Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα . Στα mac υπαρχει ενα menu που εμφανιζει ποτε εγινε η πρωτη εκκινηση του υπολογιστη και ποσες ωρες εχει αυτος λειτουργησει. Υπαρχει κατι αντιστοιχο στα pc ? μπορω απο καπου να δω ποτε setaραν τα windows και ποσες ωρες εχουν λειτουργησει . Όχι ποσες ωρες ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης τωρα αλλα γενικα . Ρωταω γιατι εχωενα πελατη που αγορασε τον υπολογιστη του στις 7/2/2012 και μου λεει τον ανοιξα σημερα μετα απο 5 1/2 μηνες και εχει σπασμενη οθονη και θελω αντικατασταση ........

Δημοσ.

Αν και δεν ειναι το ιδιο με αυτο που ζητας, οι φακελοι του συστηματος, πχ των windows ή το program files, εχουν σαν ημερομηνια δημιουργιας τους την ημερομηνια στην οποια εγινε εγκατασταση το λειτουργικο.

Αυτο βεβαια στην περιπτωση που εγινε κανονικο φορματ και εγκατασταση απο την αρχη, και οχι με καποιο image που μπορει να διατηρηθει και απο το οποιο θα γινει ανακτηση καποια στιγμη.

Επισης υπαρχει και η εντολη systeminfo που ειναι για το dos prompt, που εδω στο λαπτοπ του μικρου πχ λεει

Ημερομηνία αρχικής εγκατάστασης: 25/10/2011, 5:17:13 μμ
Δημοσ.

Σε πολλα HP διετιας τουλαχιστον οπως το 2230 φαινεται η πρωτη μερα ενεργοποιησης στο βιος και δεν αλλαζει με τιποτα ακομα και να κανης αναβαθμιση βιος.

Πριν χρονια μου ετυχε και μενα κατι αναλογο. Ειχα αγορασει ενα ασερ φερραρι 2,127 ευρω απο πλαισιο και οταν πηγα να το ενεργοποιησω μετα 8 μηνες ειδα οτι η οθονη ειχε προβλημα.

Μετα απο καβγαδες μου το αλλαξαν.

Διαφορετικα φαινεται απο την ενεργοποιηση καποιων προγραμματων η αρχειων εκτος και εκανε ρεκαβερυ με εξωτερικη οθονη πριν στο φερη.

Μπορει βεβαια ναχει και δικιο.

Eπισης για καποιο λογο που δεν γνωριζω και επειδη εχω κανη εκατονταδες ρεκαβερυ καποια ιματζ ρεκαβερυ εμφανιζουν την ημερομηνια ενεργοποιησης και καποια αλλα την ημερομηνια που κανης το ρεκαβερυ.

Θελει ψαξιμο. Μυλος.

Δημοσ.

HP ειναι και αυτος που εχει . Απο οτι ειδα εδω σε 3 μηχανηματα εχεις απολυτο δικαιο . Στην εκκινηση πατας το ESC και στην 1η επιλογη σου λεει System Info και εκει φενεται η πρωτη εκκινηση του μηχανηματος με ημερομηνια . Οποτε αν εκει λεει τιποτα 8/2/2012 σημαινει την εσπασε αυτος δεν μπορει να λεει 8/2/2012 και να πηρε σημερα τηλεφωνο . Απο την αλλη και σημερα να το ανοιξε το μηχανημα αν του επεσε απο τα χερια και εσπασε ; Ειναι ενα θεμα μεγαλο και σηκωνει πολυ κουβεντα . Η λογικη λεει οτι η εγγυηση ΔΕΝ καλυπτει σπασιμο . Δεν ξερω μπελας μυλος οπως ειπε και το παλικαρι

Δημοσ.

Ένας τρόπος που μπορείς να το δεις είναι με το πρόγραμμα Everest όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

To Total Up Time είναι ο συνολικός χρόνος που έχει λειτουργήσει ο υπολογιστής.

ss-ue-uptime.png

• Like 1
Δημοσ.

Το Everest μετρά ώρες λειτουργίας από τότε που εγκαταστάθηκε όμως, σωστά; Δε μπορεί να βρει πόσες ώρες εχει λειτουργήσει ο υπολογιστής από την ημέρα που αγοράστηκε.

• Like 1
Δημοσ.

Το Everest μετρά ώρες λειτουργίας από τότε που εγκαταστάθηκε όμως, σωστά; Δε μπορεί να βρει πόσες ώρες εχει λειτουργήσει ο υπολογιστής από την ημέρα που αγοράστηκε.

Όχι δεν παίζει ρόλο το πότε θα το εγκαταστήσεις, σου υπολογίζει κανονικά τις ώρες που έχει λειτουργήσει ο υπολογιστής από την στιγμή που άνοιξε για πρώτη φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Υποθέτοντας πως δεν έχει αλλαχτεί ο σκληρός δίσκος, δεν μπορούμε να δούμε το πόσες ώρες ήταν ανοιχτός ένας υπολογιστής καθώς και το πόσες φορές έχει ανοιγοκλείσει;

Δημοσ.

Σήμερα έκανα reset στο bios και είδα πως και το everest μηδενίστηκε μα βάσει την πάνω εικόνα ενώ στο HD sentinel κανονικά μου έδειχνε πόσες ώρες δουλεύει ο σκληρός

Δημοσ.

και το crystal disk info δειχνει τις ωρες λειτουργιας οπως και το HD sentinel και εχω παρατηρήσει οτι δεν μηδενιζει ποτε, ουτε μετα απο φορματ, ουτε απο μεταφορα σε νεο pc.

Δημοσ.

και το crystal disk info δειχνει τις ωρες λειτουργιας οπως και το HD sentinel και εχω παρατηρήσει οτι δεν μηδενιζει ποτε, ουτε μετα απο φορματ, ουτε απο μεταφορα σε νεο pc.

Επίσης και το πόσες φορές το ξεκίνησες. :-D

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ όμως έχω αλλάξει δίσκο και το Everest μου δείχνει λάθος στοιχεία.

Στον δίσκο όμως κράτησα το ίδιο σύστημα.

Τα windows δεν κρατάνε κάπου τέτοια στατιστικά?

Δημοσ.

με το systeminfo από μένα (cmd) μπορείς να δεις πότε έγιναν εγκατάσταση τα windows πρώτη φορά. Επίσεις μπορείς να ψάξεις για σημεία επαναφοράς καθώς και φακέλους σε appdata να δεις τι ημερομηνίες έχουν. Αν χρησιμοποιούσε το pc τότε όλο και κάποιος φάκελος θα υπάρχει σε appdata , programdata (που είναι κρυφά).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...