch off εδω στην Κυπρο. 1-2 μερες πριν το switch off και 1 βδομαδα μετα χρειαζοσουν βυσμα/κονε για να βρεις αποκωδικοποιητη. Κυριολεκτω. Ειχαν εξαφανιστει ολοι και ορισμενα μαγαζια ειχανε κρατημενους στην αποθηκη καμια 10ρια ας πουμε για να δινουν σε γνωστους. Σε εποχες ελλειψης σαλιου (aka ρευστου χρηματος) κανεις δε θα ρισκαρει να στοκαρει ΠΟΛΛΟΥΣ αποκωδικοποιητες με κινδυνο να του μεινουν. Προτιμαει να στοκαρει ενα σεβαστο ποσο και ας εξαντληθουνε, παρα να παραγειλει πολλους και να του μεινουν. Εξαλλου το κερδος ανα μοναδα ειναι τοσο μικρο που το ρισκο να αγορασει πολλους, θα ηταν τεραστια βλακεια. Δηλαδή και εδώ τώρα τί θα κάνουμε? Θα περιμένουμε καμιά βδομάδα μέχρι να ξαναφέρουν τα (ο θεός να τα κάνει) πολυκαταστήματα?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ποιός το λεει και πού το λεει? Το 90%, μην πω και παραπανω, του κοσμου εδω δεν εχει ιδεα περι το τι θα γινει, το πότε θα γινει, τις ημερομηνιες(deadlines) κλπ. Και πως να εχει? Ποιος να του το πει? Εγω ειναι γνωστο οτι υποστηριζω οτι ενα μεγαλο μερος του κοσμου ειναι ηλιθιοι, αλλά σε αυτη την περιπτωση δεν φταιει αυτο. Εδω ουτε οι ιδιοι ξεραν τι θα γινοταν. Οταν πας να αγορασεις τηλεοραση και σου λεει απο το 2010 καταργειται το αναλογικο, μετα το εκαναν Ιουνιο του 2010, μετα απο το 2011, μετα απο Ιουνιο του 2011, μετα 2012 κλπ κλπ και υπαρχει μια τεραστια συγχιση περι του τι θα γινει και πότε θα γινει! 10 υποτιθεται "γνωστες" να ρωτουσες, 9 διαφορετικες αποψεις θα ακουγες. Και τωρα το ιδιο. Αλλο θεμα αυτο που θιγεις. Ειναι οι παρατασεις που πηρε η Ελλαδα για την μεταβαση, γιαυτο ακους την μια 2009 την αλλη 2010 μετα 2015. Σκεψου ομως, να μην περναμε κι αυτες τις παρατασεις τι θα γινοταν σε ενα αντιστοιχο θρεντ... Και ξερεις το 2009 οι αποκωδικοποιητες ειχανε καμια 80 ευρω ο φθηνοτερος. Εκει να δεις ενοια και κλαμα απο τους iphonakides Ελληνες για τα γεροντακια που δεν εχουν να πληρωσουν ουτε το ρευμα (aka για τη ΔΙΚΙΑ τους τσεπη, αλλα ντρεπονται να το πουν και χρησιμοποιουν το κλισε των καναλιων "συνταξιουχοι" κλπ). Ενημερωση εγκαιρη υπηρξε παντως για οποιον ειχε στοιχειωδη προσβαση στα ΜΜΕ τον τελευταιο 1 χρονο και δεν εκλεινε αυτια-ματια κλπ οταν το θεμα ηταν το switch off. Στο λεω εγω που το μονο ελληνικο καναλι που βλεπω ειναι η ERT World. Σκεψου εσεις που εχετε εφημεριδες/περιοδικα/30 καναλια/ραδιοφωνα κλπ Δηλαδή και εδώ τώρα τί θα κάνουμε? Θα περιμένουμε καμιά βδομάδα μέχρι να ξαναφέρουν τα (ο θεός να τα κάνει) πολυκαταστήματα? Σκρουτζ "mpeg4 αποκωδικοποιητης" και παιρνε ενα-ενα τα μαγαζια τηλεφωνο μεχρι να σου πει καποιος χριστιανος οτι διαθετει στοκ. Απτις αλυσιδες μην περιμενεις φως αν μειναν απο στοκ, ολοι εκει πανε.
pournaras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Eιναι σα να λέμε πως "οκ κάναμε λάθος, βρειτε μας εσείς μια λύση". Μα δεν ειμαι εγω ο τεχνικός για να βρω τη λύση. Αυτοι θα έπρεπε να το έχουν ξεκαθαρίσει απ την αρχή. Το γνωριζαν, δεν ειναι βλάκες. Απλά το έγραψαν στα παλιά τους τα παππουτσια το προβλημα, διότι σκέφτηκαν με τον ιδιο τροπο οπως εσυ.. "Ποιος δεν έχει 100 ευρω για αλλαγή κεραίας και αγορά δέκτη"? Το μονο που μπορω να σκεφτώ ειναι ειτε η επιχορήγηση στην αγορά, εγκατάσταση και ρύθμιση νέας κεραίας, είτε η επιλογή αν αυτό ειναι οικονομικά εφικτό. Ως επιλογή εννοώ το να συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά τα αναλογικά μαζί με τα ψηφιακά.Αν αυτο ειναι εφικτο οικονομικά επαναλαμβάνω.Γιατι η οδηγια της Ε.Ε. δεν ηταν υποχρεωτικη απ όσο ειχα διαβάσει (μπορει να κάνω και λάθος) Όποιος έχει τη δυνατότητα βάζει το ψηφιακό, φτιάχνει τη κεραία του κτλ κτλ. Οποιος δεν έχει παραμένει στο αναλογικό μέχρι να έχει τη δυνατότητα. Επαναλαμβάνω πως το ολο θέμα προκύπτει καθαρά από δικό τους τραγικότατο λάθος (το οποίο αμφιβάλλω οτι ειναι λάθος βέβαια αλλά εντάξει) Εντομεταξυ αληθεύει οτι ακόμα και για αυτό έχουμε πάρει επιχορήγηση απ την Ε.Ε.?? Κοιτα, για να μιλαμε σωστα, κανενας δεν ειχε την υποχρεωση να σου ξεκαθαρισει τιποτε. Ειναι μια ιδιωτικη εταιρια που αντιπροσωπευει τα ιδιωτικα μη συνδρομητικα καναλια. Δε σου χρωστανε και δε ειναι υποχρεωμενοι να σε ειδοποιησουν για τιποτε. Αυριο το πρωι αμα γουσταρουν κλεινουν και καθεσαι και κοιτας να δεις τι εγινε... Οποτε αυτα τα πει επιχορηγησης κλπ, ειναι καθαρα στη σφαιρα της φαντασιας. Οποιος νιωθει οτι τον κοροιδεψαν, δε συνεχιζει να ασχολειται μαζι τους, η αν δεν εχει τα απαραιτητα χρηματα, απλα δεν αγοραζει. Κανεις δε σκεφτηκε τιποτε, για το αν εχει η δεν εχει ο κοσμος να αγορασει την κεραια οπως λες. Τουλαχιστον εγω απο τη μερια μου το βλεπω αστειο ακομη και να το σκεφτει μια τετοια επιχειρηση. Οπως δε σκεφτηκε κανεις ας πουμε στη νοωα (που την πληρωνεις) και σε αναγκασε να αλλαξεις δεκτη σε μικρο χρονικο διαστημα για να δεις HD χωρις να εχει pvr και λιγους μηνες μετα διεθεσε και δεκτες με pvr. Τοτε τους βρηκε τοτε τους διεθεσε. Για το τεχνικο μερος, επειδη δεν εισαι αλλα ειμαι, σου αναφερω οτι ταυτοχρονη πανελληνια καλυψη και των δυο συστηματων ειναι πρακτικα αδυνατη. Οποτε και οδηγια απο την ΕΕ να μην υπηρχε, παλι καποια στιγμη θα επρεπε να γινει το μοιραιο. Τι σημερα, τι αυριο. Δε βλεπω τη διαφορα στο αφησουμε το συστημα να λειτουργει ετσι για καποια χρονια ακομη, (εκτος του οτι θα υπαρχει τεραστιο προλημα με πολλες περιοχες οταν καλυφθει πανελλαδικα η ψηφιακη και ο ενας σταθμος θα πεφτει πανω στον αλλον), μετα ας πουμε απο 10 χρονια, θα βρει ο κοσμος λεφτα για κεραια; (αστειο ακομη και που το γραφω). Ποιός το λεει και πού το λεει? Το 90%, μην πω και παραπανω, του κοσμου εδω δεν εχει ιδεα περι το τι θα γινει, το πότε θα γινει, τις ημερομηνιες(deadlines) κλπ. Και πως να εχει? Ποιος να του το πει? Εγω ειναι γνωστο οτι υποστηριζω οτι ενα μεγαλο μερος του κοσμου ειναι ηλιθιοι, αλλά σε αυτη την περιπτωση δεν φταιει αυτο. Εδω ουτε οι ιδιοι ξεραν τι θα γινοταν. Οταν πας να αγορασεις τηλεοραση και σου λεει απο το 2010 καταργειται το αναλογικο, μετα το εκαναν Ιουνιο του 2010, μετα απο το 2011, μετα απο Ιουνιο του 2011, μετα 2012 κλπ κλπ και υπαρχει μια τεραστια συγχιση περι του τι θα γινει και πότε θα γινει! 10 υποτιθεται "γνωστες" να ρωτουσες, 9 διαφορετικες αποψεις θα ακουγες. Και τωρα το ιδιο. Εμας παντως ολα τα καναλια περναγαν μονιμα scrolls ολη μερα επι αρκετο καιρο πριν τα κοψουν, μηπως κι εκει γινοταν κατι τετοιο; Δυσκολο το βλεπω να μην περναγε ενημερωση συνεχως.
nvel Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 και εδώ όλα τα κανάλια είχαν αντίστοιχα ενημερωτικά μηνύματα ανά ώρα καθώς και ρεπορτάζ στις ειδήσεις και στις ενημερωτικές εκπομπές. Μοιράστηκαν φυλλάδια στα σπίτια και στον τύπο υπήρχαν αντίστοιχα αφιερώματα. Τώρα γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν προφανώς οφείλεται ότι έχουν πρόβλημα ενημέρωσης γενικά και όχι μόνο σχετικά με την ψηφιακή τηλεόραση
billkolias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 offtopic σήμερα , βλέπω έναν τύπο να βγαίνει έξω από τον κοτσοβολο και να αναφωνεί ''και όλη αυτή η φασαρία έγινε για αυτό εδώ το κολοκύθι '' xaxa xd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα