Downloadpercent Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 δηλαδή αν δεν την πάθεις δεν βάζεις μυαλό, παιδιά μου μην λέτε "έλα μωρε ας τα βουρτσίζω οπότε θυμάμαι" εγώ την έπαθα τη ζημιά και θα πρέπει να δώσω 2κ ευρώ για φανταστείτε να σας πέσουν 4-5(χτύπα ξύλο), έχετε 5κ ευρώ? πάμε στο θέμα μας, εκτός από το βούρτσισμα δοντιών τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να έχει γερά δόντια - Αν αρχίζουν και χαλάνε, μπορούμε να το προλάβουμε? υπάρχει τρόπος να δυναμώσουμε τα δόντια μας;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Για την κατάσταση των δοντιών δεν φταίει αυτός που τα.. φέρει, αλλά ο γονιός του, που δεν τον έμαθε από μικρό να έχει ένα πρόγραμμα. Για δυχίλιαρο υπολογίζω ότι σου είπαν για γέφυρα, ε;
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 δηλαδή αν δεν την πάθεις δεν βάζεις μυαλό' date=' παιδιά μου μην λέτε "έλα μωρε ας τα βουρτσίζω οπότε θυμάμαι" εγώ την έπαθα τη ζημιά και θα πρέπει να δώσω 2κ ευρώ για φανταστείτε να σας πέσουν 4-5(χτύπα ξύλο), έχετε 5κ ευρώ? πάμε στο θέμα μας, εκτός από το βούρτσισμα δοντιών τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να έχει γερά δόντια - Αν αρχίζουν και χαλάνε, μπορούμε να το προλάβουμε? υπάρχει τρόπος να δυναμώσουμε τα δόντια μας;[/quote'] Σαν γενικη οδηγια, βουρτσισμα με μαλακη οδοντοβουρτσα και οδοντοκρεμα τζελ 2 φορες την ημερα σε ολες τις επιφανειες, καθημερινη χρηση νηματος και αποφυγη ζαχαρουχων τροφων με συχνα μεσοδιαστηματα. Το καθε ατομο ομως εχει ορισμενες ιδιαιτεροτητες που εξεταζονται στα πλαισια ενος προληπτικου προγραμματος απο τον οδοντιατρο. Επισης καλο ειναι καθε ετος να γινεται καθαρισμος και στιλβωση στο ιατρειο. Σε οτι αφορα στο αν αρχισουν να χαλανε, αναφερεσαι σε τερηδονα/περιοδοντικη βλαβη (ουλιτιδα/περιοδοντιτιδα);
vergogc Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Τωρα που ειναι και καλοκαιρακι, κανονισε ενα ταξιδι προς τους βορειους βαλκανιους γειτονες! Κανε και διακοπες φτηνες, φτιαξε και τα δοντακια σου φτηνα! Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΑ!(εγω δεν ειχα ποτε κανενα παραπονο παντως) Υπαρχουν και μεγαλες κλινικες για να νοιωσεις πιο σιγουρια! Με τα λεφτα που θα εξοικονομισεις, θα κανεις διακοπες για 5 χρονια!
sphinxgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Επιπλέον όχι βούρτσισμα μετά απο κάθε γευμα. Πρέπει να περάσουν 30-40 λεπτά. οχι βούρτσισμα αν έχετε πιει κρασί. Μετά απο καμιά ώρα. Βούρτσισμα με σωστό τρόπο, χωρίς πίεση και με μαλακή οδοντόβουρτσα Στοματικό διάλυμα Και αν δεν προλαβαίνεις να τα πλύνεις, έστω με οδοντόκρεμα να αλειφθούν ώστε να φθοριοθούν
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Επιπλέον όχι βούρτσισμα μετά απο κάθε γευμα. Πρέπει να περάσουν 30-40 λεπτά.οχι βούρτσισμα αν έχετε πιει κρασί. Μετά απο καμιά ώρα. Βούρτσισμα με σωστό τρόπο' date=' χωρίς πίεση και με μαλακή οδοντόβουρτσα Στοματικό διάλυμα Και αν δεν προλαβαίνεις να τα πλύνεις, έστω με οδοντόκρεμα να αλειφθούν ώστε να φθοριοθούν[/quote'] Για το στοματικο διαλυμα θα ελεγα οχι, πολλα εχουν χαρακτηριστει ως ερεθιστικα. Τελος το φθοριο ναι εχει σημαντικη δραση, αλλα η μηχανικη απομακρυνση της πλακας ειναι πιο σημαντικη. Για αυτο νημα και βουρτσισμα και τροφες που ευνοουν τον αυτοκαθαρισμο, πχ μηλα και αλλα σκληρα τροφιμα. Sent from my MotoA953 using Insomnia Τωρα που ειναι και καλοκαιρακι' date=' κανονισε ενα ταξιδι προς τους βορειους βαλκανιους γειτονες! Κανε και διακοπες φτηνες, φτιαξε και τα δοντακια σου φτηνα! Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΑ!(εγω δεν ειχα ποτε κανενα παραπονο παντως)Υπαρχουν και μεγαλες κλινικες για να νοιωσεις πιο σιγουρια! Με τα λεφτα που θα εξοικονομισεις, θα κανεις διακοπες για 5 χρονια![/quote'] Και εδω θα του ξαναπω γιατι να μην παει στην οδοντιατρικη οπου σιγουρα θα γινει σωστη δουλεια και φθηνη και να μην τρεχει σε αλλες βαλκανικες χωρες. Χωρις καμια παρεξηγηση, οπως και εδω εχουν και καλους και κακους γιατρους αλλα σε αντιθεση με εδω (οπου συνηθως κατι ξερεις απο πριν) αν πας εκει διαλεγεις τυχαια. Sent from my MotoA953 using Insomnia
adi32 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Πλυσιμο μετα απο καθε γευμα με καλη οδοντοκρεμα απο γιατρο / φαρμακειο - αφου προηγουμενως ξεπλυθουν καλα με νερο τα δοντια Νημα ή ειδικα βουτσακια Στοματικο διαλυμα καθμερινης χρησης Καθε 6 μηνες καθαρισμος Αυτα πρεπει να γινονται απο την παιδικη ηλικια (+ορθοδοντικος αν χρειαζεται) και εχεις για παντα γερα δοντια
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Πλυσιμο μετα απο καθε γευμα με καλη οδοντοκρεμα απο γιατρο / φαρμακειο - αφου προηγουμενως ξεπλυθουν καλα με νερο τα δοντιαΝημα ή ειδικα βουτσακια Στοματικο διαλυμα καθμερινης χρησης Καθε 6 μηνες καθαρισμος Αυτα πρεπει να γινονται απο την παιδικη ηλικια (+ορθοδοντικος αν χρειαζεται) και εχεις για παντα γερα δοντια Δεν λεω οτι το πλυσιμο μετα το γευμα ειναι κακο, απλα και το σαλιο εχει ρυθμιστικη ικανοτητα στο pH. Κυριως πρεπει να αποφευγεται η ληψη τροφων με υψηλη συγκεντρωση σε σακχαρα. Δηλαδη να μην πινουμε ενα καφε 6 ωρες γουλιτσα γουλιτσα κλπ. Επισης να συμφωνησω με το με την αποψη οτι δεν πρεπει να βουρτσιζουμε αμεσα μετα την ληψη οξινων τροφων. Τελος να επισημανω παλι οτι η οδοντοβουρτσα και το νημα και λιγοτερο η οδοντοκρεμα συντελουν στην απομακρυνση της πλακας. Sent from my MotoA953 using Insomnia
Downloadpercent Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Για την κατάσταση των δοντιών δεν φταίει αυτός που τα.. φέρει, αλλά ο γονιός του, που δεν τον έμαθε από μικρό να έχει ένα πρόγραμμα. Για δυχίλιαρο υπολογίζω ότι σου είπαν για γέφυρα, ε; δεν μου είπαν, βλέπω τιμές στο Ιντερνετ, θα το αφήσω για σεπτέμβρη γιατί τώρα με τις ζέστες & τις σκόνες από τη δουλειά μάλλον δεν κάνει... 2 εμφυτεύματα θα βάλω γίνεται λόγος για απαλές βούρτσες, για πείτε ονόματα-εταιρίες (αν γίνεται)
Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Εγώ τα τελευταία 5+ χρόνια τα βουρτσίζω όποτε μου θυμηθεί τα δόντια μου. Φέτος κυρίως το 'χω χ*σει τελείως. Πάντως η οδοντίατρός μου που με είδε πριν κάνα δίμημο μου είπε ότι είμαι οκ (με εξαίρεση ένα σφράγισμα το οποίο μου το πάτησε επιτόπου). Μάλλον θα την πληρώσω σε πιο μεγάλη ηλικία τη νύφη.
adi32 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Τα δοντια ειναι το πιο υπουλο πραγμα στον ανθρωπο Αν το παρατησεις θα ερθει η ωρα που θα το πληρωσεις ακριβα και σε πονο και σε ευρω
minaras_tio Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Οδοντικο νημα δε μπορω με τιποτα! Τα βουρτσιζω 3 φορες την ημερα. Στοματικο διαλυμα τι προτεινετε;; Sent from my iPhone using Insomnia
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Οδοντικο νημα δε μπορω με τιποτα!Τα βουρτσιζω 3 φορες την ημερα. Στοματικο διαλυμα τι προτεινετε;; Sent from my iPhone using Insomnia Γιατι δεν μπορεις; Δυστυχως δεν το αντικαθιστα κατι. Σε οτι αφορα στα στοματικα διαλυματα, εκτος αν εχεις περιοδοντιτιδα οποτε και θα σου προτεινει ο γιατρος σου διαλυμα, δεν πρεπει να τα χρησιμοποιεις. Το μονο που προσφερουν ειναι η αισθηση δροσιας και τα συνηθη εμπορικα σκευασματα ισορροπουν στα ορια της βλαπτικοτητας. Sent from my MotoA953 using Insomnia
minaras_tio Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Γιατι δεν μπορεις; Δυστυχως δεν το αντικαθιστα κατι. Σε οτι αφορα στα στοματικα διαλυματα' date=' εκτος αν εχεις περιοδοντιτιδα οποτε και θα σου συστησει ο γιατρος σου διαλυμα, δεν πρεπει να τα χρησιμοποιεις. Το μονο που προσφερουν ειναι η αισθηση δροσιας και τα συνηθη εμπορικα σκευασματα ισορροπουν στα ορια της βλαπτικοτητας. Sent from my MotoA953 using Insomnia[/quote'] Δε μπορω γιατι με ανατριχιαζει!! Στοματικο διαλυμα κανενα απο φαρμακειο εννουσα..δε πεφτω στην παγιδα των υπολοιπων που κυκλοφορουν στην αγορα. Sent from my iPhone using Insomnia
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δε μπορω γιατι με ανατριχιαζει!! Στοματικο διαλυμα κανενα απο φαρμακειο εννουσα..δε πεφτω στην παγιδα των υπολοιπων που κυκλοφορουν στην αγορα. Sent from my iPhone using Insomnia Απο το φαρμακειο μπορεις να παρεις πολλα, αλλα μονο αν χρειαζεται και το αν χρειαζεται θα το κρινει ενας οδοντιατρος μετα απο εξεταση. Αλλιως μπορει να επηρεασεις την χλωριδα του στοματος σου. Για νημα, εχεις δοκιμασει αυτα που ειναι περασμενα σε γωνια; Επισης τι κινηση κανεις; Η σωστη ειναι καθετη πανω κατω. Τελος υπαρχει και νημα με αφρο. Να προσθεσω σε αυτα που εχω γραψει το βουρτσισμα της γλωσσας. Sent from my MotoA953 using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις