Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά,

συνεχίζοντας από την συζήτηση εδώ http://www.insomnia.gr/topic/444026-ocz-agility-3-120gb-118e/page__st__70__gopid__4864140#entry4864140

είπα να ανοίξω ξεχωριστό θέμα, για να μη γεμίζω εκείνο που πρόκειται για προσφορές..

μέχρι τώρα το σύστημά μου

Gigabyte 990xa-ud3

AMD X6 1055T

Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD

είχα τον σκληρό μου σε 3 partitions

1. windows 250gb

2. data 600gb

3. windows image 100gb

με την προσθήκη (καλώς εχόντων των πραγμάτων) του ssd προφανώς δεν χρειάζομαι πλέον το partition των windows στον hdd

οπότε έχω για αρχή τις εξής ερωτήσεις..

α) επειδή το σύστημα δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, αν κάνω επαναφορά image στον ssd είμαι κομπλέ? για να αποφύγω το format? ή το format είναι μονόδρομος?

β) σε περίπτωση που όντως γλυτώνω το format, είναι καλύτερο να κάνω restore από image? ή να κάνω clone το Partition των windows?

γ) αν λοιπόν γίνει είτε φορμάτ, image πλέον χρησιμοποιώ εξ ολοκλήρου των western digital σαν data σκληρό και ίσως και backup/image ή λόγω ssd πρέπει να αλλάξω τη λογική που χρησιμοποιούσα το δίσκο μέχρι τώρα..? και ναι πως θα πρέπει να τον χρησιμοποιώ..??

Δημοσ.

A) Θα κάνεις image για να μην τα στήνεις όλα από την αρχή

Β) Εάν έχεις αυθεντικά windows θα σου ζητήσει ενεργοποίηση κατά πάσα πιθανότητα

Γ) Δεν το αναφέρεις, αλλά οι SSD υποστηρίζονται εν γένει στα Windows 7 (TRIM support), ελπίζω να μίλάμε για αυτό το λειτουργικό

Δ) Ρυθμίσεις λειτουργικού συστήματος (http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=88936)

E) Έλεγχος υποστήριξης TRIM (http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=84677)

Με λίγα λόγια το σύστημά σου στην τελική του φάση θα έχει τον SSD σαν πρώτο δίσκο για το λειτουργικό σύστημα και έναν άλλο δίσκο για δεύτερο για τα δεδομένα. Θα κοιτάς να καταπονείς/φορτώνεις κατά το δυνατόν λιγότερο τον SSD.

Υ.Γ.

Τα link είναι από Corsair γιατί ο SSD μου τέτοια μάρκα είναι και τα είχα έτοιμα :)

Υ.Γ. 2

Απόλαυσε τον νέο σου Η/Υ!

Δημοσ.

σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..

ναι, αυθεντικά windows έχω οπότε δεν έχω πρόβλημα αν μου ζητήσει εκ νέου ενεργοποίηση μετά το Image.., Και ο σκληρός που μου φέρανε είναι ένας Ocz vertex 4 128gb.. (περίμενα να μου φέρουν agility 120gb)

και όντως, δεν το ανέφερα, αλλά μιλάμε για win7..

με μια γρήγορη ματιά που έριξα στη συσκευασία, αναφέρει ότι υποστηρίζει trim..

σχετικά με την επαναφορά του Image..επειδή διάβασα ότι καλό είναι κατά την εγκατάσταση του ssd να μην έχω τον άλλο δίσκο συνδεδεμένο, πως θα κάνω retrieve το image..???

επίσης νομίζω ότι πριν το οτιδήποτε, θα χρειαστεί firmware update..άλλος λέει μετά το firmware να κάνω απλά restart, άλλος κανονικό shutdown και εκ νέου εκκίνηση..

έχουμε κάτι στάνταρ..?

Δημοσ.

Ο σκοπός είναι να υποστηρίζει TRIM το λειτουργικό σύστημα και τα win7 ειναι τα μοναδικά που το υποστηρίζουν.

Θα συνδέσεις και τους 2 δισκους για να κάνεις το Image, δεν γίνεται αλλιώς!

Οταν αργότερα πας να κάνεις εκκίνηση, να έχεις μόνο τον SSD πάνω και να τακτοποιήσεις την σειρά εκκίνησης στο BIOS. Πριν σβήσεις τον παλιό δίσκο, καλό θα είναι να έχεις αποσυνδέσει τον SSD για να μην σβήσεις άλλον κατα λάθος (όπως γίνεται όταν σε πρήζουν στα τηλέφωνα).

Το θέμα με 2 πανομοιότυπους δίσκους, έχει τις ρίζες του κάπου στα windows 2000, όταν το λειτουργικό μπερδευόταν για το ποιός δίσκος είναι ο κανονικός και ποιός όχι, άλλαζε τα γράμματα των δίσκων στη registry και έστελνε το swap file στον δεύτερο δίσκο. Στην επανεκκίνηση με ένα δίσκο (αυτόν που έπρεπε) το C: είχε γίνει D: και έτρωγες loop στο Login ότι δεν εύρισκε swap file. Ωραίες μέρες :)

Για τη διαδικασία του firmware θα κάνεις ότι λένε οι οδηγίες του δίσκου. Για μένα, είτε shutdown είτε restart το ίδιο είναι. Αν θυμάμαι καλά το firmware εφαρμόζεται στην "αμέσως επόμενη εκκίνηση του δίσκου SSD"

Δημοσ.

τον έχω συνδέσει εδώ και κάμποση ώρα.. προσπαθώ να του κάνω διαμόρφωση , μέσα από τα windows για να περάσω το νέο firmware και παίρνω συνεχώς μήνυμα ότι τα windows απέτυχαν στη διαμόρφωση...

Δημοσ.

Καλησπέρα μια ερώτηση.Πριν μια εβδομάδα έβαλα έναν ssd στο pc. Όλα οκ αλλά το partition στον παλιό δίσκο με τα windows δεν το έκανα φορματ μιας και ακούω πολλά για προβλήματα στους ssd κτλ μην ξανακάνω εγκαταστάσεις σε τέτοια περίπτωση. Υπάρχει κάποιο θέμα σε αυτό?Η μπορώ να το έχω έτσι.Τα windows φορτώνουν κανονικά και ταχύτατα από τον ssd.

Και κάτι ακόμα αν ένας ssd έχει κάποιο πρόβλημα τι κάνει συνήθως?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

μπορείς να κάνεις ένα image, οπότε αν σου την "κάνει" ο ssd φορτώνεις το Image στον κανονικό σου δίσκο και "ξεμπερδεύεις"

αλλά αν δεν σε ενοχλεί να το έχεις και έτσι, δε νομίζω πως έχεις πρόβλημα..

εγώ με τα πολλά clear cmos δοκιμή άλλου καλωδίου sata τελικά έκανε διαμόρφωση, αλλά δεν μπορώ να του περάσω το 1.5 firmware..αρνείται πεισματικά..

έχει πάνω το 1.4.1.3

Δημοσ.

ΛΑΘΟΣ, πολύ λάθος που έκανες restore το image που είχες πάρει από μηχανικό σε SSD. Πάντα καθαρή εγκατάσταση. Και στην χειρότερη έπρεπε να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο: Paragon Migrate OS to SSD.

Μπορεί να σου πηγαίνει πιο γρήγορα ο SSD απ' ότι ο ΗDD αλλά σίγουρα δεν πηγαίνει όσο γρήγορα μπορεί. Κοινώς δεν εκμεταλλεύεσαι πλήρως την ταχύτητά του.

Επισκέπτης
Δημοσ.

τον έχω συνδέσει εδώ και κάμποση ώρα.. προσπαθώ να του κάνω διαμόρφωση , μέσα από τα windows για να περάσω το νέο firmware και παίρνω συνεχώς μήνυμα ότι τα windows απέτυχαν στη διαμόρφωση...

Γράψε το firmware σε ένα φλασάκι ( πχ με το flash boot ) , restart στο pc και βάλε να κάνει boot από αυτό. Ακολούθησε τις οδηγίες και λογικά θα περαστεί το καινούργιο υλικολογισμικό.

Δημοσ.

Γράψε το firmware σε ένα φλασάκι ( πχ με το flash boot ) , restart στο pc και βάλε να κάνει boot από αυτό. Ακολούθησε τις οδηγίες και λογικά θα περαστεί το καινούργιο υλικολογισμικό.

δεν μου δίνει επιλογή που θα κατεβάσω το firmware..το βάζει υποτίθεται μόνο του στο σκληρό..αλλά όταν το ξεκινάω...διαπιστώνω πως δεν έχει περαστεί..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με linux έχεις δοκιμάσει να κάνεις αναβάθμιση firmware ή δεν υπάρχει περίπτωση; Όχι με τον updater για windows αλλά με το ocz tools που λέει ότι είναι και για linux.

Δημοσ.

Με linux έχεις δοκιμάσει να κάνεις αναβάθμιση firmware ή δεν υπάρχει περίπτωση; Όχι με τον updater για windows αλλά με το ocz tools που λέει ότι είναι και για linux.

μετά το μήνυμά σου, ξανακοίταξα το site, και είπα να δοκιμάσω με το Linux της ocz..αρχικά έκανε fail, αλλά τελικά το πέρασε ;) οπότε χρήσιμη αρκετά η συμβολή σου.. :)

Δημοσ.

μετά από πολύ κόπο, έγινε τελικά η εγκατάσταση των windows στο νέο sata..

ή μαζεύτηκαν όλα τα στραβά μαζί, ή δεν ξέρω και εγώ..

-αρχικά κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης, προέκυπτε error με κωδικό που από αναζήτηση στο google παρέπεμπε σε πρόβλημα κατά το Mount του iso των windows.. (ωστόσο με το συγκεκριμένο δισκάκι είχα κάνει πολλάκις εγκατάσταση)

-μετά έπαιρνα error στη διαμόρφωση του δίσκου ανά διαστήματα..(πριν την εγκατάσταση)

-ορισμένες φορές δεν ξεκινούσε καν η εγκσατάσταση (wtf τα είχε παίξει και το dvd!? )

με τα πολλά, έγινε η εγκατάσταση, και το κερασάκι, όταν έβαλα το κλειδί (γνήσια windows) πήρα μήνυμα ότι έχει περάσει ο μέγιστος αριθμός ενεργοποιήσεων, και να επικοινωνήσω με τη microsoft.. (το συγκεκριμένο κλειδί, το έχω χρησιμοποιήσει μόνο στο desktop μετά από κάθε format..!!!! )

στο δια ταύτα..

στο χρόνο του boot δεν είδα καμία διαφορά, ως το σημείο που είναι η μαύρη οθόνη με το Logo των windows..αλλά νομίζω ότι είναι αναμενόμενο..μετά όμως φορτώνει πολύ γρήγορα την οθόνη καλωσορίσματος και την desktop (ωστόσο ακόμα είναι φρέσκια η εγκατάσταση, να δούμε όταν εγκατασταθούν επιπλέον προγράμματα..)

στην αξιολόγηση των windows ωστόσο πήρε 7.9 ο δίσκος..δεν το περίμενα..

κανά δυο συμπληρωματικές ερωτήσεις..

α) τα καλώδια (sata) δεν γράφουν πάνω αν είναι 2 ή 3.. έχει νόημα να πάω να αγοράσω συγκεκριμένα sata 3 καλώδια..? (απ'ότι διάβασα έχουν διαφορές)

β) με το ahci mode ούτε boot για την εγκατάσταση δεν μπορούσα να κάνω με το dvd rom (lg)..οπότε προς το παρόν έχω το σύστημα με 4 ports σε ahci όπου είναι ο ssd και ο hdd και 2 ports σε ide όπου είναι το dvd rom..

γ) θέλω να αγοράσω και ένα επιπλέον dvd rom αλλά δεν βρήκα κάποια κριτήρια για compatibility σε ahci..όλοι αναφέρουν σε διάφορα φόρουμ προβλήματα, αλλά λίστα με 100% συμβατές συσκευές δεν βρήκα..

Δημοσ.

α) τα καλώδια (sata) δεν γράφουν πάνω αν είναι 2 ή 3.. έχει νόημα να πάω να αγοράσω συγκεκριμένα sata 3 καλώδια..? (απ'ότι διάβασα έχουν διαφορές)

β) με το ahci mode ούτε boot για την εγκατάσταση δεν μπορούσα να κάνω με το dvd rom (lg)..οπότε προς το παρόν έχω το σύστημα με 4 ports σε ahci όπου είναι ο ssd και ο hdd και 2 ports σε ide όπου είναι το dvd rom..

γ) θέλω να αγοράσω και ένα επιπλέον dvd rom αλλά δεν βρήκα κάποια κριτήρια για compatibility σε ahci..όλοι αναφέρουν σε διάφορα φόρουμ προβλήματα, αλλά λίστα με 100% συμβατές συσκευές δεν βρήκα..

έχει κάποιος καμιά εικόνα..?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

απαντάω μόνος μου στα παραπάνω, σε περίπτωση που βοηθηθεί κάποιο άλλο παιδί..

α) τελικά όντως υπάρχουν διαφορετικά καλώδια sata3 ωστόσο με τα Benchmark Που έτρεξα, δεν είδα καμία απολύτως διαφορά..

β+γ) αγόρασα τελικά ένα dvd samsung SH2222BB δεν ξέρω ωστόσο αν λύνει αυτά που ρώτησα..

Και τώρα η ερώτηση..

τυχαίνει να παρατηρώ ανά διαστήματα, πως αν χρειαστεί να προσπελαστεί ο δεύτερος σκληρός (wd hdd) είτε στην εκκίνηση, είτε για κάποιο αρχείο..χρειάζεται κάποιο χρόνο

υπάρχει περίπτωση να πέφτει σε κάποιου είδους sleep mode όταν δεν γίνεται προσπέλαση, ακόμα και αν ο υπολογιστής είναι σε χρήση..?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...