pavlos0160 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 για bench-ακια η απο περιεργια? ναι και για κανα benchακι και γενικα να λεω οτι ειναι overclocked ακουγεται αλλιως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 ναι και για κανα benchακι και γενικα να λεω οτι ειναι overclocked ακουγεται αλλιως... Υστερα απο αυτο,δεινοσαυρε,εχεις δικιο.πεισε τον να μην κανει Overclock. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 ναι και για κανα benchακι και γενικα να λεω οτι ειναι overclocked ακουγεται αλλιως... υπαρχουν πολλοι αναλυτικοι οδηγοι βημα βημα,απλα δωσε προσοχη και δεν νομιζω να εχεις προβλημα αμα τους ακολουθησεις. παρε ενα μπουσουλα απο εδω http://www.tomshardware.co.uk/forum/265056-11-2600k-2500k-overclocking-guide http://www.overclock.net/t/913294/step-by-step-overclocking-2500k-for-lamas lol xD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Παύλο να με συγχωρείς, αλλά με βάση αυτήν την κουβέντα, δεν θα επιχειρούσα τίποτα στη θέση σου. Πέρα από το ανύπαρκτο -αν μιλάμε για gaming- όφελος, αγνοείς πολύ βασικά πράγματα για να αρχίσεις να σκαλίζεις το bios. Βρες ένα παλιό μηχάνημα να κάνεις τα πειράματα σου, αυτό που έχεις είναι πολύ ακριβό για τέτοιες δουλειές. Υπάρχουν δύο τρόποι Overclock. Πριν πούμε όμως γι' αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα. Αρχικά θα πρέπει να συμφωνήσουμε το σετάρισμα του BIOS πριν το Overclock. Αν δηλαδή θα είναι στο Auto ή στο Manual οι τάσεις. Για κάποιον που ξέρει, τις βάζει στο Manual. Για κάποιον που δεν ξέρει, θα πρέπει να μάθει. Μπορεί και στο Auto, αλλά εμένα μου αρέσει να ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει στο σύστημα μου. Πηγαίνουμε στο Hardware Monitor στο BIOS και σημειώνουμε σε ένα χαρτί τiς τάσεις που έχει το κάθε part (CPU, Southbridge, κλπ). Πάμε μετά στις τάσεις και τις βάζουμε στο Manual. Βάζουμε τις τιμές που έχουμε σημειώσει από το Hardware Monitor. Κάνουμε Save και βγαίνουμε από το BIOS (restart). Μετά μπαίνουμε ξανά και κοιτάμε το Hardware Monitor, αν οι τάσεις που μας λέει, συμφωνούν τελικά με τις τάσεις που έχουμε στο χαρτάκι μας. Αν δεν συμφωνούν ρίχνουμε ή ανεβάζουμε ώστε να είναι ίδιες. Το πιο πιθανό όμως είναι να είναι ίδιες ή με πάρα πολύ μικρές διαφορές, οπότε δεν πειράζει. Ο πρώτος και κλασικός. Χωρίς να δώσουμε τάση, ανεβάζουμε σταδιακά το FSB. Ας πούμε ότι το ανεβάζουμε 10MHz σε κάθε βήμα. Κάθε φορά τρέχουμε κάποιο στρεσογόνο πρόγραμμα, όπως Orthos, Intel burn test, κλπ. Αν όλα πηγαίνουν καλά για περίπου 5 λεπτά ή για όσα προγράμματα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια τελειώνουν τον κύκλο χωρίς σφάλμα, συνεχίζουμε να ανεβάζουμε το FSB. Αν δεν μπαίνει στα Windows ή δεν περνάει τα test, δίνουμε τάση. Ας πούμε ότι δίνουμε τρία σκαλιά κάθε φορά (έχω λόγο που λέω τρία - θα το δούμε παρακάτω). Όταν δώσουμε τη τάση και τελικά μπαίνει στα Windows και περνάει τα Tests, ανεβάζουμε μέχρι να μην είναι stable το σύστημα. Δίνουμε τάση ξανά μέχρι να γίνει stable... Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές και υπάρχει απόλυτη σταθερότητα στο PC. Βλέπουμε στο περίπου που έχουν φτάσει και άλλοι με τον ίδιο επεξεργαστή, ώστε να ξέρουνε πάνω κάτω που θα σταματήσουμε. Όταν δούμε ότι έχουμε φτάσει σε μία συχνότητα που μας αρέσει και φυσικά είμαστε σταθεροί, τότε πάμε στο BIOS και ρίχνουμε τη τάση 1 σκαλί. Αν περνάει τα tests, κλπ είμαστε μία χαρά. Αν όχι τότε ανεβάζουμε 1 σκαλί και μετράμε πάλι. Είπα 3 σκαλιά κάθε φορά, ώστε να μπορούμε να πάρουμε μία μεσαία τάση. Καλό είναι ο επεξεργαστής να είναι 2 σκαλιά πάνω από τη τάση που είναι σταθερός για λόγους ασφαλείας. Αν δεν υπάρχει επιλογή Load Line Calibration, ίσως χρειάζεται ακόμα περισσότερα από 2 σκαλιά για να είμαστε σίγουροι ότι είναι σταθερός. Δεν είναι καλό να είμαστε στο όριο σταθεροί. Πριν απ' όλα αυτά βέβαια εκτός από τη τάση που δίνουμε στον επεξεργαστή, θα πρέπει να έχουμε κάνει Disalbe όλες τις ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, κλπ. Αν ο επεξεργαστής με τη μητρική υποστηρίζουν Turbo Mode, κλπ, τα ενεργοποιούμε στο τέλος. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν θέλουμε Enable κάποιες ρυθμίσεις. Επίσης θα πρέπει να δούμε πριν απ' όλα τη τάση που θέλει το Chipset (Southbridge) για να σηκώσει το FSB που του ζητάμε. Αυτό το βλέπουμε στη πράξη. Αν δούμε ότι το CPU δεν ανεβαίνει όπως σε άλλους, τότε τσιμπάμε και λίγο τάση εκεί. Ένας τρόπος γι' αυτό είναι να ρίξουμε τον πολλαπλασιαστή όσο χαμηλότερα γίνεται να αυξάνουμε το FSB και να δούμε που έχει ταβάνι η μητρική. Αν δούμε ότι τρώει ταβάνι σε χαμηλό FSB, τσιμπάμε τάση. Ρίχνουμε μία ματιά στο Google να δούμε που τρώνε ταβάνι άλλοι με ίδιο Mobo. Ο άλλος τρόπος, τον οποίο πλέον χρησιμοποιώ, είναι το αντίστροφο. (Μου αρέσει το Overclock on first boot). Ανεβάζουμε τη τάση του CPU σε κάποιο σημείο που ξέρουμε ότι υπάρχει ασφάλεια και ανεβάζουμε το FSB εκεί που θέλουμε. Αν παίξει, τότε αρχίζουμε να κόβουμε τάση (3 σκαλιά κάθε φορά) μέχρι να γίνει Unstable το σύστημα. Όταν γίνει Unstable, ανεβαίνουμε 2 σκαλιά και είμαστε εντάξει. Στη δική μου μητρική έχω ρίξει όλες τις τάσεις στο ελάχιστο που μου επιτρέπει η μητρική, εκτός από αυτές του CPU και τις μνήμης. Όλες οι άλλες ακόμα και του Chipset, είναι στη μικρότερη δυνατή που μπορεί να πάρει το BIOS. Σωστό Overclock δεν είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το σωστό είναι να φτάσουμε ψηλά με μία ανάλογη θερμοκρασία. Για παράδειγμα αν στα 3.7 είμαστε στους 60C Full Load και για να φτάσουμε 4.0, πρέπει να δώσουμε τόση τάση που η θερμοκρασία θα φτάσει τους 75C, δεν αξίζει τον κόπο. Επίσης τη σταθερότητα την κάνει η τάση, όχι η χαμηλή θερμοκρασία. Ο επεξεργαστής θα είναι σταθερός ακόμα και 1C πριν κάνει Shut Down για προστασία. Φυσικά δεν φτάνουμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Απλά το αναφέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Φιλε heatspreader με όλο το σεβασμο και γνωρίζοντας τις γνώσεις σου πανω στο oc ...ειδικα στους CORE θα σε παρακαλούσα να μην δίνεις συμβουλές όσο αφορά του sandy/ivy .. τουλάχιστον όχι μεχρι να πέσει ενας στα χέρια σου και να δουλέψεις πανω του... διοτι μονο κακο μπορει να γίνει... Στους sandy/ivy δεν νοείται πλεον fsb oc .. τουλάχιστον όχι πανω απο 4 - 5 mhz στο fsb.. H intel αποφάσισε να μας κοψει την χαρά του fsb oc και οτιδήποτε πανω απο 4 - 5 mhz προκαλεί μη προβλέψιμη συμπεριφορά απο την μερια της μητρικής.... Πλεον oc μονο με την βοηθεια του πολλαπλασιαστη .. για αυτό αλλωστε υπαρχουν και οι Κ επεξεργαστες της intel που είναι οι μονο καταλληλοι για oc... οι υπολοιποι με τα χιλια ζορια να ανεβουν 300 - 400 mhz με αυτό το 4-5mhz πανω στο fsb. Οσο αφορά τις τασεις και auto ή καρφωτών δεν μπορώ να κανω διαφορετικά παρα να συμφωνήσω μαζί σου... Απο εκει και περα η διαδικασια ειναι λιγο πολυ η ιδια με αυτή που περιγραφεις απλα αντι να ανεβαζουμε το fsb ανεβαζουμε καθε φορα τον πολλαπλασιαστή κατα μία βαθμίδα... Κοινώς πολυ πιο απλοποιημένη η διαδικασία oc πλεον διοτι ουτε μνημες παιζει να σε κοψουν , ουτε οτιδηπποτε αλλο χρειαζεται να προσέξεις περα απο πολλαπλασιαστή και ταση επεξεργαστή... Γενικότερα καλο θα είναι να αποφευγονται οι προτάσεις χωρίς πρώτα να εχουμε διαβάσει καλα τις ιδιαιτεροτητες τις καθε πλατφόρμας. Το fsb oc στους intel ειναι πλεον νεκρο και θα επρεπε να το ξερεις πριν αρχίσεις τις συμβουλές.... Παντα Φιλικά.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 ναι και για κανα benchακι και γενικα να λεω οτι ειναι overclocked ακουγεται αλλιως... E εντάξει ρε συ, άμα είναι γι αυτό δεν χρειάζεται να το κάνεις και στην πραγματικότητα! Βάλε στην υπογραφή ένα 4.5GHz και είσαι οκ. Δεν θα σου ζητήσει κανείς αποδείξεις. Εδώ ο άλλος είχε υπογραφή με 2 Χ 680 και μετα έλεγε ότι του το κλέψανε. Θα κολλήσουμε στον fake πολλαπλασιαστή? Δεν θα κουράσω άλλο, θα σου πουν τα παιδιά πώς και τι θα κάνεις βήμα-βήμα. Εγώ δεν το έχω το θέμα. Πλεον oc μονο με την βοηθεια του πολλαπλασιαστη .. για αυτό αλλωστε υπαρχουν και οι Κ επεξεργαστες της intel που είναι οι μονο καταλληλοι για oc... οι υπολοιποι με τα χιλια ζορια να ανεβουν 300 - 400 mhz με αυτό το 4-5mhz πανω στο fsb. Απλά να πω για την ιστορία ότι τουλάχιστον ο δικός μου non-K 2500 (δεν ξέρω αν είναι και θέμα μητρικής) ανεβαίνει μόνο με τον πολλαπλασιαστή 500MHz, δλδ 3.8GHz και στα 4 cores. Το μέγιστο (δεν μιλάω για turbo boost) είναι 4GHz στον έναν όμως πυρήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Απλά να πω για την ιστορία ότι τουλάχιστον ο δικός μου non-K 2500 (δεν ξέρω αν είναι και θέμα μητρικής) ανεβαίνει μόνο με τον πολλαπλασιαστή 500MHz, δλδ 3.8GHz και στα 4 cores. Το μέγιστο (δεν μιλάω για turbo boost) είναι 4GHz στον έναν όμως πυρήνα. Δεν διαφωνει κανεις μαζι σου... καποια μη Κ κομματια επιτρεπουν μερικά κλικ πανω στον πολλαπλασιαστη αλλα και παλι 400 - 500mhz στους ivy-sandy δεν είναι κατι αξιο αναφοράς.... Off topic.... Που χαθηκες εσύ τις τελευταίες μερες και δεν σε βλεπουμε στο φορουμ? Διακοπουλες διακοπουλες? Μηπως να ξαναπηγενες??? Λεεεεεεω εγω τώρα..... :lol: :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Ξαναφεύγω αύριο. Σε τσέκαρα πάντως, μην ανησυχείς. Βαρέθηκα να βάζω +1 στις συνθέσεις σου. Νέο κλίμα βλέπω και με χαροποιεί αυτό. Εύγε νέε μου. Άρα δεν είναι θέμα μητρικής ο ημιξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Ξαναφεύγω αύριο. Σε τσέκαρα πάντως, μην ανησυχείς. Βαρέθηκα να βάζω +1 στις συνθέσεις σου. Νέο κλίμα βλέπω και με χαροποιεί αυτό. Εύγε νέε μου. Άρα δεν είναι θέμα μητρικής ο ημιξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής? Οχι δεν είναι θεμα μητρικής... Καλα να περασεις.... κανε καμια βουτια και για μας γτ εδώ πανω παγωνουμε στους 14βαθμους!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Φιλε heatspreader με όλο το σεβασμο και γνωρίζοντας τις γνώσεις σου πανω στο oc ...ειδικα στους CORE θα σε παρακαλούσα να μην δίνεις συμβουλές όσο αφορά του sandy/ivy .. τουλάχιστον όχι μεχρι να πέσει ενας στα χέρια σου και να δουλέψεις πανω του... διοτι μονο κακο μπορει να γίνει... Στους sandy/ivy δεν νοείται πλεον fsb oc .. τουλάχιστον όχι πανω απο 4 - 5 mhz στο fsb.. H intel αποφάσισε να μας κοψει την χαρά του fsb oc και οτιδήποτε πανω απο 4 - 5 mhz προκαλεί μη προβλέψιμη συμπεριφορά απο την μερια της μητρικής.... Πλεον oc μονο με την βοηθεια του πολλαπλασιαστη .. για αυτό αλλωστε υπαρχουν και οι Κ επεξεργαστες της intel που είναι οι μονο καταλληλοι για oc... οι υπολοιποι με τα χιλια ζορια να ανεβουν 300 - 400 mhz με αυτό το 4-5mhz πανω στο fsb. Οσο αφορά τις τασεις και auto ή καρφωτών δεν μπορώ να κανω διαφορετικά παρα να συμφωνήσω μαζί σου... Απο εκει και περα η διαδικασια ειναι λιγο πολυ η ιδια με αυτή που περιγραφεις απλα αντι να ανεβαζουμε το fsb ανεβαζουμε καθε φορα τον πολλαπλασιαστή κατα μία βαθμίδα... Κοινώς πολυ πιο απλοποιημένη η διαδικασία oc πλεον διοτι ουτε μνημες παιζει να σε κοψουν , ουτε οτιδηπποτε αλλο χρειαζεται να προσέξεις περα απο πολλαπλασιαστή και ταση επεξεργαστή... Γενικότερα καλο θα είναι να αποφευγονται οι προτάσεις χωρίς πρώτα να εχουμε διαβάσει καλα τις ιδιαιτεροτητες τις καθε πλατφόρμας. Το fsb oc στους intel ειναι πλεον νεκρο και θα επρεπε να το ξερεις πριν αρχίσεις τις συμβουλές.... Παντα Φιλικά.... Ίσα ίσα που δεν πρέπει να αποφεύγονται οι προτάσεις, ειδικά ότι έχει να κάνει με τα ρεύματα. Το Overclock είναι ένα είτε αλλάζεις FSB είναι πολλαπλασιαστή. Διαφορά στο Overclock και άλλη φιλοσοφία υπάρχει αν θες όταν έχουμε τον Memory Controller ενσωματωμένο. Ευτυχώς όμως που το OC γίνεται με τον πολλαπλασιαστή και λιγότερο με το FSB. Για παράδειγμα σε έναν i7 920, ένα καλό fsb είναι το 191MHz με 21 πολλαπλασιαστή. Με D0 stepping τα έπιασε σχετικά εύκολα τα 4GHz. Για κάθε μέρα δεν συμφέρει εκεί κατά τη γνώμη μου. Στην ουσία το OC πρέπει να γίνεται με τον πολλαπλασιαστή. Δεν καταλαβαίνω τι σε χαλάει σε αυτό. Οι ταχύτητα της RAM; Υ.Γ.: Δεν νομίζω ότι αλλάζουν τα πράγματα με τους νέους i7 και i5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δεν καταλαβαίνω τι σε χαλάει σε αυτό. Υ.Γ.: Δεν νομίζω ότι αλλάζουν τα πράγματα με τους νέους i7 και i5. Αυτο που με χαλάει είναι ότι γράφεις ένα οδηγό oc βασισμένο στο fsb σε ενα αρχάριο χρήστη που δεν ξέρει ουτε τα βασικα και έχει επεξεργαστή που δεν σηκώνει fsb oc ουτε για πλακα... Θα παει να πειραξει κανενα fsb και μετα θα ψάχνεται να δει που είναι το προβλημα ... Τελος πολλά αλλαζουν στους ivy-sandy (οχι στους i5, i7 γενικότερα...). Οι πρώτες γενιες i5, i7 (s1366, 1156) ήταν fsb oriented και το oc ήταν αρκετα περίπλοκο (μιας και έπρεπε να έχει πολλά πραγματα υποψην σου, όπως να κρατας χαμηλα τις μνήμες για να μην σε κοψουν, ρευμετα σε chipsets, max mobo fsb κτλ κτλ) Στους νεους i , βλέπε ivy, sandy... δε σε νοιαζει απολύτως τπτ περα τοθυ πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή και του vcore.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Στη μητρική που φιλοξενούσε τον i7, asus p6t, κάποιες τάσεις (δεν θυμάμαι ποιες - δεν το έχω μπροστά μου), ήθελαν κατέβασμα. Μάλλον η ASUS, τσιμπάει λίγο στα ρεύματα κάτι που μεταφράζεται σε θερμοκρασία. Για την ιστορία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Στη μητρική που φιλοξενούσε τον i7, asus p6t, κάποιες τάσεις (δεν θυμάμαι ποιες - δεν το έχω μπροστά μου), ήθελαν κατέβασμα. Μάλλον η ASUS, τσιμπάει λίγο στα ρεύματα κάτι που μεταφράζεται σε θερμοκρασία. Για την ιστορία... Μπορει να μου πεις τωρα που κολάει αυτο? Ειτε με το oc του 2500Κ ειτε με αυτα που έγραψα εγώ... Οσο για s1366 ασε με να ξερω πολύ καλα τι παιζει και τι όχι!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Καλά ρε Guru, χαλάρωσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlos0160 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Οκ δηλαδη εγω τωρα σαν αρχαριος απο που πρεπει να ξεκινησω?? Αυτο το τοπικ λεει τπτ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα