snaporaz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Η κάρτα του laptop πνέει τα λοίσθια, οπότε και προχωράω σε αγορά desktop για κάτι πιο σταθερό και αξιόπιστο. παραθέτω λοιπόν σύμφωνα με τη φόρμα αγοράς του φόρουμ: --->Budget:750e για σύνθεση pc, 200e για οθόνη (δίνω απόκλιση 100e στο σύνολο). --->Χρήση υπολογιστή: επαγγελματίας δεν είμαι, αλλά η πλειοψηφία προγραμμάτων που χρησιμοποιώ είναι μουσικά application κυρίως, επεξεργασία εικόνας δευτερευόντως. Επίσης gaming σποραδικά, σημειωτέον, τα games που μου αρέσουν είναι παλιά adventure games δεν νομίζω πως ένα σύγχρονο pc δε θα τα "σηκώνει". --->Οθόνη: 24" σκέφτομαι, πάω και χαμηλότερα ανάλογα με το budget ό,τι προτείνετε. --->τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, δε νομίζω πως θα έχω την δυνατότητα να τον συναρμολογήσω μόνος, αλλά έχω κοντινό άτομο που (ισχυρίζεται πως) μπορεί οπότε ας βρούμε την πιο συμφέρουσα τιμή με parts από διάφορα μαγαζιά. --->ποντίκια/πληκτρολόγια/λειτουργικό να μην περιλαμβάνονται στη σύνθεση. Επίσης να αναφέρω πως έχω εξωτερικό σκληρό δίσκο 1.5Τ (οπότε δε 8α χρειαστώ επιπλέον χώρο παρά για το λογισμικό), α και κάρτα ήχου εξωτερική επίσης. Φυσικά άμα κάνω τη δουλειά μου και με λιγότερα λεφτά πείτε μου.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα. Μία πρόταση από το visionstudio (κατάστημα στη Θεσσαλονίκη) που σου το στήνει και δωρεάν. Σου έχω βάλει αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό και με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή θα μπορείς να πάιξεις άνετα τα παλιά παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν. Θεωρώ ότι χρειάζεσαι και μεγάλο ssd ώστε να δουλεύεις εκεί τα project σου. Στη δουλειά σου σε ενδιαφέρει πρωτίστως ο επεξεργαστής και μετά η μνήμη. Και από τα δύο είσαι υπερκαλυμμένος. Σε cubase γραφεις? Ποιά είναι η εξωτερική σου κάρτα?
snaporaz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Σε cubase γραφεις? Ποιά είναι η εξωτερική σου κάρτα? Καλησπέρα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Χρησιμοποιώ cubase 5 για DAW και ableton (σπανιότερα). Η κάρτα ήχου είναι η Fast track pro της M-Audio (buggy drivers :/). Αξίζει άραγε να δώσω 260 ευρώ για monitor?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αυτό που κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο μονιτορ δεν είναι τόσο οι ίντσες αλλά το πανελ του (ips = καλύτερα χρώματα και γωνίες θέασης, πιο ξεκούραστο) και η ανάλυση του που είναι 1920 Χ 1200 και όχι το κλασσικό 1920 x 1080. Μπορείς να δεις και αυτήν την οθόνη: Dell LCD LED 23'' U2312HM Full HD Black H μόνη διαφορά με την 24αρα είναι στην ανάλυση. Και οι δύο έχουν άριστο βραχίονα που μπορεί να σε βοηθήσει στη δουλειά σου. Μία οικονομική επιλογή με εξίσου ποιοτικό panel είναι και αυτή: LG LCD LED 23'' IPS235V-BN Full HD Black Το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν σε ενδιαφέρει η ανάλυση, κοιτάς τις 2 μικρότερες. Δεν είμαι σίγουρος αν η 23αρα dell αξίζει τα +60 ευρώ απο την lg. Σίγουρα η lg είναι η πιο vfm επιλογή. Αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο ρυθμιζόμενος βραχίονας και η καλύτερη αισθητική της dell (προσωπική άποψη αυτό) πας στην lg. Δεν θα χάσεις τίποτα σε ποιότητα εικόνας. Και οι 3 φοράνε το ίδιο panel που κατασκευάζει η lg.
snaporaz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ο βραχίονας είναι απαραίτητος σίγουρα. Επίσης κάτι τελευταίο άμα αργότερα κάνω αλλαγή κάρτας ήχου σε firewire θα υπάρχει θέμα με την motherboard που προτείνεις?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δεν έχει firewire η mobo που σου προτείνω, αλλά έτσι κι αλλιώς το firewire πάει προς εγκατάλειψη. Έχεις κάποια συγκεκριμένη κάρτα υπόψιν σου?
snaporaz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 όχι κάποια συγκεκριμένη. υπάρχει όμως πρόβλημα με την m-audio και τους driver της (πχ. κατά τη διάρκεια ηχογράφησης ή και playback εμφανίζει distortion ή μάλλον κάτι σαν bit reduction artifact ας το πω). Κοιτώντας πιο High end κάρτες είδα πως οι περισσότερες είναι firewire/usb, γι'αυτό και ρωτάω. edit: επίσης φαίνεται πως firewire είναι πιο γρήγορο από USB 2.0 τουλάχιστον χωρίς να γνωρίζω πως συγκρίνεται με USB 3.0
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 To Firewire έχει θεωρητικά διπλάσια ταχύτητα από το usb 2 και το usb3 έχει επίσης θεωρητικά διπλάσια ταχύτητα από το firewire. Το θέμα είναι αν μπορεί μια κάρτα ήχου να αξιοποιήσει αυτές τις ταχύτητες διαμεταγωγής. Απ όσο ξέρω, δεν μπορεί, οπότε δεν είναι το μείζον που πρέπει να σε απασχολεί στην αγορά νέας κάρτας. Γνώμη μου είναι αντί να πάρεις αρκετά ακριβότερη μητρική για να έχει firewire, να προσθέσεις στο μέλλον με 10 ευρώ μια ξεχωριστή κάρτα που θα βγάζει θύρα IEEE 1394.
snaporaz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Καθώς φαίνεται και εφόσον το usb 3.0 ξεπερνά το firewire, οι εταιρίες που παράγουν τις κάρτες θα προσαρμοστούν σε αυτό το interface (μακροπρόθεσμα τουλάχιστον), οπότε και δε θα χρειαστώ την επιπλέον θύρα. Ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις και τις προτάσεις.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Τίποτα, να σαι καλά. Γράφεις μικρόφωνο ή όργανα με καρφί? Λογικά θα έχεις καλά ηχεία, αλλά αν δεν έχεις θα σου πρότεινα να κόψεις κανα κατοστάρικο από την οθόνη (πηγαίνοντας στην lg) ώστε να χωρέσει ένα ζευγάρι entry level monitor.
snaporaz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ηχογραφώ είτε κιθάρα (δυναμικό μικρόφωνο στη καμπίνα/αλλά και direct ανάλογα τι θέλω να δημιουργήσω) είτε συνθεσάιζερ (καρφί προφανώς) ή παραπάνω από δύο όργανα (περιορισμός της m-audio pro) χρησιμοποιώντας ένα αναλογικό μίξερ της Mackie για περισσότερες θύρες και για hands on μίξη σαφώς. Τώρα λόγω του ότι δεν είμαι επαγγελματίας παραγωγός και προφανώς λεφτά για όλα αυτά τα όμορφα καλούδια δε βρίσκονται (αναγκαστικά κάπου θα δώσεις λιγότερα αλλού περισσότερα) επέλεξα να δουλεύω με headphones.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Επειδή τυχαίνει να γράφω και γω -εντελώς ερασιτεχνικά βέβαια- πιστεύω ότι και τα καλύτερα ακουστικά δεν αντικαθιστούν τα ηχεία. Βασικά προορίζονται για άλλη δουλειά. Δες m-audio studiophile av 40 και τα boehringer ms 40 αν ενδιαφερθείς για ηχεία. Είναι αξιοπρεπέστατα. Εγώ έχω τα m-audio και είμαι ευχαριστημένος.
snaporaz Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Bump! έφτασε η ώρα για αγορά, κατέληξα στα παρακάτω (βασισμένος στη σύνθεση του Δεινόσαυρος): Chassis: Cooler master silencio 550 Mobo: MSI H77MA-G43 (s 1155, H77, DDR3) CPU: Intel core i5 3550 (s 1155, 3.3GHz, 6MB) RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600Kit SSD: OCZ Vertex 4 128GB PSU: Corsair 650HXEU professional modular Monitor: Dell Ultrasharp U2412M υπάρχει κάποια ασυμβατότητα or smthg? κάποια παρατήρηση σε οτιδήποτε?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Το τροφοδοτικό είναι εξαιρετικά υπερβολικό. Αυτό που σου έβαλα παραπάνω είναι υπέραρκετό. Μητρική καλύτερα θα ήταν να δεις κάποια gigabyte ή asus. Υπάρχει μία πλειοψηφούσα γνώμη ότι η msi δεν τα πάει καλά στις φτηνές υλοποιήσεις. Δεν μπορώ να την επιβεβαιώσω, αλλά έχε την στο πίσω μέρος του μυαλού σου. 1
atropa Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 λοιπόν καταρχάς για στουντιο πισι επιλέγεις gigabyte mobo που έχει και texas instruments firewire. οι firewire κάρτες ήχου δε πάνε προς εγκατάλειψη ακόμα. το firewire εχει constant 400mbps in/out και γι'αυτο είναι καλύτερο για audio έχεις χαμηλότερο latency και σταθερότερη λειτουργια γιατι δεν είναι μαζι με το υπερφορτωμένο bus του usb. (όπως και ξεχωριστό IRQ ) σε περίπτωση που πάρεις την MSI πάρε μια κάρτα FW τις unibrain που είναι εγγύηση για audio. To psu είναι όντος πολύ μεγάλο χωρίς λόγο και πληγώνεις και το efficiency ετσι. για κάρτες ήχου αμα πας σε ακριβές λύσης πας σε rme σε φτηνές πας σε native instruments, edirol, presonus kai focusrite. studio monitors για φτηνά πας σε prodipe pro ribbon 8, equator audio ds5, kai adam την φτηνή σειρά. για ακριβά dynaudio, focal, adam και γενικά οτι πάνω απο 1000ε είναι συνήθως μια χαρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα