Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλαξα κυρίως γιατί ψάχνοντας στο internet για λύση έπεσα πάνω στα forum του dev++ και ενός με παρόμοιο πρόβλημα του πρότειναν να αλλάξει IDE διότι δεν υποστηρίζετε πλέον. Έβαλα και netbeans αλλά μου ζητάει compiler και δεν ξέρω ποιο να βάλω. Έχει κάποιος να μου προτείνει μια up-to-date ολοκληρωμένη λύση;

Σίγουρα θα έχει να σου προτείνει ο migf1. Εγώ πάλι έχω να προτείνω το εξής:

www.google.gr/search?q=c+compiler

www.google.gr/search?q=netbeans+set+up+gcc

Δεν είναι τόσο δύσκολο.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σίγουρα θα έχει να σου προτείνει ο migf1. Εγώ πάλι έχω να προτείνω το εξής:

www.google.gr/search?q=c+compiler

www.google.gr/search?q=netbeans+set+up+gcc

Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Το έχω λιώσει στο ψάξιμο απλά όπως είπα πιο πριν ότι έβρισκα είναι ΠΟΛΥ παλιό και γι'αυτό θα ήθελα κάποιος που ασχολείται να με καθοδηγήσει για το ποια εργαλεία χρησιμοποιούνται εν έτη 2012. Σε καμία περίπτωση δεν ζητάω να μου τα δώσετε έτοιμα στο πιάτο και καταλαβαίνω πως έχετε μπουχτισει με τόσους τύπους στο internet που "βαριούνται" να κάνουν ένα googlarisma και τα θέλουν όλα έτοιμα, αλλά απότι καταλαβαίνω λόγω της παλαιότητας της γλώσσας δεν αναπτύσονται πλέον εργαλεία και ίσως και να μην χρειάζεται κι όλας δηλαδή.

Ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.

Για IDE μπορείς να ψαχτείς αν θέλεις με αυτά τα 3 links:

α) http://www.insomnia....gins-mingw-ide/

β) http://www.insomnia....5-orwell-dev-c/

γ) http://www.insomnia....cf%82-pelles-c/

Το γ) είναι με διαφορά το πιο απλό και σύγχρονο, με τα άλλα 2 όμως θα μάθεις πολύ περισσότερα πράγματα (ειδικά με το α) ) τα οποία σου ανοίγουν ορίζοντες να τα χρησιμοποιήσεις και σε άλλες πλατφόρμες πέρα από τα Windows.

Σχετικά με το βιβλίο, είναι πάρα πολύ καλό για εισαγωγή στη γλώσσα, αλλά δεν πρόκειται να σε μάθει low-level προγραμματισμό (αλλά θα σου δώσει κατευθύνσεις). Προτείνω όμως να το διαβάσεις λέξη προς λέξη, άσκηση προς άσκηση, για να αποκτήσεις μιας αρκετά σφαιρική ιδέα όχι μόνο για τη C αλλά και για τον προγραμματισμό γενικότερα.

Τέλος, σχετικά με το ότι σου κλείνει το παράθυρο της κονσόλας χωρίς να προλαβαίνεις να δεις το output του προγράμματός σου, βάζε στον κώδικά σου πριν το τελικό return/exit της main() ένα...

>
system( "pause" );

Λειτουργεί μόνο σε Windows, και κάνει παύση μέχρι να πατήσεις ένα πλήκτρο.

EDIT:

Και το Code::Blocks που προτάθηκε ήδη είναι καλή επιλογή επίσης (είναι και cross-platform, διατίθεται και με και χωρίς c-compiler... τον mingw-gcc και τέλος ο lead developer είναι Έλληνας ;) )

Δημοσ.

Είναι απλά η άποψή μου, αλλά ειλικρινά το θεωρώ τελείως περιττό να στήσει Linux για να μάθει C. Αν ήταν ήδη σε Linux τότε OK, αλλά εφόσον είναι σε Windows, γιατί να βάλει linux;

Άλλωστε και στα Windows μπορεί να στήσει Linux/Unix-like programming environment, συνήθως με λιγότερο κόπο και με βασικό πλεονέκτημα πως δεν χρειάζεται να αλλάξει λειτουργικό. Ούτε αυτό χρειάζεται όμως.

Δημοσ.

migf1 ευχαριστώ πάρα πολύ θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου κατα γράμμα και θα προτιμήσω το (a) :)

Σου αρέσουν τα δύσκολα ε; :)

Ξεκίνα με όποιο νομίζεις πως σε βοηθάει περισσότερο (αλλά καλού κακού, κάνε και το γ) για... σιγουράκι :lol:)

Δημοσ.

migf1, ξεκίνησα να απαντώ πριν ποστάρεις το αναλυτικό σου μήνυμα

-δηλ. δεν το πόσταρα για σπόντα ή κόντρα στα λεγόμενα σου.

γιατί να βάλει Linux;

1. είμαι δηλωμένος πιγκουίνος του φόρουμ και προσπαθώ να τραβήξω κόσμο στην πλευρά του ελεύθερου λογισμικού με κάθε ευκαιρία.

2. δεν συμπαθώ τα IDE. Προσθέτουν πολυπλοκότητα με τα panes και τις πολλές επιλογές -συνήθως άχρηστες για έναν αρχάριο. Προτιμώ ένα-δύο terminal.

3.Η εγκατάσταση Linux μου φαίνεται πιο τίμια και απλή διαδικασία απ'το cygwin. Είναι καλή εμπειρία η χρήση σύγχρονου unixοειδούς.

4.Κοιτάζοντας στο μέλλον: Μετά το hello world, μια βόλτα από vala δεν θα ταν άσχημη.

Δημοσ.

migf1, ξεκίνησα να απαντώ πριν ποστάρεις το αναλυτικό σου μήνυμα

-δηλ. δεν το πόσταρα για σπόντα ή κόντρα στα λεγόμενα σου.

...

Δεν τίθεται θέμα κόντρας/σπόντας ρε συ (προσωπικά έχω και Windows και Ubuntu, το καθένα έχει τα + και τα - του).

Απλώς θέλησα να επισημάνω πως η εκμάθηση της C είναι ανεξάρτητη από πλατφόρμα, διότι το λειτουργικό δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στο συγκεκριμένο ζητούμενο.

Το έκανα με αφορμή το δικό σου ποστ, γιατί έχω συναντήσει αρκετές φορές (δεν θυμάμαι αν ήταν κι από σένα) την άποψη πως το Linux παρέχει καλύτερο κι ευκολότερο προγραμματιστικό περιβάλλον από τα Windows, ειδικά για τη C. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

EDIT:

Btw, λέγοντας unix-linux-like περιβάλλον σε Windows, δεν εννοούσα μόνο το Cygwin... ακόμα και τα GNU Utils όπως και το mingw-toolchain δίνουν linux "αέρα" στην native γραμμή εντολών των Windows ;)

Δημοσ.

Καλά παιδιά τώρα μην λέμε λαλακιες, το IDE βοηθάει και πολύ μάλιστα!!

Μπορεί στη C να γράφεις μια χαρά χωρίς autocomplete ή χωρίς να βλέπεις το prototype της συνάρτησης την ώρα που την πληκτρολογείς, αλλά σε μια OOP γλώσσα και ειδικότερα όταν χρησιμοποιείς μεγάλα API/Framework (βλέπε .Net ή java) το IDE είναι must!! Σου γλυτώνει και χρόνο και σε βοηθά στο να γράψεις καλύτερο κώδικα!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα 2 βασικότερα πλεονεκτήματα των IDE για εναν αρχάριο είναι:

1. o Debugger

2. Σου δείχνει που έχεις κάνει ηλίθια λαθάκια για να μη ψάχνεσαι όπως ξεχασμένα ; { ( κτλ.

3. Μετά την εκατοστή φορά που έχεις γράψει τη for πλέον σίγουρα την έχεις μάθει. Δικαιούσαι ένα auto-complete νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Διαβάζοντας τις απαντήσεις δεν είδα να προτείνεται/προτείνετε κάποιο βιβλίο.

Θα σου πρότεινα να έχεις 3 διαφορετικά σημεία αναφοράς για την όσο πιο σωστή ακαδημαϊκή καθοδήγηση μπορείς να έχεις σαν αυτοδίδακτος. Θα συμφωνήσω ότι για την C χρειάζεται κάποια ακαδημαϊκή καθοδήγηση, ή τουλάχιστον από κάποιον πιο έμπειρο προγραμματιστή.

Αρχίζοντας θα σου πρότεινα να βρεις κάποιες σημειώσεις από κάποιο Τμήμα Πληροφορικής της Ελλάδας (ή του Εξωτερικού) σε μάθημα "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό", αλλά πάντα με την C. Σαν μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στις σημειώσεις που δίνουν στην "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό". Η ύλη είναι εδώ. Τις διαφάνειες του μαθήματος καθώς και όλες τις πληροφορίες θα τις βρεις εδώ. Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι δεν έχω παρακολουθήσει το μάθημα καθώς δεν είμαι απόφοιτος του τμήματος αυτού. Απλά σου λέω τι έκανα όταν και εγώ ήμουν στην θέση σου, έψαχνα να μάθω μόνος C.

Οι σημειώσεις που αναφέρω είναι καρμπόν αντιγραφή και μετάφραση της Βίβλου της C, The C Programming Language:

Το βιβλίο είναι πάρα πολύ εύκολο να το βρεις σε PDF αντί να το αγοράσεις.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι για αρχάριους, σε καμία περίπτωση. Δεν πρόκειται να διδαχθείς C διαβάζοντας το βιβλίο. Με τίποτα. Οπότε για αρχή, ένα πολύ καλό βιβλίο από έναν πολύ καλό προγραμματιστή και συγγραφέα βιβλίων προγραμματισμού είναι το εξής:

Τι θα σου έλεγα, λοιπόν. Πιάσε το Programming in C του Kochan και διάβαζέ το. Προχωρώντας ρίχνε και καμιά ματιά στο K&R και στις διαφάνειες για να δεις τι λέει ο καθένας. Αλλά το κυριότερο, γράφε προγράμματα. Συνέχεια. Προγραμματισμό δεν θα μάθεις και ας διαβάσεις όλο το amazon. Αν δεν κάτσεις να γράψεις, να κάνεις debug, να κολλήσεις και να βλαστιμάς, δεν θα μάθεις. Σίγουρα πράγραμματα.

Just my two cents...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...