KilliK Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν και αυτά τελείως mainstream. ειναι ηδη mainstream εδω και χρονια. το θεμα ειναι να μην ειναι τοσο χαλια οπως οι ταινιες των Bay,JJ,κτλ. Για τον Godzilla, λενε πως θα επιστρεψουν στην πρωτη ταινια του 50, η οποια ειναι τελειως σοβαρη και δραματικη. Οποτε ισως γλυτωσουμε το χαλι του 98. Για το Warcraft, δεν εχω ιδεα τι θα κανουν αλλα ειναι γνωστο πως η Blizzard εχει υψηλα στανταρ ποιοτητας και πως παντα ελεγχει πληρως την μεταχειριση των properties της απο τριτους.
KilliK Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Ε, νταξ, αν δεν δίνουν οι 54 στους 55 από 8 και πάνω, δεν είναι επιτυχημένη. Με την ίδια λογική, την δική σου λογική, και το Avatar, ήταν αποτυχημένο, εκτός αν έκοβε 2 παραπάνω εισητήρια . Ναι, εκεί βάζω εγώ το όριο. Μπορείς να πεις για το Pacific Rim, πως είναι μια κακή αμερικανιά . Και σωστός θα είσαι, και δεν θα ιντριγκάρεις με τις απόψεις σου. το Avatar δεν εσπασε ρεκορ στα εισιτήρια, αλλα εμεινε για πολλες βδομαδες στην πενταδα του BO, επειδη ειχε θετικο word of mouth αφου αρεσε στον κοσμο. το PR την δευτερη εβδομαδα επεσε στην 6η θεση. Με το ζορι θα μαζεψει $100m. Δεν μπορεις να πεις οτι κατενθουσιαστηκε το κοινο μαζι του και πιο συγκεκριμενα οι φανς του ειδους που πηγαν και το ειδαν. τωρα αν εσυ νομιζεις οτι η ταινια εχει λαμπρη αποδοχη απο τους παντες, προβλημα σου. Και δεν ισχυριζομαι πως το PR ειναι κακη ταινια, απλως ειναι μια ταινια του σωρου, θα την δεις,ισως περασεις καλα για δυο ωρες και αμεσως μετα θα την ξεχασεις. Μια απο τα ιδια, δηλαδη. Άρα είσαι της άποψης εφέ=bay=κακή ταινία. Το Avatar, δεν είχε εφέ; Πως κατάφερε και σου ξέφυγε; Ωρέ, ας τις δούμε και τις 2 πρώτα, και μετά τις θάβουμε μονο που δεν μιλησα για εφε αλλα για τους καλλιτεχνες. προσπαθησε να δινεις προσοχη στο τι σου λεει ο αλλος. αυτο που λεω ειναι πως ο Bay δεν ειναι καλλιτεχνης, ειναι ενας φτηνος εμπορας γιαυτο και οι ταινιες του ειναι αθλιες. Ο GDT απο την αλλη ειναι καλλιτεχνης που προσπαθει να κανει τον εμπορα αλλα δεν τα καταφερνει και τοσο καλα. Λιγοι μονο σκηνοθετες μπορουν να συνδυασουν την ποιοτητα με το mainstream fun, oπως ο Spielberg,o Jackson, o Cameron και ο Lucas στα νιατα του. Ο GDT δυστυχως δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια των καλλιτεχνων. Αλλα ειναι εξαιρετικος στις πιο ψυχαγωγικες,ξενες ταινιες που γυριζει και καλυτερα θα ηταν να επιστρεψει εκει. Υπάρχουν διαφόρων ειδών παραγωγοί. Υπάρχουν παραγωγοί, που επεμβαίνουν σε σενάριο/σκηνοθεσία/σκηνικά/τα-πάντα-όλα, και υπάρχουν παραγωγοί, που τα ακουμπάνε, και βλέπουν για πρώτη φορά τον σκηνοθέτη, στην λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας, γιατί όσο διαρκούσαν τα γυρίσματα, έτυχε να κάνει διακοπές. Η διαφορά λοιπόν του σκηνοθέτη με τον παραγωγό, είναι πως ταινία χωρίς να είναι ο πρώτος παρών, δεν μπορεί να γίνει. Ο παραγωγός, είναι μέτοχος. Το να τα θεωρείς ίδια αυτά τα 2, είναι σαν να λες, πως ο προπονητής μιας ομάδας, κάνει την ίδια δουλειά με εμένα, που πήγα και έπαιξα προπό. Ευχαριστώ, αλλά διαφωνώ τσου, ο παραγωγος δεν ειναι μετοχος. αυτος εχει την πληρη ευθυνη του ολου προτζεκτ, και το δημιουργικο,και το τεχνικο και το επιχειρηματικο κομματι μαζι. Ο σκηνοθετης δουλευει με τον παραγωγο, δεν γυριζει τις ταινιες τελειως μονος του. συγκεκριμενα: What does a Producer do? A Producer initiates, coordinates, supervises and controls, either on his own authority, or subject to the authority of an employer, all aspects of the motion-picture and/or television production process, including creative, financial, technological and administrative. A Producer is involved throughout all phases of production from inception to completion, including coordination, supervision and control of all other talents and crafts, subject to the provisions of their collective bargaining agreements and personal service contracts. Και υποψιν οτι ολες αυτες οι παραγωγες του Del Toro, ειναι δικα του, προσωπικα proejcts. επομενως το να λες οτι δεν βιαζεται να γυρισει ταινιες, ειναι ακυρο. μην σε μπερδευει οτι σπαταλησε μερικα χρονια απο την καριερα του για το Hobbit, το οποιο τελικα δεν γυρισε. Την δική τους "μυθολογία", την έχουν εξαντλήσει (σούπερμαν,μπάτμαν, σπάιντερμαν, ζόμπια, εξωγήινους). Τις ευρωπαικές μυθολογίες, τις έχουν καταστρέψει εξαντλήσει. Οπότε, δυστυχώς για τους ασιάτες, είναι η σειρά τους. Ίσως η πίεση για την εύρεση νέων ιδεών να τους έστρεψε προς τα εκεί. Η ιδέα, θα είναι ανατολίτικη. H υλοποίηση θα είναι δυτική. Σε αυτό το πάντρεμα αναφερόμουν. Αν γύριζαν την ταινία όπως λες, με γιαπωνέζους στο Τόκιο, τότε πολύ πιθανόν η ίδια η Legendary, να το έκανe ριμέηκ με αμερικάνους, για να μπορέσουν να το δουν και πέρα από τον Ατλαντικό σε αυτο δεν διαφωνω. Πως με το Avatar, είχε ανέβει ο πήχυς των σάιφάι, και με τον Μπέι, έπεσε. υπαρχει ελπιδα ομως. Βγαινει το Elysium, το Gravity, βγηκε και το Oblivion. Το προβλημα δεν ειναι ο Bay, αυτος την δουλεια που του αναθετουν τα στουντιο κανει. το θεμα ειναι να παει το κοινο να στηριξει τις καλες ταινιες και να αποφευγε τα σκουπιδια των JJ,Bay,McG,κτλ. οσο το κοινο τρωει κουτοχορτο, αυτο θα του προσφερει η βιομηχανια.
demessakis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 το Avatar δεν εσπασε ρεκορ στα εισιτήρια, αλλα εμεινε για πολλες βδομαδες στην πενταδα του BO, επειδη ειχε θετικο word of mouth αφου αρεσε στον κοσμο. το PR την δευτερη εβδομαδα επεσε στην 6η θεση. Με το ζορι θα μαζεψει $100m. Δεν μπορεις να πεις οτι κατενθουσιαστηκε το κοινο μαζι του και πιο συγκεκριμενα οι φανς του ειδους που πηγαν και το ειδαν. τωρα αν εσυ νομιζεις οτι η ταινια εχει λαμπρη αποδοχη απο τους παντες, προβλημα σου. Και δεν ισχυριζομαι πως το PR ειναι κακη ταινια, απλως ειναι μια ταινια του σωρου, θα την δεις,ισως περασεις καλα για δυο ωρες και αμεσως μετα θα την ξεχασεις. Μια απο τα ιδια, δηλαδη. Για το PR, περισσότερο έφταιγε το κακό τάιμινγκ (κυρίως ο απαισιότατος ευθύνεται γι' αυτό). Πάντως, ας περιμένουμε λίγο ακόμα, να κάνει άνοιγμα και στις Ιαπώνία, Κίνα (που δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεαστεί το BO από αυτό, μιας και στο imdb, αναφέρει το αμερικάνικο BO, αλλά λογικά θα υπάρχει και κάπου που να αναφέρει το worldwide), για να έχουμε πιο σφαιρική άποψη. μονο που δεν μιλησα για εφε αλλα για τους καλλιτεχνες. προσπαθησε να δινεις προσοχη στο τι σου λεει ο αλλος. αυτο που λεω ειναι πως ο Bay δεν ειναι καλλιτεχνης, ειναι ενας φτηνος εμπορας γιαυτο και οι ταινιες του ειναι αθλιες. Ο GDT απο την αλλη ειναι καλλιτεχνης που προσπαθει να κανει τον εμπορα αλλα δεν τα καταφερνει και τοσο καλα. Λιγοι μονο σκηνοθετες μπορουν να συνδυασουν την ποιοτητα με το mainstream fun, oπως ο Spielberg,o Jackson, o Cameron και ο Lucas στα νιατα του. Ο GDT δυστυχως δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια των καλλιτεχνων. Αλλα ειναι εξαιρετικος στις πιο ψυχαγωγικες,ξενες ταινιες που γυριζει και καλυτερα θα ηταν να επιστρεψει εκει. Γι' αυτό λέω πως η σύγκριση με τον Bay, δεν είναι σωστή, γιατί ο GDT, έχει δώσει καλά στοιχεία στο παρελθόν. Επομένως, είναι πιθανό το PR, να μην είναι Μπεική ταινία. τσου, ο παραγωγος δεν ειναι μετοχος. αυτος εχει την πληρη ευθυνη του ολου προτζεκτ, και το δημιουργικο,και το τεχνικο και το επιχειρηματικο κομματι μαζι. Ο σκηνοθετης δουλευει με τον παραγωγο, δεν γυριζει τις ταινιες τελειως μονος του. συγκεκριμενα: Αναφέρεσαι μόνο στην μια περίπτωση παραγωγών που ανέφερα. Δεν διαφωνώ, αλλά υπάρχει όμως και η άλλη περίπτωση, που απλά βάζει τα φράγκα, και απουσιάζει από τα γυρίσματα. Και υποψιν οτι ολες αυτες οι παραγωγες του Del Toro, ειναι δικα του, προσωπικα proejcts. επομενως το να λες οτι δεν βιαζεται να γυρισει ταινιες, ειναι ακυρο. μην σε μπερδευει οτι σπαταλησε μερικα χρονια απο την καριερα του για το Hobbit, το οποιο τελικα δεν γυρισε. Το Mama, το είδες; Σου θύμισε έστω και λίγο GDT; Αν παρατηρήσεις στις παραγωγές του, θα δεις διάφορα είδη ταινιών, από ψυχοπλακωτικά δράματα μέχρι ανιμέισον/κωμωδίες. Ανέφερα πως ο παραγωγός είναι μέτοχος, γιατί υπάρχει και η περίπτωση να "δανείσει" το όνομά του στο εξώφυλλο μιας αφίσας (ή στο προμόσιον της γενικότερα), και να πάρει ποσοστά από τα κέρδη ή αυτά που συμφωνήσανε. Το ότι είναι μπίζνα ο κινηματογράφος, είναι γνωστό. σε αυτο δεν διαφωνω. Ούτε εγώ. υπαρχει ελπιδα ομως. Βγαινει το Elysium, το Gravity, βγηκε και το Oblivion. Το προβλημα δεν ειναι ο Bay, αυτος την δουλεια που του αναθετουν τα στουντιο κανει. Κρατώ μια πισινή γι' αυτές τις ταινίες. Αν έπαιζαν άγνωστοι (συγκριτικά) ηθοποιοί, ή έστω ανερχόμενοι, θα ήμουν πιο σίγουρος για τις επιτυχίες τους. Από αυτές τις ταινίες, θεωρώ πως το Gravity, θα τα πάει καλύτερα. το θεμα ειναι να παει το κοινο να στηριξει τις καλες ταινιες και να αποφευγε τα σκουπιδια των JJ,Bay,McG,κτλ. οσο το κοινο τρωει κουτοχορτο, αυτο θα του προσφερει η βιομηχανια. Συμφωνώ.
KilliK Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Για το PR, περισσότερο έφταιγε το κακό τάιμινγκ (κυρίως ο απαισιότατος ευθύνεται γι' αυτό). Πάντως, ας περιμένουμε λίγο ακόμα, να κάνει άνοιγμα και στις Ιαπώνία, Κίνα (που δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεαστεί το BO από αυτό, μιας και στο imdb, αναφέρει το αμερικάνικο BO, αλλά λογικά θα υπάρχει και κάπου που να αναφέρει το worldwide), για να έχουμε πιο σφαιρική άποψη. συμφωνω οτι το ταιμινγκ ηταν λαθος. κανονικα επρεπε να βγαζανε την ταινια φθινοπωρο,ωστε να μην αντιμετωπιζε τον ανταγωνισμο αλλα και τον κορεσμο του κοινου το καλοκαιρι. θα πηγαινε καλυτερα αν εβγαινε σεπτεμβριο η οκτωβριο. Αναφέρεσαι μόνο στην μια περίπτωση παραγωγών που ανέφερα. Δεν διαφωνώ, αλλά υπάρχει όμως και η άλλη περίπτωση, που απλά βάζει τα φράγκα, και απουσιάζει από τα γυρίσματα. ο GDT ανηκει στην πρωτη περιπτωση. λογικα θα συμμετεχει και στα budget των ταινιων, τωρα που ειναι πλουσιος. Το Mama, το είδες; Σου θύμισε έστω και λίγο GDT; Αν παρατηρήσεις στις παραγωγές του, θα δεις διάφορα είδη ταινιών, από ψυχοπλακωτικά δράματα μέχρι ανιμέισον/κωμωδίες. Ανέφερα πως ο παραγωγός είναι μέτοχος, γιατί υπάρχει και η περίπτωση να "δανείσει" το όνομά του στο εξώφυλλο μιας αφίσας (ή στο προμόσιον της γενικότερα), και να πάρει ποσοστά από τα κέρδη ή αυτά που συμφωνήσανε. Το ότι είναι μπίζνα ο κινηματογράφος, είναι γνωστό. Πλακα μου κανεις; εννοειται οτι μου τον θυμισε. Εχεις δει τις μεξικανο-ισπανικες ταινιες του; Chronos,Devil's Backbone και Pan's Labyrinth? To Μama εχει τις επιrροες του απο αυτες τις ταινιες, στο στυλ, στην ατμοσφαιρα, στο κονσεπτ. Εξαλλου ο Del Toro ειναι αυτος που ειδε το ομωνυμο short πανω στο οποιο βασιστηκε η ταινια, του αρεσε και τελικα βοηθησε τον σκηνοθετη να το μετατρεψει σε ταινια μεγαλου μηκους.Το ολο το προμοτιον της ταινιας το εκανε ο ιδιος ο Del Toro, βοηθησε στο σεναριο και αυτος ηταν που τα βαλε με το στουντιο, προκειμενου να κρατησει το σκοτεινο τελος της ταινιας. Το Mama ανηκει τοσο στον σκηνοθετη, οσο και στον Del Toro
demessakis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 συμφωνω οτι το ταιμινγκ ηταν λαθος. κανονικα επρεπε να βγαζανε την ταινια φθινοπωρο,ωστε να μην αντιμετωπιζε τον ανταγωνισμο αλλα και τον κορεσμο του κοινου το καλοκαιρι. θα πηγαινε καλυτερα αν εβγαινε σεπτεμβριο η οκτωβριο. Δεν νομίζω πως χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό μετά την θέαση του Oblivion*, που σου άρεσε, αν και "πάτωσε" εισπρακτικά. Το πάτωσε σε εισαγωγικά, γιατί τα φράγκα του τα έβγαλε. Α, και μην έχεις ως σημείο αναφοράς το Avatar για τις εισπράξεις μιας ταινίας... *Οι λόγοι που χρησιμοποίησες για να εκθειάσεις το Oblivion, είναι οι ίδιοι που ανέφερα πριν λίγες μέρες (+ κάποιους άλλους), ώστε να μην την κρίνεις αυτήν, πριν την θέασή της. ο GDT ανηκει στην πρωτη περιπτωση. λογικα θα συμμετεχει και στα budget των ταινιων, τωρα που ειναι πλουσιος. Ο παραγωγός, πάντα συμμετέχει στο budjet. Αν παρατηρήσεις, τα τελευταία κυρίως χρόνια, γνωστοί σκηνοθέτες, επιδίδονται σε αυτό το... σπορ. Πάντως είχες δίκιο, και οφείλω να το παραδεχτώ. Στο mama, ήταν executive producer, οπότε ήταν παρών στα γυρίσματα. Εγώ όμως δεν ήμουν, αλλά είμαι σίγουρος, πως περισσότερο συνεισέφερε ο σκηνοθέτης, παρά αυτός. Πλακα μου κανεις; εννοειται οτι μου τον θυμισε. Εχεις δει τις μεξικανο-ισπανικες ταινιες του; Chronos,Devil's Backbone και Pan's Labyrinth? To Μama εχει τις επιrροες του απο αυτες τις ταινιες, στο στυλ, στην ατμοσφαιρα, στο κονσεπτ. Εξαλλου ο Del Toro ειναι αυτος που ειδε το ομωνυμο short πανω στο οποιο βασιστηκε η ταινια, του αρεσε και τελικα βοηθησε τον σκηνοθετη να το μετατρεψει σε ταινια μεγαλου μηκους.Το ολο το προμοτιον της ταινιας το εκανε ο ιδιος ο Del Toro, βοηθησε στο σεναριο και αυτος ηταν που τα βαλε με το στουντιο, προκειμενου να κρατησει το σκοτεινο τελος της ταινιας. Το Mama ανηκει τοσο στον σκηνοθετη, οσο και στον Del Toro. Δεν έχω δει το Chronos. Με τα άλλα 2 που αναφέρεις, καμία σχέση. Περισσότερο έμοιαζε με τις επιτυχημένες, και καλά, ταινίες τρόμου που βγαίνουν κατά κόρον εις την Αμερική (π.χ. sinister). Για τα υπόλοιπα όπως έγραψα και πιο πάνω συμφωνώ, αλλά ο σκηνοθέτης, έχει άλλη βαρύτητα σε μια ταινία. Περισσότερο είναι συνδεδεμένος ο σκηνοθέτης με αυτήν, παρά ο παραγωγός. Για παράδειγμα, ας πάρω τον Spielberg. Το 2012 ήταν παραγωγός στους Άνδρες με τα Μαύρα και σκηνοθέτης στο Λίνκολν. ΥΓ. Θα επανέλθω στο τόπικ, όταν δω την ταινία και κυρίως εάν πράγματι αξίζει. Εκτός εάν κλειδωθεί
KilliK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δεν νομίζω πως χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό μετά την θέαση του Oblivion*, που σου άρεσε, αν και "πάτωσε" εισπρακτικά. Το πάτωσε σε εισαγωγικά, γιατί τα φράγκα του τα έβγαλε. Α, και μην έχεις ως σημείο αναφοράς το Avatar για τις εισπράξεις μιας ταινίας... *Οι λόγοι που χρησιμοποίησες για να εκθειάσεις το Oblivion, είναι οι ίδιοι που ανέφερα πριν λίγες μέρες (+ κάποιους άλλους), ώστε να μην την κρίνεις αυτήν, πριν την θέασή της. οταν καποιος επενδυει $120m, δεν περιμενει απλως να βγαλει τα φραγκα του πισω, περιμενει και μεγαλο κερδος. το Oblivion δεν ειναι flop, αλλα επιχειρηματικα δεν το χαρακτηριζεις και επιτυχια. και ποιος σου πε οτι βαζω το Αβαταρ ως σημειο αναφορας; λολ, στο ειπα και πιο πριν, η ταινια ειναι σε αλλο επιπεδο,δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης. Ο παραγωγός, πάντα συμμετέχει στο budjet. Αν παρατηρήσεις, τα τελευταία κυρίως χρόνια, γνωστοί σκηνοθέτες, επιδίδονται σε αυτό το... σπορ. Πάντως είχες δίκιο, και οφείλω να το παραδεχτώ. Στο mama, ήταν executive producer, οπότε ήταν παρών στα γυρίσματα. Εγώ όμως δεν ήμουν, αλλά είμαι σίγουρος, πως περισσότερο συνεισέφερε ο σκηνοθέτης, παρά αυτός. επιμενεις σε κατι που δεν ξερεις. οχι,ο παραγωγος δεν συμμετει παντα στο budget. η δουλεια του ειναι πρωτιστως να παραγει κατι, στη συγκεκριμενη περιπτωση ταινιες. αυτος εχει την ευθυνη του ολου προτζεκτ, σε ολες τις πτυχες του και σε ολη τη διαρκεια. Δεν έχω δει το Chronos. Με τα άλλα 2 που αναφέρεις, καμία σχέση. Περισσότερο έμοιαζε με τις επιτυχημένες, και καλά, ταινίες τρόμου που βγαίνουν κατά κόρον εις την Αμερική (π.χ. sinister). Για τα υπόλοιπα όπως έγραψα και πιο πάνω συμφωνώ, αλλά ο σκηνοθέτης, έχει άλλη βαρύτητα σε μια ταινία. Περισσότερο είναι συνδεδεμένος ο σκηνοθέτης με αυτήν, παρά ο παραγωγός. Για παράδειγμα, ας πάρω τον Spielberg. Το 2012 ήταν παραγωγός στους Άνδρες με τα Μαύρα και σκηνοθέτης στο Λίνκολν. καμια σχεση; ενταξει,αστο,αστο καλυτερα. δεν ξερω τι βαρυτητα εχει ο σκηνοθετης σε μια ταινια, δεν συζηταμε αυτο. απλως μην επιμενεις οτι ο Del Toro δεν βιαζεται να γυρισει ταινιες,οταν εχει ανακοινωσει ο ιδιος 30 δικα του προτζεκτς. αν εσυ νομιζεις οτι μια ταινια ανηκει αποκλειστικα στον σκηνοθετη και ολοι οι υπολοιποι απλως ειναι "μετοχοι",ειναι δικο σου προβλημα.
demessakis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 οταν καποιος επενδυει $120m, δεν περιμενει απλως να βγαλει τα φραγκα του πισω, περιμενει και μεγαλο κερδος. το Oblivion δεν ειναι flop, αλλα επιχειρηματικα δεν το χαρακτηριζεις και επιτυχια. και ποιος σου πε οτι βαζω το Αβαταρ ως σημειο αναφορας; λολ, στο ειπα και πιο πριν, η ταινια ειναι σε αλλο επιπεδο,δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης. Να το πάλι! Τέσπα... Επειδή και οι 2 ταινίες (Oblivion και PR), εισπρακτικά είναι κοντά, δεν μπορεί την μια να θεωρείς πως "πάτωσε" επειδή δεν ήταν στο ίδιο στυλ με ταινίες του Bay, ενώ για την άλλη λες πως "πάτωσε" και άρα θα είναι επειδή βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει ταινίες σαν του Bay... Και θεωρείς μια ταινία καλύτερη, ενώ οι περισσότερες ψήφοι που έχει λάβει από χιλιάδες άτομα είναι κατά σειρά 7,8,6 και θεωρείς χάλια μια ταινία που έχει αντίστοιχα 8,10,9. Ξαναλέω, πως είναι από χιλιάδες άτομα, και όχι τι λέω εγώ κι εσύ καθώς και μερικά άτομα στο ίντερνετ. επιμενεις σε κατι που δεν ξερεις. οχι,ο παραγωγος δεν συμμετει παντα στο budget. η δουλεια του ειναι πρωτιστως να παραγει κατι, στη συγκεκριμενη περιπτωση ταινιες. αυτος εχει την ευθυνη του ολου προτζεκτ, σε ολες τις πτυχες του και σε ολη τη διαρκεια. Έχεις πρόχειρη μια ταινία, όπου ο παραγωγός, αντί να πληρώσει... πληρώθηκε; Ή έστω να μην έδωσε φράγκο; Και οι παραγωγοί που βάζουν φράγκα, και δεν είναι παρόντες στα γυρίσματα, πως συμμετέχουν σε όλα αυτά που λες; Αν ισχύουν όντως τα παραπάνω που λες, να ξέρω να δηλώσω συμμετοχή για παραγωγός του Avatar 2. Έστω στο εξώφυλλο να γράφει από τον παραγωγό του Insomnia (μόνο εμείς εδώ μέσα, θα ξέρουμε πως δεν θα αναφέρεται στην ταινία ). καμια σχεση; ενταξει,αστο,αστο καλυτερα. δεν ξερω τι βαρυτητα εχει ο σκηνοθετης σε μια ταινια, δεν συζηταμε αυτο. απλως μην επιμενεις οτι ο Del Toro δεν βιαζεται να γυρισει ταινιες,οταν εχει ανακοινωσει ο ιδιος 30 δικα του προτζεκτς. αν εσυ νομιζεις οτι μια ταινια ανηκει αποκλειστικα στον σκηνοθετη και ολοι οι υπολοιποι απλως ειναι "μετοχοι",ειναι δικο σου προβλημα. Σχετικά με το παράδειγμα με τον Spielberg. Αν τον ρωτούσες ποια ταινία θα ήθελε να τα πάει καλά, ποια πιστεύεις θα έλεγε; Αυτή που ήταν σκηνοθέτης ή αυτήν που ήταν παραγωγός; Ποια ταινία πιστεύεις πως είχε την υπογραφή του; Αν σου ζητήσω να μου πεις μερικούς από τους αγαπημένους σου παραγωγούς, θα μπορέσεις να απαντήσεις με την ίδια ευκολία, από το αν σε ρωτούσα για τους αγαπημένους σου σκηνοθέτες; Εγώ νομίζω, πως ο σκηνοθέτης προσφέρει περισσότερα σε μια ταινία από τον παραγωγό. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι πρόβλημα των παραγωγών . Και μην αρπάζεσαι μόνο από γνωστούς παραγωγούς. Ακόμη και το Avatar, είχε. (Να σε δω να λες, πως η Leata Kalogridis, είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από τον Cameron, και τι στον κόσμο ή έστω πως αυτή βιαζόταν να γυριστεί... ) ΥΓ. Φαντάσου όταν την δούμε, να την εκθειάζεις εσύ κι εγώ να την θάβω .
KilliK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Να το πάλι! Τέσπα... Επειδή και οι 2 ταινίες (Oblivion και PR), εισπρακτικά είναι κοντά, δεν μπορεί την μια να θεωρείς πως "πάτωσε" επειδή δεν ήταν στο ίδιο στυλ με ταινίες του Bay, ενώ για την άλλη λες πως "πάτωσε" και άρα θα είναι επειδή βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει ταινίες σαν του Bay... Και θεωρείς μια ταινία καλύτερη, ενώ οι περισσότερες ψήφοι που έχει λάβει από χιλιάδες άτομα είναι κατά σειρά 7,8,6 και θεωρείς χάλια μια ταινία που έχει αντίστοιχα 8,10,9. Ξαναλέω, πως είναι από χιλιάδες άτομα, και όχι τι λέω εγώ κι εσύ καθώς και μερικά άτομα στο ίντερνετ pardon? ειπα εγω οτι πατωσε επειδη βαρεθηκε γενικα ο κοσμος να βλεπει ταινιες τυπου Bay? προσεχεις καθολου τι γραφω; ειπα οτι το καλοκαιρι ηταν συνωστισμενο με πολλες tentpole ταινιες, κατι που επεφερε κορεσμο στο κοινο,οποτε προτιμησε κατι διαφορετικο για αλλαγη. αν η ταινια εβγαινε το φθινοπωρο, θα πηγαινε πολυ καλυτερα. το ιδιο λενε τωρα οτι επαθε και το Wolverine, που ειχε φτωχο ξεκινημα στην Αμερικη. Έχεις πρόχειρη μια ταινία, όπου ο παραγωγός, αντί να πληρώσει... πληρώθηκε; Ή έστω να μην έδωσε φράγκο; Και οι παραγωγοί που βάζουν φράγκα, και δεν είναι παρόντες στα γυρίσματα, πως συμμετέχουν σε όλα αυτά που λες; Αν ισχύουν όντως τα παραπάνω που λες, να ξέρω να δηλώσω συμμετοχή για παραγωγός του Avatar 2. Έστω στο εξώφυλλο να γράφει από τον παραγωγό του Insomnia (μόνο εμείς εδώ μέσα, θα ξέρουμε πως δεν θα αναφέρεται στην ταινία ). LOL. οι παραγωγοι πληρωνονται απο τα στουντιο για να φτιαξουν τις ταινιες. δες το Argo για να καταλαβεις τι κανει ο παραγωγος. μην επιμενεις πανω σε κατι που δεν ξερεις, γιατι το μονο που πετυχαινεις ειναι να διακωμωδεις τον εαυτο σου. Σχετικά με το παράδειγμα με τον Spielberg. Αν τον ρωτούσες ποια ταινία θα ήθελε να τα πάει καλά, ποια πιστεύεις θα έλεγε; Αυτή που ήταν σκηνοθέτης ή αυτήν που ήταν παραγωγός; Ποια ταινία πιστεύεις πως είχε την υπογραφή του; Αν σου ζητήσω να μου πεις μερικούς από τους αγαπημένους σου παραγωγούς, θα μπορέσεις να απαντήσεις με την ίδια ευκολία, από το αν σε ρωτούσα για τους αγαπημένους σου σκηνοθέτες; Εγώ νομίζω, πως ο σκηνοθέτης προσφέρει περισσότερα σε μια ταινία από τον παραγωγό. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι πρόβλημα των παραγωγών . Και μην αρπάζεσαι μόνο από γνωστούς παραγωγούς. Ακόμη και το Avatar, είχε. (Να σε δω να λες, πως η Leata Kalogridis, είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από τον Cameron, και τι στον κόσμο ή έστω πως αυτή βιαζόταν να γυριστεί... ) ΥΓ. Φαντάσου όταν την δούμε, να την εκθειάζεις εσύ κι εγώ να την θάβω . κοιτα, επειδη εισαι τελειως ασχετως πανω σε αυτο το θεμα, και επειδη δεν θελω να σπαταλαω τζαμπα τον χρονο μου στο να εξηγω σε καποιον που δεν θελει να καταλαβει, πηγαινε δες το Αrgo. μονο ετσι θα καταλαβεις τι ειναι o παραγωγος και γιατι εντελει ο GDT εχει καταντησει ανεκδοτο στην geek community,οταν ανακοινωνει τοσα πολλα projects και καταληγει να μην ολοκληρωνει ουτε ενα. ps. παραγωγος του Avatar ηταν ο Joh Landau, ο οποιος ηταν και παραγωγος του Titanic. Γιαυτο και ξανασυνεργαστηκε με τον Καμερον. Επισης θα ειναι παραγωγος και για το Battle Angel, οποτε μονο αριστουργημα περιμενω να δω με ενα τετοιο δυνατο ντουετο.
demessakis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 pardon? ειπα εγω οτι πατωσε επειδη βαρεθηκε γενικα ο κοσμος να βλεπει ταινιες τυπου Bay? προσεχεις καθολου τι γραφω; ειπα οτι το καλοκαιρι ηταν συνωστισμενο με πολλες tentpole ταινιες, κατι που επεφερε κορεσμο στο κοινο,οποτε προτιμησε κατι διαφορετικο για αλλαγη. αν η ταινια εβγαινε το φθινοπωρο, θα πηγαινε πολυ καλυτερα. το ιδιο λενε τωρα οτι επαθε και το Wolverine, που ειχε φτωχο ξεκινημα στην Αμερικη. Και όλα αυτές οι παρομοιώσεις του PR με τον Bay, που έκανες, και σου έλεγα πως είναι άστοχες, τελικά δεν τις έκανες; Ο ίδιος κορεσμός είναι, που "πάτωσε" και το Oblivion αν και βγήκε την άνοιξη; Οι tentpole ταινίες, είσαι σίγουρος πως διαφέρουν από τις ταινίες τύπου Bay; LOL. οι παραγωγοι πληρωνονται απο τα στουντιο για να φτιαξουν τις ταινιες. δες το Argo για να καταλαβεις τι κανει ο παραγωγος. μην επιμενεις πανω σε κατι που δεν ξερεις, γιατι το μονο που πετυχαινεις ειναι να διακωμωδεις τον εαυτο σου. Αυτό πως το κάνεις; Ότι ενώ φαίνεται πως έχεις γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα έχεις και σημαντικότατες ελλείψεις, αντί να παραδεχτείς πως έχεις άδικο, όταν η συζήτηση πάει σε άγνωστα προς εσένα θέματα, απλά διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, ώστε να δείξεις πως ο άλλος έχει άδικο; Τέσπα, δεν το συνεχίζω. Απλά σκέψου το! Υπόψιν, άλλου είδους παραδείγματα ήθελα και θέλω*! κοιτα, επειδη εισαι τελειως ασχετως πανω σε αυτο το θεμα, και επειδη δεν θελω να σπαταλαω τζαμπα τον χρονο μου στο να εξηγω σε καποιον που δεν θελει να καταλαβει, πηγαινε δες το Αrgo. μονο ετσι θα καταλαβεις τι ειναι o παραγωγος και γιατι εντελει ο GDT εχει καταντησει ανεκδοτο στην geek community,οταν ανακοινωνει τοσα πολλα projects και καταληγει να μην ολοκληρωνει ουτε ενα. Να δω μια ταινία, όπου ο παραγωγός προφανώς έβαλε λεφτά, για να δω τι; Ότι τελικά δεν βάζει; Σαν να λέω σε κάποιον πως δεν υπάρχουν εξωγήινοι, και να μου λέει "δες τον ET", έτσι ακριβώς απάντησες. Αστείο; Εσύ κρίνε... Και αν θες να ανταποδώσω, δες όποια ταινία θες. ps. παραγωγος του Avatar ηταν ο Joh Landau, ο οποιος ηταν και παραγωγος του Titanic. Γιαυτο και ξανασυνεργαστηκε με τον Καμερον. Επισης θα ειναι παραγωγος και για το Battle Angel, οποτε μονο αριστουργημα περιμενω να δω με ενα τετοιο δυνατο ντουετο. Έστω, ο Landau, πίεσε ώστε να γυριστεί το Avatar; Όταν κάποιος αναφέρεται στο Avatar, πρώτα έρχεται στο νου σου ο Landau ή ο Cameron; Το ξέρω πως είναι μια κατηγορία από μόνη της (Avatar), δεν χαλάω χατήρια, αλλά σε αυτό πιστεύω πως δεν διαφέρει από τις άλλες. FYI (εκτελεστική) παραγωγός επίσης ήταν και αυτή που ανέφερα. ΥΓ. Επειδή φαίνεται πως άρχισες προσωπική επίθεση, ίσως επειδή δεν έχεις άλλα επιχειρήματα (?), αν έχεις οποιεσδήποτε απορίες, στείλε pm. *Αν γράψεις εδώ, εκτός από την προσωπική επίθεση, που είναι αναπόφευκτη, ανέφερε μόνο μια ταινία όπου παραγωγός της δεν έδωσε ούτε cent για να γυριστεί, καθώς και μια άλλη, όπου ο παραγωγός, ενώ ήταν στην άλλη άκρη του κόσμου, συνεισέφερε στα γυρίσματα. Τις υπόλοιπες ερωτήσεις, θεώρησέ τες ρητορικές. Ευχαριστώ!
KilliK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Και όλα αυτές οι παρομοιώσεις του PR με τον Bay, που έκανες, και σου έλεγα πως είναι άστοχες, τελικά δεν τις έκανες; Ο ίδιος κορεσμός είναι, που "πάτωσε" και το Oblivion αν και βγήκε την άνοιξη; Οι tentpole ταινίες, είσαι σίγουρος πως διαφέρουν από τις ταινίες τύπου Bay; οι παρομοιωσεις αφορουν τον τυπο της ταινιας. δεν προσεχεις τι λεω ε; δεν ξερω για το Oblivion, δεν εχω ασχοληθει με την ταινια μεχρι που την ειδα, αλλα του οτι ειναι "αργη" σιγουρα δεν την βοηθησε στα ταμεια. μου φαινεται δεν ξερεις τι ειναι tentpole ταινιες: http://en.wikipedia.org/wiki/Tent-pole_%28entertainment%29 ολες οι tentpole ταινιες ειναι τυπου Bay, για να αρεσουν σε οσο το δυνατον μεγαλυτερο κοινο ωστε να αποφερουν μεγιστο κερδος. γιαυτο συνηθως ολες αυτες οι tentpole ταινιες που βγαινουν απο studio lapdogs οπως JJ,Bay,Ratner,Snyder,Mcg,Wiseman, ειναι σκουπιδια. γιαυτο και δεν ειχα καμια εμπιστοσυνη στον GDT οτι θα εκανε την διαφορα με το PR, διοτι ηδη με τα Hellboy μου εδειξε οτι στις mainstream ταινιες τις ιδιες μαλακιες κανει και αυτος. ειμαι σαφης; μην με ρωτησεις παλι τα ιδια. Αυτό πως το κάνεις; Ότι ενώ φαίνεται πως έχεις γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα έχεις και σημαντικότατες ελλείψεις, αντί να παραδεχτείς πως έχεις άδικο, όταν η συζήτηση πάει σε άγνωστα προς εσένα θέματα, απλά διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, ώστε να δείξεις πως ο άλλος έχει άδικο; Τέσπα, δεν το συνεχίζω. Απλά σκέψου το! Υπόψιν, άλλου είδους παραδείγματα ήθελα και θέλω*! δεν κανουμε εδω αγωνα για το ποιος το εχει δικιο. εγω δεν χρειαζεται να αποδειξω κατι η να αλλαξω την γνωμη σε καποιον. εγω ξερω πεντε πραματακια πως δουλευει το σινεμα. εσυ ειναι φανερο δεν ξερεις. θες να μαθεις τι πραγματικα κανει ο παραγωγος μιας ταινιας; δες το Argo. απο κει και υστερα, τα ασχετα που μου λες, μου ειναι αδιαφορα. Να δω μια ταινία, όπου ο παραγωγός προφανώς έβαλε λεφτά, για να δω τι; Ότι τελικά δεν βάζει; Σαν να λέω σε κάποιον πως δεν υπάρχουν εξωγήινοι, και να μου λέει "δες τον ET", έτσι ακριβώς απάντησες. Αστείο; Εσύ κρίνε... Και αν θες να ανταποδώσω, δες όποια ταινία θες. δηλαδη τωρα για να καταλαβω, εγω τοση ωρα προσπαθω να εξηγησω σε ενα υποτιθεται movie geek, τα αυτονοητα οπως πχ τι ειναι ο παραγωγος και τι κανει. αστο, μην βλεπεις τιποτα, μεινε με την ημιμαθεια σου, αφου νοιωθεις καλυτερα ετσι. μην παρεξηγηθεις μονο που δεν σε παιρνω στα σοβαρα πλεον. Έστω, ο Landau, πίεσε ώστε να γυριστεί το Avatar; Όταν κάποιος αναφέρεται στο Avatar, πρώτα έρχεται στο νου σου ο Landau ή ο Cameron; Το ξέρω πως είναι μια κατηγορία από μόνη της (Avatar), δεν χαλάω χατήρια, αλλά σε αυτό πιστεύω πως δεν διαφέρει από τις άλλες. FYI (εκτελεστική) παραγωγός επίσης ήταν και αυτή που ανέφερα. δεν πιεσε ο Landau να γυριστει το Avatar. Εγινε ο υπευθυνος για το γυρισμα της ταινιας, οταν το στουντιο FOX αποφασισε να χρηματοδοτησει το σεναριο του Καμερον.Οι δυο μαζι εξαρχης συνεργαστηκανε πανω σε ενα πρωιμο δειγμα του project, ωστε να πεισουν το στουντιο να επενδυσει σε αυτο. στο ξαναλεω, δες το Argo για να καταλαβεις τι κανει ο παραγωγος σε μια ταινια. ΥΓ. Επειδή φαίνεται πως άρχισες προσωπική επίθεση, ίσως επειδή δεν έχεις άλλα επιχειρήματα (?), αν έχεις οποιεσδήποτε απορίες, στείλε pm. *Αν γράψεις εδώ, εκτός από την προσωπική επίθεση, που είναι αναπόφευκτη, ανέφερε μόνο μια ταινία όπου παραγωγός της δεν έδωσε ούτε cent για να γυριστεί, καθώς και μια άλλη, όπου ο παραγωγός, ενώ ήταν στην άλλη άκρη του κόσμου, συνεισέφερε στα γυρίσματα. Τις υπόλοιπες ερωτήσεις, θεώρησέ τες ρητορικές. Ευχαριστώ! δεν κανω προσωπικη επιθεση, το αυτονοητο λεω. εισαι ασχετος που δεν θελει να μαθει. οταν σου λεω δες το Argo να καταλαβεις απο μονος σου τι κανει ο producer, εσυ μου απαντας πως δεν γουσταρεις να το δεις και πως διαστρεβλωνω την πραγματικοτητα. εγω πως ακριβως πρεπει να αντιδρασω σε κατι τετοιο; να πω οτι εχεις δικιο; απο την στιγμη που η συμπεριφορα σου ειναι ετσι, δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει αυτος ο "διαλογος". οποτε εγω το σταματαω εδω. ciao.
demessakis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Ήξερα πως θα συνεχίσεις την επίθεση. Αν είχες επιχειρήματα, θα έμενες σε αυτά. Εφόσον σου αρέσει ο χώρος, διάβασε για να μάθεις, αλλά μην είσαι απόλυτος σε αυτά που ξέρεις και λανθασμένα τα θεωρείς ως δεδομένα, γιατί στην φαντασία σου θα νομίζεις πως είναι γραμμένα από ημιμαθείς, αλλά στην πραγματικότητα εσύ θα είσαι αυτός. Ταινίες επιλέγω πολύ προσεκτικά ποια θα δω, και έχε υπόψιν σου, πως βγαίνουν ταινίες και εκτός Αμερικής. Αν έβλεπες, ίσως να μην ήσουν τόσο κολλημένος με το Άβαταρ. Και θα μπορούσες εύκολα να ξεχωρίσεις πότε μια ταινία έχει ως στόχο την αμερικανική αγορά και πότε την παγκόσμια. Τέλος, σου ζητώ για 3η και τελευταία φορά, να απαντήσεις στο 2πλο ερώτημα. Όχι τίποτα άλλο, απλά για να για να έχω την ευκολία "να την λέω" σε άτομα που θεωρούν σημαντικούς τους σκηνοθέτες (όλους, από Bay μέχρι Cameron).
KilliK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Αν έβλεπες, ίσως να μην ήσουν τόσο κολλημένος με το Άβαταρ. κλαιω. δεν εχεις σταματησει να αναφερεσαι στο αβαταρ σε ολα σου τα ποστς, ενω συζηταμε για το PR και τον GDT, και λες πως εγω ειμαι κολλημενος με αυτο; αντε γεια.
demessakis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Το Avatar, το λέω για να σε πικάρω, αν δεν το έχεις καταλάβει. Είναι γνωστό στο φόρουμ το πόσο πολύ το αγαπάς. Και για να στην πω, με αντίστοιχο τρόπο, γιατί αναφέρεις το όνομα του GTD, ενώ είναι απλά ο σκηνοθέτης της ταινίας, και δεν λες κουβέντα για τον παραγωγό, που κατά τα λεγόμενά σου, είναι σημαντικότερος του σκηνοθέτη (νταξ, θα τρίξουν τα κόκαλα του Χίτσκοκ, αλλά δεν βαριέσαι...); Τι θα γίνει με την διπλή ερώτηση; Θα λάβω απάντηση ή θα μείνεις στα λόγια; Δεν θα ήθελες να αποδείξεις πως είμαι πράγματι ημιμαθής; Είδες το τυράκι, αλλά μόλις είδες την φάκα, κάνεις πίσω; Εάν βρεις ποτέ απαντήσεις, στείλε πμ. Άντε.
KilliK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Το Avatar, το λέω για να σε πικάρω, αν δεν το έχεις καταλάβει. Είναι γνωστό στο φόρουμ το πόσο πολύ το αγαπάς. οποτε με τρολαρεις, αυτο μου λες. Και για να στην πω, με αντίστοιχο τρόπο, γιατί αναφέρεις το όνομα του GTD, ενώ είναι απλά ο σκηνοθέτης της ταινίας, και δεν λες κουβέντα για τον παραγωγό, που κατά τα λεγόμενά σου, είναι σημαντικότερος του σκηνοθέτη (νταξ, θα τρίξουν τα κόκαλα του Χίτσκοκ, αλλά δεν βαριέσαι...); κοιτα να δεις, το ολο θεμα ξεκινησε οταν μου ειπες οτι ο GDT δεν βιαζεται να γυρισει ταινιες και σου απαντησα οτι κατι τετοιο ειναι αληθες διοτι εχει υπο αναπτυξη δεκαδες projects. εσυ θες για να μην φανει οτι εχεις αδικο, με το ζορι να μας πεισεις οτι αυτα τα προτζεκτς δεν εχουν καμια σημασια, οτι βαζει τα λεφτα και απλως καθεται. σου εξηγω οτι αυτο που λες δεν ισχυει, αλλα ακομη και να ισχυε, δεν εχει σημασια, ειναι μερος της φιλμογραφιας του, το ονομα του ειναι σε αυτες τις ταινιες. δεν παιζει ρολο αν ειναι ο παραγωγος η ο σκηνοθετης η ο σεναριογραφος, το γεγονος ειναι οτι δεν καθεται και τα ξυνει και γυριζει μια ταινια ανα δεκαετια, οπως εκανε παλια ο Μαλικ. με τον ενα η τον αλλο τροπο βγαζει ταινιες. καταλαβαινεις την ουσια; αν εσυ τωρα επιμενεις στα δικα σου, αυτο ειναι προβλημα σου. οτι ειχα να πω πανω στο θεμα το ειπα,δεν υπαρχει κατι αλλο να προσθεσω. ενταξει;
Captain Nemo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Αχ πολύ με κουράσατε που να σας διάβαζα κιόλας. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα