Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα (όσο φυσικά γίνεται) πολύ οικονομικό αλλά σταθερό μηχάνημα για φοιτήτρια.

Εχω ένα περισευούμενο με καλό τροφοδοτικό 450w, AMD athlon 64 3200+, 1GB ddr 400 (4x256), 6600GT, 320 GB seagate(πολύ θορυβώδης δίσκος... ). Το έχω βάλει με πατέντα ανεπιστηράκι από intel επεξεργαστή για αθόρυβο και για ρύθμιση στροφών από τη μητρική.

Κουτί το βαρύ και καλό heroichi 6Α19 με τους 2 12ρηδες.

Λειτουργικό θα περάσω 7ρια.

Σκέφτομαι μήπως αντί να ψάχνω μνήμες 2χ1 γιγα ddr1 που είναι μεταχειρισμένες γύρω στα 30 ευρώ, να προχωρήσω σε πιο ριζική αναβάθμιση και να πάρω πχ:

Intel Celeron G540 (s 1155 , 2,5 MHz , 2 MB)

( Τιμή τμχ: 42,00 )

Gigabyte H61M-DS2 ( s 1155 , H61 , DDR3 )

( Τιμή τμχ: 49,00 )

Corsair Value 4GB DDR3-1333 Ram Dimm

( Τιμή τμχ: 23,51 )

ή κάπως έτσι με περίπου 110 ευρώ.

Να την κάνω την ταρζανιά ή τσάμπα η φασαρία;

Δημοσ.

η ποιο φτηνει λυση ειναι να παρεις μονο μνημες.αν εχεις τα λεφτα να παρεις το καινουργιο που εβαλες καντο.καλύτερο απόκριση σε ολα θα εχει απο τον μονοπυρηνο.

Δημοσ.

Απλως να σου πω οτι προσφατα εφτιαξα ενα συστηματακι με g530,b75 m/b, 8 gb ddr3.

Αντικατεστησε τον 5050E δυπηρηνο AMD που ειχα ο οποιος ηταν και χαμηλης καταναλωσης(λογω λειτουργιας 24/7). Ειχε 6 gb ram ddr2 και μητρική με 8200 nvidia vga.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο συστηματα είναι πολύ μεγάλη.Ακομα και η vga του celeron ειναι αρκετα καλυτερη. Επίσης τραβάει 20 w λιγοτερο από το παλιο συστημα που ειχα(με 5050e που ηταν μονο 45 w επεξεργαστης).

Φαντασου τη διαφορα θα δεις εσυ με μονοπυρηνο,χειροτερη vga,λιγοτερη μνημη και πιο αργη.Επισης θα τραβαει ανετα 40-50 w λιγοτερο ρευμα.. Χαλαρα πας στο νεο συστηματακι με g530. Μόνο αν δεν υπάρχουν τα 110 ευρώ (για μενα δωσε κατι παραπανω και παρε μια b75 μητρικη με native usb3 και sata3) κρατάς το παλιο συστημα.

g530-> 38.7 euro απο multirama

Asus P8B75-M LE -> 64 euro απο διαφορα καταστηματα πχ cosmodata,you

ή Gigabyte GA-B75M-D3V στα 68 euro απο πλαισιο

4 gb ddr3(2X2) Mushkin 17 euro απο getitnow.

H διαφορά g530 με g540 είναι ελαχιστη οπότε παιρνεις το φθηνοτερο.

Δημοσ.

OK

2 ερωτησούλες ακόμα αν δεν σας πρήζω πολύ...

1) Την 6600GT την κρατάω;

2) Να βάλω καλύτερα μια 4ρα ddr3 ή 2χ2;

Δημοσ.

OK

2 ερωτησούλες ακόμα αν δεν σας πρήζω πολύ...

1) Την 6600GT την κρατάω;

2) Να βάλω καλύτερα μια 4ρα ddr3 ή 2χ2;

1)Η 6600 θα σου ειναι αχρηστη καθως τα ενσωματωμενα γραφικά είναι καλυτερα+ με περισσοτερες δυνατοτητες (πχ επιταχυνση flash, video κλπ).

2) Τα 2Χ2 gb εχουν καλυτερη ταχυτητα λογω dual channel. Απο κει και πέρα εξαρταται απο τη μητρική που θα παρεις. Αν παιρνει μονο 2 μνημες τότε ισως βολευει ενα dimm των 4gb ωστε να μπορεις να πας στα 8 αργοτερα.

Διαλεξε πρωτα μητρική δες ποσα dimm εχει και βλέπεις. Εγω το σετακι πάνω στο εβαλα μόνο και μονο επειδη ήταν πολύ οικονομικό αλλά και επωνυμο.

Αν σκοπευεις να βαλεις αργοτερα και αλλη μνημη ισως πρεπει να παρεις αυτη τη μητρική που εχει 4 dimm. http://www.skroutz.gr/s/1699944/Asus-P8B75-M.html ή αν τελικά πάρεις Η61 για λογους κοστους να παρεις μια με 4 dimm.

H καλυτερη λυση βεβαια αν νομιζεις οτι θα χρειαστει παραπανω μνήμη είναι να παρεις τωρα τα 8 γιγα για να ξεμπερδευεις. Σε αυτη τη περιπτωση δε σε νοιαζει αν η μητρικη εχει 2 θεσεις για μνημες.

Δημοσ.

Νομίζω να πάρεις μόνο RAM, 4GB, και μία 6570 http://www.xpcpro.com/radeon-hd-6570-oc-1gb-pci-e.html

Η καρτα γραφικών ειναι παντελως αχρηστη εκτος αν παιζει παιχνιδια (που με 6600 ετσι και αλλιως δε θα επαιζε). Αν παιζει και λίγα παιχνιδια θα πηγαινα σε αλλο συστημα(AMD A6-A8) και οχι με την καρτα που προτεινεις η οποια απλως δε συμφέρει. Τα 8 γιγα μνήμης ποτε δε ξερεις ποτε θα χρειαστουν καθως δε ξέρεις και ποσο θα εχουν τότε. Οπότε ισως τωρα δε χρειαζονται ,αλλα αποψη μου είναι ότι καλό ειναι να βαζουμε λίγη μνημουλα παραπανω όταν είναι σε καλη τιμή,καθώς δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο στον υπολογιστή μας.

Συνοπτικά ο celeron είναι υπεραρκετός για καποιον που δε παιζει παιχνίδια και απο αποψη γραφικών. ΑΝ παιζουμε σπάνια ακόμα και με κάποια καινουρια παιχνίδια την παλέυει σε πολύ χαμηλη αναλυση. Πχ παιζει Dirt 3 πολύ καλα στην χαμηλότερη αναλυση. Σε λιγοτερο απαιτητικά παιχνίδια μπορουμε να ανεβασουμε λίγο και αναλυση.

Απο μνήμη και τα 4 γιγα οκ ειναι. Θα πρεπει να μας πει τι χρηση γινεται πάντως .Αν χρησιμοποιουντε μνημοβορα προγραμματα και αν παιζει παιχνιδια

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Χρήση μόνο internet για την ώρα (facebook κλπ) + όσα θα χρειαστούν "φοιτητικά" δηλαδή εργασίες κλπ

Αντε να χρειαστεί και skype ή και ελαφριά επεξεργασία φωτογραφίας.

Παιχνίδια τίποτα.

Δημοσ.

Αρα G530,H61 ή Β75 μητρική και 4 gb ram (2Χ2) είναι μια χαρα. Αν θες πάρε μια μητρικη με 4 dimm για να εχεις δυνατοτητα να πας στα 8 γιγα αργοτερα.

Δημοσ.

με τον celeron g530 μέχρι τι μνήμη μπορώ να πάρω; DDR3 1600Mhz θα παίζει στα 1600 ή θα την κατεβάζει στα 1333?

Δημοσ.

Οι μητρικές που βρίσκω δεν υποστηρίζουν IDE

Αρα θέλω και dvd-r καινούριο με sata?

Καμία δεν υποστηρίζει από όσες έχουν τα νέα chipset?

Δημοσ.

Επειδη εψαχνα και εγω πριν κανα μηνα υπάρχουν καποιες που υποστηριζουν...Αλλά αν δεις τιμή θα πεις δε παω να παρω καινουριο dvd και καινουριο ssd? :) Εγω για 2 δισκους ide που ειχα πηρα καρτουλα απο ebay στα 5 ευρω με via 6421 controller και δουλευουν μια χαρα..Για dvd-r που θα θες λογικά να μπουτάρεις κιολας θα ειναι ψιλοπροβλημα..

Οπότε παρε dvd-r θα σου βγει φθηνοτερο.

Οσο για τις μνημες παιρνεις οτι βρεις φθηνοτερο,τις δουλευει στα 1066 mhz και εσυ τις βαζεις cl7 για να κερδίσεις κάτι (εστω ψυχολογικά να λες οτι δουλευουν οσο γρηγορα μπορουν)

Δημοσ.

OK

Θα πάρω ένα sata dvd.

Πείτε μια αξιοπρεπή μητρική να πάρω όχι πολύ ακριβή. (προτιμώ gigabyte).

*εχω και μια απορία: Οι μητρικές που έχουν έξοδο εικόνας έχουν φυσικά και κυκλωματάκι γραφικών. Πως σχετίζεται αυτό με την υποστήριξη γραφικών που έχουν κάποιοι επεξεργαστές; Εννοώ αν συνεργάζονται με κάποιο τρόπο που ορίζει ο χρήστης.

Δηλαδή αν έμπαινε μια CPU που δεν έχει υποστήριξη γραφικών σε μητρική που έχει ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών τι θα άλλαζε;

Προφανώς κάπου μπερδεύτηκα...

Δημοσ.

πιο παλια που οι ενσωματωμενες καρτες γραφικων ηταν στα chipset και οχι μεσα στο cpu ηταν ετσι οπως τα λες. τωρα η εξοδος απο τη μητρικη παιρνει απο το cpu και οι μητρικες ειτε το υποστηριζουν ειτε οχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...