Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα 3-4 fps που θα πάρω από ati όπως λέει ο φίλος δεινόσαυρος δεν λέει τίποτα, γιατί σε 3 μήνες θα τρέχω να τα βρω πάλι λόγω τεχνολογικής εξέλιξης. Όσο για PhysX και Cuda πιστεύω είναι εμπειρία!

Έχω γνωστό μου που από 5830 πέρασε σε gtx570 και έτριβε τα μάτια του, όχι μόνο από άποψη γρηγοράδας, αλλά και εικόνας. :devil:

Μάλλον δουλευόμαστε ε?

Κι εγώ είχα έναν σκαραβαίο και μου έδωσε ο φίλος μου να οδηγήσω την Ferrari και είδα κάποια διαφορά... :devil:

Αν με την 570 άνοιξε όλα τα φίλτρα σε ένα παιχνίδι, ε ΝΑΙ θα είδε διαφορά. Αν έπαιξε στα ίδια ακριβώς settings, ε τότε τι να πω. Θα τα παρατήσω όλα και θα παω στο βουνό να μαζεύω χαμομήλι...

Ξέρεις τι είναι σαν να μου λες. Πως στην ίδια τηλεόραση έβαλες 2 διαφορετικά Blue-Ray players, τα σύνδεσες και τα 2 με το ίδιο HDMI καλώδιο, τους έβαλες το ίδιο Blue-Ray δισκάκι και είδες διαφορά στην εικόνα.

Δημοσ.

Παιδιά, τώρα είδα τη συζήτηση, απλώς να πώ για τα περι overclocking του 2500Κ και διαφορά στα παιχνίδια τα εξής:

Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία παίζει ρόλο το overclocking. Στα παρακάτω παιχνίδια που μου έρχονται τώρα στο μυαλό

- Dragon Age

- Alan Wake

- Crysis

- Oblivion

Και με το σύστημα της υπογραφής μου, είχα βουτιές κάτω από 60 fps με τον 2500Κ στα 3.3GHz ( συνήθως μικρές βουτιές κάπου στα 50-55 fps).

Με overclock στα 4.5GHz ηταν rock stable στα 60 fps.

Δημοσ.

Παιδιά, τώρα είδα τη συζήτηση, απλώς να πώ για τα περι overclocking του 2500Κ και διαφορά στα παιχνίδια τα εξής:

Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία παίζει ρόλο το overclocking. Στα παρακάτω παιχνίδια που μου έρχονται τώρα στο μυαλό

- Dragon Age

- Alan Wake

- Crysis

- Oblivion

Και με το σύστημα της υπογραφής μου, είχα βουτιές κάτω από 60 fps με τον 2500Κ στα 3.3GHz ( συνήθως μικρές βουτιές κάπου στα 50-55 fps).

Με overclock στα 4.5GHz ηταν rock stable στα 60 fps.

Αυτο είναι το νοημα του oc ειδικά σε μερικα παιχνιδια ... αλλα αντε κατσε εξηγησε το σε μερικους..

Το oc στον επεξεργαστή ΔΕΝ το κανουμε για να δούμε αυξημενα max fps

ΔΕΝ το κανουμε για να δούμε αυξημενα average fps...

Αλλα το κανουμε για να δουμε αυξημένα min fps που είναι και τα χειρότερα διοτι αυτά ειναι που δημιουργουν spikes προς τα κατω πραγμα ακρως σπαστικο ειδικά όταν εστω και στιγμιαια τα min fps πεφτουν κοντα ή και κατω απο το ψυχολογικο όριο των 30.

Δημοσ.

Απολύτως δεκτό, δεν το γνώριζα. Μπορεί κάποιος απλά να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό?

Κατά τα άλλα επειδή πάντα μπαίνει στη μέση και το μπάτζετ, θεωρώ ότι παρόλο που ισχύει το παραπάνω, είναι καλύτερη gaming αγορά ένας 3470 + 7850 από έναν 2500Κ + 6870. Αν μπορούν τώρα να συνδυαστούν και τα δύο, κανείς δε λέει όχι.

Δημοσ.

Απολύτως δεκτό, δεν το γνώριζα. Μπορεί κάποιος απλά να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό?

Τα spikes προς τα κατω συμβαινουν διοτι στιγμιαια για X, Y, Z λογους (εντονα cpu depended physics ktl ktl) ο επεξεργαστής χτυπάει κατοσταρια usage με αποτελεσμα να μην μπορει να ανταποκριθει στις απαιτήσεις του παιχνιδιου... ασχετως αν η καρτα αντεχει ...

Το oc οπως είναι λογικο βοηθάει πολύ αυτή την κατασταση και ξεμπουκώνει τον επεγεργαστη!

Δημοσ.

είμαι κι εγώ στο ψάξιμο. πως σας φαίνεται 3470 και gigabyte Z77X UD3H DDR3? σε συδυασμο με xfx 6850 που ήδη έχω. δεν με ενδιαφέρει ούτε και γνωρίζω να κάνω oc και κατέληξα σε αυτά με το σκεπτικό ότι είναι ivybridge άρα και πιο καινούριο chipset και πιο futureproof. θα ήθελε Κάποιος να προτείνει κάτι διαφορετικό?

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να πάρεις τέτοια μητρική σε συνδυασμό με κλειδωμένο επεξεργαστή. Καινούριο chipset είναι και το H77 για τους ivybridge και μπορείς να βρεις μητρικές και 70 100 ευρώ κάτω.

Δημοσ.

δλδ η μόνη διάφορα τους είναι στο oc? αν είναι έτσι έχεις δίκιο είναι περιττό αν δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο.

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι μόνο εκεί. Αυτή που κοίταγες έχει και wifi και περισσότερα sata3 μέσω ξεχωριστού κοντρολερ και υποστήριξη cf/sli Χ8. Αν δεν σε ενδιαφέρει όμως κάτι απ αυτά, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις υπερδιπλάσια χρήματα.

Δημοσ.

η αλήθεια είναι ότι κοίταξα και για Η77 αλλά επειδή έψαχνα στο πλαίσιο έχουν μόνο 2 και αυτές είναι M-ATX. θα ψάξω και άλλου όταν γυρίσω σπίτι γιατί από το κινητό είναι ταλαιπωρία και θα συγκρίνω διαφορες. τα περισσότερα sata3 πάντως σίγουρα είναι καλή επένδυση για το μέλλον μιας και η επόμενη αναβάθμιση μου θα είναι σε πάνω από 5-6 χρόνια τουλάχιστον όσον αφορά μητρική. ευχαριστώ για τις πληροφοριες.

Δημοσ.

Γιατί σε πειράζουν οι M-ATX? Τα περισσότερα sata3 σε ενδιαφέρουν αν πρόκειται να βάλεις 3 και πάνω ssd στο μηχάνημα. Τους hdd όπου και να τους βάλεις είναι το ίδιο, καθώς δεν αγγίζουν καν το όριο μεταφοράς του sata2. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να δώσεις 200 ευρώ για μητρική.

Δημοσ.

δεν ξέρω είναι παραξενια δικιά μου. δεν μου αρέσει να φαίνεται άδειο το κουτι :)

τώρα για τα sata 3 γι'αυτό ανέφερα ότι θα την κρατήσω χρονια, ίσως σε 2 3 χρόνια οι SSD να είναι πλέον τόσο προσιτοι και να αξίζει να τους έχω πλέον και σαν αποθηκευτικούς χώρους και όχι μόνο για το λειτουργικό όπως τωρα.

η μητρική που είδα Z77 είναι στα 140 ευρώ περιπου. εννοείται 200 δεν έδινα

Δημοσ.

Και πάλι μερικές φορές είναι καλύτερα να τους βάζεις στην sata2 της μητρικής παρά στην sata3 του ξεχωριστού κοντρολερ. Θα πρέπει να έχεις και τροφοδοτρικό βέβαια που θα δίνει 6+ sata.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...