Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την δημιουργία ενός νέου blog με τίτλο Steam'd Penguins, αφιερωμένο αποκλειστικά στο Steam για Linux, η Valve επιβεβαίωσε οτι εδω και πανω απο ένα χρόνο ο Steam client ετοιμάζεται για Ubuntu Linux 12.04.Κάναμε καλή πρόοδο αυτή τη χρονιά και πλέον τρέχουμε τον Steam client σε Ubuntu με όλα τα κύρια χαρακτηριστικά ενεργοποιημένα.Ακόμα δίνουμε μεγάλη προσοχή σε δευτερεύοντα features, αλλα η εμπειρία αυτή την στιγμή είναι πολύ καλή.Στο προσεχές μέλλον θα ετοιμάσουμε εσωτερικά μια Beta έκδοση, εστιάζοντας στο αυτόματο update και τον έλεγχο συμβατότητας.

Επίσης στο blog, αναφέρεται οτι ένα port του Left 4 Dead 2 ήδη τρέχει κανονικά και οτι ο στόχος ειναι να φέρουν τις επιδόσεις σε αντίστοιχα επίπεδα με αυτα της Windows έκδοσης.

Link.png Site: slashdot.org

Πατήστε εδώ να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση

Επεξ/σία από tritonas00
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν το καταφέρουν και βάλουν και μερικά "καλά" παιχνιδάκια μέσα θα χάσουν αρκετό κόσμο τα windows... Μετά ακόμα και οι "αρχάριοι" χρήστες/gamers θα βάζουν ένα ubuntu και θα είναι κομπλέ!

Δημοσ.

Και μέχρι να καταφέρουν να φέρουν το performance σε αντίστοιχα επίπεδα με windows θα έχουμε φτάσει στην έκδοση 15.04 όπου δεν θα τρέχει καν. Πολύ δύσκολο έργο.

Δημοσ.

Και μέχρι να καταφέρουν να φέρουν το performance σε αντίστοιχα επίπεδα με windows θα έχουμε φτάσει στην έκδοση 15.04 όπου δεν θα τρέχει καν. Πολύ δύσκολο έργο.

Άντε να τους πάρει και 2 μήνες.. Χαλαρώστε δεν είναι τόσο δύσκολο. Σε βάθος χρόνου (5-6 χρόνια) πιστεύω (και ελπίζω) ένα 10% των Games να βγαίνουν και για linux. Ανάλογα βέβαια πόσα λεφτά θα πέσουν από τις εκάστοτε εταιρίες

Δημοσ.

Πολυ πιθανο να μην πιασει γιατι στο steam πληρωνεις φιλτατε λινουξα :devil: εκτος και κυκλοφορησει μονο τα δωρεαν games. :mrgreen:

Μα οι χρήστες linux πληρώνουν σε σχέση με τους windows χρήστες...έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Έχω την εντύπωση ότι ένας μέσος χρήστης linux είναι κάπως πιο συνειδητοποιημένος στον τομέα πληρώνω από τον μέσο χρήστη windows...

Δημοσ.

Μα οι χρήστες linux πληρώνουν σε σχέση με τους windows χρήστες...έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Έχω την εντύπωση ότι ένας μέσος χρήστης linux είναι κάπως πιο συνειδητοποιημένος στον τομέα πληρώνω από τον μέσο χρήστη windows...

δεν ειναι ποιο συνειδητοποιημενος απο την αποψη οτι εχει μαθει στο δωρεαν με οτι συνεπαγεται αυτο.Π.χ δεν μπορεις να πεις οτι το photoshop και το gimp ειναι ιδιο ναι κανουν την ιδια δουλεια αλλα με την διαφορα οτι το photoshop ειναι ποιο στρωμενο απο πολλους υπαλληλους με μεγαλη υποστηριξη και εχει πολλα πραγματα που το gimp δεν εχει (και στο gimp πρεπει να περιμενεις να αλλαξει κατι)και γιαυτο το προτιμας στην δουλεια σου που αν ειναι το εργαλειο που σε καιει σκας και το χιλιαρικο που κανει και δεν θα κατσεις να πειραματιζετε.Παει αναλογα το πως συνειδητοποιει καποιος τα πραγματα και αναλογα τις αναγκες.

Δημοσ.

Πολυ πιθανο να μην πιασει γιατι στο steam πληρωνεις φιλτατε λινουξα :devil: εκτος και κυκλοφορησει μονο τα δωρεαν games. :mrgreen:

Κατά μέσο όρο οι χρήστες linux πληρώνουν πιο πολλά λεφτά για Games... Άρα άκυρο αυτό που λες. Μην πούμε ότι το 50% των χρηστών τα κατεβάζει σπασμένα σε windows..

Και δεν έχουν μάθει στο δωρεάν. Στο δωρεάν έχουν μάθει οι γύφτοι των windows που τα κατεβάζουν όλα από piratebay. Έχουν μάθει στην ελευθερία. nuf said

Δημοσ.

Έχουν μάθει στην ελευθερία.

Ειπες μια λεξη με νοημα στον κοσμο των υπολογιστων,δεν υπαρχει ελευθερια το ιδιο τζαμπατζιλικη ειναι ειτε το κατεβαζεις απο το pirate bay και λεγετε photoshop ειτε το κατεβαζεις στο ubuntu και λεγεται gimp,εγω δεν βλεπω καμια διαφορα το ιδιο τζαμπα ειναι απλα στο ενα μπορει να παιξουν νομικες συνεπειες στο αλλο τπτ γιατι ο δημιουργος επελεξε να το δωσει τζαμπα γιατι δεν ειχε ελπιδες να το πουλησει.Επισης δεν θεωρω οτι αυτο που λες ελευθερια ειναι τζαμπα για της εταιριες,εχουν μεγαλα κερδη απο το δικο σου τζαμπα ειναι ενα ολοκληρο οικονομικο-επειχηρηματικο μοντελο.

Καποιο link θα ηθελα να δω πανω σε αυτο που λες οτι οι χρηστες ubuntu πληρωνουν γιατι το παραδεχομαι δεν εχω ασχοληθει τρελα με το συγκεκριμενο μονο στα φοιτητικα μου χρονια.

Επισης πλακα εκανα στην αρχη και πεσατε να με φατε :rolleyes:

Δημοσ.

δεν υπαρχει ελευθερια το ιδιο τζαμπατζιλικη ειναι ειτε το κατεβαζεις απο το pirate bay και λεγετε photoshop ειτε το κατεβαζεις στο ubuntu και λεγεται gimp,εγω δεν βλεπω καμια διαφορα το ιδιο τζαμπα ειναι ...

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Το ότι δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά του να πας σε ενα πανακριβο κλαμπ για ποτό ή σε ένα ισάξιο ή αντίστοιχο (από πλευράς καλοπέρασης) πάρτι με σύστημα "ρεφενέ". Η διαφορά δεν είναι τα λεφτά αυτά καθ' αυτά. Είναι η φιλοσοφία και η λογική. Αν δεν το καταλαβαίνει κάποιος, δεν υπάρχει λόγος να συζητιέται καν το θέμα.

ΦΙΛΙΚΑ! (για να μην πέσουνε κι εμένα να με φάνε...και το εννοώ!)

Δημοσ.

Ειπες μια λεξη με νοημα στον κοσμο των υπολογιστων,δεν υπαρχει ελευθερια το ιδιο τζαμπατζιλικη ειναι ειτε το κατεβαζεις απο το pirate bay και λεγετε photoshop ειτε το κατεβαζεις στο ubuntu και λεγεται gimp,εγω δεν βλεπω καμια διαφορα το ιδιο τζαμπα ειναι απλα στο ενα μπορει να παιξουν νομικες συνεπειες στο αλλο τπτ γιατι ο δημιουργος επελεξε να το δωσει τζαμπα γιατι δεν ειχε ελπιδες να το πουλησει.Επισης δεν θεωρω οτι αυτο που λες ελευθερια ειναι τζαμπα για της εταιριες,εχουν μεγαλα κερδη απο το δικο σου τζαμπα ειναι ενα ολοκληρο οικονομικο-επειχηρηματικο μοντελο.

Καποιο link θα ηθελα να δω πανω σε αυτο που λες οτι οι χρηστες ubuntu πληρωνουν γιατι το παραδεχομαι δεν εχω ασχοληθει τρελα με το συγκεκριμενο μονο στα φοιτητικα μου χρονια.

Επισης πλακα εκανα στην αρχη και πεσατε να με φατε :rolleyes:

Για τα λεφτά το λέω με βάσει τις πωλήσεις σε διάφορα humble dubdle όπου ο μέσος όρος χρημάτων είναι μεγαλύτερος. Αν δεις εδώ πχ

http://www.humblebundle.com/

~8$ windows και 12.5$ σε linux.

Όχι δεν είναι το ίδιο να κατεβάζεις πειρατικό λογισμικό. Το θέμα είναι μεγάλο αν σε ενδιαφέρει ψαχτο. Κέρδη βγάζει η facebook και η google. Projects όπως gimp Και blender που τα στηρίζει η κοινότητα και τρομάζουν να βρουν λεφτά για να προσλάβουν έναν developer για να έχεις εσύ την ελευθερία σου δεν λες ότι βγάζουν λεφτά.

Δες τι είναι το Gnu: http://www.gnu.org/gnu/manifesto.html FSF: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Software_Foundation κλπ.

Χρήστες σαν εσένα (δεν το λέω για να κάνω επίθεση) είναι ο λόγος που είμαστε δέσμιοι κλειστών λογισμικών τα οποία δεν ξέρουμε καν τι κώδικα εκτελούν στο μηχάνημά μας (αυτό μοιάζει λίγο με επιστημονική φαντασία αλλά αν το καλοσκεφτείς ισχύει και υπάρχουν πάμπολα παραδείγματα).

Υ.Γ. Ναι ο apache που τρέχει στο 60% των web servers δεν είχε καμία πιθανότητα να πουληθεί, οπότε το έκαναν Open source... Αν δεν το έχεις ψάξει μην είσαι απόλυτος

Δημοσ.

Για τα λεφτά το λέω με βάσει τις πωλήσεις σε διάφορα humble dubdle όπου ο μέσος όρος χρημάτων είναι μεγαλύτερος. Αν δεις εδώ πχ

Όχι δεν είναι το ίδιο να κατεβάζεις πειρατικό λογισμικό. Το θέμα είναι μεγάλο αν σε ενδιαφέρει ψαχτο. Κέρδη βγάζει η facebook και η google. Projects όπως gimp Και blender που τα στηρίζει η κοινότητα και τρομάζουν να βρουν λεφτά για να προσλάβουν έναν developer για να έχεις εσύ την ελευθερία σου δεν λες ότι βγάζουν λεφτά.

Δες τι είναι το Gnu: http://www.gnu.org/gnu/manifesto.html FSF: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Software_Foundation κλπ.

Χρήστες σαν εσένα (δεν το λέω για να κάνω επίθεση) είναι ο λόγος που είμαστε δέσμιοι κλειστών λογισμικών τα οποία δεν ξέρουμε καν τι κώδικα εκτελούν στο μηχάνημά μας (αυτό μοιάζει λίγο με επιστημονική φαντασία αλλά αν το καλοσκεφτείς ισχύει και υπάρχουν πάμπολα παραδείγματα).

Υ.Γ. Ναι ο apache που τρέχει στο 60% των web servers δεν είχε καμία πιθανότητα να πουληθεί, οπότε το έκαναν Open source... Αν δεν το έχεις ψάξει μην είσαι απόλυτος

Προσεξε,δεν ειμαι απολυτως λεω απλα εγω σαν χρηστης προτιμω το κλειστο συστημα για να κανω την δουλεια μου και να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να τελιωνω μια ωρα αρχητερα.Δεν εχω ορεξη για πειραματα.Αυτο που λεω ειναι οτι εξω στον εργασιακο τομεα θα χρησιμοποιεις win Και office(παραδειγμα)Δεν μπορει να πεζει ο αλλος με project για να βγαλει λεφτα και εγω το ιδιο.

Please μην μου πηδ@ξετε και αυτην την ειδηση, please! :-(

Δεν μπορω, γερασα.

Και μετα λεγομαστε πλακατζηδες σαν λαος,πλακιτσα ξεκινησα πηρε αλλη τροπη αρε Ελληνα μοναδικος :mrgreen:

Κατι αλλο σαν απορια το ubuntu σε τι πλατφορμα θα τρεχει τα γραφικα,openGL?

Δημοσ.

[...]

Μπορεί ο linuxας να ναι πιο πρόθυμος να τα σκάσει όταν θέλει ν αποκτήσει κάποιο software αλλά το link που παραθέτεις δεν αποδεικνύει κάτι. Ο χρήστης linux έδωσε 13$ για το bundle ενώ αυτός των windows 8$ αλλά μπορεί να δωσε κι άλλα 50$ στο steam τον ίδιο μήνα. Ο πρώτος δεν έχει τόσο μεγάλη ευχέρεια/γκάμα στις επιλογές του, οπότε ορισμένες φορές θα πρέπει να βολεύεται μ ό,τι βρίσκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...