slevdis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! Έχω περάσει αρκετές ημέρες διαβάζοντας αντίστοιχα θέματα και πλέον κατέληξα σχετικά για τις απαιτήσεις που θα χρειαστώ.Όμως δε θα ήθελα να προβώ σε αγορές προτού ακούσω και τη δική σας γνώμη και τις προτάσεις που πιθανόν να έχετε!!Έχετε βοηθήσει τόσους προηγούμενους και με τη σειρά μου στρέφομαι κι εγώ σε εσάς! Το ποσό που διαθέτω είναι αρκετό καθώς προέρχεται από τις γενικές οικονομίες μου(μπορώ πχ και 1.2Κ να δώσω,αλλά δε θαθελα).Κυρίως θα προσπαθήσω να μην πάρω κάτι παραπάνω που δεν χρειάζομαι και που δεν αξίζει τα λεφτά του.. Η σύνθεση θα γίνει από εμένα και θα επιδιώξω να αγοράσω το κάθε κομμάτι από διάφορα μαγαζιά με την καλύτερη τιμή. Κουτί:Corsair Carbide Series 500R White Μητρική:Gigabyte Z77-D3H Επεξεργαστής:Intel Core i5 3570K Ψύχτρα:Cpu Cooler Corsair Hydro H100 Τροφοδοτικό:Corsair Power Supply HX 650W Σκληρός:Intel 120GB 520 Series Οθόνη:Έχω ήδη την Dell UltraSharp U2412M και είμαι ικανοποιημένος. Μνήμη RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3. Οπτικά Μέσα:Ένα στη τύχη Λογισμικό:Θα μπούν Windows 7 Pro 64-bit, dual boot με linux. Βρίσκομαι στην Αθήνα,η επιλογή των παραπάνω link ήταν τυχαία γιατί δεν έχω κοιτάξει τελικές τιμές σε διάφορα site,μέχρι να καταλήξω ποιά κομμάτια θα πάρω. Πληκτρολόγιο,ποντίκι έχω.Επίσης χρειάζομαι ηχεία,ακουστικά (θέλω σαν αυτά που είναι για τα αυτιά με το κρύο το χειμώνα,για καλή απομόνωση ήχου),ίσως με μικρόφωνο για να μπορώ να μιλάω, και μια κάμερα.Απλά αυτές οι αγορές μου φαίνονται πιο μελλοντικές και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.Βέβαια όποια πρόταση ευπρόσδεκτη και κυρίως από τις εμπειρίες σας! Κατά τη χρήση που κάνω έχω αρκετά παράθυρα ανοιχτά λόγω ανάπτυξης προγραμμάτων και web development που είναι η δουλειά μου.Μέσα στα εξάμηνα της σχολής κάνω χρήση matlab,autocad και photoshop(αν και στο μέλλον περισσότερο απ'ότι τώρα.).Επίσης κατα το browsing έχω συνηθίσει με πολλές καρτέλες κάτι στο οποίο το νετμπουκ μού έχει βγάλει το λάδι... Επίσης κάποιες ερωτήσεις: 1)Η ram είναι καλή ή πιστεύετε αξίζει να δώσω 15€ παραπάνω για να πάρω αυτή που απλώς έχει συχνότητα 2133 έναντι 1600??(τώρα τελευταία στιγμή το είδα,έχω διαβάσει όμως πως δεν αποδίδουν και τόσο καλά..) 2)Επίσης θεωρείτε την ψύχτρα περιττή;Θα μπορούσα να πάρω την Η60 και να γλυτώσω 30€, αλλά έχει 5 χρόνια εγγύηση έναντι 2 οπότε λεω να τα δώσω.(..αν βέβαια μου πείτε ότι οι ψύχτες δε χαλάνε έτσι εύκολα, αναθεωρώ!.. ) Να σημειώσω ότι για την ώρα,δε θα ασχοληθώ με overclocking.Και επειδή είμαι άσχετος..αμα κάνω θα έχει αρνητική επίπτωση στο συνολικό χρόνο ζωής του συστήματός μου;(π.χ. στου επεξεργαστή?) 3)Για την μητρική κοίταξα απλά να καλύπτει κάποια βασικά(συμβατότητες,αρκετά usb 2,usb3 και εξόδους hdmi) και τελικά επέλεξα μία οικονομική.Νομίζετε θα μπορούσα να πάρω την Η77 αντί για την Ζ77; 4)Κάρτα γραφικών δεν έχω βάλει.Αρχικά λεω να χρησιμοποιώ την HD 4000 που έχει ο intel να δω τις αποδόσεις της και αγοράζω αν χρειαστεί.Μου έχει τύχει να χρειαστώ και επεξεργασία βίντεο.Αλλά έχοντας δουλέψει (λίγο ομολογώ)σε HD 3000 νομίζω θα είμαι οκ.Θα έχω πρόβλημα εσείς λέτε; 5)Για τη χρήση που κάνω,πιστεύετε θα μου χρειαστεί καλύτερος επεξεργαστής;π.χ. να παω σε i7 για να έχω hyper-threading??Αξίζει;Γιατί τότε θα πρέπει να κόψω από αλλού. 6)Το τροφοδοτικό μου είναι μεγαλύτερο απ'ότι χρειάζομαι; Αρχική μου σκέψη ήταν να επενδύσω πάνω στον σταθερό μου και να πάρω πράγματα που θα κρατήσω για χρόνια..ωστόσο μου βγήκε ποσό κοντά στα 1600€ κ επειδή είναι από τα πρώτα που βγάζω εγώ,δε μου παει η καρδιά να δώσω τόσα στο πισι.Το ξέρω,εργαλείο μου είναι, αλλά καιροί δύσκολοι γι'αυτό κινούμαι σε μεσαίες κατηγορίες τιμών. Παρόλα αυτά νομίζω τα παραπάνω κομμάτια είναι ισορροπημένα(με εξαίρεση ίσως την ψύχτρα που είναι τόσο ακριβή όσο και η μητρική μου,απλώς θελω να είναι αθόρυβο και μετά από ώρες συνεχής λειτουργίας.Ίσως τελικά να μην πάρω και να βάλω απλά ανεμιστηράκια,αναλόγως τα έξοδα για κάμερα,ηχεία κτλ).Εσάς πως σας φαίνονται; Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί για τον χρόνο του και συγγνώμη αν κούρασα πολύ,ήταν μια προσπάθεια να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε!
discoboyminimal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 1)η ραμ σου ειναι μια χαρα.αφου δεν ενδιαφερεσαι για benchmarks κλπ τοτε μην κοιτας ουτε τα mhz ουτε τα cl. 2)εγω ναι θεωρω την ψυκτρα περιτη αν ο υπολογιστης δεν προοριζεται για overclock η αθορυβο pc.αν χρεαστεις αργοτερα τοτε ξανακοιτα.και ο χρονος ζωης επηρεαζεται απο την ψυξη του συστηματος.ειτε λεγεται cpu ειτε ram ειτε gpu.ενα συστημα με 60 βαθμους μεσα στο κουτι θα χαλασει γρηγοροτερα απο ενα με 40 βαθμους.και δεν εχουν οι σημερινες μαμα ψυκτρες τοσο χαλια συμπεριφορα.δες πως θα παει με τη μαμα και αν δεν σε ικανοποιει παρε μια αλλη. 3)ναι θα μπορουσες να παρεις Η σειρα αν δεν σε ενδειαφερει το overclock. 4)οχι δεν θα εχεις προβλημα αλλα δεν θα μπορεις να εκμεταλευτεις τεχνολογιες οπως cuda για γρηγοροτερο rendering,και νεα παιχνιδια με medium και πανω ρυθμισεις ξεχνα τα. 5)δεν νομιζω, εισαι υπερκαλυμμενος.ακομα και για gaming. 6)ναι ειναι μεγαλο αλλα οκ.φαντασου οτι θα μπορεις να σηκωσεις και την καλυτερη gpu + overclockαρισματα + πολλους σκληρους χωρις να εχεις θεμα.εχω το ιδιο και με εχει υπερκαλυψει.(+7 χρονια εγγυηση!)
Neo106 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Προτεινω να βαλεις αυτο το κουτακι στα 101 ευρω, το οποιο θα σε καλυψει μια χαρα: Link Επισης βαλε αλλα 8gb ram, κριμα ειναι με τετοιες τιμες, και δε θα παει χαμενη στο μελλον. Ακομη για ψυκτρα μπορεις να βαλεις αυτην εδω και να γλυτωσεις μερικα ακομη λεφτα: Link
discoboyminimal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι να βαλεις aftermarket ψυκτρα πριν ακομα αγορασεις ενα μηχανακι και πριν ακομα δεις θερμοκρασιες του.θα το εχεις 25/24 ωρες ανοιχτο?θα το αφηνεις να ξεμεροβραδιαζεται σε rendering η θα λιωνεις σε games για ωωωωρες?εχετε υποτημισει πολυ τις μαμα ψυκτρες πιστευω...
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Επίσης κάποιες ερωτήσεις: 1)Η ram είναι καλή ή πιστεύετε αξίζει να δώσω 15€ παραπάνω για να πάρω αυτή που απλώς έχει συχνότητα 2133 έναντι 1600??(τώρα τελευταία στιγμή το είδα,έχω διαβάσει όμως πως δεν αποδίδουν και τόσο καλά..) 2)Επίσης θεωρείτε την ψύχτρα περιττή;Θα μπορούσα να πάρω την Η60 και να γλυτώσω 30€, αλλά έχει 5 χρόνια εγγύηση έναντι 2 οπότε λεω να τα δώσω.(..αν βέβαια μου πείτε ότι οι ψύχτες δε χαλάνε έτσι εύκολα, αναθεωρώ!.. ) Να σημειώσω ότι για την ώρα,δε θα ασχοληθώ με overclocking.Και επειδή είμαι άσχετος..αμα κάνω θα έχει αρνητική επίπτωση στο συνολικό χρόνο ζωής του συστήματός μου;(π.χ. στου επεξεργαστή?) 3)Για την μητρική κοίταξα απλά να καλύπτει κάποια βασικά(συμβατότητες,αρκετά usb 2,usb3 και εξόδους hdmi) και τελικά επέλεξα μία οικονομική.Νομίζετε θα μπορούσα να πάρω την Η77 αντί για την Ζ77; 4)Κάρτα γραφικών δεν έχω βάλει.Αρχικά λεω να χρησιμοποιώ την HD 4000 που έχει ο intel να δω τις αποδόσεις της και αγοράζω αν χρειαστεί.Μου έχει τύχει να χρειαστώ και επεξεργασία βίντεο.Αλλά έχοντας δουλέψει (λίγο ομολογώ)σε HD 3000 νομίζω θα είμαι οκ.Θα έχω πρόβλημα εσείς λέτε; 5)Για τη χρήση που κάνω,πιστεύετε θα μου χρειαστεί καλύτερος επεξεργαστής;π.χ. να παω σε i7 για να έχω hyper-threading??Αξίζει;Γιατί τότε θα πρέπει να κόψω από αλλού. 6)Το τροφοδοτικό μου είναι μεγαλύτερο απ'ότι χρειάζομαι; 1) Οχι δεν αξίζει ... δεν θα δεις διαφορες στη καθημερινη χρήση... 2) Ναι είναι περιττή αν δεν σκοπευεις να ασχοληθεις με oc... πολύ περιττη... ακομη και με την true spirit των 30Ε είσαι υπερκαλυμένος ακόμη και για oc... 3)Αν πας σε Η77 δεν έχει νοημα ο 3570Κ μιας και προοριζεται για oc που δεν υποστηρίζεται απο το Η77. Οποτε ή πας σε 3550 με Η77 αν δεν σκοπεύεις να κανεις ποτε oc ή πας σε Ζ77 + 3570Κ αν στο πισω μερος του μυαλού σου υπαρχει το ενδεχόμενο για oc. 4)Καποια απο τα προγράμματα πυο σκοπεύεις να χρησιμοποιείς θα επωφελούνταν σημαντικά απο το CUDA μιας ΝV καρτας ... αλλά και ως έχει να μένεις με την Intel δεν θα έχεις προβλημα λόγο πολύ ισχυρού επεξεργαστη. 5)Οχι 6)Υπερβολικά πολυ μεγαλύτερο... ακομη και καρτα γραφικών να εβαζες παλι μεγάλο θα ήταν... αλλά χαμένο δεν παει .. Γνωμη μου όμως είναι να μπει ένα πολυ ποιτοτικο μικρότερο... Προτεινω να βαλεις αυτο το κουτακι στα 101 ευρω, το οποιο θα σε καλυψει μια χαρα: Link Ποιο fail επιλογή σε αυτά τα λεφτά δεν υπαρχει... παλιο κουτι που δεν προσφέρει τις ευκολίες που προσφέρουν αλλα κουτιά της κατηγορίας του πλεον... αν κοστιζε καμια 60αρα 70αρα το συζητούσαμε αλλα στα 100 ..... ΝΟ!!!!!!!!
slevdis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 @discoboyminimal Έχεις δίκιο για την ψύχτρα.Πιο πολύ για μελλοντική αγορά το ρώτησα!(ή αμα ψωνίσω από εξωτερικό,να μη τη πάρω μόνη της αργότερα και πληρώσω μεταφορικά)Τσέκαρα και ότι το κουτί που επέλεξα έρχεται με ένα 20άρη ανεμιστηράκι στα πλάγια και 2 12άρια μπροστά,οπότε θα τους δώσω μια ευκαιρία όσο θα είναι αποδοτικά.Στον παλιό οικογενειακό μας σταθερό είχαμε μόλις 1 και δεν είχα ασχοληθεί με τις στροφές του κτλ,καθόμουν και ψηνόμουν στα πόδια!Δεν έχω αγοράσει κάτι καινούργιο για να ξέρω πόση βελτίωση υπάρχει στο θέμα.(αν και το χειμώνα θα μου λείπει το "αερόθερμο" ) Για να το ξεκαθαρίσω όμως,κάποια στιγμή θα ασχοληθώ με οc(άρα θα μείνω στην Ζ σειρά μητρικών).Και ναι,θα ήθελα να είναι αθόρυβος(κ χωρίς δονήσεις..) ο υπολογιστής,έχω δουλέψει σε τέτοιους και σε άλλες περιπτώσεις είναι κάτι που "μου λείπει",σα μια ευχάριστη πολυτέλεια.Όπως και να έχει,τον στήνω και αμα χρειαστεί σας ξαναενοχλώ! Επίσης για κάρτα γραφικών το έχω ζυγίσει αυτό που λες..για την ώρα όταν χρειάζομαι σχεδιαστικά προγράμματα,δουλεύω σε δανεικό laptop μιας και το τωρινό σύστημα μου δε μου το επιτρέπει.Με το καινούργιο θα δω πως θα παει και λογικά πέρα τα Χριστούγεννα αμα έχω μαζέψει λεφτά στην άκρη θα αγοράσω. @Neo106 Ωραίο το κουτί που προτείνεις!Μ'αρέσει που είναι παρόμοιο με αυτο που πόσταρα παραπάνω.Αν και μαρέσουν αρκετά οι γραμμές του 500R,θα το τσεκάρω στο youtube μήπως το προτιμήσω.Όσο για τη μνήμη,δε το είχα σκεφτεί καν να παω σε 16GB.Τοσο καιρό με 1GB δουλεύω,οπότε νομίζω τα 8 θα μου φανούν λουκούμι!(και η τιμή των 16 είναι υψηλή για μένα,γιατί ήδη δίνω παραπάνω απόσα ήθελα για ssd τον οποίο όμως θα αξιοποιήσω περισσότερο)Ευχαριστώ πάντως! @stm00192 Καλή πρόταση η ψύχτρα σου.Θα κοιτάξω καλύτερα το ζήτημα ψύχτρας αργότερα,αμα καταφέρω καλό oc κυρίως.Από τροφοδοτικό έχεις να μου προτείνεις κάποιο? Κάποιες επιπλέον ερωτήσεις... 1)Ξέρετε αν η μητρική που λίνκαρα παραπάνω έχει firewire??Αυτό πού εξυπηρετεί?Όχι τπτ άλλο,αλλά το κουτί έχει θύρα πάνω μπροστά και θα πάει τσάμπα! 2)Τώρα για τροφοδοτικό,πριν καταλήξω στο ΗΧ650 κοίταζα το Corsair Power Supply 500W.Επέλεξα το πρώτο γιατί αφενός έχει 7 χρόνια εγγύηση και αφετέρου είναι modular,κάτι που θα μου δώσει χώρο για μελλοντικές αναβαθμίσεις χωρίς να παω σε full tower.(μικρή λεπτομέρεια θα μου πείτε..αλλά λένε οφελεί και το airflow)Αφού όμως είναι πολλή η ισχύς του,θα ψάξω για 500W.Έχετε καμια πρόταση; Είδα και το Lepa Power Supply 500W που έχει προτείνει αλλού ο stm00192.Δεν έχω ακούσει όμως ποτέ αυτή τη μάρκα,ξέρετε αν είναι αξιόπιστο; 3)Κάποια άλλη γνώμη για τα κομμάτια του PC;;(π.χ. έχει κανείς το ίδιο κουτί 500R?Απο θόρυβο είναι ικανοποιημένος?ή αυτό αλλάζει ανάλογα με το σύστημα??Άλλες επιλογές που μου αρέσουν είναι το Nzxt Phantom 410 White που είναι στα ίδια λεφτά αλλά μαρέσει πιο λίγο και κάποια φτηνά από e-world στα 50-60€,αλλά δε θα τα προτιμήσω.) Και πάλι ευχαριστώ πολύ! (και τα παραπάνω παιδιά και τους πιθανούς από κάτω! )
ninos30 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 1) ΟΧΙ. Το firewire (IEEE 1394 αλλιώς) πέθανε. Χρησιμοποιούνταν κυρίως για μεταφορά δεδομένων video από και προς στο PC (συνήθως από κάμερες) λόγω της μεγάλης του ταχύτητας (ώστε να γίνεται παράλληλα και η μετατροπή). Με την έλευση των HD camcorders και του USB3, δεν έχει νόημα η ύπαρξή του 2) Γιατί πρέπει να πας από την μία άκρη στην άλλη (θεωρώ μέτρια την σειρά CX)? Και μαζί σου για το Modular. Οπότε μπορείς να δεις τα OCZ ModXstream και OCZ ΖΤ series. Εγγύηση 3 χρόνια τα πρώτα 5 τα δεύτερα. Θεωρώ τρελό VFM και το ΤΤ Τoughpower XT 775 αν και δείχνει overkill. Ας είναι, είναι πολύ καλή περίπτωση (5 χρόνια εγγύηση). 3) Πολύ καλό το Carbide 500R. Όπως επίσης και το NZXT, παρ' ότι το ιδιαίτερο παρουσιαστικό του (τουλάχιστον δεν μοιάζει με τον σωρό). Θα σου βάλω και μια εναλλακτική Fractal Dezign Define R3. Είναι από τις πρώτες επιλογές στο εξωτερικό, αφού πωλείται και σε άριστη τιμή (90-100 ευρώ). Εδώ όπως είδες το έχουν λίγο ακριβό, φθηνότερο όμως και πάλι από το 500R με το οποίο είναι ισοδύναμα. Διακρίνεται όμως από πλευράς ηχομόνωσης, κάτι που σε ενδιαφέρει. Το MrSmith το έχει 99 (μπορεί και να φας όμως καθυστέρηση). Κι αν θες ησυχία, δεν θα πας στο Carbide 500R. Το αντίστοιχο του FD R3 της Corsair είναι το Obsidian 550d
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Εχει δίκιο o Nino .. απο την μία ακρη στην αλλη πήγες... καλα τροφοδοτικα και το CX και το Lepa... αλλα προορίζονται για μηχανήματα περιορισμένου budget... Πολύ καλα τα τροφοδοτικά που πρότεινε ο nino ... αλλα απο την στιγμή που ήσουν διαθετημένος να δώσεις 100+ για το corsair εγω θα το πάω ένα βήμα παραπάνω και θα προτεινω κατι εξαιρετικ που αν το παρεις θα ξενιάσεις για παρα πολυ καιρο!! http://www.skroutz.gr/s/441109/Enermax-Revolution-87-550W.html
ninos30 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 http://www.skroutz.gr/s/441109/Enermax-Revolution-87-550W.html Αλλά νομίζω πως σε έχω άνετα σε VFM!!! 40 ευρώ κάτω και ίδιας αξίας νομίζω PSUs, ε? (άντε λίγο καλύτερο το enermax...) Antec High Current Gamer 520M (πως μου διέφυγε αυτό πριν που έφαγα τα συκώτια μου να ψάχνω?) Πάρ'το άνετα. 40Α στην +12V δίνει από τα 520 Watt του λέμε! Υ.Γ. 1.Ήθελα να σχολιάσω πριν και το ξέχασα. +1 στις παρατηρήσεις του stm για HW για μνήμες/CPU/MB. 2. Καρφί για Thermalright true Spirit είσαι (όπως ειπώθηκε και παραπάνω). Μην πάρεις Η100 (πέρα ότι θα σου πάρει και τα αφτιά) με τίποτα. Εντελώς περιττή.
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Αλλά νομίζω πως σε έχω άνετα σε VFM!!! 40 ευρώ κάτω και ίδιας αξίας νομίζω PSUs, ε? (άντε λίγο καλύτερο το enermax...) Antec High Current Gamer 520M (πως μου διέφυγε αυτό πριν που έφαγα τα συκώτια μου να ψάχνω?) Με έχεις με έχεις στο vfm .. αλλα έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα το συγκεκριμένο... όπως και να το βάλεις μέσα στο κουτι το ταμπελάκι του έιναι παντα αναποδα και με εκνευρίζει!! :P :P
qweRRr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Με έχεις με έχεις στο vfm .. αλλα έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα το συγκεκριμένο... όπως και να το βάλεις μέσα στο κουτι το ταμπελάκι του έιναι παντα αναποδα και με εκνευρίζει!! :P :P Στην 2η φότο,τι είναι αυτά τα ψυχτράκια; Στην 1η πολύ μακαρόνι ε?
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Στην 2η φότο,τι είναι αυτά τα ψυχτράκια; Ειναι fanless project... οποτε και εχουν μπει γομαροψυκτρες παντου... (μνημες, επεξεργαστής, καρτα, northbrdge, southbridge)
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Με έχεις με έχεις στο vfm .. αλλα έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα το συγκεκριμένο... όπως και να το βάλεις μέσα στο κουτι το ταμπελάκι του έιναι παντα αναποδα και με εκνευρίζει!! :P :P Αυτό είναι! Παραδίνομαι! Απ' όπου και να προσπαθήσεις να τον πιάσεις τον STM δεν πιάνεται!
slevdis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 αχαχαχαχα πλάκα έχετε,ο ένας κόβει ο άλλος ράβει!! Μου δώσατε αρκετή τροφή να πάρω ιδέες και ευχαριστώ για αυτό! @nino30 Αρχικά ευχαριστώ πολύ για το ψάξιμο που έριξες και τις προτάσεις σου ! Από τις σειρές που μου έδειξες μου άρεσε αυτό.Επίσης που τα έψαξα λίγο,ίσως με ενδιάφερε και το CoolerMaster Silent Pro 620W .Θα σε ρώταγα ποιό είναι προτιμότερο να πάρω,αλλά κάτι μου λεει το Enermax θα έλεγες! (όσο για το Αntec,θα συμφωνήσω με τον stm! Συγγνώμη αλλάααα..και το Lepa που σκεφτόμουν,για το σύμβολο Λεοπάρδαλης ήταν!!χεχε) Φαντάζομαι από θέμα αξιοπιστίας όλα καλά είναι τα παραπάνω. Λεω να πάρω το Enermax(είναι modular ε?), αλλά ξέρετε μήπως αν είναι έστω το ίδιο αθόρυβο με τα υπόλοιπα??Επίσης, επειδή κατέβηκα στα 550W..αυτά θα μου καλύψουν το σύστημα αμα βάλω με τον καιρό και κάρτα γραφικών?(για 2η δε το συζητώ,δεν ασχολούμαι με gaming γιατί δε ξεκολλάω αμα αρχισω).Απλά να ξέρω οτι δε θα χρειαστεί να το αλλάξω μετά από χρόνια.Και αμα π.χ. βάλω 5-6 ανεμιστήρια τα σηκώνει ε?? Αν μου πείτε ναι το κλείνω στη λίστα μαζί με τα σίγουρα κομμάτια!! Αν όμως τελικά χρειαστεί να κάνω περικοπή ποιο προτείνετε εναλλακτικά? Τώρα ας πάμε και στο θέμα του κουτιού.. Νομίζω ο nino30 έχει δίκιο για το Corsair 550D απ'όσα διάβασα και τις λεπτομέρειες που έχει για ηχομόνωση. Το 650D σαν case μου αρέσει περισσότερο,αλλά νομίζω το 550 θα με αφήσει πιο πρακτικά ικανοποιημένο.Θα κοιτάξω και κάτι άλλα κουτιά που έχω βρει,αλλά μάλλον κατέληξα. (Απορία: Το hot-swap sata3 τι είναι;Για άνετη σύνδεση μηχανικών δίσκων και ssd αν κατάλαβα καλά?) Κι άλλη μια ερώτηση: Στις μνήμες,αξίζει να πάρω τις αντίστοιχες low level μήπως και έχω μελλοντικό θέμα χώρου με ψύχτρα?Τα κοντότερα heat spreaders επηρεάζουν την απόδοση τους?Σκεφτόμουν να βάλω μια Hyper 212 Plus όταν και ΑΜΑ χρειαστεί.. Αυτά για την ώρα! Θενξ και πάλι!!!
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Φαντάζομαι από θέμα αξιοπιστίας όλα καλά είναι τα παραπάνω. Λεω να πάρω το Enermax(είναι modular ε?), αλλά ξέρετε μήπως αν είναι έστω το ίδιο αθόρυβο με τα υπόλοιπα??Επίσης, επειδή κατέβηκα στα 550W..αυτά θα μου καλύψουν το σύστημα αμα βάλω με τον καιρό και κάρτα γραφικών?(για 2η δε το συζητώ,δεν ασχολούμαι με gaming γιατί δε ξεκολλάω αμα αρχισω).Απλά να ξέρω οτι δε θα χρειαστεί να το αλλάξω μετά από χρόνια.Και αμα π.χ. βάλω 5-6 ανεμιστήρια τα σηκώνει ε??Αν μου πείτε ναι το κλείνω στη λίστα μαζί με τα σίγουρα κομμάτια!! Αν όμως τελικά χρειαστεί να κάνω περικοπή ποιο προτείνετε εναλλακτικά? Θα σε καλύψει για ολα αυτά και με το παραπανω.... Σκεψου ότι εγώ έτρεχα για 2,5 χρονια το pc1 της υπογραφης με δύο καρτες και εναν απο του πιο ενεργοβόρους επεξεργαστες ever και μαλιστα oced ολα με ένα σκυλί enermax modu 82+ 525W... Ναι το Enermax ειναι modular.. Εναλλακτικα το ANTEC... Κι άλλη μια ερώτηση: Στις μνήμες,αξίζει να πάρω τις αντίστοιχες low level μήπως και έχω μελλοντικό θέμα χώρου με ψύχτρα?Τα κοντότερα heat spreaders επηρεάζουν την απόδοση τους? Ναι στο πρώτο, οχι στο δεύτερο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα