sales4all Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Θέλω να συνδέσω το Conn-x και το Nova αλλά εκεί που θέλω να το βάλω έχω κατεβάσει ένα καλώδιο από το πιάτο. Επειδή είναι μανίκι να κατεβάσω και δεύτερο γιατί είναι περασμένο μέσα από τοίχο, γίνεται με το ένα καλώδιο και με κάποιο διακλαδωτή να μπορέσω να βλέπω και από τους δύο δέκτες σε διαφορετικές τηλεοράσεις βέβαια, αλλά ταυτόχρονα. Αν κάποιος έχει κάποια λύση παρακαλώ ας την προτείνει γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Σας ευχαριστώ.
zaccki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φιλε μου. Την εγκατασταση της κεραιας την εκανες μονος σου? Σε ρωταω γιατι δεν ειναι μονο θεμα καλωδιου. Το σημα της nova εκπεμπεται μεσω του δορυφορου Hotbird και το σημα του OTE TV μεσω του δορυφορου Eurοbird. Πανω στην ταρατσα σου εκτος του πιατου εχεις και το λεγομενο LNB (το "ματι" που λεμε). Πανω σε αυτο το LNB ειναι το καλωδιο που κατεβαινει στο χωρο σου και σου δινει το σημα. Το θεμα ειναι οτι το LNB που πιανει τον Hotbird (nova) δεν μπορει να πιασει και τον Eurobird (OTE).Καθε LNB εινα για εναν δορυφορο. Η λυση ειναι να προσθεσεις δευτερο "ματι" (LNB) πανω στο πιατο και να το ρυθμισεις να πιανει τον Eurobird. Οποτε αναγκαστικα πρεπει να τραβηξεις 2ο καλωδιο απο το καινουριο LNB που θα βαλεις. Ή εναλλακτικα πηγαινεις για OTE TV μεσω router,πραγμα που δε συστηνω,γιατι θα σου "γονατιζει" τη συνδεση. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2012 από zaccki 1
sales4all Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Καλησπερα φιλε μου. Την εγκατασταση της κεραιας την εκανες μονος σου? Σε ρωταω γιατι δεν ειναι μονο θεμα καλωδιου. Το σημα της nova εκπεμπεται μεσω του δορυφορου Hotbird και το σημα του OTE TV μεσω του δορυφορου Eurοbird. Πανω στην ταρατσα σου εκτος του πιατου εχεις και το λεγομενο LNB (το "ματι" που λεμε). Πανω σε αυτο το LNB ειναι το καλωδιο που κατεβαινει στο χωρο σου και σου δινει το σημα. Το θεμα ειναι οτι το LNB που πιανει τον Hotbird (nova) δεν μπορει να πιασει και τον Eurobird (OTE).Καθε LNB εινα για εναν δορυφορο. Η λυση ειναι να προσθεσεις δευτερο "ματι" (LNB) πανω στο πιατο και να το ρυθμισεις να πιανει τον Eurobird. Οποτε αναγκαστικα πρεπει να τραβηξεις 2ο καλωδιο απο το καινουριο LNB που θα βαλεις. Ή εναλλακτικα πηγαινεις για OTE TV μεσω router,πραγμα που δε συστηνω,γιατι θα σου "γονατιζει" τη συνδεση. Καλημέρα φίλε και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το πιάτο το έχει συνδέσει τεχνικός και επειδή το σύνδεσε για nova προφανώς θα έχει ένα LNB που πιάνει Hotbird. Άρα βλέπω να χριάζεται να τραβήξουμε δεύτεο καλώδιο για να πιάσουμε και Eurobird ταυτόχρονα. Ήσουν κατατοπιστικότατος φίλε, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.
tsakonas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) εάν το πιάτο είναι το απλό της nova, δε φτάνει για δεύτερο lnb, θες μεγαλύτερο πιάτο. τα 2 lnb θα συνδέονται στο splitter και από κει ένα καλώδιο στο σπίτι.αφού έχεις 2 αποκωδικοποιητές, θες και 2 καλώδια όμως... Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2012 από tsakonas
zaccki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δωσε βαση σε αυτο που λεει και ο φιλος tsakonas. Ισως θελεις και μεγαλυτερο πιατο. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επισκεφθεις ενα καταστημα με δορυφορικα να μιλησεις με τον τεχνικο και να σου εξηγησει τι και πως. Και καλυτερα να επισκεφθεις παραπανω απο ενα καταστηματα για να παρεις τιμες κτλ. Καλη επιτυχια φιλε μου και ευχομαι να βρεις συντομα λυση!
fysikos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=24749&cat=800&page=1
achilles_g_ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=24749&cat=800&page=1 Aυτό είναι για να δουλεύουν και οι δυο δέκτες εναλλακτικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Το 60άρι της Νόβα έχεις;Ας ξεκινήσουμε από εκεί και βλέπουμε μετά τις καθόδους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα