Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωχ, μην μου λες τέτοια! Είχαμε στην κουζίνα μια μικρή παλιά crt ίσα ίσα για τις ειδήσεις (ας τις πούμε έτσι για να καταλαβαινόμαστε), και όταν ο αδελφός μου έβαλε τον αποκωδικοποιητή δεν του έβγαζε καν μενού! Μόνο μια μαύρη οθόνη! Δεν την έχω κοιτάξει την φάση ακόμα, αλλά λέτε να φταίει το ότι είχε την μικρή της εσωτερική κεραία μόνο; Ο Υμηττός είναι ακριβώς φάτσα που λένε, χωρίς να παρεμβάλλονται άλλα εμπόδια.

Μπορεί να μην είχε συνδεθεί κάτι σωστά. Μενού τουλάχιστον θα πρεπε να βλέπεις.

• Απαντ. 306
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οχι

απλα η τηλεοραση που ειχες στο δωματιο εκανε ληψη απο αλλο σταθμο.

Έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για κανάλια της ίδιας συχνότητας, προγραμματισμένα και στις δύο τηλεοράσεις από την ίδια συχνότητα. Και μία κεραία κοινή, που με καλώδιο ήταν συνδεμένες οι τρεις τηλεοράσεις του σπιτιού. Αλλά και επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια, και επειδή δεν μπορώ πια να το επιβεβαιώσω δεν επιμένω και ίσως έχεις δίκιο.

:)

Δημοσ.

ξέρεις αν είναι standard feature στους hd αποκωδικοποιητές ;

κατά 99% ναι

EDISION, CRYPTO, F&U, CRYSTAL VISION, και αυτός που φέρνει το πλαίσιο 100% με σιγουριά. Αν πάρεις pvr edision ή crypto κάνουν downscale 720p mkv παίζουν και flac.

και η δική μου c6000.. Το ert-hd που είναι full-hd κάνει περισσότερη ώρα να δείξει εικόνα από τα υπόλοιπα , γιατί είναι περισσότερα τα data που λαμβάνονται (3 φορές πάνω από τα sd ).

για την ακρίβεια είναι 1080i

Δημοσ.

Οχι φιλε μου παει ετσι.Τοσα χρονια εβλεπαν με ΛΙΓΑ χιονια.Τωρα δεν βλεπουνε ΚΑΘΟΛΟΥ.Τι δεν καταλαβαινεις;Δηλαδη δεν εχεις δει ποτε τηλεοραση με ελαχιστα χιονια;Και στα αναλογικα δεν αρχισε με τον καιρο να πεφτει η ποιοτητα τους.Ολα αυτα τα χρονια εβλεπαν με λιγα χονια και μια ωραια μερα οι μαγκες της digea μας λενε ωππ απο σημερα,γινομαστε ευρωπη και δεν θα βλεπετε καθολου.Παμε παρακατωΠρωτα απο ολα να ξεκαθαρισουμε οτι εγω ΔΕΝ βλεπω τηλεοραση.Δεν με ενδιαφερει ομως μονο το τομαρι,αλλα με νοιαζει για τους ηλικιωμενους συγγενεις μου που δεν εχουν τιποτα αλλο να κανουν απο το να βλεπουν την τηλεοραση. Επισης δεν ξερω τι super-granny γιαγια εχεις εσυ ,αλλα η δικη μου δεν ξερει να χειριζεται κινητο και δεν βλεπει καλα ωστε να μαθει το,μικροτερο και απο κινητο δειγμα τηλεκοντρολ που δινουν οι δεκτες.Επισης,ποτε δεν ειχαμε θεμα με το αναλογικο και αλλωστε γιατι να πεσει το αναλογικο;Απλα οι μαγκες στο ψηφιακο θελουν καμπανα σημα για να παιζει ή ΔΕΝ παιζει καθολου.Μπραβο,η τενχολογια προχωραει με γοργα βηματα προς....ΤΑ ΠΙΣΩ.....Το 1990 βλεπανε μια χαρα το 2012 δεν βλεπουν καθολου.Το σχολιο μου για αυτο,αναφεροταν στα ατομα που λενε οτι γιναμε ανθρωποι με τα ψηφιακα και εγω λεω τους λογους που τα ψηφιακα ΔΕΝ μας αναβαθμιζουν ωστε να λεγομαστε ανθρωποι,γιατι εχουμε σοβαροτερα προβληματα σαν χωρα απο την τηλεοραση.Για την τατιανα,εγω οπως σου ειπα ΔΕΝ βλεπω τηλεοραση,απλα αναφερα οτι το "θετικο" του 5.1 που μας προσφερει η "αναπτυξη" των ψηφιακων καναλιων,δεν χρειαζεται απο ολους και επισης με το προγραμμα που εχει η ελληνικη τηλεοραση(βλ πχ τατιανα) ειναι παντελως ΑΧΡΗΣΤΗ.Στην περιοχη μου ΔΕΝ βλεπουμε παρνηθα,οποτε ψηφιακα-αναλογικα:1-0.Μηπως να μετακομισουμε κιολας....;;;;;Καποια στιγμη πρεπει να σταματησουν, τι το 2015, τι το 2020, και τα δυο συστηματα, πρακτικα και τεχνολογικα ειναι αδυνατον να συνλειτουργησουν.Δεν μιζεριαζω για τα 35 ευρω στο σημειου που εσυ quoteαρες.Μιζεριαζω που δεν σκεφτονται τα απομακρυσμενα μεροι τις ελλαδας που και εκει ζουν,οσο και να σου φαινεται περιεργο,ανθρωποι και οχι ζωα.Εκει που δεν υπαρχει καλο σημα,λογο γεωγραφικοτητας(δεν ξερω αν το γνωριζεται υπαρχουν και περιοχες με ΒΟΥΝΑ-πσσσ-,λαγκαδια-τι λες τωρα- και δεν ειναι ολη η ελλαδα αθηνα,θεσσαλονικη,πατρα)δεν εβλεπαν καλα αναλογικο,αλλα ΕΒΛΕΠΑΝ εστω και λιγο.Τωρα με τον εξυχρονισμο ξερεις που πανε αυτα τα λιγα εστω που εβλεπαν.........Το οτι δεν πηραζει εσενα που θεωρεις οτι με λιγα χιονια στο αναλογικο δεν εβλεπες οποτε δεν εχει διαφορα τωρα με το ψηφιακο που δεν βλεπεις καθολου,δεν σημαινει οτι δεν πηραζει και αλλα ατομα.Εδω να σου πω οτι δεν ημουνα στα ατομα που που την πατησαν με τα mpeg2.Γιατι εμεις και οι παππουδες βλεπανε μια χαρα.Τωρα που τα κοψανε αναγκαστικαμε να παρουμε δεκτες.Δεν γκρινιαζω καν για την ψηφιακη μεταδοση.Εγω γρινιαζω για πολλα ατομα θεωρουν το ολο σκηνικο αναπτυξη για την χωρα και λενε οτι γιναμε επιτελους ανθρωποι,ενω δεν βλεπουν που η χωρα καθε μερα παει απο το κακο στο χειροτερο.Επισης γκρινιαζω γιατι μας νοιαζει πλεον το 5.1 για να βλεπω τουρκικη σειρα στον αντ1,αλλα δεν μας νοιαζει του οτι το μεγαλυτερο μερος της ελλαδας πλεον δεν θα βλεπει καθολου,διοτι το ψηφιακο εχει αυτην την μαλακια του παιζω δεν παιζω.Αν αυτο εσεις το θεωρειτε αναπτυξη τι να πω.....Κλασσικος παρτακιας ελληναρας που κοιταει μονο το τομαρι του.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2012 ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ @@ ΤΗΣ.....

Δεν ειναι καθολου αστειο αυτο που σου λεει. Το ιδιο θα σου πω και εγω. Σε μια θεια μου συμβαινει ακριβως το ιδιο. Παντοτε εβλεπαν το ΣΤΑΡ, το ΕΡΤ1, ΝΕΤ(ΕΡΤ2 τοτε), ΕΡΤ3, ALPHA με λιγα χιονια(MEGA,ANT1,ΣΚΑΙ δεν ειχαν προβλημα). Η εικονα παντως βλεποταν μια χαρα αλλά ειχε απλως λιγα ελαχιστα χιονια.Και ναι! ΔΕΝ ειναι αστειο. Υπαρχει και μεση κατασταση(αυτη που περιεγραψα και εγω και ο nemesiskp) οσο και εαν δεν μπορεις να το διανοηθεις αν κρινω απο το "....ειναι τουλαχιστον αστειο. Η εβλεπαν καλα η οχι." που ειπες με υφος 1000 καρδιναλιων. Τωρα που πηραν αποκωδικοποιητη δεν βλεπουν κανενα απο τα ΕΡΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3, καθως και 2 άλλα καναλια(νομιζω ΣΤΑΡ και ALPHA). Τον εβγαλαν και βλεπουν παλι με αναλογικο. Γιατι? Γιατι ο γιος τους και ο ανιψιος τους(οχι εγω) δεν μπορεσαν να βρουνε λυση και γιατι σε τετοια ηλικια που ειναι ουτε αυτοι εχουν καν την ορεξη να βρουν και ουτε εχουν την οικονομικη ευχερεια να φωναζουν τεχνικους για να λυσουν το προβλημα.Εαν "τελειωσει" το αναλογικο θα εχουν προβλημα εως οτου καποιος τους το λυσει.Θα μου πεις και γιατι πρεπει να ενδιαφερθω εγω για μερικους σε παρομοιες περιπτωσεις(που ειναι και πολλες βασικα)?Δεν ειπα οτι πρεπει να ενδιαφερθεις. Απλως αυτο δειχνει οτι η μεταβαση καθε αλλο παρα στρωμενη με ροδοπεταλα ειναι και καθε αλλο παρα ανωδυνη για αρκετους που πιθανοτατα θα μεινουν χωρις τηλεοραση.....Πχ ακομη και εγω, που μου αρεσε η εικονα που δινει το ψηφιακο σημα που ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας, θα προτιμουσα ακομη και τωρα το αναλογικο, διοτι 1ον μου "σπαει" τελειως τα νευρα η καθυστερηση στις αλλαγες των καναλιων, ενψ αυτα τα erg ή πως διαολο το ειπατε, με τις εξτρα πληροφοριες για το προγραμμα των καναλιων ειναι ανουσια για εμενα καθως το ιντερνετ προσφερει τα 1000πλασια πληροφορηση, ενω δεν εχω κανενα αλλο πλεονεκτημα προσωπικα. Αν μπορουσα λοιπον θα κρατουσα το αναλογικο διοτι αυτη η καθυστερηση στην αλλαγη των καναλιων με εκνευριζει τα μαλα και διοτι με 4 τηλεορασεις που δεν εχουν ψηφιακο δεκτη πρεπει να αγορασω 4 αποκωδικοποιητες και οσο και εαν δεν εχω προβλημα χρηματων δεν ειναι και οτι βολικοτερο. :eek:Το θεμα της καθυστερησης εαν ολοι βαλουν ψηφιακο θα παψει να υπαρχει ως ουσιωδες θεμα.Το θεμα της καθυστερησης στην αλλαγη των καναλιων ομως ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για εμενα και με εκνευριζει αφανταστα! Με κανει ακομα και να θελω να θυσιασω την καλυτερη εικονα του ψηφιακου με την χειροτερη του αναλογικου μόνο και μόνο για αυτο τον λογο. Παλαιοτερα εβλεπα σε 10 δευτερολεπτα τι εχουν 25 σταθμοι, τωρα σε 10 δευτερολεπτα ισα που αλλαζεις 3-4 σταθμους. :-( :eek:

Δεν εχει νοημα η κουβεντα για το τι γινεται στην ταδε ραχουλα, τι γινεται σε μια περιοχη που ακομη ισως εχει προβληματα (μιας και ειναι νεο συστημα και θελει ακομη δουλεια), σε μια περιοχη που εχει και αναλογικα, και σε αλλη που δεν εχει, και παει λεγοντας. Δηλαδη να αρχισω να απαριθμω περιοχες που οι ανθρωποι πληρωναν νοβα για να μπορεσουν να δουνε κανενα αλλο καναλι εκτος ερτ; Να μιλησω για το οτι δε θες φουλ σημα, αλλα με ενα 25% ελαχιστο εχεις κατακαθαρη εικονα;

Προφανως οχι, διοτι παλι θα αναλωθουμε οτι σε καποιου αλλου την περιοχη δε βλεπουν σκαι, σε ενουνου αλλουνου δε βλεπουν σταρ, καποιος αλλος προλαβαινε να δει σε 10 δευτ. τι εχουν 25 καναλια, σε εναν αλλον η γιαγια επαθε καταθλιψη, και παει λεγοντας.

Δε μου κανει και μεγαλη αισθηση, επειδη εχω ζησει και την εποχη της μεταβασης απο το αναλογικο τηλεφωνο στο ψηφιακο, και θυμαμαι ακριβως τις ιδιες κουβεντες, για το ποσο πιο ακριβα πληρωνουμε τηλεφωνο επειδη χρεωνεται η αστικη μοναδα, για το οτι ηταν αχρηστη η πτωση στα υπεραστικα, αφου τους ενοιαζαν μονο τα αστικα τηλεφωνηματα, για το οτι χασαμε τα τζαμπα τηλεφωνα με τις πουστιες με τις τηλεκαρτες, για το τι μιζες επεσαν στη ζιμενς, για το οτι αναγκαστηκαν και αλλαξαν το ωραιο τους τηλεφωνο με το δισκο και τους αναγκασε ο οτες να παρουν νεο, για το τι αχρηστο ηταν το ιντερνετ (καποιος κιολας μου ειχε πει, οτι ειναι μοδα, και θα περασει...), οποτε απλα ξαναζω ενα dejavu.

Οπως και τωρα, ετσι και τοτε κανεις δεν ειχε δει την εξελιξη (ουτε κι εγω εν πολλοις), και απλα βλεπαμε καποιους να μας χαλανε τη βολεψη μας. Δε νομιζω να λεει κανενας σημερα οτι δεν επρεπε να γινει μεταβαση απο το αναλογικο στο ψηφιακο; Γιατι; Αφου με και το αναλογικο μια χαρα τηλεφωνα καναμε, και παρεπιπτωντος η σχωρεμενη η γιαγια μου (για να ειμαι εντος κλιματος), ποτε δεν εμαθε το νεο τηλεφωνο με τα νουμερα, οταν της αλλαξαμε εκεινο με το δισκο.

Δημοσ.

Ωραια,συμφωνω μαζι σου οτι ειναι νεο συστημα ακομα.

Αλλα......

Το "νεο" αυτο συστημα,υπαρχει εδω και μερικα χρονακια.Ποσα χρονια εκπεμπουνε σε ψηφιακο;Τοσο καιρο ομως δεν γκρινιαζε κανεις γιατι ολοι ειχαν τα αναλογικα.Τωρα ομως που η ψηφιακη λυση ειναι και η μοναδικη αρχιζουν να φαινονται τα προβληματα.Δηλαδη τοσα χρονια δεν μπορουσαν να λυσουν τα οποιαδηποτε προβληματα,αλλα περιμεναν τωρα που θα αρχισει το κραξιμο.Εγω προσωπικα πιστευω οτι αφου τοσα χρονια δεν κανανε τιποτα,δεν προκειται να κανουν ουτε τωρα,και τα προβληματα θα παραμεινουν.Επισης για να εχουμε εμεις καποια προβληματα που ζουμε στην πρωτευουσα,που υποτιθεται το σημα ειναι καμπανα κτλ ,φαντασου τι εχει να γινει στην υπολοιπη ελλαδα.Εμεις εδω δεν βλεπουμε δυο τρια βασικα καναλια.Στην επαρχια θα βλεπουν μονο δυο τρια καναλια και αυτα με σπασιματα,κολληματα ή ακομα καλυτερα με το ομορφο μυνημα του δεκτη:"Δεν υπαρχει σημα"..Τι προτιμας;Τα λιγα χιονια του αναλογικου,ή να βλεπεις μια σκηνη απο την ταινια σου,να παγωνει η εικονα και μετα οταν επανελθει να εχεις χασει την μιση ταινια;Δεν πιστευω κανεις να προτιμαει το δευτερο.

Το οτι πολλοι απο εδω μεσα δεν εχουνε προβλημα και επευφημουν τα ψηφιακα,δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει γενικο προβλημα.

Αυτο που λες για το 25%,ενταξει τι να πω.Μην με κανεις να παω να βγαλω φωτο τις τηλεορασεις κατω για να δεις οτι και με δυνατοτερο σημα εικονα ΔΕΝ εχουμε.Εχουμε μονο ηχο.Αν ναι ξεχασα ειναι 5.1,αρα οκ....

Αμα καταφερουν και βαλουν το μεγαλυτερο μερος του πλυθησμου στα ψηφιακα χωρις προβληματα,τοτε θα τους βγαλω το καπελο.Αλλα οπως σου ξαναειπα δεν προκειται να γινει απολυτως τιποτα.Ισα ισα,τα προβληματα θα αυξηθουν διοτι το ψηφιακο θελει καθαρο και δυνατο σημα,και στην περιπτωση που δεν το εχει δεν κανει χιονακια σαν το αναλογικο,αλλα αντιθετα δεν παιζει καθολου.

Δημοσ.

Ωραια,συμφωνω μαζι σου οτι ειναι νεο συστημα ακομα.

Αλλα......

Το "νεο" αυτο συστημα,υπαρχει εδω και μερικα χρονακια.Ποσα χρονια εκπεμπουνε σε ψηφιακο;Τοσο καιρο ομως δεν γκρινιαζε κανεις γιατι ολοι ειχαν τα αναλογικα.Τωρα ομως που η ψηφιακη λυση ειναι και η μοναδικη αρχιζουν να φαινονται τα προβληματα.Δηλαδη τοσα χρονια δεν μπορουσαν να λυσουν τα οποιαδηποτε προβληματα,αλλα περιμεναν τωρα που θα αρχισει το κραξιμο.Εγω προσωπικα πιστευω οτι αφου τοσα χρονια δεν κανανε τιποτα,δεν προκειται να κανουν ουτε τωρα,και τα προβληματα θα παραμεινουν.Επισης για να εχουμε εμεις καποια προβληματα που ζουμε στην πρωτευουσα,που υποτιθεται το σημα ειναι καμπανα κτλ ,φαντασου τι εχει να γινει στην υπολοιπη ελλαδα.Εμεις εδω δεν βλεπουμε δυο τρια βασικα καναλια.Στην επαρχια θα βλεπουν μονο δυο τρια καναλια και αυτα με σπασιματα,κολληματα ή ακομα καλυτερα με το ομορφο μυνημα του δεκτη:"Δεν υπαρχει σημα"..Τι προτιμας;Τα λιγα χιονια του αναλογικου,ή να βλεπεις μια σκηνη απο την ταινια σου,να παγωνει η εικονα και μετα οταν επανελθει να εχεις χασει την μιση ταινια;Δεν πιστευω κανεις να προτιμαει το δευτερο.

Το οτι πολλοι απο εδω μεσα δεν εχουνε προβλημα και επευφημουν τα ψηφιακα,δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει γενικο προβλημα.

Αυτο που λες για το 25%,ενταξει τι να πω.Μην με κανεις να παω να βγαλω φωτο τις τηλεορασεις κατω για να δεις οτι και με δυνατοτερο σημα εικονα ΔΕΝ εχουμε.Εχουμε μονο ηχο.Αν ναι ξεχασα ειναι 5.1,αρα οκ....

Αμα καταφερουν και βαλουν το μεγαλυτερο μερος του πλυθησμου στα ψηφιακα χωρις προβληματα,τοτε θα τους βγαλω το καπελο.Αλλα οπως σου ξαναειπα δεν προκειται να γινει απολυτως τιποτα.Ισα ισα,τα προβληματα θα αυξηθουν διοτι το ψηφιακο θελει καθαρο και δυνατο σημα,και στην περιπτωση που δεν το εχει δεν κανει χιονακια σαν το αναλογικο,αλλα αντιθετα δεν παιζει καθολου.

Παλι θα αντιπαραθεσω την τηλεφωνια, και θα πω, οτι προβληματα κατα τη μεταβαση υπηρχαν για χρονια, ποσο δε μαλλον οταν μπηκαμε στο adsl, οπου εκει γινοταν ο κακος χαμος με τις αποσυνδεσεις τις χαλια ταχυτητες, τεραστια lag στα παιγνιδια, τα προβληματα γενικως.

Τα μερικα χρονακια, ειναι 3 παρα κατι, δεν τα λες και πολλα.

Το τι γινεται στην επαρχια το ξερω αρκετα καλα, μιας και εκει ειμαι, και εχω να σου πω οτι τα προβληματα ειναι απειρως πιο ελαχιστα απο οτι ακουω εδω μεσα.

Για το 25%, νομιζω οτι εβαλα πολυ, αν θυμαμαι καλα η LG μου ξεκιναει να αποκωδικοποιει απο το 18%, επειδη εχω νοβα και δεν την εχω συνδεμενη με κεραια, αν μπορεσω θα το διασταυρωσω αυτες τις μερες.

Οσο για το τι ποσοστο εχει ηδη ψηφιακα, κοιτα μια το site της digea, ειναι πολυ περισσοτεροι απο οτι νομιζεις.

Δημοσ.

Προσωπικα ποτε δεν προκειται να πιστεψω το τι λεει η καθε εταιρεια για τα προιοντα της.Βρισκομαστε σε τενχολογικο φορουμ και γνωριζουμε οτι ειδικα σε αυτο το ειδος,πεφτει πολυ μουφα διαφημιση για τις δυνατοτητες ενος προιοντος.

Το οτι η lg λεει οτι αποκωδικοποιει απο το 18% δεν μου λεει τιποτα,γιατι εγω αλλα βλεπω στην πραγματικοτητα το ακριβως αντιθετο.Επισης και η digea λεει το ποσοστο που εχει ψηφιακα,αλλα δεν βλεπω πουθενα να λεει τι ποσοστο απο αυτους εχει προβληματα.Και η γιαγια μου κατω εχει ψηφιακα,αλλα δεν βλεπει καναλια που πριν εβλεπε.....

Επισης καλυτερο τι ειναι,δεν μου απαντησες.Να βλεπεις με καποια χιονια ή καθολου;

Ακομα ειναι νωρις.Κατσε να παει το ψηφιακο επαρχια(οχι επαρχια δεν θεωρουνται οι μεγαλουπολεις πατρα,γιαννενα κτλ) και να δεις το κραξιμο που θα πεσει,οταν με το παραμικρο το καθε καναλι εμφανιζει "δεν υπαρχει σημα" ή κολλαει.Ο καιρος θα τα δειξει ολα.

Δημοσ.

Το τι γινεται στην επαρχια το ξερω αρκετα καλα, μιας και εκει ειμαι, και εχω να σου πω οτι τα προβληματα ειναι απειρως πιο ελαχιστα απο οτι ακουω εδω μεσα.

Αυτο που λες δηλαδη ειναι ειναι οτι τα περιστατικα που ακουγονται εδω μεσα ειναι ψευδη ή υπερβολικα?

Η ουσια ειναι οτι την πραγματικοτητα δεν την οριζει η αποψη σου.

Εγω πχ απο την αλλη, λεω οτι το 1/4 απο αυτους που εχουν "βαλει ψηφιακο σημα", εχουν καποιου ειδους ενοχλητικο προβλημα και παραπονιουνται.

Η ξαδερφη μου ακομα δεν εχει καταλαβει γιατι εχει προβληματα αποσυγχρονισμου ηχου-εικονας. Η θεια μου ακομα χρησιμοποιει αναλογικο γιατι με τον ψηφιακο αποκωδικοποιητη δεν επιανε 5 καναλια. Ο γειτονας μου χρειαστηκε να αγορασει και 2ον αποκωδικοποιητη ωστε να λειτουργησει καλα το "ολο πραγμα".

Χιλιαδες υπογεια μαγαζια με τηλεορασεις εσωτερικης κεραιας θα εχουν προβλημα. Χιλιαδες ηλικιωμενοι θα εχουν επισης προβλημα. Χιλιαδες θα πρεπει να αγορασουν πολλαπλους αποκωδικοποιητες για τις περισσοτερες απο μια τηλεορασεις που διαθετουν.

Τελικα ισως ολοι τα λυσουν ολα τα προβληματα. Ισως και οχι.

Εγω δεν υποστηριζω οτι η αλλαγη ειναι κακη.

Εγω υποστηριζω οτι υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβληματα.

Δημοσ.

Υπαρχει αποκωδικοποιητης σε usb stick που να υποστηριζει Full HD; Δε με νοιαζει ουτε να παγωνει το καναλι, ουτε να το κανει record για να το βλεπεις μετα, ουτε να παιζει ταινιες, εχω το egreat!

Εκτος και αν υπαρχει καποιος λογος που βγαζουν τους περισσοτερους αποκωδικοποιητες σε τετοια μορφη.

Ασε που εμεις στην πολυκατοικια δεν πρεπει να εχουμε κεραια και ειμαστε ολοι με τις μικρες κεραιες διπλα απο την τηλεοραση. Αμφιβαλλω εαν πιασω εστω και τα μισα ψηφιακα καναλια και μαλιστα χωρις διακοπες!

Δημοσ.

Έχω εσωτερική κεραία , όταν κάθομαι στην αριστερή μεριά του καναπέ τα περισσότερα κανάλια τα πιάνω καλά , όταν κάτσω στην δεξιά στα περισσότερα no signal , όταν φύγω τελείως από το δωμάτιο το σήμα επανέρχεται ακούω την ΤV καμπάνα .

Δημοσ.

όταν φύγω τελείως από το δωμάτιο το σήμα επανέρχεται ακούω την ΤV καμπάνα .

^_^

http://www.youtube.com/watch?v=5dgd13bxqE0

Δημοσ.

Προσωπικα ποτε δεν προκειται να πιστεψω το τι λεει η καθε εταιρεια για τα προιοντα της.Βρισκομαστε σε τενχολογικο φορουμ και γνωριζουμε οτι ειδικα σε αυτο το ειδος,πεφτει πολυ μουφα διαφημιση για τις δυνατοτητες ενος προιοντος.Το οτι η lg λεει οτι αποκωδικοποιει απο το 18% δεν μου λεει τιποτα,γιατι εγω αλλα βλεπω στην πραγματικοτητα το ακριβως αντιθετο.Επισης και η digea λεει το ποσοστο που εχει ψηφιακα,αλλα δεν βλεπω πουθενα να λεει τι ποσοστο απο αυτους εχει προβληματα.Και η γιαγια μου κατω εχει ψηφιακα,αλλα δεν βλεπει καναλια που πριν εβλεπε.....Επισης καλυτερο τι ειναι,δεν μου απαντησες.Να βλεπεις με καποια χιονια ή καθολου;Ακομα ειναι νωρις.Κατσε να παει το ψηφιακο επαρχια(οχι επαρχια δεν θεωρουνται οι μεγαλουπολεις πατρα,γιαννενα κτλ) και να δεις το κραξιμο που θα πεσει,οταν με το παραμικρο το καθε καναλι εμφανιζει "δεν υπαρχει σημα" ή κολλαει.Ο καιρος θα τα δειξει ολα.

Δε λεω τι λεει η εταιρια, αλλα τι λεει η τηλεοραση την ωρα που συντονιζει. Σου ειπα, με επιφυλαξη, θα το τσεκαρω, απο ποσο % και πανω αρχιζει και πιανει.

Και για να τελειωνει λιγο το θεμα με την επαρχια. Σε ολη τη Δυτικη ελλαδα, λειτουργει το εξης σκηνικο, το 80% των περιοχων πιανει (οπως και επιανε παντα) απο τα Ακαρνανικα με τελειο σημα, και δε μιλαμε για πολεις αλλα ακομη και για το μικροτερο συνοικισμο που κοιταει προς τα εκει. Η εμβελεια των σταθμων ειναι ακριβως ιδια δεν εχει αλλαξει καθολου. Σε δυσκολες περιοχες, οπου υπηρχε προβλημα και λειτουργουσαν αναμεταδοτες (οπως σε ολη την ανατολικη Αρτα), συνεχιζουν να λειτουργουν οι αναλογικοι αναμεταδοτες οπου συντηρουνται απο τους Δημους, μεχρι να μπορεσει η ιδιωτικη εταιρια, να βαλει κι εκει μικρους πομπους.

Οποτε ας αφησουμε την επαρχια στην ησυχια της, διοτι εκει αλλαζουν μονοι οι κυριοι πομποι οι οποιοι εχουν μεγαλη εμβελεια, και οι μικροι που καλυπτουν χωριουδακια κλπ, μενουν ανεπαφοι.

Αυτο που λες δηλαδη ειναι ειναι οτι τα περιστατικα που ακουγονται εδω μεσα ειναι ψευδη ή υπερβολικα? Η ουσια ειναι οτι την πραγματικοτητα δεν την οριζει η αποψη σου.Εγω πχ απο την αλλη, λεω οτι το 1/4 απο αυτους που εχουν "βαλει ψηφιακο σημα", εχουν καποιου ειδους ενοχλητικο προβλημα και παραπονιουνται. Η ξαδερφη μου ακομα δεν εχει καταλαβει γιατι εχει προβληματα αποσυγχρονισμου ηχου-εικονας. Η θεια μου ακομα χρησιμοποιει αναλογικο γιατι με τον ψηφιακο αποκωδικοποιητη δεν επιανε 5 καναλια. Ο γειτονας μου χρειαστηκε να αγορασει και 2ον αποκωδικοποιητη ωστε να λειτουργησει καλα το "ολο πραγμα". Χιλιαδες υπογεια μαγαζια με τηλεορασεις εσωτερικης κεραιας θα εχουν προβλημα. Χιλιαδες ηλικιωμενοι θα εχουν επισης προβλημα. Χιλιαδες θα πρεπει να αγορασουν πολλαπλους αποκωδικοποιητες για τις περισσοτερες απο μια τηλεορασεις που διαθετουν. Τελικα ισως ολοι τα λυσουν ολα τα προβληματα. Ισως και οχι.Εγω δεν υποστηριζω οτι η αλλαγη ειναι κακη.Εγω υποστηριζω οτι υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβληματα.

Οχι δε λεω οτι ειναι ψευδη, υπερβολικα λιγο ναι αλλα οχι ψευδη, λεω οτι οσα περιστατικα και να ακουσεις απο τη μια πλευρα αλλα τοσα θα ακουσεις κι απο την αλλη. Δηλαδη θες να μου πεις οτι ολοι εχουμε απο μια γιαγια που εχει προβλημα με το τηλεκοντρολ;

Και εν τελει, τι διαολο τελικα ενοχλει; Η γιαγια που δε βλεπει; Η γιαγια που βλεπει αλλα εχει μονο 300 ευρω συνταξη και δεν μπορει να αγορασει αποκωδικοποιητη; Η γιαγια που δεν πιανει;

Ειμαστε ενα τεχνολογικο φορουμ, κι αντι να ασχολουμαστε για το αφελη μιας νεας τεχνολογιας, εχουμε 17 σελιδες που ασχολουμαστε με τους ηλικιωμενους... τετοια ευαισθησια... με εκπλησει.

Προβληματα υπαρχουν, αλλα οχι τεραστια. Παραδειγματα εφερα με την τηλεφωνια δυο τρεις φορες. Κοιταξε τα και συγκρινε τα. Καμμια νεα τεχνολογια δεν μπηκε στη ζωη μας απροβληματιστη, ολες περασαν απο τα σταδια των προβληματων.

Δημοσ.

Ναι ειμαστε σε τενχολογικο φορουμ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να μιλαμε μονο για τα θετικα μιας τεχνολογιας.

Ασε το εικονικο τελειο σημα που πιανει το 80% της δυτικης ελλαδας(αληθεια που το ξερεις αυτο,απο το site της digea ή εισαι μεσα σε καθε σπιτι για να ξερεις τι συμβαινει;; ) και δες τι γινεται στην πραγματικοτητα.Τα ψηφιακα καναλια οσα θετικα και να εχουνε(λεμε τωρα) εχουνε ενα τεραστιο μειονεκτημα:

Η εμβελεια οπως ειπες ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ακριβως η ιδια.Τι σημαινει αυτο;Οτι στο αναλογικο εβλεπες με λιγα χιονια,αλλα στο ψηφιακο ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;;;;;;;Αν αυτο πιστευεται οτι ειναι σωστο τι να πω.Και οχι φιλε μου δεν θα φτιαξει,γιατι η εμβελεια τοσα και τοσα χρονια που εχουμε τηλεοραση ειναι ακριβως η ιδια και δεν προκειται να την αυξησουν.Και ναι μας ενδιαφερει για τους ηλικιωμενους ανθρωπους που δεν εχουν να κανουν τιποτα ολη μερα.Εσενα θα σου αρεσε να ειχες μονο ενα πραμα για να περνας την μερα σου και ξαφνηκα να στο κοβουν και αυτο;Αλλα ναι τι μας νοιαζει εμας για τους σκατογερους,εγω εχω την κοπελιτσα μου,τα κολληταρια μου,την φουλ hd τηλεοραση μου και περναω μια χαρα απολαμβανοντας τα ψηφιακα μου καναλια,οποτε να πανε να γ@μη@$ οι σκ@τ0γεροι,ετσι και αλλιως σε λιγα χρονια θα εχουν ψ0φ!σει.

Συνοψιζοντας για τα θετικα εχουμε:

α)Νεα ψηφιακα καναλια,που εξαλιφουν,στην θεωρια,τα προβληματα των αναλογικων

β)Πλεονεκτηματα οπως εγγραφη των καναλιων(pvr),5.1 ηχος και πολλα ακομη

γ)Κατι για χαμηλοτερες καταναλωσεις που αναφεραν καποια παιδια στις πισω σελιδες που προσωπικα δεν το γνωριζα

δ)Πραγματα που εγω δεν γνωριζω,οποιος θελει απο κατω να τα γραψει

Συνοψιζοντας για τα αρνητικα εχουμε:

α)Αναγκαστικη αγορα υπερτιμολογημενου κινεζικου εξοπλισμου.Το οτι 30 ευρω για ενα δεκτη,πολλα ατομα το θεωρουν ως φθηνη αγορα δεν ισχυει για ολους

β)Αργη εναλαγη μεταξυ καναλιων(ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΤΙΚΟ)

γ)Τα χειριστηρια των δεκτων ειναι απαραδεκτα μικρα.Εχω δει χιλιους δυο δεκτες και ολοι εχουν αυτην την μπουρδα που αλλαζει καναλι.Και ναι υπαρχουν και ατομα που εχουν προβλημα στα ματια λογω ηλικιας και οχι μονο(αλλα ειπαμε τι μας νοιαζει,σε λιγα χρονια θα πεθανουν,η ζωη συνεχιζει)

δ)Κοροιδια που στην αρχη μας λεγανε για mpeg2 και μετα το γυρισαν σε mpeg4 και ο κοσμος που ειχε παρει τηλεοραση με mpeg2,ετρεχε να αγορασει νεο εξοπλισμο.Και εσεις συνεχιζεται να τους επευφημητε που εφεραν επιτελους την ελλαδα σε επιπεδα ευρωπης.Συνχαρητηρια.

ε)Το κυριοτερο απο ολα,οτι λεγαμε παραπανω.Η εμβελεια παραμενει ακριβως η ιδια.Αυτο σημαινει οτι οποιος εβλεπε με λιγα χιονια τωρα δεν βλεπει καθολου.Το οτι η digea λεει στο site της για ποσοστα καλυψης σε καθε περιοχη δεν σημαινει κατι.Και εγω ζωγραφιζω ενα χαρτη που τον πηρα απο την google με ενα μπλε ομορφο χρωματακι και λεω οτι αυτοι βλεπουν.Το ζουμε στην πραξη,δεν τρωμε κουτοχορτο.Και οπως ειπα αυτο δεν θα αλλαξει γιατι η εμβελεια ειναι η ιδια.

Παρτε και μερικα ωραια παραδειγματα απο το φορουμ με μια προχειρη αναζητηση(σκεφτειτε τι γινεται γενικα).

Ενα

Δυο

Και τρια για να καταλαβετε οτι και με την παραμικρη απωλεια σηματος(πχ ενας διακλαδωτης Τ) τα ψηφιακα χανουν το σημα.Τι ελεγα στις πισω σελιδες;Οτι στην γιαγια μου οταν αναψουν και τις τρεις τηλεορασεις ταυτοχρονα,πολλα καναλια εχουν προβλημα.Φανταστειται τι εχει να γινει δηλαδη σε περιοχες που δεν εβλεπαν καλα τα αναλογικα.Θα ευχαριστηθει το ματι τους μαυρη εικονα...Τουλαχιστον θα ειναι ψηφιακη...........!!!!!!!

Συνεχιστε να διαβαζεται το φορουμ,θα γινει χαμος απο τα απειρα προβληματα με τον καιρο.Θα πεσει γελιο.

Δημοσ.
Τέλοσπάντων, αυτή η τρομολαγνεία με ταυς ηλικιωμένους που δεν καταλαβαίνουν κλπ, μου θυμίζει όταν είχαμε αλλάξει νόμισμα σε ευρώ. Τα ίδια έλεγαν τότε, πως θα καταφέρνουν οι γέροι να χειρίζονται το νέο νόμισμα και τα συναφή. Δεν τους είδα να ζορίστηκαν και πολύ.

χαχαχαχαχα

Καταλαβα τι εννοείς απλά δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσεις αυτο το παράδειγμα...αντιλαμβάνεσαι τους λόγους νομιζω :mrgreen:

Λοιπόν.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν για αρκετά νοικοκυριά.

Η προπαγάνδες τυπου "δε χρειάζεται πλέον η κεραία", "ή βλέπεις ή δε βλέπεις κτλ," αποδείχθηκαν άσχετα με τη πραγματικοτητα

Ευτυχώς τα κρατικά κανάλια εξακολουθουν να εκπέμπουν ακομα αναλογικά όπως και το CNN οποτε κάποιοι δε θα μένουν χωρις τη τηλεόραση που πληρωνουν.

Υ.Γ- Πάω σε σπιτι με νέα τηλεόραση Samsung. Πάμε να τη βάλουμε μπρος, δεν έβρισκε κανένα κανάλι...τι διάολο λέω.

-Η κεραία σας έχει κάποιοι προβλημα??

- Μα ναι, όλη η πολυκατοικία έχει προβλημα. Τα εσωτερικά καλώδια έχουν καταστραφεί και όλοι βλέπαμε με εσωτερικές κεραιουλες αλλά εμάς μας ειπαν οτι με τη degia δεν έχουμε ανάγκη τη κεραια, γιατι θα τα βλέπουμε ολα...

-Ναι κυρία μου πηρες μια τηλεόραση 250 ευρω τζαμπα, γιατι, ή θα πρεπει να κάνεις εγκατάσταση κεραιας στο μπαλκόνι σου ή δε θα βλέπεις τιποτε!!!

nemesiskp γραψτα χρυσοστομε

Έχω εσωτερική κεραία , όταν κάθομαι στην αριστερή μεριά του καναπέ τα περισσότερα κανάλια τα πιάνω καλά , όταν κάτσω στην δεξιά στα περισσότερα no signal , όταν φύγω τελείως από το δωμάτιο το σήμα επανέρχεται ακούω την ΤV καμπάνα .

Δεν εισαι ο μόνος. Σορρυ αλλά πρέπει να βάλεις εξωτερική.

Ειδάλλως προσλαμβάνεις κάποιον να κάθεται απο πάνω απ τη κεραία σου!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...