Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα το δοκιμασο κ θα γραψω αποτελεσμα το απογευμα. Ευχαριστω παντος.

Υ.Γ. το σκαϊ για παραδηγμα το διχνει πολυ καλά.

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

<p>Δεν εκπεμπυν ολα τα καναλια σe 576i παιδια?</p>

Ναι. Το έγραψα πιο πάνω. Αν και το υλικό που εκπέμπουν είναι χαμηλότερης ανάλυσης καθώς οι κάμερες τους είναι παλαιές dv. Η digea το κάνει upscale στα 625Χ576. Αλλα και παλι θαύματα δεν γίνονται με αυτά τα δεδομένα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Mπορει να γινει upscale μια εικονα χωρις να αλλοιωθει το περιεχομενο της?

εοισης τι διαφορα εχει το 576i απο το 576p ?

Δημοσ.

UpScale χωρίς αλλοίωση, δυστυχώς δέν είναι δυνατόν να συμβεί

(γιατί ούτως ή άλλως, η αλλαγή κλίμακας είναι απο μόνη της μία αλλοίωση, της αρχικής εικόνας).

Μέθοδος ανανέωσης εικόνας

Με τη μέθοδο ανανέωσης εικόνας αποφεύγεται το τρεμόπαιγμα της οθόνης. Σημαντική είναι η διάκριση μεταξύ της μεθόδου μισής οθόνης ή πεπλεγμένης σάρωσης "Interlaced" (i) και της μεθόδου πλήρους οθόνης ή προοδευτικής σάρωσης "Progressive" (p). Για παράδειγμα, η τιμή 1.080i αναφέρεται σε μια απεικόνιση HDTV 1.080 γραμμών με μέθοδο πεπλεγμένης σάρωσης εικόνας. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο σάρωσης (Interlaced), μια πλήρης εικόνα διαιρείται σε δύο μισές εικόνες, η πρώτη εκ των οποίων αποτελείται από τις ζυγές γραμμές και η δεύτερη από τις μονές γραμμές.

Ως εναλλακτική θεωρείται η μέθοδος προοδευτικής σάρωσης (Progressive). Όπως υποδηλώνει και το όνομα της συγκεκριμένης μεθόδου, οι γραμμές σαρώνονται και αποδίδονται διαδοχικά στο σύνολο της εικόνας. Η μέθοδος προοδευτικής σάρωσης είναι πιο ξεκούραστη για το μάτι, έχει όμως υψηλότερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία μετάδοσης.

Δημοσ.

Ευχαρισατω πολυ για την εξηγησ, δηλαδη οταν βλεπω ενα καναλι για παραδειγμα το Mega sta 576 ειναι θεμα δικο μου, του χρηση δηλαδη ως προς το ποια σαρωση θα διαλεξει η ειναι θεμα μεταδοσης της εικονας??

Δημοσ.

Θέμα παρόχου, καθαρά, όταν η digea χρησιμοποιεί, μία απο τις δύο μεθόδους σάρωσης και

να υπάρχει δυνατότητα επιλογής, στην συσκευή σου, δέν θα αλλάξει τίποτα.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω ομως γιατι. Η Digea απλα εκπεμπει το τηλεοπτικο σημα σε μια Α αναλυση.

To ποια μεθοδο σαρωσης θα επιλεξω εγω για να δω την εικονα που εκπεμπεται επρεπε να ειναι θεμα δικο μου σωστα?

Δημοσ.

<p>Δεν καταλαβαινω ομως γιατι. Η Digea απλα εκπεμπει το τηλεοπτικο σημα σε μια Α αναλυση.</p>

<p>To ποια μεθοδο σαρωσης θα επιλεξω εγω για να δω την εικονα που εκπεμπεται επρεπε να ειναι θεμα δικο μου σωστα?</p>

Όχι, έχει να κάνει με τις δυνατότητες του εξοπλισμού που διαθέτει η digea, αλλα και της μορφής του περιεχομένου που προβάλει.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δοκίμασα κ χαμηλή ευκρίνεια κ άλλα διάφορα, αλλά τίποτε. Ειδοποίησα την  Samsung κ την ίδια ημέρα έστειλαν έναν τεχνικό (ηλεκτρονικός) που έχει το μαγαζί του στην πόλη μου. Εγώ έλειπα κ μίλησαν με τη σύζυγο. Αυτός άλλαξε λίγο την αντίθεση κ ευκρίνεια κ την είδε μια χαρά την TV. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγο μου είπε πως δείχνει πολύ καλύτερα. Κ εγώ καθησυχάστηκα. Την επομένη που γύρισα σπίτι, διαπίστωσα πως όπως κ πριν τα κανάλια της digea τα δείχνει θολά-μουντά κ κάπως παραμορφωμένα. Τώρα η σύζυγος μου λέει «κάνε κάτι με την TV γιατί δε μου αρέσει έτσι που δείχνει». Άντε βγάλε άκρη !!!!

Δημοσ.

Δοκίμασα κ χαμηλή ευκρίνεια κ άλλα διάφορα, αλλά τίποτε. Ειδοποίησα την  Samsung κ την ίδια ημέρα έστειλαν έναν τεχνικό (ηλεκτρονικός) που έχει το μαγαζί του στην πόλη μου. Εγώ έλειπα κ μίλησαν με τη σύζυγο. Αυτός άλλαξε λίγο την αντίθεση κ ευκρίνεια κ την είδε μια χαρά την TV. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγο μου είπε πως δείχνει πολύ καλύτερα. Κ εγώ καθησυχάστηκα. Την επομένη που γύρισα σπίτι, διαπίστωσα πως όπως κ πριν τα κανάλια της digea τα δείχνει θολά-μουντά κ κάπως παραμορφωμένα. Τώρα η σύζυγος μου λέει «κάνε κάτι με την TV γιατί δε μου αρέσει έτσι που δείχνει». Άντε βγάλε άκρη !!!!

Αν η τηλεοραση βρισκεται αρκετα στο σημειο θεασης τοτε ειναι αναποφευκτο να βλεπεις τα ελαττωματα της μικρης αναλυσης τηλεοπτικου σηματος μεγενθυμενα. Ειδικα σε 40 ιντσες, δεν ξερω αν εχεις αναφερει πιο πριν τις ιντσες. To ΣΚΑΙ όντως εμφανίζει ανωτερη εικονα. Οταν λες επισης παραμορφωμενα, αυτο οφειλεται στο οτι δεν εκπεμπουν  σε 16/9. Εκτος αν αναφερεσαι σε κατι αλλο

• Like 1
Δημοσ.

Απενεργοποίησε το φιλτρο θορυβου και το φιλτρο mpeg για βελτιωση της εικόνας...Μπορεί αυτό να σε ενοχλεί και να δημιουργεί την θολούρα που βλέπεις...

Δημοσ.

Χαχαχαχα harismak αυτά είναι. Γυναίκες... Κάθε φορά με επαληθεύουν σε κάποια πράγματα.

Βασικά να ρωτήσω... Αυτές τις ρυθμίσεις τις έχει δοκιμάσει κανείς; Κάν' τις μια δοκιμή αν έχεις χρόνο.

Επιτέλους έφτασε η στιγμή κι έκανα κι εγώ την παραγγελία.

Αλλά έλεος ρε με τα καταστήματα και τις τιμές. Παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά την εξέλιξή της στο skroutz και τα γνωστά μαγαζιά πλαίσιο-κωτσο το χαβά τους εδώ και καιρό. Κι εκεί που ήταν να παραγγείλω από Electronet χτες, σήμερα +20 ευρώ πάνω...

(Μόνο σ' αυτά τα 3 απ' όλα τα αποτελέσματα του skroutz δεν έχω μεταφορικά εδώ που είμαι, οπότε με συνέφερε, διαφορετικά δεν θα ασχολιόμουν καν).

Αναγκάστηκα και παρήγγειλα από e-shop στα 467. Αλλά e-shop...:(

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...