ennoeitai Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Πριν από μερικές μέρες κόλλησα έναν ιό. Κατάφερα να τον αφαιρέσω και το πώς το εξηγώ εδώ (ποστ #129). Τώρα έχει πάθει κάτι σα μικρό αλτσχάιμερ για υπολογιστές, και δε θυμάται τις θέσεις των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας. Δηλαδή τοποθετώ τα εικονίδια όπως θέλω, κάνω επανεκκίνηση και ξεχνάει αυτό που είχα κάνει και τα βάζει όπως να'ναι στη σειρά. Το ίδιο και με τα παράθυρα. Όταν ανοίγεις π.χ. το "Ο υπολογιστής μου", αν το κάνεις φουλσκριν και μετά το κλείσεις, υποτίθεται το θυμάται. Ε εγώ το κάνω φουλσκριν, το κλείνω, το ξανανοίγω αμέσως και ανοίγει σε μικρό. Αλτσχάιμερ κανονικό. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Μήπως λείπει κανένα αρχείο του συστήματος, κανένα dll κλπ.; Πιθανότατα άσχετο, αλλά ίσως και να'χει να κάνει: από τότε που αφαίρεσα τον ιό, κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή, μόλις μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας μου πετάει ένα σφάλμα ότι λείπει ένα αρχείο "wpbt0.dll". Αν και αυτό το ψαξα στο γκουγκλ και όλες οι σελίδες λένε ότι είναι του ιού. Αρα δεν πρέπει να'χει σχέση με το αλτσχάιμερ σωστά; EDIT: Μόλις παρατήρησα ότι το αλτσχάιμερ ισχύει και για το τι είδους εικονίδια έχεις διαλέξει. π.χ. πλακίδια, λίστα, λεπτομέρειες, μικρογραφίες. Δεν τα θυμάται και τα βγάζει πάντα λίστα. π.χ. διαλέγεις μικρογραφία, πάς πίσω στον προηγούμενο φάκελο, ξαναπάς μπροστά και είναι σε μορφή "λίστα" το εικονίδιο. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2012 από ennoeitai
ennoeitai Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Ρε παιδιά τουλάχιστον έχετε καμιά ιδέα τι να ψάξω; Γιατί είναι πολύ εκνευριστικό.
ennoeitai Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Χαμός. Βρήκα αυτά τα δύο που είναι για την περίπτωσή μου (ειδικά το 1ο ακριβώς) και θεωρητικά λύνουν το πρόβλημα (και μάλιστα το 1ο είναι της microsoft): Ένα. Δύο. Και τα ακολούθησα χωρίς αποτέλεσμα. Φυσικά είχα κάνει πιο πριν και restore point και κράτησα και ξεχωριστά το registry σε ένα αρχείο .reg. Επειδή έσβησα και ένα key που παίζει να μην έπρεπε (αν και μάλλον δεν έχει να κάνει), προσπάθησα να ξαναφορτώσω το παλιό registry, με "άνοιγμα"΄κανονικά απ'το regedit, αλλά στο τέλος μου βγάζει σφάλμα ότι δεν κατάφερε να γίνει η αλλαγή, επειδή χρησιμοποιούνται κάποια κλειδιά εκείνη τη στιγμή ή κάπως έτσι. Πάω να κάνω system restore και κολλάει στην προετοιμασία, το αφήνω 1 ώρα και τίποτα. Το κόβω με βεβιασμένο κλείσιμο. Δύο φορές το'χω κάνει αυτό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κλείσω, με τη βοήθεια του task manager π.χ., τα πάντα εκτός απ'το regedit, ώστε να καταφέρω να φορτώσω το αρχείο .reg που είχα κρατήσει, χωρίς να μου λέει ότι τρέχουν άλλα κλειδιά; Ψιλοφοβάμαι να αρχίσω να σβήνω processes έτσι. Να ανεβάσω κανένα screenshot με τα processes στο task manager; Θέλω να δοκιμάσω άλλη μια φορά αυτά τα βήματα της microsoft αν και είμαι σίγουρος ότι δε θα κάνω δουλειά. Ναι το ξέρω. Δεν έχω ιδέα τι κάνω.
drake. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Με το πρόβλημα που έχεις δεν εχω ιδέα τη πρέπει να κάνεις αν θες πήγενε εδώ http://www.pcexpress.gr/ έχει live support-chat προτού πας φτιάξε ένα κείμενο και κάντο επικολληση εκεί,εγώ όταν είχα κάποιο πρόβλημα που δεν μπορούσα να το καταλάβω εκεί πήγενα
ennoeitai Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 please respond τελικά βγαίνει απ'το διονυσία μου πε
micos000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Εγώ πιστεύω ότι δεν καθάρισες τελείως από την μόλυνση. Ανέβασε αν θέλεις ένα log από το hijackthis να το δούμε αλλά μάλλον είναι καλύτερα να κάνεις ένα format και ξανά εγκατάσταση από την αρχή. Ακόμα και να φτιάξεις το συγκεκριμένο θέμα θα σου εμφανιστεί κάποιο άλλο στο μέλλον. Σαν λύση ανάγκης δες αυτό (http://cybernetnews.com/desktop-icon-position-save-restore/). Δες και αυτό (http://www.vistax64.com/tutorials/70819-windows-explorer-folder-view-settings.html) Υ.Γ. Καλά ρε συ. Καμάκι σε chat τεχνικής υποστήριξης έκανες; Αν σου έλεγε ότι είναι από κάποιο γυναικείο όνομα μετά τι θα έλεγες, ότι σου είναι γνωστή από κάπου ή ότι έχει ωραία μάτια;
ennoeitai Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 micos000 πιθανότατα δεν έχω καθαρίσει ακόμα απ'τη μόλυνση και τη βλέπω για φορμάτ τη δουλειά, αν και ήθελα να το αποφύγω. Στο πρώτο σάιτ που μου δίνεις, έχει μια λύση που την είχα ξαναδεί, αλλά δε με καλύπτει γιατί το πρόβλημα είναι γενικότερο. Είναι όλα τα άλλα που είπα, και άλλα, όπως ότι δε θυμάται σε ποιό φάκελο σώνω τα αρχεία απ'τον firefox, άρα είναι γενικότερο πρόβλημα μνήμης και πρέπει να φτιάξω κάτι στο registry. Το δεύτερο σάιτ, είναι ουσιαστικά αυτό που προσπάθησα να κάνω, ακολουθώντας τις οδηγίες απ'τα λινκ που έβαλα. Εδώ δηλαδή το "OPTION TWO Manually Through Registry Editor". Αλλά εδώ το βλέπω λίγο διαφοροποιημένο. Επειδή πρέπει να φύγω σε λίγο θα το επιχειρήσω κατά το βράδυ. Ευχαριστώ πάντως. Δεν της έκανα καμάκι ρε, αλλά μου φάνηκε αστεία όλη η φάση με τα νικνειμς. Πιο πριν μου χε τύχει ένας τζιμ που δε μου μιλούσε και της τον καρφωσα. Της λέω ο τζιμ γιατι δε μου μιλουσε πριν;;; χαχα Η denise όπως έγραψα μου απάντησε και είναι απ'το Διονυσία. Αλλά ήταν πολύ απότομη μετά και μου λέει γειά σας, αλλιώς θα λέγαμε καμιά μ@λακία ακόμα. Κρίμα γιατί φάνηκε καλό κορίτσι η denise.
drake. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 micos000 πιθανότατα δεν έχω καθαρίσει ακόμα απ'τη μόλυνση και τη βλέπω για φορμάτ τη δουλειά, αν και ήθελα να το αποφύγω. Στο πρώτο σάιτ που μου δίνεις, έχει μια λύση που την είχα ξαναδεί, αλλά δε με καλύπτει γιατί το πρόβλημα είναι γενικότερο. Είναι όλα τα άλλα που είπα, και άλλα, όπως ότι δε θυμάται σε ποιό φάκελο σώνω τα αρχεία απ'τον firefox, άρα είναι γενικότερο πρόβλημα μνήμης και πρέπει να φτιάξω κάτι στο registry. Το δεύτερο σάιτ, είναι ουσιαστικά αυτό που προσπάθησα να κάνω, ακολουθώντας τις οδηγίες απ'τα λινκ που έβαλα. Εδώ δηλαδή το "OPTION TWO Manually Through Registry Editor". Αλλά εδώ το βλέπω λίγο διαφοροποιημένο. Επειδή πρέπει να φύγω σε λίγο θα το επιχειρήσω κατά το βράδυ. Ευχαριστώ πάντως. Δεν της έκανα καμάκι ρε, αλλά μου φάνηκε αστεία όλη η φάση με τα νικνειμς. Πιο πριν μου χε τύχει ένας τζιμ που δε μου μιλούσε και της τον καρφωσα. Της λέω ο τζιμ γιατι δε μου μιλουσε πριν;;; χαχα Η denise όπως έγραψα μου απάντησε και είναι απ'το Διονυσία. Αλλά ήταν πολύ απότομη μετά και μου λέει γειά σας, αλλιώς θα λέγαμε καμιά μ@λακία ακόμα. Κρίμα γιατί φάνηκε καλό κορίτσι η denise. Αυτά κάνετε και χαλάτε την πιάτσα.. Την denise την εχω δει από κοντά είναι πολύ τούμπανο
ennoeitai Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Ναι ρε γμτ έτσι την έκοψα κι εγώ. Πρέπει να'ναι καλό κομμάτι. Γιατί δεν ήξερε το χριστό της. Αυτές που δεν ξέρουν το χριστό τους συνήθως είναι καλά κομμάτια.
jim_p Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Χωρις να εχω να προτεινω λυση... Τα windows, γενικα, μπορουν να επιβαλουν (group) policies οπως πχ το να μην γινεται autorun, το να μην ανοιγει ο task manager κλπ και φυσικα το να μην αποθηκευουν το στησιμο του desktop και των παραθυρων. Θα τις βρεις στη registry, στους φακελους HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies ή HKEY_CURRENT_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies. Αν βρεις καποια που να ταιριαζει με το προβλημα σου, τη σβηνεις και επανεκκινεις.
bluesattack Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 desktopok http://www.google.com/#hl=en&gs_nf=1&cp=9&gs_id=3&xhr=t&q=desktopok&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=desktopok&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=5999ea2cf20f1d2b&biw=1280&bih=899 Aυτο προτεινω για τα εικονιδια Αν και βλεπω οτι το κακο ειναι γενικο..
ennoeitai Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ναι το κακό είναι γενικό, αλλού είναι το πρόβλημα. Πήγα εκεί που λες, στο policies είχε μόνο ένα φάκελο (δεν είχε κλειδί) με το όνομα explorer. Μέσα στο φάκελο explorer υπήρχε μόνο ένα κλειδί DWORD, που λεγότανε NoSaveSettings (έχω κρατήσει και screenshot) που μου κολλούσε να'χει να κάνει με το πρόβλημά μου και το έσβησα. Έκανα επανεκκίνηση αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Εκτός ότι πλέον έχω αρχίσει και βλέπω το λάπτοπ σαν να είναι ο φρανκενστάιν :D Αυτό που θα ήθελα τώρα να δοκιμάσω είναι αυτό: http://www.vistax64.com/tutorials/70819-windows-explorer-folder-view-settings.html άλλα πρέπει πρώτα να λύσω το γιατί δεν μπορώ να φορτώσω το αρχείο .reg και γιατί κολλάει το system restore (και προφανώς μετά, ή να φορτώσω το .reg ή να κάνω restore), γιατί φοβάμαι να αρχίσω τις εγχειρίσεις στο μητρώο χωρίς να μπορώ να κάνω restore. ((( Αρχίζω και σκέφτομα να κάνω φορματ. Θα ήθελα όμως να το λύσω ρε γμτ... Άσε που άμα κάνω φορμάτ πρέπει να βάλω τα xp μετά.
jim_p Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αυτο με το "NoSaveSettings" ειναι οντως. Αν το να το σβησεις δεν εχει αποτελεσμα ή αν επανερχεται ακομα και αν το σβησεις, δοκιμασε να το ξανακανεις και να θεσεις την τιμη του σε 0. http://www.pctools.com/guides/registry/detail/152/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα