ektor7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μονοπολιο ή όχι,οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους! Πρέπει να οριστεί αυτή η υποχρέωση και για τα 3 desktop λογισμικά!
Haldol Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Πρέπει να οριστεί αυτή η υποχρέωση και για τα 3 desktop λογισμικά! Μιλάς για το GNU/Linux; Δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αφενώς δε το φτιάχνει μια συγκεκριμένα εταιρεία, αφετέρου δε πωλείται.
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Διότι πολύ απλά η MS κατέχει τη μερίδα του λέοντος στα Λ/Σ. Η Apple ένα 10% έχει- μ' αυτή θα ασχοληθούν; Δες το αλλιώς: η ΕΕΤΤ με ποιον ασχολείται, με τον ΟΤΕ ή (π.χ.) με τη HOL; Ε, μάντεψε και το λόγο τώρα... Ναι αλλά όταν ισχύει ένα μέτρο τότε θα πρέπει να ισχύει για όλους. Αυτό που λες συνεπάγεται ότι η Apple είναι "παράνομη" αλλά κανείς δεν ασχολείται. Αυτό θέλω να μάθω. Είναι όντως παράνομη και κανείς δεν ασχολείται γιατί είναι το market share ή ισχύει κάτι άλλο;
ektor7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δεν είναι θεμα αν πουλιέται ή όχι ένα λογισμικό,αλλά κατά ποσο προοθηται ένας browser! Όσο για το Linux και τις διάφορες εκδωσεις του,θα έπρεπε να το είχαν κάνει,χωρίς την παρέμβαση κανενος,που την στιγμη που υποτίθεται δε προοθουν καμία από της εταιριες browsing!
KilliK Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 και πως οριζεται ακριβως το μονοπωλειο; http://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly Ακριβώς! Αν και MAC user... απορώ για αυτό το τρέξιμο της MS. Γιατί γίνεται αυτός ο χαμός με την MS και όχι με την Apple; Ξέρει κανείς να απαντήσει υπεύθυνα; http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Microsoft_competition_case
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Microsoft_competition_case Thnx! Άρα, και εάν κατάλαβα σωστά, στην ουσία είναι μία κόντρα της Novell με την MS. Σωστά;
KilliK Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δεν είναι θεμα αν πουλιέται ή όχι ένα λογισμικό,αλλά κατά ποσο προοθηται ένας browser! Όσο για το Linux και τις διάφορες εκδωσεις του,θα έπρεπε να το είχαν κάνει,χωρίς την παρέμβαση κανενος,που την στιγμη που υποτίθεται δε προοθουν καμία από της εταιριες browsing! σε αυτο συμφωνο. οι διανομες θα επρεπε να δινουν την επιλογη ποιον browser θελει ο χρηστης να χρησιμοποιει. Thnx! Άρα, και εάν κατάλαβα σωστά, στην ουσία είναι μία κόντρα της Novell με την MS. Σωστά; οχι μονο.η υποθεση με την Νοvell ηταν μονο η αρχη.
21century Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Θυμάμαι ότι υπήρχε ενημερωτικό για το θέμα με patch...
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δεν είναι θεμα αν πουλιέται ή όχι ένα λογισμικό,αλλά κατά ποσο προοθηται ένας browser! Όσο για το Linux και τις διάφορες εκδωσεις του,θα έπρεπε να το είχαν κάνει,χωρίς την παρέμβαση κανενος,που την στιγμη που υποτίθεται δε προοθουν καμία από της εταιριες browsing! Όλες οι διανομές linux δεν "πωλούνται". Δεν μπορεί κανείς να αναγκάσει κανέναν που φτιάχνει κάτι free να το κάνει κάπως. Είναι σαν να λες ότι για οποιαδήποτε free εφαρμογή θα υπάρχει κάποιος που θα λέει τι να περιέχει και τι να κάνει. Εφόσον "κάποιος" φτιάχνει μία free εφαρμογή, μπορεί και να περιέχει μέσα ό,τι θέλει (αρκεί να μην παραβαίνει νόμους όπως, π.χ., παιδεραστίας). Επίσης, μιας και δείχνεις τόσο familiar με Η/Υ, νομίζω έναν ορθογράφο μπορείς να εγκαταστήσεις. σε αυτο συμφωνο. οι διανομες θα επρεπε να δινουν την επιλογη ποιον browser θελει ο χρηστης να χρησιμοποιει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει "θα έπρεπε". Free είναι, μία "ομάδα" φτιάχνει κάθε διανομή... εάν σε κάποιον δεν αρέσει η πολιτική μίας διανομής πάει σε άλλη. Ή, εάν νομίζει ότι υπάρχει λανθασμένη πολιτική σχετικά με μία διανομή αλλά δεν θέλει να την αλλάξει κιόλας, τότε μπορεί να φτιάξει ό,τι θέλει και να κάνει παρακλάδι.
ektor7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Όλες οι διανομές linux δεν "πωλούνται". Δεν μπορεί κανείς να αναγκάσει κανέναν που φτιάχνει κάτι free να το κάνει κάπως. Είναι σαν να λες ότι για οποιαδήποτε free εφαρμογή θα υπάρχει κάποιος που θα λέει τι να περιέχει και τι να κάνει. Εφόσον "κάποιος" φτιάχνει μία free εφαρμογή, μπορεί και να περιέχει μέσα ό,τι θέλει (αρκεί να μην παραβαίνει νόμους όπως, π.χ., παιδεραστίας). Επίσης, μιας και δείχνεις τόσο familiar με Η/Υ, νομίζω έναν ορθογράφο μπορείς να εγκαταστήσεις. Ασε το εχω γυρισμενο στα wp7,και μου εσπασε τα νευρα με τον ορθογραφο,γιατι μου αλλαζει συνεχεια τις λεξεις! Α,αν ξερεις και καποιο ορθογραφο,για το ie του metro ui,ποσταρε το,γιατι εγω δε βρηκα κατι!Ευχαριστω! Στο θεμα μας. Αν αυριο η ms αποφασισει,οτι το λογισμικο της θα το δινει δωρεαν,δε θα υπαρχει θεμα αν πει οτι δεν θα υποστιριζει αλλο browser,εκτος απο τον ie?Αν καταλαβα σωστα,φυσικα! Υ.Γ.Δεν υποστηριζω τη ms,αντιθετα θεωρω οτι ειναι καλο να σου βγαζει αυτη την επιλογη για να εγκαταστησει καποιος τον browser που θελει! Εγω για παραδειγμα,οτα δε χρησημοποιω το touch,σερφαρω μονο απο τον firefox!
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Στο θεμα μας. Αν αυριο η ms αποφασισει,οτι το λογισμικο της θα το δινει δωρεαν,δε θα υπαρχει θεμα αν πει οτι δεν θα υποστιριζει αλλο browser,εκτος απο τον ie?Αν καταλαβα σωστα,φυσικα! Νομίζω πως είναι διαφορετικό το υποστηρίζω από το προτείνω. Επίσης, νομίζω ότι αυτό το ξέρει και το καταλαβαίνει κάποιος εξοικειωμένος με τους Η/Υ. Επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο Λ.Σ. που δεν υποστηρίζει κάποιον web browser, εκτός και εάν δεν έχει γίνει port σε αυτό το Λ.Σ.
niksakl Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Ενταξει μεγαλε, sorry. Τωρα που μπηκε το browserchoice λυθηκαν ολα τα προβληματα μας. Ας ασχοληθει με τιποτα πιο σοβαρο η Ε.Ε και οχι με βλακειες. Φαύλος κύκλος detected! Escape, escape! Κάνε ένα thread με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΟ-ΠΟΥ-ΚΑΤΑ-ΤΗ-ΓΝΩΜΗ-ΜΑΣ-ΔΕΝ-ΕΙΝΑΙ-ΒΛΑΚΕΙΑ- πρόβλημα του κόσμου στο οποίο θα έπρεπε να επικεντρώσει η ΕΕ, και όταν καταλήξεις με τους συνομιλητές σου, στείλε το στην ΕΕ και καλή τύχη. Εγώ δε θα συμμετέχω πάντως. Αν έχεις κάτι να πεις για τις μονοπωλιακές πρακτικές της MS στο κομμάτι των browser, καλή συνέχεια στο thread αυτο. Καλό βράδυ
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αν έχεις κάτι να πεις για τις μονοπωλιακές πρακτικές της MS στο κομμάτι των browser Ένα ακόμα που δεν καταλαβαίνω... Γιατί θεωρείται "κακό" μία εταιρεία να μην προωθεί προϊόντα ομάδων ή άλλων εταιρειών; Δηλαδή, θα πρέπει η Samsung να διαφημίζει τις τηλεοράσεις της LG; Από την στιγμή που επιτρέπεται η εγκατάσταση ό,τι λογισμικού επιθυμεί ο χρήστης, τότε ποιο είναι το πραγματικό κόλλημα;
niksakl Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ένα ακόμα που δεν καταλαβαίνω... Γιατί θεωρείται "κακό" μία εταιρεία να μην προωθεί προϊόντα ομάδων ή άλλων εταιρειών; Δηλαδή, θα πρέπει η Samsung να διαφημίζει τις τηλεοράσεις της LG; Από την στιγμή που επιτρέπεται η εγκατάσταση ό,τι λογισμικού επιθυμεί ο χρήστης, τότε ποιο είναι το πραγματικό κόλλημα; Κάποιοι θεωρούν πως είναι διαφορετικό προϊόν το λειτουργικό σύστημα και διαφορετικό ο browser. Ως εκ τούτου, η MS χρησιμοποιεί την μεγάλη επικράτηση ενός προϊόντος της, για να επιβάλει έμμεσα το άλλο. Φυσικά και μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει άλλο browser αν θέλει, το κάνει όμως αν η MS σε βγάζει από τον "κόπο" βάζοντας το δικό της προϊόν ενσωματωμένο; Επίσης ξέρεις πόσος κόσμος και κοσμάκης ΑΓΝΩΕΙ αυτό το αυτονόητο που εμείς συζητάμε - την εγκατάσταση άλλου browser; Αν φανταστείς σε οποιοδήποτε άλλο τομέα της παγκόσμιας αγοράς με τόσο μεγάλη απήχηση, που να έχει επικρατήσει σε τέτοιο βαθμό ΜΙΑ και μοναδική εταιρία και χρησιμοποιεί αντίστοιχες πρακτικές για να διεισδύει σε άλλες αγοράς,καταλαβαίνεις τι αποτελέσματα θα είχαμε. Δε θα υπήρχε λόγος να συζητάμε για τραστ, θα είχαμε μονοπώλεια. Φαντάσου για παράδειγμα, το 80% παγκοσμίως των μεταφορικών μέσων να ήταν Φορντ και να σου έλεγε η Φορντ,αν πάρεις αμάξι μου/αεροπλάνο μου/καράβι μου/τρένο μου, έχεις δωρεάν για πάντα βενζίνα αλλά μόνο από τη SHell. Ε, τι να πούνε και οι άλλες εταιρίες... BP κτλ τον πούλο θα πέρνανε. Οπότε θεωρείται πως έμμεσα προωθεί μονοπωλιακές καταστάσεις εκμεταλλευόμενη την δεσπόζουσα θέση της στην αγορά.
tolis_01 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δεν είναι θεμα αν πουλιέται ή όχι ένα λογισμικό,αλλά κατά ποσο προοθηται ένας browser! Όσο για το Linux και τις διάφορες εκδωσεις του,θα έπρεπε να το είχαν κάνει,χωρίς την παρέμβαση κανενος,που την στιγμη που υποτίθεται δε προοθουν καμία από της εταιριες browsing! Ποιες εταιρίες browsing; Οι διανομές έχουν ή δικά τους builts του firefox (και πολλές φορές δεν είναι καν branded σαν firefox, αλλά κάτι άλλο, πχ icecat), ή τον browser του Desktop Environment (πχ Konqueror ή Epiphany). Δεν μιλάμε για εμπορικό λογισμικό για να υπάρξει μονοπώλειο. Το πως ορίζεται το μονοπώλειο, που ρωτήθηκε πιο πάνω, ορίζεται από το ποσοστό χρήσης (τα Windows είναι γύρω στο 90% στα desktop) αλλά και από το δικαίωμα επιλογής. Είσαι ελεύθερος στο desktop σου να χρησιμοποιήσεις άλλο λειτουργικό σύστημα, αλλά παύεις να έχεις υποστήριξη για το hardware σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα