Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Δεν έχω χρόνο ούτε για να κοιμηθώ αυτές τις μέρες. (στη σύζυγο δεν το αναθέτω :P) οπότε αύριο θα δοκιμάσω κ θα αναφέρω αποτελέσματα.

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Βρήκα ρυθμίσεις δημοσιευμένες κ τις έκανα
ακριβός, έκανα επαναφορά, δοκίμασα άλλες ….. τα πάντα όλα. Το ίδιο ακριβός πρόβλημα,
τα δείχνει σαν παλιά plasma tv. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω???? Εσείς βλέπετε TV κ το ευχαριστιέστε βρε παιδιά? Η παλιά μου CRT (Panasonic 36” έτος κατασκευής 2006) δείχνει πολύ πολύ καλύτερα

• Like 1
Δημοσ.

Η CRT, έχει πολύ κοντινότερη ανάλυση σε αυτήν (την χάλια ανάλυση) που εκπέμπουνε τα ελληνικά κανάλια,

οπότε δέν υπάρχει κάποια παραμόρφωση.

Η EH6030 έχει πολύ (χαοτική) μεγάλη ανάλυση σε σχέση με τα ελληνικά κανάλια,

οπότε (δυστυχώς) είναι μοιραίο να υπάρχει χάλια εικόνα.

Δοκίμασε να δείς την EPT HD (όταν προβάλει κάποιο διαφημιστικό, πρόγραμμα) και θα έρθεις στα ίσια σου.

Μήν ανυσυχείς, την αγορά σου, θα την ευχαριστηθείς.

Δέν φταίει η τηλεορασή σου, η τριτοκοσμική ανάλυση των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, φταίει.

Δημοσ.

Ε τότε εγώ γιατί πήρα καινούργια TV ???

Τέλος πάντων, πήρα ξανά στην εταιρία κ θα ξανά στείλουν τον
τεχνικό μια μέρα που θα είμαι κ εγώ στο σπίτι , να συνεννοηθούμε καλύτερα.

Δημοσ.

Δες ενα bluray ή έστω καλή παραγωγή σε DVD ή erthd ή 1080p mkv και θα καταλαβεις. Πάντως το σαλόνι σιγουρα δείχνει πιο ωραίο με μια επίπεδη οθόνη από ότι με πριν. Κάτι είναι και αυτό...

Δημοσ.

Η εικόνα των ελληνικών καναλιών είναι επιεικώς μέτρια, με καλύτερο το Σκάϊ. Όπως είπαν και τα παιδιά, βάλε μια φορα να δεις το ERT HD και εκεί θα δεις διαφορά.

Η 6030 μια χαρά τηλεόραση είναι.

Δημοσ.

Καλημέρα ,
κάτοχος κι εγώ της συγκεκριμένης τηλεόρασης εδώ και μια μέρα και το μόνο που έχω να πώ είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ! Ό,τι μα ό,τι ρυθμίσεις κι αν έκανα το σήμα φαίνεται θαμπό και άχρωμο στα κανάλια.Καμία σχέση ακόμα και με την παλιά LCD HD ready(7ετιας).Στις 1080p ταινίες μπορώ να πώ πως είμαι κάπως ευχαριστημένος. Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις "extra" που δεν έχουν αναφερθεί και πρέπει να κάνω για να βελτιωθεί αισθητά η άχρωμη εικόνα η θα συνεχίσω να κλαίω τα λεφτά που έδωσα για τη συγκεκριμένη τηλεόραση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ρυθμίσεις που έχω πειράξει, είναι:

Οπίσθιος φωτισμός: 16

Φωτεινότητα: 35

Αντίθεση: 100 (ήθελα να είχε περισσότερη)

Ευκρίνεια: 60

Χρώμα: 100

Ναί και εγώ όταν την πρωτόειδα, δέν μου άρεσε αλλα ευτυχώς, είναι αρκετά παραμετροποιήσιμη.

Άν ψαχουλέφτει αρκετά το Μενού της, έχει μπόλικες επιλογές.

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 2
Δημοσ.

Οι ρυθμίσεις που έχω πειράξει, είναι:

Οπίσθιος φωτισμός: 16

Φωτεινότητα: 35

Αντίθεση: 100

Ευκρίνεια: 60

Χρώμα: 100

Βελτιώθηκε αισθητά η εικόνα :)

Δημοσ.

Μπραβο βρε Junior Member. Γιατι νομιζα πως μονο εγώ είχα θεμα!!!! Εγώ πάντος επικοινόνισα με τον τεχνικό κ θα έρθει να την βγάλει φωτογραφίες για να τις στίλει στην εταιρία. μετά βλέπουμε. Εγώ τα κλαίω τα λεφτά μου πάντος !!!!

Δημοσ.

Όσον αφορά τα ψηφιακά κανάλια της DIGEA η εικόνα δεν είναι και ό,τι καλύτερο συμφωνώ αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο στις επίπεδες για τους λόγους που είπε παραπάνω ένας συμφορουμίτης. Απλά άλλες τα καταφέρνουν λίγο καλύτερα με τον αποκωδικοποιητή τους και έχουν καλύτερη εικόνα. Μικροδιαφορές όμως καθώς φταίνε άλλοι παράγοντες.

Όποιος λιώνει σε digea και δεν βλέπει hd υλικό πολύ κακώς δεν έμεινε με την crt του ή δεν πήρε πλάσμα.

Ξαναλέω όποιος δεν είναι ικανοποιημένος από το full hd της 6030, τότε μάλλον δεν έχει σωστές ρυθμίσεις ή ενδεχομένως και σωστά μάτια. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου μια τηλεόραση τελικά δεν προορίζεται για την βασική λειτουργία της, την αναπαραγωγή καναλιών δηλαδή, αλλά έχουν μπει περισσότερο στο χώρο του οικιακού κινηματογράφου και της χρήσης ως μόνιτορ. 

Για αυτό και τα 24p και τα 200hz και τα motion plus και τα 3d.

• Like 1
Δημοσ.

Μέχρι στιγμής οι ρυθμίσεις του dhmak είχαν την περισσότερη για μένα βελτίωση σε digea κανάλια.Η αναπαραγωγή hd υλικού πιστεύω είναι στην κατηγορία της(led,full hd,200hz) και στα λεφτά της(μέχρι 500ευρώ) η πιο τέλεια υλοποίηση.Το γεγονός αυτό ,στο κατάστημα που την αγόρασα ,με έκανε να την επιλέξω σε σύγκριση με αλλες..Είχε πραγματικά τεράστια  διαφορά..

• Like 1
Δημοσ.

Όταν παίρνετε ενα αυτοκίνητο, το  κάθισμα του οδηγού, το αφήνετε στην εργοστασιακή θέση? Οχι δεν νομίζω. Ετσι και η τηλεόραση, εχει μια πληθώρα απο ρυθμίσεις για να παραμετροποιηθει στα γούστα και τον χώρο του καθενός..

Οι φετινές tv πλεων δεν ειναι τόσο ζωηρές και έντονες όπως παλαιότερα καθως εχει καθιερωθεί οτι για να έχουμε ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα, τα χρώματα πρέπει να ειναι πιο ήπια. Όπως πχ στις πλάσμα. Ετσι και οι σύγχρονες led - lcd δεν υπερβάλλουν οπως παλαιότερα. Οι ρυθμίσεις εχουν γινει απο το εργοστάσιο. Οποιος θελει μπορει να την φερει στα μετρα που θέλει επεμβαίνοντας οπου χρειάζεται. Πειραματισμό θελει. Το πάνελ εχει δυνατότητες και παρα πολλά ρυθμιστικά.

Το αλλο θέμα ειναι οτι η DIGEA εκπέμπει σε πολυ χαμηλή ανάλυση. Ναι μεν λαμβάνουμε στα 576, αλλα το υλικό που περιεχέι είναι σχεδόν 320!! 

Λογικό λοιπον οι CRT η οι παλαιές lcd με χαμηλη ανάλυση να παιζουν πιο γλυκά. Ειναι πιο κοντά στην χαμηλή ανάλυση και ο αποπλεκτης τους κανει μικρότερη επεξεργασία. Αν θελετε να μειώσετε το χάσμα μειώστε την ευκρίνεια..

Τώρα ανάλογα τον χώρο και τα γούστα γίνονται οι ρυθμίσεις.

Θεωρώ το χρώμα στο 100% και την ευκρίνεια στο 60% λάθος επιλογή για Digea. Πρώτων το χρώμα εκει πρεπει να σου βγάζει σχεδόν πορτοκαλί τα πρόσωπα και η ευκρίνεια θα σου κατεβάζει και πιξελ...

Πρόσφατα σε ενα πελατη μου που του αρέσει η ζωηρή εικόνα έκανα αυτο το setup.

Picture Mode: Standard
Contrast: 85
Brightness: 51
Sharpness: 28
Colour: 45
Tint: 50/50 (Greyed Out)
Colour Tone: Cool1

Detailed Settings:
Black Adjust: High
Dynamic Contrast: Off
Gamma: 0
Edge Enhancement: On

White Balance:
R-Offset: 17
G-Offset: 15
B-Offset: 11
R-Gain: 7
G-Gain: 14
B-Gain: 30

Backlight: 10
Digital NR (Noise Reduction): Auto
Active Colour: Off (Greyed Out)
DNIe: On
Movie Plus: On

Για εμενα δεν ειναι σωστές για τον hi-end user που τα θελει by ΤΗΧ.

Αλλα ειμαι σχεδόν 100% σίγουρος οτι ακομα και εαν κάποιος επαγγελματίας στην καλιμπραρε by THX, οτι δεν θα σου άρεσε καθόλου καθώς αυτές οι ρυθμίσεις δεν ειναι έντονες και ζωηρές αλλα το αντίθετο.

Τελος οποια σύγχρονη led-lcd και να επαιρνες το ιδιο θεμα θα ειχες. Πλεον ολες παιζουν με cinema καταβολές και η digea απεχει απο αυτο το προφιλ, λιγα ετη φωτος...

• Like 1
Δημοσ.

εχω θελω να  ρωτησω ....εχει φτιαξει κανεις σας ταξινομηση με τους αριθμους για τα ψηφιακα καναλια??
π.χ στο 1-ετ1 2-νετ κ.τ.λ.. ??

και αν μπορει κ θελει να ανεβασει το αρχειο για να το περασω κ γω..??προσπαθησα να το κανω μονος μου αλλα εκει που βαζω 3-4 καναλια στην σειρα κατι γινετε λαθος κ πρεπει να τα ξανακανω..μου εσπασε τα νευρααααα

ευχαριστω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...