Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα νέο router αναζητώντας κάποιες συγκεκριμένες επιλογές οι οποίες λείπουν από αυτό που έχω τώρα και δεν ξέρω βασικά και αν μπορώ να τις βρω σε κάποιο.

Οι επιλογές που θέλω είναι να απενεργοποιείται η σύνδεση μετά από μια ώρα (γενικά να υπάρχει χρονοδιακόπτης που την ενεργοποιεί και την απενεργοποιεί τις ώρες που έχεις δηλώσει) και το πιο σημαντικό να μπορεί να μοιράζει συγκεκριμένο bandwidth στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες επάνω του βάση mac address ώστε όταν κατεβάζει κάποιος να μην επιβαρύνονται οι άλλοι στο απλό σερφάρισμα.

Από εκεί και πέρα να έχει και τα απαραίτητα mac address/program/website filtering.

Κάποιο router που μπορεί να προσφέρει όλα τα παραπάνω?

Τέλος έχει δοκιμάσει κανένας το custom firmware DD-WRT; οι επιλογές που προσθέτει αξίζουν για να πάρει καποιος ένα router αποκλειστικά με το κριτηριο του αν υποστηριζει αυτο το firmware ή μπορει να βρεθει router με πιο πολλες επιλογες; (δεν αναφερομαι στην συνδεσιμοτητα βεβαια, αποκλειστικα στις επιλογες που προσφερει μεσα απο το μενου του)

Δημοσ.

νομιζω στο Linksys wag200 ρυθμιζες ποτε θα ειναι διαθεσιμο το ιντερνετ αλλα δεν θυμαμαι τι κριτηρια εδινε Ip κτλ κτλ.απο εκει και περα κοιτα και για κανα vigor 2710 να δεις γιατι εχει ενα καλο bandwidth management οπως και qos.και το qos μονο του δεν λεει πολλα αλλα στο vigor οριζεις αρκετα πραγματα.για dd-wrt θα σε γελασω εγω.ας πει καποιος αλλος.

απο εκει και περα αν καποιος κατεβαζει μπορεις να τον κοψεις και με net limiter αρκει να γινει εγκατασταση στο pc σου.αν ειναι torrent επισης να μειωσει ta max connections οπως και να βαλει περιορισμους ο ιδιος στον client του.γιατι αμα ανοιγει 500 connections οτι οριο και να του βαλεις θα σε σκιζει λιγο

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση, θα το κοιταξω το linksys, για να ειμαι ειλικρινης εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στα συγκεκριμενα router και σκεφτομουν καποιο Linksys να πάρω. :mrgreen:

Δεν με ενδιαφερει να κανει software την δουλεια γιατι με ενδιαφερει να γινεται ανεξαρτητα απο το αν συνδεεται κινητο, υπολογιστης, tablet, laptop κτλ (δηλαδη μπορει το pc να ειναι κλειστο). με ενδιαφερει καποια ρυθμιση μεσα απο τον router.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση, θα το κοιταξω το linksys, για να ειμαι ειλικρινης εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στα συγκεκριμενα router και σκεφτομουν καποιο Linksys να πάρω.

Δεν με ενδιαφερει να κανει software την δουλεια γιατι με ενδιαφερει να γινεται ανεξαρτητα απο το αν συνδεεται κινητο, υπολογιστης, tablet, laptop κτλ (δηλαδη μπορει το pc να ειναι κλειστο). με ενδιαφερει καποια ρυθμιση μεσα απο τον router.

το Linksys wag200 ειναι σχετικα παλιο ρουτερ και δεν εχει κατι παραπανω.ακομα και να υπαρχει και καποιο bandwidth management στα πιο νεα Linksys μην παρεις Linksys.δες για το draytek vigor 2710 ανσε καλυπτει σε αυτα που θες.επειδη εχει και για bandwidth ρυθμισεις αντιθετα με το Linksys που εχει απλα ενα qos.

Δημοσ.

το κοιταξα αλλα η τιμη του ειναι 'λιγο' τσιμπημενη, εχει και τις αποσπωμενες κεραιες που δεν με ενδιαφερουν κ συνηθως αυτες επιρρεζουν την τιμη πιο πολυ ποσο μαλλον οταν μιλαμε για 3 κεραιες :P

Δημοσ.

δες το 2710ne αντι για το 2710n.

δεν το κανουν οι 3 κεραιες μονο πιο ακριβο.εχει και αλλα πραγματα με σχεση το 2710ne

Δημοσ.

ναι δεν λεω, αλλα συνηθως αυτα που ξεφευγουν σε τιμη ειναι αυτα με πολλες κ αποσπωμενες κεραιες οπως εχω δει κ πολλακις σε διαφορα τεστ.

πολυ καλο και περιεκτικο το μενου του αν και δεν βλεπω καπου ρυθμιση για bandwidth αλλά έχει schedule που θελω.

http://www.draytek.co.za/index.php?page=sup_webdemo2710e

θα κοιταξω λιγο στο google αν προσφερει κανενα μοντελο και bandwidth rules.

ευχαριστω για την βοηθεια παντως ;)

Δημοσ.

ναι δεν λεω, αλλα συνηθως αυτα που ξεφευγουν σε τιμη ειναι αυτα με πολλες κ αποσπωμενες κεραιες οπως εχω δει κ πολλακις σε διαφορα τεστ.

πολυ καλο και περιεκτικο το μενου του αν και δεν βλεπω καπου ρυθμιση για bandwidth αλλά έχει schedule που θελω.

http://www.draytek.c...up_webdemo2710e

θα κοιταξω λιγο στο google αν προσφερει κανενα μοντελο και bandwidth rules.

ευχαριστω για την βοηθεια παντως

πραγματι ναι αυτα με πολλες και αποσπωμενες ειναι πιο ακριβα.δες και το 2820 για το bandwidth manager

http://www.draytek.c...page=2820n_tab2

γραφει για bandwidth management αλλα η τιμη του....

βεβαια και για το 2710 γραφει

Bandwidth ManagementQoS

(Specific regional variants only)Guarantee Bandwidth for VoIPClass-based Bandwidth Guarantee by User-defined Traffic CategoriesDiffServ Code Point Classifying4-level Priority for Each Direction (Inbound/Outbound)Bandwidth Borrowed

http://www.draytek.co.za/index.php?page=2710n_specifictations

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...