Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να στήσω ένα δίκτυο στην εταιρεία μου και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Το δίκτυο αποτελείται απο 4 υπολογιστές, 2 εκτυπωτές καθώς και ένα μηχάνημα για ετικέτες-barcode.

Έχω στη διάθεση μου ένα rack το οποίο περιλαμβάνει ένα router και ένα switch της cisco.Λογικά ο ένας απο τους 4 υπολογιστές θα πρέπει να γίνει ο server του δικτύου.

Εδώ ξεκινάν τα ερωτήματα μου....

1) Στο server απλά εγκαθιστώ τα windows server 2008 που έχω στη διάθεση μου ή χρειάζεται και άλλο λογισμικό για να τρέξει το δίκτυο?

2) Η ρύθμιση του range των ip γίνεται στο server απο μένα ή είναι default απο τα windows?

3)Τα καλώδια δικτύου πρέπει να καταλήγουν πρώτα στο switch και μετά στο ρούτερ (υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους με οπτική) ή αντίστροφα?

4)Όταν με το καλό πάρω internet, απλά ρίχνω το καλώδιο απο το μόντεμ στο switch και όλα οκ?

5)Για να επικοινωνεί ο κάθε υπολογιστής-εκτυπωτής θα πρέπει να βάλω στατική ip αυτή του σέρβερ και όχι του ρούτερ ή switch,σωστά?

6)Αν αντιμετωπίσω πρόβλημα και αποφασίσω να καλέσω κάποιον ειδικό πόσο περιπου κοστολογείται αυτή η εργασία εξ'αρχής???

7)Θέλω να αποκτήσω 4-5 λογαριασμούς ιντερνετ mail του στυλ [email protected].Αυτό προυποθέτει και την ύπαρξη site ή μπορώ να απευθυνθώ σε μία εταιρεία (και σε ποιές) για αυτή τη δουλειά?

Να σημειώσω οτι ασχολούμαι με pc σε επίπεδο ερασιτέχνη 12 χρόνια και γνωρίζω λίγα πράγματα απο δίκτυα.

Στο σπίτι έχω ένα απλά βασίζεται σε workgroup το οποίο προφανώς δεν εξυπηρετεί μια μικρή επιχείρηση μιας και χρειάζονται (μάλλον δεν ξέρω ακόμα) ύπαρξη server τα περισσότερα λογισμικά διαχείρησης και τιμολόγησης....

Αυτά εν ολίγης,αναμένω τη βοήθεια σας....

Δημοσ.

a.Ip θα παρουν απο το cisco αν υπαρχει dhcp.

ολα τα pc θα καταληξουν στο switch. server δενειναι υποχρεωτικος.εξαρτατε τι θες να κανεις.αν μπει λογιστικο θα προτεινα αυτο το Pc Να μην το χειριζεται ατομο γιατι standard θα το ριξει στο ιντερνετ και θα το σκισουν με τιποτα ιους κτλ.

ολα τα pc στο switch και ο ρουτερ στο switch επισης.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κακή επιλογή ένα Server λειτουργικό σε Desktop υπολογιστή που δεν είναι certified για τέτοια χρήση. Ακόμη χειρότερη αν δε ξέρεις που μπλέκεις. Ένας επαγγελματίας θα έπαιρνε φαντάζομαι από 200 έως 400 ευρώ για μια τέτοιου είδους εργασία.

Δημοσ.

απλα και μετα ειναι τι του αφηνουν και τα οικονομικα του και τι θελει να κανει στην πραξη.γιατι οκ ενας server ειναι αλλη φαση αλλα αλλη τιμη ειναι μετα και δεν ξερω αν εχει τοσα λεφτα για να τα δωσει μια και προκειται για μικρη εταιρεια.

απο την αλλη αμα μπει πανω λογιστικο κτλ το πιο Minimum που θα πρεπει να γινει ειναι καποιος η κατι να παιρνει backup

Δημοσ.

....βασικα τι να κανει τον server!

ετσι οπως μας το περιεφραψες, δεν θα σου χρειαζεται η κεντρικη διαχειρηση τον υπολογιστων του δικτυου η κατι αλλο το οποιο να υπαγορεύει το στήσιμο ενος server.

Τα βασικα πραγματα μπορει να τα κανεις δηλαδη ουτος η αλλως με αλλο τροπο.

DHCP, DNS KLP θα τα κανει το cisco. ενα δικτυο μεταξι των υπογολιστων καλύπτεται και με workgroup.Ακομα και file server να μπει καποια στιγμη η καποιος NAS δεν χρειαζεται windows server. Οπως λεει και ο poulinos ενας server "ειναι αλλη φαση" αλλα στη διαχειρησει του υπαρχει ενα θεματακι το οποιο για εσενα στην παρουσα φαση μπορει να σημαίνει πολλα σε οικονονικο ειπεδο, στην παρουσα φαση τουλάχιστον.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να στήσω ένα δίκτυο στην εταιρεία μου και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Το δίκτυο αποτελείται απο 4 υπολογιστές, 2 εκτυπωτές καθώς και ένα μηχάνημα για ετικέτες-barcode.

Έχω στη διάθεση μου ένα rack το οποίο περιλαμβάνει ένα router και ένα switch της cisco.Λογικά ο ένας απο τους 4 υπολογιστές θα πρέπει να γίνει ο server του δικτύου.

Εδώ ξεκινάν τα ερωτήματα μου....

1) Στο server απλά εγκαθιστώ τα windows server 2008 που έχω στη διάθεση μου ή χρειάζεται και άλλο λογισμικό για να τρέξει το δίκτυο?

2) Η ρύθμιση του range των ip γίνεται στο server απο μένα ή είναι default απο τα windows?

3)Τα καλώδια δικτύου πρέπει να καταλήγουν πρώτα στο switch και μετά στο ρούτερ (υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους με οπτική) ή αντίστροφα?

4)Όταν με το καλό πάρω internet, απλά ρίχνω το καλώδιο απο το μόντεμ στο switch και όλα οκ?

5)Για να επικοινωνεί ο κάθε υπολογιστής-εκτυπωτής θα πρέπει να βάλω στατική ip αυτή του σέρβερ και όχι του ρούτερ ή switch,σωστά?

6)Αν αντιμετωπίσω πρόβλημα και αποφασίσω να καλέσω κάποιον ειδικό πόσο περιπου κοστολογείται αυτή η εργασία εξ'αρχής???

7)Θέλω να αποκτήσω 4-5 λογαριασμούς ιντερνετ mail του στυλ [email protected].Αυτό προυποθέτει και την ύπαρξη site ή μπορώ να απευθυνθώ σε μία εταιρεία (και σε ποιές) για αυτή τη δουλειά?

Να σημειώσω οτι ασχολούμαι με pc σε επίπεδο ερασιτέχνη 12 χρόνια και γνωρίζω λίγα πράγματα απο δίκτυα.

Στο σπίτι έχω ένα απλά βασίζεται σε workgroup το οποίο προφανώς δεν εξυπηρετεί μια μικρή επιχείρηση μιας και χρειάζονται (μάλλον δεν ξέρω ακόμα) ύπαρξη server τα περισσότερα λογισμικά διαχείρησης και τιμολόγησης....

Αυτά εν ολίγης,αναμένω τη βοήθεια σας....

Καλησπέρα,

πρέπει να βρεις κάποιον επαγγελματία για να στήσει το δίκτυο - οι γνώσεις που έχεις δεν επαρκούν εκτός κι αν έχεις χρόνο για πειραματισμούς.

Δημοσ.

οπως καταλαβες και απο αυτα που ειπαν στα παιδια ενας server μπορει να εχει καποια θετικα αλλα εχει και αρνητικα

τα θετικα ειναι οτι καποιος που ξερει μπορει να κανει μια γενικοτερη διαχειριση αλλα για καποιον που δεν ξερει αυτο σημαινει

α.εξτρα λεφτα για server

β.εξτρα λεφτα για τεχνικο για να τον στησει η αν παθει κατι να τον διορθωσει οπως και παραμετροποιησει.

το να πειραματιστεις εσυ οκ καλο ειναι γιατι μαθαινεις αλλα οταν στηνεις μια εταιρεια και στηριζεται η εταρεια πανω σε καποια πραγματα δεν ειναι ωρα για τεστ.

γ.υπαρχει server server με ολα τα καλα πραγματα>backup Κτλ retundant psu και παει λεγοντας και υπαρχει και η κλασσικη λυση του ελληνα.ενα pc των 200 ευρω που το ονομαζουν server του βαζουν να κανει 100 πραγματα στα οποια κολλαει δεν εχει fail safe solutions και μετα κοπανανε το κεφαλι τους στον τοιχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...