Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου! Όντως δεν είναι και λίγα για μια σχετικά μικρή διαφορά στην τιμή...άρα εσύ θα πρότεινες την 6100? Γενικά πάντως οι τιμές και των δύο μοντέλων είναι πολύ καλές συγκριτικά με παρόμοιων χαρακτηριστικών τηλεοράσεις από άλλες εταιρίες. Ποιά η γνώμη σου για τη Samsung?

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχει να κανει αποκλειστικά με το εαν σε ενδιαφέρει καποιο απο τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Η Samsung ειναι απο το 2007 πρώτη σε πωλήσεις σε ολο το κόσμο. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια κατασκευάστρια εταιρία κολοσσό.

Βέβαια για να ειμαι αντικειμενικώς απο τις 3 με 4 μεγαλες εταιρίες, οποια tv και να επιλέξεις, δύσκολα θα σε απογοητεύσει. Απλά θεωρώ την Samsung τιμια και προχωρημένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλώς,μάλλον τείνω προς την 6100 πλέον. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοηθειά σου! Καλή σου μέρα!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επειδή αγόρασα και εγώ αυτήν την τηλεόραση Samsung UE40EH6030 πριν μία εβδομάδα περίπου.

Ξέρετε πως ταξινομούμε τα κανάλια? Έχω ένα προγραμματάκι που τα ταξινομεί στο pc, το samsung channel editor, αλλά κατάφερα να ταξινομήσω μόνο τα ψηφιακά κανάλια, τα αναλογικά είναι μπάχαλο. Μου βγάζει στο πρόγραμμα ότι έχω 100 κανάλια ενώ στην tv είναι μόνο κάπου 30.

Στην αντιπροσωπεία της Samsung δεν βρήκα αυτό το μοντέλο περασμένο, είναι σαν να μην υπάρχει, μάλλον πρέπει να είναι καμία παραεισαγωγή από άλλη χώρα.

Το allshareplay από που θα το κατεβάσω? Θέλω να είναι συμβατό με την tv μου.

Επίσης μου κάνει κάτι σπασίματα η εικόνα στα τα ψηφιακά κανάλια, γιατί? Κανένας άλλος με το ίδιο πρόβλημα?

Παίζει να κάνουνε παρεμβολές τα κινητά γιατί σε κάποια φάση τα απομάκρυνα από την τηλεόραση και έστρωσε η εικόνα.

Την έχω συνδεδεμένη με το router στο ίντερνετ, έκανα αναζήτηση για καινούριο update στο firmware, αλλά δεν βρήκε κάτι καινούριο. Μήπως θα χρειαστεί να κατεβάσω κανένα άλλο firmware?

Σε γενικές γραμμές ωραία εικόνα αρκεί να κάνεις αρκετές ρυθμίσεις. Με χαλάει που έχει μόνο 2 hdmi. Sorry αν κούρασα.

Δημοσ.

Για την ταξινόμηση τω καναλιών ψαχνεις στο remote της το κουμπί channel list. Εαν δεν το βρεις, πας μενου -> υποστήριξη -> Αρ σελ περιεχ και εκει βρισκεις την λιστα των καναλιών Θα τα βρεις ολα εκει. Ψάχνοντας με το σταυρο πας επανω στο καναλι που θες να αλλάξεις σειρα και πατας το κουμπι tools. Εκει επιλεγεις την εντολή επεξεργασία αριθμού καναλιων. Μετα εισάγεις τον αριθμο που θες και πατας οκ. Καλο ειναι να ξεκινήσεις απο τα πανω καναλια προς τα κάτω.

Η 6030 δεν ειναι παρεισαγωγή Απλα ηταν promo για ενα διαστημα και βγηκε εκ των ύστερων (οπως η χαζη 39αρα που εβγαλαν χωρις λογο). Υπαρχει στο ξενόγλωσσο site κανονικα.

Τα σπασίματα που σου κανει φταίει το σημα σου που κανει σταδιακές διακοπες. Έλεγξε κεραία - καλωδίωση.

Για firmaware κατεβασε το απο εδω http://www.samsung.com/us/support/owners/product/UN40EH6030FXZA. Κανε το extact στο pc και ριξε τα αρχεια σε ενα usb.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι σκέφτομαι να πάρω καλής ποιότητας ομοαξωνικό καλώδιο με διπλή θωράκιση 75 ωμ, μάλλον θα παρεμβάλλονται διάφορες ηλεκτρικές συσκευές στο σήμα και κάνει αυτά τα σπασίματα. Δηλαδή πρέπει να είναι η κακή ποιότητα καλωδίου που χρησιμοποιώ.

Θα τσεκάρω ποιό firmware έχει τώρα η tv μου και θα ξαναεπανέρθω.

Ενα τέτοιο θα κάνει ή πρέπει να αγοράσω πιο ακριβό? Καμία πρόταση κανένας?

http://www.e-shop.gr...l?id=PER.751741

Αγόρασα αυτό το καθαριστικό

http://www.amazon.co.uk/OFFER-INSTEAD-Crystal-Quality-Cleaner/dp/tech-data/B003QGGURM/ref=de_a_smtd

Είναι φιλικό για τις τηλεοράσεις ή έχει χημικά μέσα και ενδέχεται να κάνω ζημιά στην οθόνη Samsung?

Επεξ/σία από Padaz Bloody
Δημοσ.

To καλώδιο τσαμπα θα το παρεις. Δεν πρόκειται να σου προσφέρει τιποτα. Το καλυτερο καθαριστικό ειναι πανάκια μικροινας με νεράκι.

Δημοσ.

Βασικά από τον Κωτσόβολο μου το δώσανε όταν αγόρασα και την τηλεόραση και μου είπανε ότι με νερό δεν κάνει να καθαρίζω την οθόνη και να χρησιμοποιώ αυτό το καθαριστικό με το πανάκι που είχε μέσα.

Τώρα τι να κάνω? Να το πετάξω? Άδικα θα πάει, το λυπάμαι. Κανένας άλλος καμία συμβουλή?

Το πολύ πολύ να το χρησιμοποιώ για να καθαρίζω άλλα πράγματα. Τίποτα έπιπλα πχ.

Γενικά είμαι πολύ προσεχτικός με τις οθόνες μέχρι εχθές καθάριζα με πανάκι γυαλιών ηλίου ραντισμένο με σκέτο νερό. Και εγώ τα φοβάμαι αυτά τα καθαριστικά, αλλά δεν πρέπει να βλάπτουνε τις οθόνες. Το συγκεκριμένο δεν έχει αλκοόλ, από ότι είδα στο μπουκάλι του γράφει ότι περιλαμβάνει συντηρητικά. Τα συντηρητικά δεν βλάπτουνε έτσι?

Το καλώδιο γιατί τσάμπα? Είσαι τόσο σίγουρος?

Εκτός αν έχει πρόβλημα ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης, εκεί λέω είναι χαλασμένη η τηλεόραση και την πάω για service.

Δημοσ.

Πολυ αγχωμένος είσαι. Τα πράγματα ειναι απλά και έχουν μια λογική.

Οι οθόνες lcd αποτελούνται κατα βάση απο πλαστική επιφάνεια στο εμπρόσθιο μέρος. Τα πλαστικά ως γνωστόν ειναι ευαίσθητα σε καυστικά χημικά-καθαριστικά. με αποτέλεσμα να θολώνουν - γκριζάρουν με τον καιρό.

Με το να το χρησιμοποιήσεις μερικές φορες δεν θα πάθει τίποτα, ακόμα και azax να βάλεις μια δυο φορές δεν πάθει τίποτα. Μακροπρόθεσμα όμως θολώνει και αυτο δεν αναστρέφεται Η θολούρα δεν θα φαίνεται αλλα σταδιακά θα χανεις σε ποιότητα εικόνας (που πλήρωσες στο κάτω κάτω).

Η κάθε εταιρία θα αναφέρει οτι το προϊόν της είναι σωστό και δεν αποφέρει προβλήματα. Τους ξέρεις προσωπικά? Τους εμπιστεύεσαι Ενώ το νερο ξέρουμε όλοι οτι δεν περιεχέι τίποτε βλαβερό και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ασφάλεια. Στην τελική σκόνες θα καθαρίζεις.

Πέραν αυτού το προϊόν που ανέφερες (της crystal) ποτε δεν κατάφερε να καθαρίσει κάποιο πάνελ μου χωρίς κόπο και τρίψιμο για να φυγουν τα κατάλοιπα που αφήνει..

Για εμένα που καθαρίζω οθόνες από το 2002 η συνταγή είναι πολύ απλή Δυο πανάκια μικροινας. Το ενα νωπό το αλλο στεγνό Το ενα τρίβει το ένα στεγνώνει.

Τα επίχρυσα καλώδια με φεριτες, διπλές θωρακίσεις κτλ κτλ σε μήκη 2 μέτρων δεν σου προσφέρουν κανενα τεχνικό όφελος. Μονο 120% περίπου κερδοφορία στο κατάστημα που θα στο πουλήσει Δεν λεω οχι στα καλα καλώδια , πχ στην εγκατάσταση μιας κεραίας με 20-25 μετρά μήκος, έχει πολύ ουσιώδες νόημα ενα καλώδιο με καλή ποιότητα κατασκευής με μικρές απώλειες και αντοχή σε εξωτερικές συνθήκες κτλ..

Εφόσον σου κάνει διακοπές σημαίνει οτι το σήμα που φτάνει στην tv σου ειναι χαμηλό και ασταθές Ξεκινά με την πρίζα σου, την καλωδίωση της ίσως και με την κεραία σου. Το πρόβλημα κατα 90% είναι εκεί και οχι στην tv σου η το καλώδιο.

• Like 2
Δημοσ.

Σήμα παίρνω από τον τοίχο του σπιτιού μου, η κεραία είναι ταράτσα και όλοι στην πολυκατοικία παίρνουνε σήμα από ταράτσα.

Δεν γίνεται δηλαδή να πειράξω ή να γυρίσω την κεραία στην ταράτσα για να πιάσω καλύτερο σήμα.

Να τονίσω ότι η τηλεόραση έχει απόσταση από την πρίζα κεραίας περίπου 5-6 μέτρα, γιαυτό και είναι συνδεδεμένη με 10μετρο καλώδιο κεραίας, το οποίο το έχω βάλει γύρω γύρω δίπλα στους τοίχους για να μην είναι στα πόδια μας και το πατάμε.

Το καλώδιο κεραίας που έχω δεν είναι certified με διπλή θωράκιση, αντίσταση 100db κτλπ. Είναι ένα απλό καλώδιο το οποίο το είχα πάρει από τον μάστορα της γειτονιάς, μου έκοψε 10 μέτρα καλώδιο μου έβαλε και δύο βύσματα και αυτό ήτανε όλο.

Δημοσ.

Πρόσεχε πολύ με τα κάθε είδους καθαριστικά. Όπως είπε και ο graphist χρησιμοποίησε σκέτο νερό.

Αυτό που σου έδωσαν χρησιμοποίησέ το κάπου αλλού. Δεν είναι ανάγκη να το πετάξεις.

Δημοσ.

Καταρχάς τα καλώδια για χρήση σε σήματα UHF ειναι 75 ohm. Και δεν απαιτούν κανένα certified κτλ. Δεν ξερω ποιο στα λένε αυτά, αλλά ένα πωλητές σε καταστήματα, δεν μου κανει εντύπωση....

Το καλώδιο που σου έφτιαξε ο μάστορας ειναι μακράν καλύτερο απο τα περισσότερα καλώδια της αγορας του 20 ευρου. Αν είχες την δυνατότητα να κόψεις ενα τέτοιο καλώδιο και να δεις την διατομή του εσωτερικά θα καταλαβαινες και εσυ ο ιδιος γιατι. Τα περισσότερα RF καλώδια με 0.5cent το μέτρο ειναι ικανοποιητικός διατομής-θωράκισης.

Για εμένα ειναι και η καλύτερη λυση. Διαλέγεις ενα καλο rf καλώδιο αν θες ακριβότερο πχ με 80 λεπτα το μετρώ (συνήθως ειναι μαύρου χρώματος) και να ειναι ολο απο χαλκό Παρε και ρ ακροδέκτες rf θηλυκό αρσενικό μεταλλικούς. Αυτο ειναι οτι καλύτερο μπορείς να εχεις σε καλώδιο Αν και στο ξαναλέω διαφορά δε θα δεις. Αν και στα 10 μετρα αρχίζουν οι απωλειες, συνήθως καλύπτει την διαφορά ο ενισχυτής.

Μιας και στο έφτιαξε μάστορας δες μηπως εκανε πατάτα και ακούμπα καμια γείωση του καλωδίου με την μεσαία λήψη. Συνήθως οταν βιάζονται αυτο γίνεται. Επισης τσέκαρε εαν εχει σφίξει καλα την κεντρική βιδα που κρατα την μεσαία λήψη.

Εαν ολοι οι κατοικοι βλέπουν καλα τοτε το πρόβλημα περιορίζεται στην δικη σου καλωδίωση - πριζα. Δοκίμασε με κάποια αλλη tv η με καποιον δανεικό αποκωδικοποιητή να μετρήσεις το σημα σου, ένταση και ποιότητα σε %

Δημοσ.

Πρόσεχε πολύ με τα κάθε είδους καθαριστικά. Όπως είπε και ο graphist χρησιμοποίησε σκέτο νερό.

Αυτό που σου έδωσαν χρησιμοποίησέ το κάπου αλλού. Δεν είναι ανάγκη να το πετάξεις.

Ναι νερό και στεγνό πανί η καλύτερη λύση, δεν είναι για να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. :fear:

Καταρχάς τα καλώδια για χρήση σε σήματα UHF ειναι 75 ohm. Και δεν απαιτούν κανένα certified κτλ. Δεν ξερω ποιο στα λένε αυτά, αλλά ένα πωλητές σε καταστήματα, δεν μου κανει εντύπωση....

Το καλώδιο που σου έφτιαξε ο μάστορας ειναι μακράν καλύτερο απο τα περισσότερα καλώδια της αγορας του 20 ευρου. Αν είχες την δυνατότητα να κόψεις ενα τέτοιο καλώδιο και να δεις την διατομή του εσωτερικά θα καταλαβαινες και εσυ ο ιδιος γιατι. Τα περισσότερα RF καλώδια με 0.5cent το μέτρο ειναι ικανοποιητικός διατομής-θωράκισης.

Για εμένα ειναι και η καλύτερη λυση. Διαλέγεις ενα καλο rf καλώδιο αν θες ακριβότερο πχ με 80 λεπτα το μετρώ (συνήθως ειναι μαύρου χρώματος) και να ειναι ολο απο χαλκό Παρε και ρ ακροδέκτες rf θηλυκό αρσενικό μεταλλικούς. Αυτο ειναι οτι καλύτερο μπορείς να εχεις σε καλώδιο Αν και στο ξαναλέω διαφορά δε θα δεις. Αν και στα 10 μετρα αρχίζουν οι απωλειες, συνήθως καλύπτει την διαφορά ο ενισχυτής.

Μιας και στο έφτιαξε μάστορας δες μηπως εκανε πατάτα και ακούμπα καμια γείωση του καλωδίου με την μεσαία λήψη. Συνήθως οταν βιάζονται αυτο γίνεται. Επισης τσέκαρε εαν εχει σφίξει καλα την κεντρική βιδα που κρατα την μεσαία λήψη.

Εαν ολοι οι κατοικοι βλέπουν καλα τοτε το πρόβλημα περιορίζεται στην δικη σου καλωδίωση - πριζα. Δοκίμασε με κάποια αλλη tv η με καποιον δανεικό αποκωδικοποιητή να μετρήσεις το σημα σου, ένταση και ποιότητα σε %

Καλύτερα να πάρω αυτό το φθηνό καλώδιο από e-shop που πρότεινα για αρχή για να σιγουρευτώ ότι δεν έκανε και λάθος ο μάστορας αν και θα το κοιτάξω και εγώ αν βρω χρόνο αν είναι το βύσμα καλά κουμπωμένο στο καλώδιο.

Μετά άμα μου κάνει πάλι σπασίματα η εικόνα, θα δούμε πάλι τι άλλο μπορεί να φταίει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...