solarsoul Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Εγώ την gtx560 πάντως δεν την έχω δει να κολώνει και ιδιαίτερα στα σημερινά δεδομένα... Λοιπόν σε επεξεργαστή είπαμε καταλήγω i5 2500k. Σε κάρτα gtx 560 ή 7850. Motherboard οικονομική, αλλά να σηκώνει κλόκια που πάμε; αν γίνεται να έχει και sli.
SharkGamer007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Εγώ την gtx560 πάντως δεν την έχω δει να κολώνει και ιδιαίτερα στα σημερινά δεδομένα... Λοιπόν σε επεξεργαστή είπαμε καταλήγω i5 2500k. Σε κάρτα gtx 560 ή 7850. Motherboard οικονομική, αλλά να σηκώνει κλόκια που πάμε; αν γίνεται να έχει και sli. HD 7850 Για να σου δώσω να καταλάβεις δες αυτο : http://www.hwcompare.com/12039/geforce-gtx-560-vs-radeon-hd-7850/
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Εγώ την gtx560 πάντως δεν την έχω δει να κολώνει και ιδιαίτερα στα σημερινά δεδομένα... Λοιπόν σε επεξεργαστή είπαμε καταλήγω i5 2500k. Σε κάρτα gtx 560 ή 7850. Motherboard οικονομική, αλλά να σηκώνει κλόκια που πάμε; αν γίνεται να έχει και sli. Δεν κολώνει αλλά δεν έχει και λογική σαν αγορά όταν με λιγότερα παίρνεις καλύτερη. Με τα κλοκια δεν θα κερδίσεις τίποτα αλλά δικό σου το γούστο. Mια μητρική που πληροί τα κριτήριά σου (sli, οικονομική, o/c) είναι αυτή: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Πάντως σαν gaming setup είναι καλύτερο αυτό που σου πρότεινα καθώς 3450 = 2500Κ και 7850 > 560. Το όποιο + που θα πάρεις κλοκάροντας τον 2500Κ δεν θα το δεις στα games και την καθημερινή χρήση. Επίσης ο 3450 είναι νεότερος, καίει λιγότερο κτλ κτλ.
solarsoul Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Η μητρική super. Βασικά επειδή είχα στο παρελθόν ati πολλές φορές θα σου πω τη γνώμη μου. Είναι γενικά άλλο πράγμα η Nvidia, κακά τα ψέμματα. Είναι σα να λέμε ένα htc gadget τα κάνει όλα κλπ και δυνατό και και, αλλά το iphone είναι άλλο. Κάπως έτσι... Και να σου πω και την αλήθεια έχω δει μεγάλες διαφορές σε χρώματα ανάμεσα σε ati και Nvidia.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Κατάλαβα... Αφού θέλεις οπωσδήποτε nvidia, μην πέσεις κάτω από την 560ti. Που και πάλι δεν σου την προτείνω λόγω μνήμης.
solarsoul Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Κατάλαβα... Αδερφέ δεν είμαι κολλημένος και θα το σκεφτώ. Όλα σίδερα είναι...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Mε βάση την "επιχειρηματολογία" σου το αντίθετο συμπέρανα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Καλή καρδιά, σε κάθε περίπτωση.
solarsoul Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Έλα φίλε μου. Απλά επειδή μια ζωή ati και amd είχα και έτυχε να κάτσω σε intel μηχάνημα με nvidia πάνω και ναι, είδα διαφορά. Αυτό είναι όλο. Η επειχειρηματολογία μου έχει να κάνει πάλι με το ότι htc έχω,samsung είχα, αλλά το iphone είναι πιο σταθερό. Αυτός ήταν ο παραλληλισμός μου. Το κατάλαβα ότι με παρεξήγησες..
Heatspreader Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Έχε υπόψη σου ότι με "φθηνή" μητρική το SLI θα είναι x8 και όχι 16. Μικρή σημασία έχει αυτό βέβαια, απλά το αναφέρω μιας και δεν αναφέρθηκε νωρίτερα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ωραία. Ας πάμε στα επιχειρήματα. Λες: 1) "Η nvidia είναι κάτι άλλο". Σ αυτό δεν μπορώ να απαντήσω κάτι, δεν το εξηγείς. 2) "Η nvidia έχει καλύτερα χρώματα". Δεν έχω να πω κάτι πάνω σ αυτό. Είναι θέμα γούστου. 3) "Η nvidia συνεργάζεται καλύτερα με intel επεξεργαστές". Αυτό δεν ισχύει. Ούτε ότι η ati συνεργάζεται καλύτερα με amd επεξεργαστές ισχύει. 4) "Η nvidia είναι πιο σταθερή". Δεν ισχύει γενικά κάτι τέτοιο. Ελαττωματικά κομμάτια μπορείς να βρεις σε όλο το hardware και όλες τις εταιρίες.
Heatspreader Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 1) Η nVidia προσφέρει CUDA και PhysX. Ειδικά το τελευταίο για κάποιους είναι πολύ συμαντικό. Μπορεί να χάνει 4-5fps σε σχέση με την αντίστοιχη ATi, αλλά μικρή σημασία έχει όταν το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς Playable, λόγω υψηλού frame rate και στις δύο περιπτώσεις. 2) Ναι, δεν είναι τόσο κρισπ ίσως. Περί ορέξεως...
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 1) Η nVidia προσφέρει CUDA και PhysX. Ειδικά το τελευταίο για κάποιους είναι πολύ συμαντικό. Μπορεί να χάνει 4-5fps σε σχέση με την αντίστοιχη ATi, αλλά μικρή σημασία έχει όταν το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς Playable, λόγω υψηλού frame rate και στις δύο περιπτώσεις. 2) Ναι, δεν είναι τόσο κρισπ ίσως. Περί ορέξεως... Να μου έλεγες CUDA για κάποιους είναι πολύ σημαντικό λόγω επαγγελματικών εφαρμογών να το καταλάβω... PHYSX όμως?... Επίσημη λίστα των games που υποστηρίζουν PHYSx -> games (Θα αναγνωρίσετε ίσως τα METRO, Batman & Mafia II). H πλειοψηφία των καλών τίτλων έχει πάει στα HAVOK και Euphoria Physics Engines όπου η επεξεργασία γίνεται στους επεξεργαστές. Μάλιστα στα Havok supported games(που ανήκει στην INTEL) η ATI/AMD προσφέρει και επιτάχυνση ενώ η NVidia όχι. Σε 2ο στάδιο θα είναι fully supported από AMD VGAs -> Ανακοίνωση Ελπίζω να μην είναι δεικτική η απάντησή μου, αλλά πολλοί από εμάς έχουν την ψευδαίσθηση ότι όλα τα games υποστηρίζουν PHYSIX και ότι χωρίς αυτό δεν έχουμε Physics στα games μας. Απλά αυτό είναι πολύ λάθος και καιρός είναι να μην τσιμπάμε από τα marketing κόλπα των εταιριών. Και ούτε κάτι δηλώσεις του στυλ η μία έχει καλύτερα χρώματα (BTW μέχρι τώρα άκουγα πως η ΑΤΙ έχει καλύτερα χρώματα σήμερα διάβασα το ανάποδο) ή αλλη έχει καλύτερη ευκρίνεια ή η τρίτη ψήνει και καφέ! Ψευδαισθήσεις είναι όλα αυτά. DirectX και OpenGL χρησιμοποιούν και οι 2 και το αποτέλεσμα είναι το ΙΔΙΟ! Και με τους drivers που μέχρι τώρα η AMD ήταν για τ' ανάθεμα, μάλλον τα κόζια αρχίζουν να αλλάζουν. Ζήλεψε μάλλον ο ένας την φήμη του αλλουνού! Κάντε ένα search στον γούγλη για τον R(ed)SOD να δείτε τι σημαίνει NVidia driver Το αποτέλεσμα μετράει όπως και στους επεξεργαστές. Αυτήν την στιγμή σε απόλυτα νούμερα η NVidia είναι πάνω (σε fps πάντα, ε?) και η AMD έχει πολύ καλύτερο VFM. πχ δεν υπάρχει ανταγωνιστής της σειράς 78xx όπως στην ουσία δεν υπήρχε και στις 58xx/68xx/57xx=67xx. Τουλάχιστον μέχρι την έλευση της GTX 660 Ti (που θα δούμε που θα κάτσει). Στο πάνω segment όμως η GTX670 βασιλεύει...
solarsoul Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Τα 3-4 fps που θα πάρω από ati όπως λέει ο φίλος δεινόσαυρος δεν λέει τίποτα, γιατί σε 3 μήνες θα τρέχω να τα βρω πάλι λόγω τεχνολογικής εξέλιξης. Όσο για PhysX και Cuda πιστεύω είναι εμπειρία! Έχω γνωστό μου που από 5830 πέρασε σε gtx570 και έτριβε τα μάτια του, όχι μόνο από άποψη γρηγοράδας, αλλά και εικόνας.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Καταρχήν το cuda δεν έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια. Προσφέρει gpu acceleration σε ορισμένες εφαρμογές κάτι που κάνει και η amd με τους stream processors. Απλά της amd δεν υποστηρίζεται τόσο. Το physx είναι πώς θα σου κάτσει στο μάτι. Προσωπικά στο mafia 2 δεν βλέπω καμία απολύτως διαφορά με το physx ενεργοποιημένο (το αναθέτω στον επεξεργαστή μου). Να σημειώσω εδώ ότι δεν χρειάζεται να έχεις nvdia κάρτα για να έχεις physx. Αρκεί ένας αρκετά δυνατός επεξεργαστής και μια καλή κάρτα. Δεν θέλει καμια μόντα. Απλά αναλαμβάνει το physx ο επεξεργαστής. Η απώλεια είναι 10 frames στο mafia 2. Απο κει που παίζω με 55 δεν με χαλάει να παιζω με 45. Ο γνωστός σου πήρε πολύ καλύτερη κάρτα από αυτήν που είχε, γι αυτό θαμπώθηκε. Αν έπαιρνε καμια gts 450 δεν νομίζω να θαμπωνόταν τόσο. ΕΝΤΙΤ: Σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο ατου της 7850 δεν είναι τόσο ούτε ο πυρήνας της ούτε η κατανάλωσή της. Ειναι η μνήμη της που είναι διπλάσια της 560 και παίζει πια πολύ σημαντικό ρόλο στα νέα παιχνίδια. Φαντάζομαι ξέρεις ότι ακόμα και στην περίπτωση sli, η μνήμη δεν προστίθεται. Η vram που θα έχεις θα είναι αυτή της μίας κάρτας. Άρα αν κάνεις sli τις 560 θα έχεις 1gb συνολικά. Mε αυτήν την έννοια είναι κρίμα να έχεις ζευγαρώσει δύο δυνατούς πυρήνες (της 560) και να μην μπορείς να φορτώσεις φίλτρα επειδή θα σε κόβει η μνήμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα