heartless Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα. Έχω ένα HP Pavilion dv9610ev. Μου το έδωσε ένας φίλος με σπασμένη οθόνη να το φτιάξω. Απ'αυτό το θέμα όλα καλά. Βάζοντας τον σκληρό να κάνω εγκατάσταση το λειτουργικό, δεν τον αναγνωρίζει ο υπολογιστής. Έχω φορτώσει τους SATA οδηγούς σε bootable Windows XP δισκάκι αλλά τίποτα. Το BIOS επίσης δεν τον αναγνωρίζει. Ubuntu που έβαλα live cd επίσης δεν βλέπει κανέναν δίσκο, έβλεπε παρόλα αυτά τον SATA Controller. Δοκίμασα με άλλους δίσκους. Δοκίμασα και στη 2η θήκη που έχει για σκληρό όλα τα παραπάνω, αλλά μάταια. Αν το αφήσω να κάνει boot από τον σκληρό μου βγάζει "Operating system not found". Τι μου έχει μείνει να κάνω; Τι μπορεί να φταίει;
TheELF Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Πρέπει να δεις στο bios τι γίνεται,μπορεί να έχει ακόμα της ρυθμίσεις του παλιού δίσκου, αν δεν φανεί στο Bios δεν θα φανεί και πουθενά αλλού... ενδέχεται να θέλει ιδικό(συγκεκριμένο) δίσκο ή μέγεθος ή κάτι τέτοιο.
heartless Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μα δεν έχω αλλάξει σκληρό πέρα από το να χρησιμοποιήσω έναν δεύτερο για το ενδεχόμενο να είχε ψοφήσει ο αρχικός.
TheELF Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Ακόμα και έτσι, αν δεν τον βλέπει το Bios έχει μεγάλο πρόβλημα ή χάλασε ο controller ή ο δίσκος,αν τον έβαλες αλλού και δουλεύει ο δίσκος τότε είναι ο controller, δες και μια της επαφές να είναι καθαρές, από εκεί και πέρα μόνο ρυθμίσεις bios.
Acepower Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μπορεί να είναι και conflict με τις master-slave ρυθμίσεις. Υπάρχει περίπτωση και ο σκληρός και το DVD recorder να είναι ρυθμισμένα σε master... Οι σκληροί και τα DVD-Rs των φορητών, δεν έχουν επιλογή μέσω των παλιών καλών, dip switches, όπως έχουν οι δίσκοι και τα οπτικά μέσα των σταθερών. Έτσι οι ρυθμίσεις για master ή slave είναι soft coded, μέσω των firmwares. Μπορεί να βοηθήσει, εάν αποσυνδέσεις το DVD recorder του φορητού σου ή του περάσεις firmware με άλλη ρύθμιση master slave από αυτή που έχει, αλλά σε μία παρόμοια περίπτωση που μου είχε τύχει, σε ένα παλιό Acer με IDE συσκευές, με έσωσε ένα tutorial, όπου άλλαζε το master slave του DVD recorder, ένα Matshita UJ 830B, μέσω βραχυκυκλώματος δύο pins του IDE διαύλου του.
heartless Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Αν χάλασε ο controler τι πρέπει να κάνω;
TheELF Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Αν χάλασε ο controler τι πρέπει να κάνω; Κλάφ'τα χαράλαμπε. Εξακρίβωσε το όμως πρώτα, να είσαι 100% σίγουρος. Αν είναι το controller πρέπει αν αλλαχτεί ολόκληρη η μητρική...κάτι που δεν συμφέρει.
ors_86 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Θα σου πρότεινα να επαληθευσεις ότι κάνει σωστή επαφή το dv9000 hdd adapter. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις (εάν έχεις) απο τον 2ο δίσκο στον 1ο σου. Πολλές φορές εμφανίζεται πρόβλημα σε αυτό.
heartless Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Έχω παραγγείλει από ebay δύο αντάπτορες καινούριους για να δω μήπως έχει ο δικός μου το πρόβλημα. Πάντως σε Pavilion dv6000 δούλευε ο αντάπτορας κανονικά. Το ότι βλέπει τον SATA Controler το Ubuntu δεν έχει σημασία; Αν αντικαταστήσω το CD/DVD drive με σκληρό, θα δουλέψει;
TheELF Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Το ότι βλέπει τον SATA Controler το Ubuntu δεν έχει σημασία; Και windows(pe) να φορτώσεις θα τον δουν τον controller ,ακόμα και χαλασμένος να είναι θα εμφανίζεται σαν συσκευή έστω. Αν μπορείς να τον βάλεις τον δίσκο σε άλλο Η/Υ να δεις τι λέει θα ήταν καλό.
heartless Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Τον αναγνωρίζει κανονικά. Και ο αντάπτορας δουλεύει σε άλλο Pavilion. Τι να πω, σκέφτομαι τη λύση μετατροπής του CD/DVD drive σε θήκη για σκληρό δίσκο. Αν το κάνω θα τον αναγνωρίσει ο φορητός ή λόγω του πιθανότατα χαλασμένου SATA controler θα έχω πάλι προβλήματα;
TheELF Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Τον αναγνωρίζει κανονικά. Και ο αντάπτορας δουλεύει σε άλλο Pavilion. Τι να πω, σκέφτομαι τη λύση μετατροπής του CD/DVD drive σε θήκη για σκληρό δίσκο. Αν το κάνω θα τον αναγνωρίσει ο φορητός ή λόγω του πιθανότατα χαλασμένου SATA controler θα έχω πάλι προβλήματα; Μπορεί να έχεις πρόβλημα λόγου bios να μην θέλει δηλαδή να κάνει εκκίνηση από σκληρό που είναι στην θέση του dvd πρέπει αν το ψάξεις πρώτα,αν βρεις κάποιον που το έκανε και δουλεύει τότε οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα