Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- PSUs

Όσον αφορά τα PSU... Όλα τα παραπάνω θα σε καλύψουν και με το παραπάνω. Κι όλα modular είναι. Μην παρασύρεσαι όμως από εμάς τους δυο ανώμαλους! Αν ζορίζεσαι με το budget, πάνε στο OCZ ZT, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό (και καλύτερο από το CL που έβαλες). Είμαι σχεδόν σίγουρος πως και αυτό η seasonic το φτιάχνει όπως τα καλά corsair. Αν πας ψηλότερα, προσπέρασε το ανάποδο του ANTEC (εν ανάγκη με ένα πιστολάκι ξεκόλλησε το αυτοκόλλητο :)) και πάνε εκεί. Αν πάλι είσαι άνετος, τα Enermax είναι κορυφαία. Και βάλε 200 ανεμιστήρες πάνω... Και ξέρεις γιατί το λέω για το budget? Γιατί σε πήραμε από τα μούτρα για το ΗΧ της Corsair και τελικά καταλήξαμε σε κάτι πιο ακριβό. Γιατί και το ΗΧ ΑΡΙΣΤΟ είναι.

- CASE

Το 650d είναι TOO-MUCH. Έχει βέβαια πιο "εξειδικευμένη" χρήση υδρόψυξης ώστε να μπορούν να χωρέσουν διπλά και τριπλά radiators μέσα. Εν αντιθέσει με αέρα, έχουν δείξει προβληματάκια ειδικά στον χώρο της VGA (κακό airflow λόγω κατασκευής). Είναι και τεράστιο (σαν ντουλάπα είναι το άτιμο), αλλά θα έχεις πάντα έναν χώρο να κοιμηθείς αν σου πάρουν το κρεβάτι :-D

Πάνε σε ένα από τα 550d, FD Define R3, Antec P280. Εγώ θα πήγαινα στο Antec, αλλά είναι και αυτό το άτιμο το After-sales της Corsair. Κοίτα πόσο ωραίο και καλό είναι και το αντίστοιχο ΝΖΧΤ Η2 (αλλά δεν το φέρνουν Ελλάδα). Όποιο και να πάρεις όμως μέσα θα πέσεις!

(Απορία: Το hot-swap sata3 τι είναι;Για άνετη σύνδεση μηχανικών δίσκων και ssd αν κατάλαβα καλά?)

To Hot-Swap είναι η δυνατότητα που έχουν οι SATA δίσκοι (από τους SCSI ξεκίνησε φυσικά) να τους βγάζεις από το σύστημα ενώ είναι σε λειτουργία (χωρίς να κάνεις shut-down δηλαδή). Τώρα τι χρησιμότητα έχει αυτό για ένα PC? -> καμμία!

Το HS έχει νόημα μόνο σε servers όπου υπάρχουν mirroring raid-arrays (συνήθως raid10). Εκεί λοιπόν αν χτυπήσει ένας δίσκος πρέπει επειγόντως να αλλαχτεί, ενώ ο Server είναι online, και να γίνει άμεσα το rebuild χωρίς να σβήσει. Το 650d έχει λοιπόν τέτοιες θήκες όπου μπορείς να ξηλώσεις έναν δίσκο απ' έξω χωρίς να ανοίξεις το κουτί και να κλείσεις το PC. Εντυπωσιακό? ΝΑΙ. Χρήσιμο? ΟΧΙ.

Κι άλλη μια ερώτηση: Στις μνήμες,αξίζει να πάρω τις αντίστοιχες low level μήπως και έχω μελλοντικό θέμα χώρου με ψύχτρα?Τα κοντότερα heat spreaders επηρεάζουν την απόδοση τους?Σκεφτόμουν να βάλω μια Hyper 212 Plus όταν και ΑΜΑ χρειαστεί..

Για μια κοινή χρήση όχι, δεν θα έχεις διαφορά. Σε extreme OCing όμως ΝΑΙ παίζουν διαφορές και οι ψύκτρες (καλύτερη απαγωγή θερμότητας στις πιο ψηλες). Δεν σε αφορά όμως

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Eίστε όαση ρε κερατάδες όμως και οι δύο. :-D Συνεχίστε έτσι. Όταν δεν τρώτε κολλήματα (στον stm πάει αυτό :P ) είστε πολύ καλοί.

Credit και στον TS. Συγκροτημένα ερωτήματα βοηθάνε τις εμεπεριστατωμένες απαντήσεις

Δημοσ.

Eίστε όαση ρε κερατάδες όμως και οι δύο. :-D Συνεχίστε έτσι. Όταν δεν τρώτε κολλήματα (στον stm πάει αυτό :P ) είστε πολύ καλοί.

Credit και στον TS. Συγκροτημένα ερωτήματα βοηθάνε τις εμεπεριστατωμένες απαντήσεις

Αφού ξέρεις γουστάρει να σε τσιγκλάει ;)

Δημοσ.

Έγινε stm, σ'ευχαριστώ!!

@nino

Τι θα γίνει βρε?!?Δε με αφήνεις να καταλήξω σε κάποιο κουτί!!Με κάθε σου ποστ ξεφυτρώνουν κι άλλα που μ'αρέσουν και αλλάζω γνώμη! :P :P :P (και γω το 650D απο κριτικές για το κακό του airflow το ανακάλυψα.Το έψαξα μήπως είχε και το 550D,αλλά θεωρείται οκ.Πιο πολύ για το κάλυμμα στις θύρες του I/O panel&το τζάμι το βρήκα ωραίο,δε τσέκαρα κάτι περαιτέρω.Έχει θρονιάσει το 550D ως επιλογή!! B) )Καλό το Antec,έχει και κάτω φίλτρα αέρα που βγαίνουν από μπροστά(όπως στο NZXT Switch 810) και δε μπλέκεις με τα καλώδια από πίσω στο καθάρισμα.

Όσο για τα PSUs, μια χαρά με κάλυψες και θα ξέρω τι να πάρω ανάλογα με τις τιμές που θα βρω συνολικά.

Και για τη χρήση hot-swap το ξεκαθάρισες καλά το τοπίο.(δεν είναι για εμάς αυτά!! :rolleyes: )

Και τώρα παιδιά,περνάμε ένα επίπεδο πιο πέρα..

Τα κομμάτια θα τα αγοράσω σίγουρα ηλεκτρονικά για οικονομία.

Πείρα όμως δεν έχω στο θέμα..μόνο την οθόνη Dell που έχω πάρει από Msystems.Τώρα όμως η αγορά είναι πολύ μεγαλύτερη..Αν αγοράσω από εξωτερικό τι κάνω με την εγγύηση?Πληρώνω τα μεταφορικά μέχρι τη χώρα του μαγαζιού που θα τα πάρω ή κατεθείαν στην εταιρεία κατασκευής?Πώς υπολογίζω τα επιπλέον έξοδα αποστολής κατά την αγορά ώστε να συγκρίνω το καθαρό κόστος μου??Όχι τίποτα άλλο,αλλά έχει κάτι τιμές στο amazon.com που πέφτεις από την καρέκλα!!Ακόμη και σε σχέση με ένα γερμανικό,το mindfactory.de..(Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις τιμές για ένα ίδιο προϊόν..)

Τώρα για Ελλάδα το visionstudio για αυτά που ψάξω συναγωνίζεται το amazon.co.uk οπότε θα το προτιμήσω αν δε βγάλω άκρη..Απλώς αν πάρω από Γερμανία κερδίσω 80€ ίσως και πιο πάνω,γιαυτό ψάχνομαι.Επίσης τα αποτελέσματα στο skroutz και bestprice καλύπτουν όλα τα άλλα μαγαζιά;Δηλαδή να ψάξω σε αυτά ή ένα-ένα το eworld,digitalmaster etc..?

Τι λετε αξίζει?Για Αμερική δυστάζω περισσότερο γιατί μεγάλο ταξίδι είναι,μπορεί να χαθούν ή να φάνε πολύ χτύπημα..Χώρια που μπλέκω με τελωνεία..

Εσείς από τις εμπειρίες σας πως έχετε κινηθεί;;;(Το βλέπω να'ρχεται,θα με στείλετε να ανοίξω θέμα αλλού! :P )

[offtopic]

Βέβαια δε ρώτησα αν επιτρέπεται η αναφορά των site.Αν υπάρχει θέμα ας μου στείλει πμ κάποιος χρήστης ή ας τα σβήσει κάποιος μοντ.Έβαλα και πολλά!..

Τελικά πολλές ερωτήσεις μαζεύτηκαν,αλλά εμένα και μέχρι εδώ καλό μου κάνατε.Ίσως τα δει και κάποιος άλλος και βοηθηθεί επίσης!

[/offtopic]

Δημοσ.

Μην τυχόν και μπλέξεις με Amazon.com. Με το τελωνείο θα πληρώσεις πολλά παραπάνω. Ότι δεν σε καλύψει η Ελλάδα, πάνε από co.uk. Είσαι καθαρά στα χέρια του κάθε τελώνη, αλλά να ξέρεις είσαι περίπου 80-100% πάνω στο τελωνείο. Δεν λέει.

Ο λόγος που στην Αμερική είναι τόσο φθηνότερα τα πράγματα (και έρχονται περίπου στην αναλογία 1$=1€, είναι γιατί εκεί δεν υπάρχει το περιβόητο ΦΠΑ (ή είναι ελάχιστο). Το co.uk έχει τιμές Αγγλίας, άρα 19% ΦΠΑ, αλλά όταν θα στείλει Ελλάδα θα στο χρεώσει με 23% (γιαυτό υπολογίζεις πάντα λίγο παραπάνω από την τελική τιμή που θα δεις στο site ΑΛΛΑ δεν αφήνεις την μετατροπή να την κάνει το Amazon, πληρώνεις σε λίρες δλδ).

Από Mindfactory και γενικά Γερμανία δεν έχω ψωνίσει οπότε δεν έχω άποψη.

Για τα μεταφορικά τώρα. Στην αρχική αγορά ξέρεις πως το co.uk έχει δωρεάν μεταφορικά για αγορές >25 λιρών για τα προϊόντα που λέει "Eligible for FREE Super Saver Delivery", τα προϊόντα που πουλάει το ίδιο δηλαδή (αλλά και κάποιοι άλλοι sellers). Αν πάρεις προϊόντα από Amazon KAI άλλον seller με την παραπάνω ένδειξη, πρέπει η συνολική παραγγελία για τον καθένα να είναι >25 για να έρθει δωρεάν...

Για την εγγύηση τις περισσότερες φορές ισχύει η πανευρωπαϊκή αν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, αλλά αν όχι πρέπει να τα στείλεις στην μαμά εταιρία, συνήθως με χρέωση δική σου (το πήγαινε). Κάποιες εταιρίες πχ Corsair συνήθιζαν να σου λένε κράτα το χαλασμένο και σου στέλνω καινούριο (άρα δεν χρεωνόσουν κάτι). Το έκοψε όμως και αυτή και σου λέει στείλε το παλιό να πάρεις καινούριο

Υ.Γ.

Πολύ καλή γνώση περί των αποστολών αλλά και Amazon (και άλλων ευρωπαϊκών online stores) έχει ο matrixx. ΘΑ τον βρεις να βολοδέρνει σχεδόν μόνιμα στο section των προσφορών. Αν θες κάτι πιο εξειδικευμένο μπορείς να τον ρωτήσεις.

Επίσης τα αποτελέσματα στο skroutz και bestprice καλύπτουν όλα τα άλλα μαγαζιά;Δηλαδή να ψάξω σε αυτά ή ένα-ένα το eworld,digitalmaster etc..?

Με το skroutz καλύπτεσαι 99%. Τα μόνο ίσως "σημαντικά" site που μένουν έξω από τις αναζητήσεις του, είναι το eshop και το MrSmith. Το πρώτο έχει τα αιώνια προβλήματα και πολλά είναι παραεισαγωγές, το δεύτερο ενώ ξεκίνησε με απίστευτες τιμές (αρκετά κάτω και από Amazon) πλέον μάλλον είναι αρκετά αναξιόπιστο. Φαίνεται σαν να είναι one-man-show (woman καλύτερα) που δεν τα βγάζει πέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!!

(..συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση μου αλλά ταξίδεψα και μετά έπεφτα πάνω στις αναβαθμίσεις του site. Ωραίες αλλαγές btw,με γειά!! :P )

Ναι,τελικά ψάχτηκα λίγο παραπάνω και θα αποφύγω αγορές από το αμέρικα.Με βλέπω προς γερμανικά eshop(μέχρι στιγμής νομίζω είναι 30€ τα μεταφορικά για ορισμένα κιλά και όσο για το έμβασμα για την τραπεζική κατάθεση,αμα το κάνεις ηλεκτρονικά χρεώνεσαι πολύ λίγο)..Βέβαια θα επικοινωνήσω ηλεκτρονικά πρώτα με όποιο κατάστημα επιλέξω για να σιγουρέψω τι θα πληρώσω.Τέλος θα τσεκάρω και αυτό για την πανευρωπαϊκή εγγύηση(να τσεκάρω δλδ αν υπάρχει αντίστοιχη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα) οπότε μπορεί να αλλάξω κάποια από τα κομμάτια μου που δεν έχουν αντιπροσωπεία εδώ Ελλάδα(π.χ. δε βρίσκω για το Εnermax PSU και για να μη το στείλω έξω αμα χρειαστεί,λεω να παω σε corsair.. -_- ).

@Νίνο σε ευχαριστώ για την υπομονή και τις προτάσεις σου!Θα επικοινωνήσω και με τον matrixx που όπως λες θα γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω.

Αυτά που λετε..Αρχίζω τις αναζητήσεις/συγκρίσεις και θα ενημερώσω το τόπικ με εξελίξεις!! :-)

Δημοσ.

Καλημέρες στη παρέα!!

Ύστερα από εβδομάδες κωλοβαρέεεε.. ψάξιμου ήθελα να πω,έχω νέα να ποστάρω!

Αρχικά νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά το μέλος matrixxx για την τόσο μεγάλη βοήθεια που μου πρόσφερε και για το χρόνο του τις προηγούμενες ημέρες! :D

Στη συνέχεια,θα ήθελα τη γνώμη σας για τις παρακάτω αγορές:

Πώς σας φαίνονται??Εγκρίνετε για να προχωρήσω σε αγορές;; :)

Δημοσ.

Δύο αντιρρήσεις:

- ΜΒ. Ένα U κάνει όλη την διαφορά στις ΜΒ της Gigabyte. To D σημαίνει Durable και το U μπροστά του Ultra Durable. Μία CPU σαν τον 3570k που σηκώνει OCing, θέλει και το αντίστοιχο ΜΒ. Οπότε αν πας σε GB θα πας σε αυτήν: Gigabyte GA-Z77X-UD3H. Εναλλακτικά αν θες κάτι ελαφρώς πιο φθηνό σε αυτήν Asrock Z77 Extreme4 (αυτήν έχω κι εγώ αλλά να ξέρεις έχει 2 χρόνια εγγύηση έναντι 3 της GB)

- RAM. Κρίμα να βάλεις τέτοιες μνήμες σε αυτό το μηχάνημα. Με λίγα περισσότερα πας εδώ: Corsair Vengeance 4GB DDR3-1600

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...