21century Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Πάντως αποδίδουν πολυ καλύτερα απο άλλους προηγούμενης γενιάς και έχουν πολλα όρια αντοχής..,
petrostr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτή τη τακτική εδώ και χρόνια, που ο κόσμος να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και τσακώνεται (λες και παίρνει ποσοστά) προσπαθώντας να αποδείξει ότι οι Intel είναι οι καλύτεροι-ταχύτεροι-αποδοτικότεροι-αξιόπιστοι-κτλ.. επεξεργαστές από τους AMD, ή το ανάποδο ότι οι AMD είναι καλύτεροι από τους Intel. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ... χαίρομαι που υπάρχουν δύο εταιρίες στο "παιχνίδι" άρα υπάρχει και ανταγωνισμός. Εγώ αυτό που θα πω είναι οτι και οι δυο εταιρίες είναι καλες και βγάζουν εξαιρετικούς επεξεργαστές, απλά ο καθένας αγοράζει αυτό που θέλει ανάλογα με τις ανάγκες και την τσέπη του (εφόσον έχει ενημερωθεί σωστά, ξέρει τι θέλει, και έχει σωστή κρίση στο τι να επιλέξει)! Αν θέλετε να κάνω ένα είδος κρητικής (κατά τη δική μου άποψη παντά)... Για την Intel τα δυο βασικά της μειονεκτήματα: α) οι τιμές της, π.χ. δεν μπορείς να αγοράζεις 4πυρηνους & 6πύρηνους επεξεργαστές με 300 και 500 ευρω!!!! Όταν οι αντίστοιχει της AMD έχουν τα μισά λεφτά, για να μην βάλω και αυτή την περίοδο που έχουν σφίξει τα οικονομικά για όλο το κόσμο! β) κάθε χρόνο σχεδόν νέο Socket, άρα άμα σκάσεις φέτος 600-700€ (ΜΟΝΟ για Motherboard & CPU) σε 1 - 1,5 χρόνο άμα θες αναβάθμιση... τα πετάς και ξανά πάλι άλλα τόσα ευρω για Motherboard & CPU, αυτό δεν λέγεται αναβάθμιση, αυτό λέγεται πετάω το μισό PC! Ενώ στην AMD π.χ. οι σημερινοί FX επεξεργαστές μπαίνουν σε μητρική 2+ χρόνια πίσω, άρα δίνεις 150-200€ το πολύ και αλλάζεις μόνο επεξεργαστή, αυτό λέγεται σωστή αναβάθμιση για μένα. Όσο για την AMD: α) επιδόσεις (κάποια μοντέλα αντίστοιχα με της Intel) μπορεί να έχουν χαμηλότερες επιδόσεις (βέβαια απ την άλλη έχουν και χαμηλότερη τιμή από τους Intel οπότε πατσίζει ΕΝ ΜΕΡΗ το θέμα).
Millennium Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Η AMD ειχε παντα θεμα και στο performance per watt και σε αυτο προσπαθει να κανει βηματα προοδου. Αν κρινει κανεις απο τους Trinity,εχει ηδη κανει.
NT1G Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Οι FX παίζουν σε μητρικές με AM3 Socket, αρκεί η εταιρία να έχει βγάλει update υποστήριξης τους για BIOS. Επίσημα η AMD δεν είπε ποτέ οτι θα μπορούν να μπούν οι FX σε ΑΜ3.
50EuroUser Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Έχει εδώ ένα τεστ με A10-5800 vs FX 8150. Κάπου 15% πιο γρήγορος απο ότι φαίνεται θα 'ναι ο piledriver σε σχέση με bulldozer. http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224-2.html
trelos13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Έχει εδώ ένα τεστ με A10-5800 vs FX 8150. Κάπου 15% πιο γρήγορος απο ότι φαίνεται θα 'ναι ο piledriver σε σχέση με bulldozer. http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224-2.html Αν καταλαβα καλα θα μπορεις να συνδυασεις τα ενσωματωμενα γραφικα με μια extra καρτα γραφικων και να κανεις παπαδες ε??Ή λαθος??
hackos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 ΤΕΛΕΙΑ! Αυτούς περίμενα εδώ και καιρό! κακά τα ψέματα και οι δύο εταιρίες είναι εξείσου καλές..αλλά η ΑΜD είναι τοp! AM3+ είναι 2 pin παραπάνω από το AM3 και με βάση αυτό μπορεί να ελέγχει τις RAM πάνω από τα 1600 mhz. Μην ξεχνάτε πώς είναι μια εταιρία που ξεκίνησε να κατασκευάζει RAM και μάλιστα ξαναξεκίνησε η παραγογή τους!Σαν Overclocker είμαι τρελλά ενθουσιασμένος αν και δέν έχει τις καλύτερες αρχητεκτονικές που είναι μακραν τις Ιntel, έχει τα πιο δυνατά CORES!
lousifer2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 δεν είμαι πολύ γνωστης τον θεμάτων με pin και τέτοια αλλα αυτό που ξέρω είναι ότι κάποτε ήταν top η amd μετά η intel τώρα με τα λεγόμενα μερικών πάλι η amd και μετά πάλι η intel και πάει λέγονατας... μεροδούλι μεροφάι μου φαίνεται. τι στο καλο μονο εμενα έχει κτυπήσει η οικονομική κρίση
haHa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Για την Intel τα δυο βασικά της μειονεκτήματα: α) οι τιμές της, π.χ. δεν μπορείς να αγοράζεις 4πυρηνους & 6πύρηνους επεξεργαστές με 300 και 500 ευρω!!!! Όταν οι αντίστοιχει της AMD έχουν τα μισά λεφτά, για να μην βάλω και αυτή την περίοδο που έχουν σφίξει τα οικονομικά για όλο το κόσμο! Όσο για την AMD: α) επιδόσεις (κάποια μοντέλα αντίστοιχα με της Intel) μπορεί να έχουν χαμηλότερες επιδόσεις (βέβαια απ την άλλη έχουν και χαμηλότερη τιμή από τους Intel οπότε πατσίζει ΕΝ ΜΕΡΗ το θέμα). Δεν ισχυει κατι τετοιο. Ο amd fx 8150 επεξεργαστης κοστιζει οσο ενας intel i5 , αλλα εχει χαμηλοτερες επιδοσεις, χωρια οτι εχει πολυ μεγαλυτερη καταναλωση και δεν εχει και καρτα γραφικων. δεν σας καταλαβαινω , καθομαι και βλεπω αυτα που λετε και αναρωτιεμαι .... συγκρινετε επιξεργαστες μεταξυ τους , συμφωνα με τα benchmarks , αλλα ουτε καν να συγκρινετε τις τιμες . ειναι 100% φυσικο ενας φτηνοτερος επιξεργαστης να ειναι κατωτερου επιπεδου . ΑΛΛΑ αυτο που δεν βλεπετε ειναι πως ενας φτηνος επιξεργαστης , μπορει και πλησιαζει εναν αλλον που η αξια του ειναι 500 ευρο πιο ακριβος . ετσι τα πραματα ειναι απλα αμα θες να το παιξεις μαγκας , δωσε 1χιλιαρικο για το πιο προσφατο μοντελο της intel και ποιασε 2000 βαθμους η αμα εισαι εξυπνος , δωσε 300 και ποιασε 1700 Οχι, συγκρινουμε επεξεργαστες παρομοιων χρηματων.. Δες πχ και εδω γιατι αποκαλει τον amd fx ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Γιατι ειναι πιο ακριβος και πιο αργος απο τον intel i5. (χωρια την πολυ μεγαλυτερη καταναλωση, την ελλειψη quick sync, την απουσια ενσωματωμενης καρτας γραφικων κλπ) http://www.hardwaresecrets.com/article/AMD-FX-8150-vs-Core-i5-2500K-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1402/18 We can summarize the AMD FX-8150 in one word: “disappointment.” ... The FX-8150 was faster than the Core i5-2500K in only a few situations, and the performance difference was not so high as to justify the higher price you will have to pay to bring this new AMD processor home. So, unless you are a die-hard AMD fanboy, we think it is hard to recommend this CPU. The Core i5-2500K is cheaper and provides a higher overall performance, and is the CPU we recommend for the user looking for the best price/performance ratio is the USD 200 - USD 220 price range. And if you really want performance, you can pay a little more and get the Core i7- 2600K.
Neo106 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Ακομα δεν βγηκανε και αρχισατε ηδη να φαγωνοσαστε. Ηρεμια, τα leaks δε θα αργησουν να πεταγονται. Μακαρι οι επιδοσεις τους(κυριως οσον αναφορα το IPC) να ειναι σε αποσταση αναπνοης απο Ivy Bridge γιατι αλλιως χανουμε ΟΛΟΙ παρτε το χαμπαρι.
alexandros_13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Συνηθισμένη δεν ξέρω αν είναι αλλά "λίγη" θα είναι σίγουρα... αν αποδίδει σαν 3ghz intel θα συμφωνησω με το φιλο ειναι αρκετα πισω ακομα απο την intel...
FarCry Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Εγω βλεπω αλλα πραγματα. Παιζει στα ισια και πολλες φορες ειναι καλητερος απο τον i5 και καποιες φορες φτανει τον i7. Το κοστος για ολα αυτα ειναι λιγοτερο απο 350€ για μητρικη, επεξεργαστη και μνημες, κοστος το οποιο ειναι οσο εχει ενας i7 μονος του. Αν θες το Top, αγοραζεις τους νεους i7. Αν θες κατι το οποιο να αποδιδει πολυ καλα και να εχει αντοχη στο χρονο (πυρηνες) και να εισαι κοντα σε i7 με μικρο κοστος, πας σε Bulldozer. http://www.hardwaresecrets.com/article/AMD-FX-8150-vs-Core-i5-2500K-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1402/1 Δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος με τετοιο κοστος θελει να ειναι καλυτερος σε ολα απο i7; νομιζω οτι τα desktop sales για την AMD εδειξαν κατα ποσο επιτυχια βγηκαν οι μπουλντοζες.. κατα τα αλλα αισθανομαι δικαιωμενος γιατι οσοι με ρωτουσαν τους ελεγα για οκτωβριο release και τελικα επεσα μεσα 1 χρονο ακριβως απο τη μπουλντοζα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα