Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Former NASA physicist and founder of the Tau Zero Foundation Marc Millis talked about the prospects of interstellar and faster-than-light (FTL) travel in a recent interview withForbes contributor Bruce Dorminey. Millis retired from NASA early to pursue interstellar travel research, and says that if made a priority, in half a century we could send an unmanned probe to Alpha Centauri at one tenth the speed of light. However, fuel and funding are a huge limitation, and Millis and many others still struggle with the question of how to run a space program on “less money than is [annually] spent on potato chips.”

Crappin’ on my dreams, man.

Λοιπόν, πότε εσεις νομίζετε οτι θα εχουμε αυτη την τεχνολογια;

Δημοσ.

FTL είναι τα αρχικά της φράσης Faster Than Light, δηλαδή γρηγορότερα από το φως. Στην προτελευταία πρόταση λέει το εξής: [...] to Alpha Centauri at one tenth the speed of light[...], εγώ ένα ταπεινό lower έχω και δεν ξέρω αν μεταφράζω καλά (ειρωνικό σχόλιο, χε χε), αλλά δεν λεει ότι θα πάει μέχρι το Alpha Centauri με το 1/10 της ταχύτητας του φωτός; Δηλαδή με 30.000km/s.

Δημοσ.

ποτε.

Όπως κάποτε που οι σκοταδιστές συντηρητικοί της εποχής έλεγαν οτι ο άνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να πετάξει.

Ή όταν ο Bill Gates έλεγε οτι 100KB RAM είναι αρκετά για τον καθένα.

FTL είναι τα αρχικά της φράσης Faster Than Light, δηλαδή γρηγορότερα από το φως. Στην προτελευταία πρόταση λέει το εξής: [...] to Alpha Centauri at one tenth the speed of light[...], εγώ ένα ταπεινό lower έχω και δεν ξέρω αν μεταφράζω καλά (ειρωνικό σχόλιο, χε χε), αλλά δεν λεει ότι θα πάει μέχρι το Alpha Centauri με το 1/10 της ταχύτητας του φωτός; Δηλαδή με 30.000km/s.

in half a century we could send an unmanned probe to Alpha Centauri at one tenth the speed of light.

Σε μισό αιώνα αυτό. Για το FTL μιλάμε σε 300+ χρόνια.

Δημοσ.

Είναι ιδέα μου ή ένα σωμάτιο ( δε μιλάω καν για άνθρωπό ) για να φτάσει την ταχύτητα φωτός πρέπει να έχει μηδενική μάζα ηρεμίας?! Άρα γίνεται αυτό που λένε??

Δημοσ.

Είναι ιδέα μου ή ένα σωμάτιο ( δε μιλάω καν για άνθρωπό ) για να φτάσει την ταχύτητα φωτός πρέπει να έχει μηδενική μάζα ηρεμίας?! Άρα γίνεται αυτό που λένε??

μα και εσυ,γιατι γινεσαι σκοταδιστης τωρα με αυτες τις ερωτησεις,ε; :mrgreen:

Δημοσ.

Να πεθάνει πρώτα με το καλό ο killik και σε 3 χρονάκια το έχουμε ξεπετάξει το 2x warp drive.:P

Δημοσ.

http://www.popsci.com/military-aviation-space/article/2006-05/warp-drive

Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει. Δε λέω οτι έχουν αναπτύξει το μοντέλο και είναι θέμα χρημάτων κτλ, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που έχουν σκεφτεί οτ θα το κάνουν.

Νομίζω για FTL ταξίδια, το 2300-3000 είναι ένα πάρα πολύ στενό χρονικό πλαίσιο για να προβλέψει κανείς πότε θα γίνει, εφόσον έχει θεωρήσει οτι κάποια στιγμή θα γίνει κιόλας.

Δημοσ.

Να πεθάνει πρώτα με το καλό ο killik και σε 3 χρονάκια το έχουμε ξεπετάξει το 2x warp drive.:P

ειμαι ηδη νεκρος.

Δημοσ.

Καλά κάτσε να γίνει κανένας 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος και θα σου πω εγώ τι τεχνολογία θα αναπτυχθεί.

Όσο υπάρχει πετρέλαιο ο κόσμος θα μείνει στα ίδια γιατί απλά τα λεφτά που έχουν επενδύσει οι έχοντες είναι too much. Μόνο όταν υπάρχει μια κούρσα εξοπλισμών υπάρχει και μεγάλη ανάπτυξη της τεχνολογίας όπως στον Α' & Β' ΠΠ & Ψυχρός Πόλεμο (από απλά αμάξια με top speed τα 40km/h μέσα σε 30 χρόνια πήγαμε στο φεγγάρι)

Πόλεμος πατήρ πάντων όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος.

Και έτσι όπως πάμε με την οικονομία, δεν βλέπω να αργεί ένας Γ' ΠΠ με επίκεντρο την Μέση Ανατολή

Δημοσ.

Πραγματικά αν είχαμε ακόμα ψυχρό πόλεμο θα είχαμε πάει πχ στον Άρη προ πολλού. Όλα είναι θέμα κινήτρου. Γενικότερα αν κάποιος καταφέρει να ψήσει τους στρατόκ@υλους στην Αμερική ότι το FTL είναι το νέο hot gadget, να δείτε τι λεφτά έχουν να πέσουν στην έρευνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...