lewdigital Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 CPU LIST Τώρα έχω απάνω έναν amd athlon 3500+ Γενική εικόνα συστήματος : Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε αλλά έχω πρόβλημα με τις μνήμες από 400mhz της δουλεύει 200mhz , κανονικά είχα ένα set kingston 512 χ 4 = 2 gb στο σύνολο , αλλά ξαφνικά μια μέρα μου δημιουργήθηκε πρόβλημα και από τότε δεν μπορώ να φορέσω παραπάνω από 2 μνήμες. Ίσως να φταίει κάποιο slot δεν είμαι σίγουρος. Έχω δοκιμάσει και χειροκίνητα από το bios να πειράξω τις μνήμες από το auto το έβαζα στα 400mhz αλλά και πάλι τίποτα... όταν έβαζα παραπάνω από 2 μνήμες - μπλε οθόνες... κόλλημα στο λογότυπο windows... Υ.Γ δοκίμασα διάφορες μνήμες από τις πρώτες που φορούσα όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα... Anyway...αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι για τις μνήμες έχει καλός... αλλιώς παραμένουμε στον αρχικό τίτλο του θέματος. Ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής από την παραπάνω λίστα για το σύστημα μου? Υ.Γ έχω προβεί σε παραγγελία κάρτας γραφικών*(geforce 9800gtx) + τροφοδοτικό 850w + σκέφτομαι να το ρισκάρω και να παραγγείλω KVR400X64C3A/1G χ 4 που είναι 100% υποστηριζόμενες όπως λέει και το manual της a8n-sli , αλλά θα το σκεφτώ πολύ καλά πριν μου βγει η αγορά αυτή σε σπατάλη... *(υπάρχει περίπτωση να φταίει? , ότι το chipset δουλεύει αρκετό καιρό(χρόνια) , χωρίς fan λόγο τρελών rpm... μιλάμε για αφόρετο θόρυβο...) ψάχνω και ένα αθόρυβο ανεμιστήρα για το chipset αν θέλει κάποιος να βοηθήσει. *(Fan Dimension (LxWxH) is approximately 1 3/4" (45mm) x 1 3/4" (45mm) x 1/2" (13mm) )
duffyduck Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Εγω ειχα βαλει (καποτε) KVR400X64C3A/1G σε μηχανημα με την A8N-SLI Premium και δουλεψαν αψογα.
baskon Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Με τις μνημες στην ουσια δεν εχεις θεμα ταχυτητας. DDR σημαινει dual data rate.Το bus ειναι στο μισό από τα 400 mhz που ειναι οι μνημες. Δηλαδη 200 Mhz Οπως αναφερει και το προγραμμα σου. Αν καποιο slot εχει προβλημα το βλέπεις πολύ ευκολα. Μια μνημη μονο και τη γυρνας στα slot.Αλλιως δοκιμασε για αρχη να αλλαξεις τις μνημες και απο Auto να τις βαλεις σε χαμηλη ταχυτητα.Απο κει και περα,θα δωσεις 40-50 ευρω για vga, πάνω απο 40 ευρώ για 4 γιγα μνημες, κανα 30 ευρω τουλάχιστον για επεξεργαστη και δε ξερω ποσα για τροφοδοτικο.Με αλλα λογια κανα 200ευρω....? Μηπως να το ξανασκεφτοσουν απτην αρχή το ολο θεμα; Και να μη δινεις τσαμπα λεφτά για συστημα που οτι και να κανεις θα ειναι αργο + με παλια μητρικη με οτι κινδυνους αυτο περιεχει; απο κει και περα αν θες να προχωρησεις στον λάθος δρομο (κατα τη γνωμη μου) τότε ο καλυτερος που μπορεις να παρεις ειναι ο Fx-60, και μετα οι αλλοι fx ή οι χ2(από 4200 και πανω ). Οτι βρεις σε καλη τιμή. Η διαφορά ετσι και αλλιως δεν ειναι τρομερη.
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 850αρι τροφοδοτικο για αυτο το σύστημα???????? και μαλλον του κιλου?????????? :confused: :shock: :shock: OMG
lewdigital Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Με τις μνημες στην ουσια δεν εχεις θεμα ταχυτητας. DDR σημαινει dual data rate.Το bus ειναι στο μισό από τα 400 mhz που ειναι οι μνημες. Δηλαδη 200 Mhz Οπως αναφερει και το προγραμμα σου. Αν καποιο slot εχει προβλημα το βλέπεις πολύ ευκολα. Μια μνημη μονο και τη γυρνας στα slot.Αλλιως δοκιμασε για αρχη να αλλαξεις τις μνημες και απο Auto να τις βαλεις σε χαμηλη ταχυτητα.Απο κει και περα,θα δωσεις 40-50 ευρω για vga, πάνω απο 40 ευρώ για 4 γιγα μνημες, κανα 30 ευρω τουλάχιστον για επεξεργαστη και δε ξερω ποσα για τροφοδοτικο.Με αλλα λογια κανα 200ευρω....? Μηπως να το ξανασκεφτοσουν απτην αρχή το ολο θεμα; Και να μη δινεις τσαμπα λεφτά για συστημα που οτι και να κανεις θα ειναι αργο + με παλια μητρικη με οτι κινδυνους αυτο περιεχει; απο κει και περα αν θες να προχωρησεις στον λάθος δρομο (κατα τη γνωμη μου) τότε ο καλυτερος που μπορεις να παρεις ειναι ο Fx-60, και μετα οι αλλοι fx ή οι χ2(από 4200 και πανω ). Οτι βρεις σε καλη τιμή. Η διαφορά ετσι και αλλιως δεν ειναι τρομερη. Αν δεν θα εχει μεγαλη διαφορα ο επεξεργαστης απο αυτον που ηδη εχω...τοτε θα παραμεινω μονο στην vga και το τροφοδοτικο... Ηδη τα εχω παραγγειλει δηλαδη... Τωρα με της μνημες , νομιζω πρεπει να εχουν προβλημα η ιδιες η μνημες στο write συνηθως...αλλα δεν εχω καποιον τροπο να τσεκαρω την πληρη λειτουργικοτητα τους. βρηκα μνημες 4 gb στα 63 ευρω*(καινουργιες) ,αλλα μου φαινονται πολλα ,δεν ξερω. 850αρι τροφοδοτικο για αυτο το σύστημα???????? και μαλλον του κιλου?????????? :confused: :shock: :shock: OMG Το τροφοδοτικο το πηρα και για μελλοντικη αναβαθμιση...αλλα αν παρατηρησεις και την 9800gtx ειναι τερας θελει 2 x 6 pin τροφοδοσια. Δεν ηθελα να το ρισκαρο με ανταπτορα... Τι εννοεις του κιλου ? Εγω ειχα βαλει (καποτε) KVR400X64C3A/1G σε μηχανημα με την A8N-SLI Premium και δουλεψαν αψογα. Το φθινοτερο που τις βρηκα , ηταν 63 ευρω στην συσκεβασια τους αθικτες... κατα πασα πιθανοτητα , θα τις παρω , αλλα θα ηθελα να δω και πως θα παιζει το συστημα με ,το 850w, την 9800 gtx, 1,5gb μνημη...πρωτα
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αν δεν θα εχει μεγαλη διαφορα ο επεξεργαστης απο αυτον που ηδη εχω...τοτε θα παραμεινω μονο στην vga και το τροφοδοτικο... Ηδη τα εχω παραγγειλει δηλαδη... Τωρα με της μνημες ' date=' νομιζω πρεπει να εχουν προβλημα η ιδιες η μνημες στο write συνηθως...αλλα δεν εχω καποιον τροπο να τσεκαρω την πληρη λειτουργικοτητα τους. βρηκα μνημες 4 gb στα 63 ευρω*(καινουργιες) ,αλλα μου φαινονται πολλα ,δεν ξερω. Το τροφοδοτικο το πηρα και για μελλοντικη αναβαθμιση...αλλα αν παρατηρησεις και την 9800gtx ειναι τερας θελει 2 x 6 pin τροφοδοσια. Δεν ηθελα να το ρισκαρο με ανταπτορα... Τι εννοεις του κιλου ? Το φθινοτερο που τις βρηκα , ηταν 63 ευρω στην συσκεβασια τους αθικτες... κατα πασα πιθανοτητα , θα τις παρω , αλλα θα ηθελα να δω και πως θα παιζει το συστημα με ,το 850w, την 9800 gtx, 1,5gb μνημη...πρωτα[/quote'] Ποιο 850αρι πηρες? Παντως το επιχειρημα με την μελοντικη αναβαθμιση δεν στεκει... Η ταση ειναι πλεον οι καταναλωση να μειωνεται ... Το γεγονος οτι η gtx εχει 2 εξαπινα επισης δεν λεει τπτ.. υπαρχουν καλα 500αρια που την σηκωνουν ανετα... Οταν μιλαω για κιλου εννοω 850αρι μαρκα με εκαψες κοστους 40 με 70Ε το οποιο καθε αλλο παρα 850αρι ειναι!
lewdigital Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ποιο 850αρι πηρες? Παντως το επιχειρημα με την μελοντικη αναβαθμιση δεν στεκει... Η ταση ειναι πλεον οι καταναλωση να μειωνεται ... Το γεγονος οτι η gtx εχει 2 εξαπινα επισης δεν λεει τπτ.. υπαρχουν καλα 500αρια που την σηκωνουν ανετα... Οταν μιλαω για κιλου εννοω 850αρι μαρκα με εκαψες κοστους 40 με 70Ε το οποιο καθε αλλο παρα 850αρι ειναι! Bestec ATX Features: Quiet Performance 120mm large fan design for optimal system cooling and maximizing performance Short Circuit & Over Voltage Protection Thermal Overload Cut-off Protection Complies With ATX 12V 2.3 Version Support Intel and AMD Processors Mash cable sleeve for easy cable management Matte black color finishing SLI (Scalable Link Interface) Ready Supports Serial ATA (SATA), PCI-Express Specification: -Material All Metal Construction -AC Input 115/230, 10A/6A, 60Hz/50Hz -MTBF 100K Hrs at 25 C Ambient Conditions -Efficiency 70% Min. at Full Load -Noise Level Maximum of 37db at 100% System Loading Input: 115-230V 60/50hz 10A/6A, 60Hz/50Hz Output: +3.3V 27A, +5V 28A, +12V1 27A, +12V2 28A, -12V 0.6A, +5VSB 3A Main Connectors: 24/20 pin main motherboard connector (work on both 20 pin and 24 pin motherboard) x 1, ATX 4+4 pin X 1, PCI-Express 6 pin X 1,PCI-Express 6+2 pin X 1, SATA X 6, Molex 4 pin X 6, Floppy X 2. Wires come with wire sleeve for easy management. Ναι ειδα 500αρια που θα την σηκωναν...αλλα πανακριβα...το 850αρι απο πανω το πηρα 50ευρω. Αν δεν κανω λαθος...αν οι συσκευες που του εχεις συνδεδεμενες ,δεν τραβανε ολα τα watt ,δεν θα καιει περισσοτερο ρευμα , ετσι δεν ειναι ???
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ημουν σιγουρος ότι κατι τετοιο θα έβλεπα... Πιο αχρηστο και απο τα αχρηστα... Αν προλαβαίνεις να ακυρώσεις παραγγελια καντο!! Αυτο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27538&cat=17&sub=0&pmanuf=395&sort=undefined&step=undefined και αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27539&cat=17&sub=0&pmanuf=395&sort=undefined&step=undefined Που είναι μεσα στο ποσο που ήθελες να δώσεις είναι πολυ πολυ καλύτερα 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ό,τι λέει ο stm. Να τον ακούς τον γέρο. Κατά τα άλλα επιδή ρώτησες για την κατανάλωση: Ισχύει ότι τα τροφοδοτικά καίνε ανάλογα με τις κάθε φορά ανάγκες σε ρεύμα. Εννοείται δλδ ότι δεν καιει συνέχεια 850w. Aλλά εδώ μπαίνει το θέμα του efficiency. Το τροφοδοτικό που κοιτάς έχει 70% που σημαίνει ότι όταν το μηχάνημα ζητάει 70 watt από το τροφοδοτικό, αυτό δεν θα τραβήξει 70 από την πρίζα αλλά 100 (τα υπόλοιπα θα τα μετατράψει σε θερμότητα). Όσο μεγαλύτερο efficiency, τόσο καλύτερα. Επειδή όμως το efficiency (=αποδοτικότητα) δεν αφορά όλο το φάσμα λειτουργίας του τροφοδοτικού (ποσοστό % του φόρτου) είναι καλό να μην παίρνουμε τροφοδοτικά που έχουν πολύ περισσότερα watt απ όσα πραγματικά χρειαζόμαστε γιατί δεν θα αποδίδουν αυτά που μπορούν. Θα συνβαίνει δλδ το παράδοξο να υπολειτουργούν αλλά να καίνε παραπάνω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα