kalogk Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Όταν παίρνετε ενα αυτοκίνητο, το κάθισμα του οδηγού, το αφήνετε στην εργοστασιακή θέση? Οχι δεν νομίζω. Ετσι και η τηλεόραση, εχει μια πληθώρα απο ρυθμίσεις για να παραμετροποιηθει στα γούστα και τον χώρο του καθενός.. Οι φετινές tv πλεων δεν ειναι τόσο ζωηρές και έντονες όπως παλαιότερα καθως εχει καθιερωθεί οτι για να έχουμε ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα, τα χρώματα πρέπει να ειναι πιο ήπια. Όπως πχ στις πλάσμα. Ετσι και οι σύγχρονες led - lcd δεν υπερβάλλουν οπως παλαιότερα. Οι ρυθμίσεις εχουν γινει απο το εργοστάσιο. Οποιος θελει μπορει να την φερει στα μετρα που θέλει επεμβαίνοντας οπου χρειάζεται. Πειραματισμό θελει. Το πάνελ εχει δυνατότητες και παρα πολλά ρυθμιστικά. Το αλλο θέμα ειναι οτι η DIGEA εκπέμπει σε πολυ χαμηλή ανάλυση. Ναι μεν λαμβάνουμε στα 576, αλλα το υλικό που περιεχέι είναι σχεδόν 320!! Λογικό λοιπον οι CRT η οι παλαιές lcd με χαμηλη ανάλυση να παιζουν πιο γλυκά. Ειναι πιο κοντά στην χαμηλή ανάλυση και ο αποπλεκτης τους κανει μικρότερη επεξεργασία. Αν θελετε να μειώσετε το χάσμα μειώστε την ευκρίνεια.. Τώρα ανάλογα τον χώρο και τα γούστα γίνονται οι ρυθμίσεις. Θεωρώ το χρώμα στο 100% και την ευκρίνεια στο 60% λάθος επιλογή για Digea. Πρώτων το χρώμα εκει πρεπει να σου βγάζει σχεδόν πορτοκαλί τα πρόσωπα και η ευκρίνεια θα σου κατεβάζει και πιξελ... Πρόσφατα σε ενα πελατη μου που του αρέσει η ζωηρή εικόνα έκανα αυτο το setup. Picture Mode: Standard Contrast: 85 Brightness: 51 Sharpness: 28 Colour: 45 Tint: 50/50 (Greyed Out) Colour Tone: Cool1 Detailed Settings: Black Adjust: High Dynamic Contrast: Off Gamma: 0 Edge Enhancement: On White Balance: R-Offset: 17 G-Offset: 15 B-Offset: 11 R-Gain: 7 G-Gain: 14 B-Gain: 30 Backlight: 10 Digital NR (Noise Reduction): Auto Active Colour: Off (Greyed Out) DNIe: On Movie Plus: On Για εμενα δεν ειναι σωστές για τον hi-end user που τα θελει by ΤΗΧ. Αλλα ειμαι σχεδόν 100% σίγουρος οτι ακομα και εαν κάποιος επαγγελματίας στην καλιμπραρε by THX, οτι δεν θα σου άρεσε καθόλου καθώς αυτές οι ρυθμίσεις δεν ειναι έντονες και ζωηρές αλλα το αντίθετο. Τελος οποια σύγχρονη led-lcd και να επαιρνες το ιδιο θεμα θα ειχες. Πλεον ολες παιζουν με cinema καταβολές και η digea απεχει απο αυτο το προφιλ, λιγα ετη φωτος... Μπορείς να μας αναφέρεις ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις για την 6030 για σένα?
graphist83 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Αυτες που προέκυπταν μετα απο calibration στο χώρο σου με μετρικά και patterns. Γενικά ομως μια tv ρυθμισμένη για χρήση cinema ειναι πολυ σκοτεινή και ήπια για καθημερινή χρήση. Για αυτό αυτες που σου παρέθεσα ειναι μια μέση λύση.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Κάνω copy-paste το post μου σε άλλο forum για να μη γράφω τα ίδια: Γεια χαρά! Λοιπόν έχω στήσει την TV εδώ και λίγες μέρες, είδα και 4-5 ταινιούλες. Μιλάω για τις 40''...1). Διαβάζω διάφορα κι εδώ κι αλλού και βλέπω ότι οι περισσότεροι έχουν στα settings τους το Motion Plus στο Off. Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό, δεδομένου ότι όταν το απενεργοποιώ η διαφορά είναι αισθητή, με την κίνηση να γίνεται αρκετά πιο σπασμοδική σε σχέση με το όταν το έχω στο Standard(τυπικό). Πιο καλό αποτέλεσμα μου φαίνεται ότι έχω όταν το βάζω στο Smooth(Ομαλή εικόνα). Βέβαια και με το Motion Plus στο Standard το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει, αλλά πολύ πιο αραιά. Ki αυτά όλα όχι σε πολύ γρήγορες σκηνές δράσης, εκεί το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.Να πω ότι οι ταινίες που είδα και δοκίμαζα τα παραπάνω ήταν avi bbrips 23.976 fps και mp4, αλλά έκανα και δοκιμές σε mkv 1080p(το Hobbit). Τις έπαιζα από USB (εσωτερικό σκληρό δίσκο μέσα εξωτερική θήκη usb3) και λέω να δοκιμάσω κι από άλλο εξωτερικό σκληρό***. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει HDMI μήπως δω διαφορά. Υπάρχει περίπτωση προβλήματος;2). Επίσης με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι όλοι βάζουν στο Λειτουργία Εικόνας το Κινημ.Ταινία, το οποίο μου φαίνεται ότι δίνει πολύ μουντά χρώματα στην εικόνα και με παραξενεύει, μήπως δηλαδή έχει κανένα θέμα η δικιά μου TV.Να πω ότι είμαι στο τελευταίο firmware (1013).***Είδα στο manual της TV να αναφέρεται: "The HDD (Hard Disk Drive) connected to USB is not supported." Υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από 'κει το πρόβλημα; Δηλαδή μόνο φλασάκια USB δέχεται κι όχι δίσκους; Κι αν συμβαίνει αυτό, τότε γιατί αναγνώριζει το σκληρό που συνδέω;
disqualified Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Κάνω copy-paste το post μου σε άλλο forum για να μη γράφω τα ίδια: Γεια χαρά! Λοιπόν έχω στήσει την TV εδώ και λίγες μέρες, είδα και 4-5 ταινιούλες. Μιλάω για τις 40''... 1). Διαβάζω διάφορα κι εδώ κι αλλού και βλέπω ότι οι περισσότεροι έχουν στα settings τους το Motion Plus στο Off. Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό, δεδομένου ότι όταν το απενεργοποιώ η διαφορά είναι αισθητή, με την κίνηση να γίνεται αρκετά πιο σπασμοδική σε σχέση με το όταν το έχω στο Standard(τυπικό). Πιο καλό αποτέλεσμα μου φαίνεται ότι έχω όταν το βάζω στο Smooth(Ομαλή εικόνα). Βέβαια και με το Motion Plus στο Standard το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει, αλλά πολύ πιο αραιά. Ki αυτά όλα όχι σε πολύ γρήγορες σκηνές δράσης, εκεί το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Να πω ότι οι ταινίες που είδα και δοκίμαζα τα παραπάνω ήταν avi bbrips 23.976 fps και mp4, αλλά έκανα και δοκιμές σε mkv 1080p(το Hobbit). Τις έπαιζα από USB (εσωτερικό σκληρό δίσκο μέσα εξωτερική θήκη usb3) και λέω να δοκιμάσω κι από άλλο εξωτερικό σκληρό***. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει HDMI μήπως δω διαφορά. Υπάρχει περίπτωση προβλήματος; 2). Επίσης με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι όλοι βάζουν στο Λειτουργία Εικόνας το Κινημ.Ταινία, το οποίο μου φαίνεται ότι δίνει πολύ μουντά χρώματα στην εικόνα και με παραξενεύει, μήπως δηλαδή έχει κανένα θέμα η δικιά μου TV. Να πω ότι είμαι στο τελευταίο firmware (1013). ***Είδα στο manual της TV να αναφέρεται: "The HDD (Hard Disk Drive) connected to USB is not supported." Υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από 'κει το πρόβλημα; Δηλαδή μόνο φλασάκια USB δέχεται κι όχι δίσκους; Κι αν συμβαίνει αυτό, τότε γιατί αναγνώριζει το σκληρό που συνδέω; Δεν εχω την τηλεοραση αλλα ναι οταν βαζεις τετοια λειτουργια αυτο νομιζω οτι ειναι λογικο να γινεται. Μια τετοια ρυθμιση πρεπει να γινεται σε πολυ σκοτεινο περιβαλλον και προσωπικη μου αποψη εχει νοημα αν εχεις πολυ μεγαλη οθονη και εισαι και κοντα αρκετα στη συσκευη αλλιως δε νομιζω οτι εχει πολυ ιδιαιτερο νοημα γιατι η τηλεοραση ακομα και οταν βλεπεις ταινιες σε αυτη ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο την οθονη του κινηματογραφου
kostas_dr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 "Είδα στο manual της TV να αναφέρεται: "The HDD (Hard Disk Drive) connected to USB is not supported." Σοβαρά έτσι γράφει; Εγώ ξέρω ότι δέχεται κανονικά εξωτερικούς σκληρούς (όπως όλες οι Samsung) και ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
graphist83 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δεν εχω την τηλεοραση αλλα ναι οταν βαζεις τετοια λειτουργια αυτο νομιζω οτι ειναι λογικο να γινεται. Μια τετοια ρυθμιση πρεπει να γινεται σε πολυ σκοτεινο περιβαλλον και προσωπικη μου αποψη εχει νοημα αν εχεις πολυ μεγαλη οθονη και εισαι και κοντα αρκετα στη συσκευη αλλιως δε νομιζω οτι εχει πολυ ιδιαιτερο νοημα γιατι η τηλεοραση ακομα και οταν βλεπεις ταινιες σε αυτη ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο την οθονη του κινηματογραφου Ολα αυτα που περιγράφεις αποτελούν την διαφορετικότητα που εχει ο καθένας στο γούστο του. Σε μερικούς δεν αρέσει η υπέρ ομαλότητα τη κίνησης. Σε άλλους αρεσει. Δεν υπάρχει σωστο λάθος εκει. Για αυτό και εχει on -off. Στο θέμα εικόνα, η επιλογή movie ειναι ουσιαστικά μια προσπάθεια της tv για calibration τύπου THX. Αυτη η ρύθμιση σου δίνει εντύπωση και επιδόσεις σινεμά. Θελει απόλυτο σκοτάδι για να παίξει σωστά. Απο την αλλη αμα σου αρέσουν τα ζωντανά χρώματα, τοτε η THX θα πρέπει να σε αφήνει αδιάφορο. Ρύθμισε την οπως θες και ευχαριστήσου την. H 6030 διαβάζει κανονικά σκληρούς fat32 η ntfs μεχρι και 1,5ΤΒ μια χαρά. Αυτο που διάβασες στο manual μάλλον αναφέρεται κάπου άλλου.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ολα αυτα που περιγράφεις αποτελούν την διαφορετικότητα που εχει ο καθένας στο γούστο του. Σε μερικούς δεν αρέσει η υπέρ ομαλότητα τη κίνησης. Σε άλλους αρεσει. Δεν υπάρχει σωστο λάθος εκει. Για αυτό και εχει on -off. Στο θέμα εικόνα, η επιλογή movie ειναι ουσιαστικά μια προσπάθεια της tv για calibration τύπου THX. Αυτη η ρύθμιση σου δίνει εντύπωση και επιδόσεις σινεμά. Θελει απόλυτο σκοτάδι για να παίξει σωστά. Απο την αλλη αμα σου αρέσουν τα ζωντανά χρώματα, τοτε η THX θα πρέπει να σε αφήνει αδιάφορο. Ρύθμισε την οπως θες και ευχαριστήσου την. H 6030 διαβάζει κανονικά σκληρούς fat32 η ntfs μεχρι και 1,5ΤΒ μια χαρά. Αυτο που διάβασες στο manual μάλλον αναφέρεται κάπου άλλου. Καταλαβαίνω πως το λες. Έχω διαβάσει πολλά ποστ σου εξάλλου στο section των TV. Απλά μου φαίνεται περίεργο το πόσο πολύ διαφορετικά φαίνεται η κίνηση με το Motion Plus On και Off και δε ξέρω αν σε όλους είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ή έχω εγώ κάποιο θέμα στην TV μου. Αυτό προφανώς θα μπορούσε να μου το πει ένας τεχνικός της εταιρίας που θα μπορούσα να φέρω σπίτι, αφού δεν έχω κάποιο γνωστό με την ίδια TV για να έχω να συγκρίνω. Όσο για την εικόνα, μου φαίνεται ψιλομάπα (όταν βάζω το Movie στα settings) στις ταινίες που είναι dvdrip, brrip avi 1,36gb εως και 2gb (ειδικά σε σκοτεινές σκηνές δημιουργούνται σκιές αρκετά αποκρουστικές). Ντακς αυτό μέχρι ενός σημείου λογικό, φταίει κι η ταινία κατά ένα μεγάλο βαθμό. Όσο για το support στους σκληρούς, δες εδώ το manual, σελίδα 132. Κι εμένα περίεργο μου φαίνεται που αναφέρει κάτι τέτοιο. Ααα και κάτι άλλο.... Το "φίλτρο ψηφιακού θορύβου" και "φίλτρο θορύβου Mpeg" τόσο χάλια είναι και τα έχουν όλοι στο off; Εγώ προς το παρόν τα έχω αφήσει στο Αυτόματο χωρίς να έχω παρατηρήσει ακόμα κάποια διαφορά.
graphist83 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δεν εχει κατι η TV σου. Ετσι έντονη ειναι η διάφορα στο off, Η κίνηση δουλεύει κάπως σκαλωτά.. Αυτη ειναι και η απόδοση 24p του cinema. Εστω εικονικά. Όσο για την απόδοση στο movie preset.Ξερεις ποσοι φανατικοί υπάρχουν αυτης της ρύθμισης. Ουσιαστικά ολες οι καλιμπραρισμενες tv ετσι παίζουν. Ειτε plasma ειτε led LCD. Ολοι οι high end fans της σωστής εικόνας πανω κατω αυτην την απόδοση αναζητούν. Μάλιστα πιο σωστα ρυθμισμένες ειναι ακόμα σκοτεινότερες. Αυτο σου δινει πολυ καλο μαύρο, ρεαλιστικοτερα χρώματα και απόδοση πάνω κατω όπως στο σινεμα. Αυστηρά απαιτει παρακολούθηση σε σκοτεινό χωρο. Εαν δεν σου αρέσει αυτο δεν ειναι κατακριτέο. Ο καθενας εχει διαφορετικά γουστα. Η TV σου αποτελεί ψυχαγωγικό μέσο, αρα θα την παρακολουθεις οπως σου αρέσει για να σε ευχαριστεί. Εαν ήθελες ενα απόλυτο και κλινικό μεσο προβολής για high end τοτε θα μιλάγαμε για calibration by THX book. Όσο για τα συγκεκριμένα φίλτρα που λες, κάλο ειναι να μπαίνουν στα κατεβασμένα βιντεο χαμηλής ανάλυσης και στην digea. Διάφορες τρομαχτικές δεν κάνουν. Δεν ξερω γιατί το λεει αυτό με το σκληρό. Μηπως το manual ειναι παλιο? Βαλε ενα HDD στην 6030 και πες μας. Εχει τον ιδιο media player με την 6100 που εχω βάλει 1ΤΒ χωρίς πρόβλημα. 1
kostas_dr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Εγώ που έχω παλαιότερο μοντέλο της Samsung, της σειράς C, παίζει ο media player της, χωρίς πρόβλημα HDD των 2TB. Μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχουν βάλει κάποιους περιορισμούς σε νεότερα μοντέλα. Γιώργο, αν μπορείς βάλε ένα μεγάλο σκληρό δίσκο και πες αν όντως υπάρχει πρόβλημα, γιατί μ' ενδιαφέρει αυτό το θέμα.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Thanks graphist83, κατατοπιστικότατος. kostas_gr μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει μόνο 2 δίσκους, και οι 2 εσωτερικοί μέσα σε εξωτερική θήκη USB κι ήταν μέχρι 640gb. Τους έβλεπε μια χαρά. Αυτή τη στιγμή δεν έχω μεγάλους εξωτερικούς των 1TB ή 2TB. Όταν βρω από κανένα φίλο θα σου πω. Απ' ό,τι έχω διαβάσει πάντως και στο avclub και σε ξένα forum, δεν έχει αναφερθεί κάποιο θέμα με τις χωρητικότητες.
bakass Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Παιδιά πριν λίγο καιρό προσπάθησα να την χακάρω, ώστε να μου ενεργοποιήσει το pvr με έναν οδηγό για άλλο μοντέλο samsung και φυσικά δεν τα κατάφερα γιατί δεν είχε την επιλογή, όμως υπήρχε άτομο σε ξένο forum που έλεγε ότι αν έχεις το αρχικό firmware πριν το 1007 , μπορείς να ενεργοποιήσεις το pvr. Ξέρει κανείς περισσότερα??
GiOrGoSk21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Επανέρχομαι για να πω ότι εδώ και ώρα βλέπω τη μπαλίτσα στο ERTHD κι έχω χαζέψει...
tonypapadovic Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Παίδες η τηλεόραση προτείνεται για video games (ps3), θέαση ταινιών, blu rays από το ps3, ως media player για προβολές 1080p/dts με srt εξωτερικά, και μπάλα μέσω Nova; Αξίζει η αλλαγή, δεδομένου ότι η προηγούμενη τηλεόραση ήταν μια Sony 32BX400;
kostas_dr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Γιώργο, πολύ καλή η εικόνα στο ERT HD, ε; tony η τηλεόραση καλύπτει όλα αυτά που ζητάς και για μένα αξίζει. 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Το "πολύ καλή" είναι πολύ λίγο για να περιγράψει αυτό που είδαν τα μάτια μου. Μάλιστα πειραματίστηκα και λίγο κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Motion Plus στο On και Off και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και στις δύο περιπτώσεις. Α ρε να παίζαν και τα υπόλοιπα κανάλια σε 1080... Για τη μπάλα δηλαδή πιο πολύ. Σήμερα απ' τον ANT1 ας πούμε που έχει Europa, δεν περιμένω και πολλά. Είδα και μια ταινιούλα μετά με DLNA, όλα καλά. Επίσης έχω στο σκληρό από χτες το Avatar 3D (~33GB SBS) κι έβαλα λίγο τα γυαλιά για μια πρόβα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα