arxaggelos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Παιδιά καλησπέρα, θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα (φωτομπλογκ που να μη μοιάζει με φωτομπλογκ ) με φωτογραφικό κυρίως περιεχόμενο. Έχω κάνει μία πολύ απλή μόνο κάποτε στο iWeb και αυτό ήταν. Tώρα θέλω μια δική μου και μου αρέσει πολυ το Wordpress αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει κάποια πράγματα. Θα βάλω στη σειρά αυτά που κατάλαβα και διορθώστε όπου βρείτε λάθη: Ας πούμε ότι δεν θέλω το δωρεάν (wordpress.com/paradeigma), και επίσης δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το wordpress 3.x, και προτιμώ κάτι πιό "ετοιματζίδικο". Οπότε 1. διαλέγω όνομα και το "κλείνω" στο Wordpress με μορφή www.paradeigma.net ή .com με 18 δολάρια το χρόνο 2. Διαλέγω ένα ωραίο δωρεάν θέμα από αυτά, ή αγοράζω ένα ακόμη πιό ωραίο, πχ από αυτά που βρήκα σε άλλο θέμα, και το κάνω install αν είναι από τα πρώτα, ή το ανεβάζω με ftp αν είναι από τα third party. 3. Κάνω log in ως admin και αλλάζω το περιχόμενο από το control panel, και δεν ξεχνάω να ανανεώσω τη συνδρομή μου Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά, α) υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω αν επιλέξω third party θέμα; Και β) αν θέλω να μεταφέρω τη σελίδα στο μέλλον με το ίδιο ακριβώς όνομα για να μην πληρώνω στο wordpress, γίνεται; Ευχαριστώ
eprototype Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 πως μπορώ στο wordpress να βάλω να μην σχολιάζουν σε μια σελίδα my site
wdfgr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ας πούμε ότι δεν θέλω το δωρεάν (wordpress.com/paradeigma), και επίσης δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το wordpress 3.x, και προτιμώ κάτι πιό "ετοιματζίδικο". Οπότε 1. διαλέγω όνομα και το "κλείνω" στο Wordpress με μορφή www.paradeigma.net ή .com με 18 δολάρια το χρόνο 2. Διαλέγω ένα ωραίο δωρεάν θέμα από αυτά, ή αγοράζω ένα ακόμη πιό ωραίο, πχ από αυτά που βρήκα σε άλλο θέμα, και το κάνω install αν είναι από τα πρώτα, ή το ανεβάζω με ftp αν είναι από τα third party. 3. Κάνω log in ως admin και αλλάζω το περιχόμενο από το control panel, και δεν ξεχνάω να ανανεώσω τη συνδρομή μου Το wordpress.com είναι η μια πλατφόρμα που μπορείς να φτιάξεις το blog σου χωρίς γνώσεις δωρεάν (σαν το blogger). Για να χρησιμοποιήσεις κάποιες επιπλέον λειτουργίες όπως δικό σου domain, μη εμφάνιση διαφημίσεων, περισσότερα πρότυπα (themes) πρέπει να πληρώσεις για τις premium υπηρεσίες. Ακόμη και στην premium έκδοση όμως έχεις πολλούς περιορισμούς στο τι μπορείς να προσθέσεις στο site σου ,π.χ εμπορικά theme που έχεις αγοράσει ή plugins & widgets δεν μπορείς. To wordpress.org είναι η open source πλατφόρμα που μπορείς να εγκαταστήσεις στο pc σου ή σε ένα πακέτο φιλοξενίας, όπου μπορείς να κάνεις ότι θέλεις χωρίς περιορισμούς και διαφημίσεις. Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά, α) υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω αν επιλέξω third party θέμα; Και β) αν θέλω να μεταφέρω τη σελίδα στο μέλλον με το ίδιο ακριβώς όνομα για να μην πληρώνω στο wordpress, γίνεται; Ευχαριστώ εγω θα σου προτεινα να παρεις απευθειας ενα πακετο φιλοξενιας και να στησεις εκει το wordpress σου χωρις περιορισμους.... πως μπορώ στο wordpress να βάλω να μην σχολιάζουν σε μια σελίδα my site Θα συνδεθείς στον πίνακα ελέγχου του WordPress, και στη συνέχεια θα πας στο μενού "Ρυθμίσεις > Συζήτηση (Settings > Discussion)" και από εκεί θα ξετσεκαρεις το checkbox που λέει "Allow people to post comments on new articles " αν θες μονο σε μια σελιδα, μπες μεσα στην σελιδα αυτη και πανω δεξια πατα το screen options τσεκαρε το Discussion και κατω κατω θα σου εμφανιστει το Allow comments και το Allow trackbacks and pingbacks on this page. Ξετσεκαρε τα και τα δυο....
merianos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Όλα όσα περιέγραψες είναι σωστά. Προφανώς και μπορείς να αγοράσεις ένα domain και ένα hosting έξω από το WordPress.com και επίσης εννοείτε πως μπορείς να μεταφέρεις ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα σου. Σε ότι αφορά τη μεταφορά μπορείς να δεις τα δυο βίντεο που ακολουθούν: http://www.stigmahos...ced-users-only/ http://www.stigmahos...-com-migration/ Για τα themes σου προτείνω να απευθυνθείς στο themeforest. Τα θέματα τους είναι άκρος επαγγελματικά και επίσης έχεις και υποστήριξη σε κάποια θέματα που μπορεί να σου προκύψουν. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ψάξεις να εντοπίσεις όλα του τα χαρακτηριστικά, για να είσαι σίγουρος πως όλα όσα θέλεις είναι διαθέσιμα. Την εγκατάσταση του επιλεγμένου theme την πραγματοποιείς είτε με ανέβασμα μέσω FTP είτε με upload ως zip (Αυτή η διαδικασία εξαρτάτε από το theme. Δεν είναι όλα τα themes που την υποστηρίζουν.) αρχείο μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress. Τέλος αν έχεις περαιτέρω απορίες μπορείς να βρεις απαντήσεις στα προβλήματα σου στην Ελληνική Κοινότητα του WordPress. πως μπορώ στο wordpress να βάλω να μην σχολιάζουν σε μια σελίδα my site Άνοιξε το άρθρο ή τη σελίδα που θέλεις να απενεργοποιήσεις τα σχόλια και πάνω δεξιά στην οθόνη σου, δίπλα από το πάνελ Βοήθεια υπάρχει ένα άλλο πάνελ που ονομάζεται "Επιλογές Προβολής"/"Screen Options". Κάνε κλικ σε αυτό και στη συνέχεια επέλεξε το "Συζήτηση" / "Discusion" Με αυτή την επιλογή θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο μέσα στη σελίδα επεξεργασίας του άρθρου σου με τον ίδιο τίτλο, από εκεί επέλεξε αν θέλεις να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης στο συγκεκριμένο άρθρο ή όχι.
eprototype Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 χίλια ευχαριστώ παιδιά το έφτιαξα!!!! :rolleyes:
arxaggelos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις παιδιά Ακόμη και στην premium έκδοση όμως έχεις πολλούς περιορισμούς στο τι μπορείς να προσθέσεις στο site σου ,π.χ εμπορικά theme που έχεις αγοράσει ή plugins & widgets δεν μπορείς. Εννοείς ότι ΔΕΝ μπαίνουν εμπορικά themes όπως του themeforest αν πάρω την premium έκδοση; Ή κατάλαβα λάθος; To wordpress.org είναι η open source πλατφόρμα που μπορείς να εγκαταστήσεις στο pc σου ή σε ένα πακέτο φιλοξενίας, όπου μπορείς να κάνεις ότι θέλεις χωρίς περιορισμούς και διαφημίσεις.εγω θα σου προτεινα να παρεις απευθειας ενα πακετο φιλοξενιας και να στησεις εκει το wordpress σου χωρις περιορισμους. Γιατί να προτιμήσω κάποια τέτοια λύση από το έτοιμο πακέτο των 18 ευρώ δολαρίων; Είναι θέμα υποστήριξης ή κάτι άλλο; Μπορώ πρώτα να εγκαταστήσω το wordpress.org στο pc και να το στήσω με ένα ωραίο θέμα, και εάν και εφόσον μου αρέσει, το κάνω export ως ιστοσελίδα ή κάτι τέτοιο και μετά βλέπω και για domain & hosting για να την ανεβάσω; Έτσι πάει; Πάντως έχω κάποιους ενδοιασμούς για το .org γιατί δεν θέλω να μπλέξω με σχεδιασμό ιστοσελίδας και κώδικα κλπ, θέλω κάτι σχετικά απλό. Εντάξει ας μην είναι και τόσο απλό όσο το wix Όλα όσα περιέγραψες είναι σωστά.Προφανώς και μπορείς να αγοράσεις ένα domain και ένα hosting έξω από το WordPress.com και επίσης εννοείτε πως μπορείς να μεταφέρεις ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα σου.Σε ότι αφορά τη μεταφορά μπορείς να δεις τα δυο βίντεο που ακολουθούν:http://www.stigmahos...ced-users-only/http://www.stigmahos...-com-migration/Για τα themes σου προτείνω να απευθυνθείς στο themeforest. Τα θέματα τους είναι άκρος επαγγελματικά και επίσης έχεις και υποστήριξη σε κάποια θέματα που μπορεί να σου προκύψουν. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ψάξεις να εντοπίσεις όλα του τα χαρακτηριστικά, για να είσαι σίγουρος πως όλα όσα θέλεις είναι διαθέσιμα.Την εγκατάσταση του επιλεγμένου theme την πραγματοποιείς είτε με ανέβασμα μέσω FTP είτε με upload ως zip (Αυτή η διαδικασία εξαρτάτε από το theme. Δεν είναι όλα τα themes που την υποστηρίζουν.) αρχείο μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress.Τέλος αν έχεις περαιτέρω απορίες μπορείς να βρεις απαντήσεις στα προβλήματα σου στην Ελληνική Κοινότητα του WordPress.Άνοιξε το άρθρο ή τη σελίδα που θέλεις να απενεργοποιήσεις τα σχόλια και πάνω δεξιά στην οθόνη σου, δίπλα από το πάνελ Βοήθεια υπάρχει ένα άλλο πάνελ που ονομάζεται "Επιλογές Προβολής"/"Screen Options".Κάνε κλικ σε αυτό και στη συνέχεια επέλεξε το "Συζήτηση" / "Discusion"Με αυτή την επιλογή θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο μέσα στη σελίδα επεξεργασίας του άρθρου σου με τον ίδιο τίτλο, από εκεί επέλεξε αν θέλεις να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης στο συγκεκριμένο άρθρο ή όχι. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και για τα link Βασικά τα θέματα της themeforest κοιτούσα κι εγώ, που είναι καταπληκτικά. Το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως κάποια πό αυτά τελικά βγουν κάπως βαριά στο άνοιγμα, αν και δεν σκοπεύω να βάλω τις φωτό σε φουλ ανάλυση (προφανώς).
angmar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Εννοείς ότι ΔΕΝ μπαίνουν εμπορικά themes όπως του themeforest αν πάρω την premium έκδοση; Ή κατάλαβα λάθος; Δυστυχώς όχι, θέλεις δική σου εγκατάσταση του WordPress για themes από themeforest κλπ. Γιατί να προτιμήσω κάποια τέτοια λύση από το έτοιμο πακέτο των 18 ευρώ δολαρίων; Είναι θέμα υποστήριξης ή κάτι άλλο; Μπορώ πρώτα να εγκαταστήσω το wordpress.org στο pc και να το στήσω με ένα ωραίο θέμα, και εάν και εφόσον μου αρέσει, το κάνω export ως ιστοσελίδα ή κάτι τέτοιο και μετά βλέπω και για domain & hosting για να την ανεβάσω; Έτσι πάει; Πάντως έχω κάποιους ενδοιασμούς για το .org γιατί δεν θέλω να μπλέξω με σχεδιασμό ιστοσελίδας και κώδικα κλπ, θέλω κάτι σχετικά απλό. Εντάξει ας μην είναι και τόσο απλό όσο το wix Το WordPress.org απ τη στιγμή που θα στηθεί είναι ιστοσελίδα με τα όλα της, δε θέλει export ή κάτι άλλο. Επίσης αν πάρεις το theme και το εγκαταστήσεις, δε θα δεις κώδικα ποτέ. Το theme έχει γραμμένο κώδικα html, css και javascript προσαρμοσμένο στις ανάγκες του WordPress. Η πρότασή μου είναι να πάρεις hosting κάπου, να στήσεις εκεί το WordPress σου, να βάλεις το domain name που θέλεις να το συνδέσεις με μια βάση δεδομένων και τέλος. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και για τα link Βασικά τα θέματα της themeforest κοιτούσα κι εγώ, που είναι καταπληκτικά. Το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως κάποια πό αυτά τελικά βγουν κάπως βαριά στο άνοιγμα, αν και δεν σκοπεύω να βάλω τις φωτό σε φουλ ανάλυση (προφανώς). Για την ταχύτητα των θεμάτων δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Προσπάθησε να κρατάς και το δικό σου περιεχόμενο μαζεμένο από άποψη μεγέθους στα previews και όλα θα πάνε καλά.
arxaggelos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τα tips, πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Ειδικά αυτό Επίσης αν πάρεις το theme και το εγκαταστήσεις, δε θα δεις κώδικα ποτέ. Το theme έχει γραμμένο κώδικα html, css και javascript προσαρμοσμένο στις ανάγκες του WordPress. ήλπιζα να το ακούσω
Lucky Luke Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Για free themes μπορείς να τσεκάρεις κι εδώ.
wdfgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις παιδιά Εννοείς ότι ΔΕΝ μπαίνουν εμπορικά themes όπως του themeforest αν πάρω την premium έκδοση; Ή κατάλαβα λάθος; ναι σωστά κατάλαβες Γιατί να προτιμήσω κάποια τέτοια λύση από το έτοιμο πακέτο των 18 ευρώ δολαρίων; Είναι θέμα υποστήριξης ή κάτι άλλο; καταρχάς για την ελευθερία κινήσεων που αναφέραμε πιο πάνω. Η πληρωμένη έκδοση στο wordpress.com δεν σου δίνει και πολλά περισσότερα ουσιαστικα... Η υποστήριξη επίσης που θα λάβεις ΑΜΕΣΑ και στην ΓΛΩΣΣΑ σου είναι σημαντικό κομμάτι μιας και μπορεις ανα πασα στιγμη να τηλεφωνησεις στην εταιρια που σου παρεχει το hosting και να σε εξυπηρετήσει με την εγκατάσταση του wordpress ή τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Μπορώ πρώτα να εγκαταστήσω το wordpress.org στο pc και να το στήσω με ένα ωραίο θέμα, και εάν και εφόσον μου αρέσει, το κάνω export ως ιστοσελίδα ή κάτι τέτοιο και μετά βλέπω και για domain & hosting για να την ανεβάσω; Έτσι πάει; Πάντως έχω κάποιους ενδοιασμούς για το .org γιατί δεν θέλω να μπλέξω με σχεδιασμό ιστοσελίδας και κώδικα κλπ, θέλω κάτι σχετικά απλό. Εντάξει ας μην είναι και τόσο απλό όσο το wix μπορεί να γινει αυτο ναι ( δες εδώ για περισσότερα ) και εμένα η γνώμη μου θα ήταν να το στήσεις απευθείας στο hosting σου για να γλιτώσεις όλη αυτή την διαδικασία μιας και σαν χρήστης δεν είσαι ο expert που θα φτιάξεις plugins πχ και θα χρειαστεί να κάνεις debuging Local. Βέβαια αν θες απλά να πειραματιστείς τότε το local ίσως είναι μια καλή επιλογή Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και για τα link Βασικά τα θέματα της themeforest κοιτούσα κι εγώ, που είναι καταπληκτικά. Το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως κάποια πό αυτά τελικά βγουν κάπως βαριά στο άνοιγμα, αν και δεν σκοπεύω να βάλω τις φωτό σε φουλ ανάλυση (προφανώς). βαριά σαν σελίδες δεν νομίζω πως είναι μην ξεχνάς πως μεγάλο ρόλο παίζει και η γεωγραφική θέση του σερβερ σε σχέση με το που είσαι εσύ. Δλδ αν ο σερβερ που βλέπεις το preview είναι Αμερική και εσύ βρίσκεσαι Ελλάδα τότε είναι λογικό να αργεί περισσότερο σε σχέση με το αν ο σερβερ που θα φιλοξενούσε την σελίδα ήταν σε μια ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς αυτό να είναι στάνταρ μιας και ρόλο παίζουν πολλά περισσότερα πράγματα όπως τα specifications (hardware - software) του σερβερ, το πόσο κίνηση έχει κτλ κτλ...
arxaggelos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ και για τις διευκρινήσεις, και για τα link. Φίλε Lucky Luke πολύ "ανεβασμένα" ορισμένα θέματα (για δωρεάν πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα), thanx
angmar Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 <shameless plug> ρίξε και μια ματιά εδώ αν τελικά αποφασίσεις να πας σε premium theme, μήπως βρεις κάτι που σου αρέσει. Να στηρίζουμε και ελληνικές προσπάθειες. </shameless plug>
wdfgr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 απλα εχε τον νου σου οταν βαζεις δωρεαν template γιατι πολλες φορες περιεχουν κακοβουλο κωδικα μεσα .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα