Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

<p>@johny1908</p>

<p>Μη διστάσεις να την πάρεις, την έχω εδώ και μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη.</p>

<p> </p>

<p>@graphist83</p>

<p>Γιατί καταργήσανε το μοντέλο; Δεν πήγε καλά στις πωλήσεις; :/ Ή απλά έχει βγει πριν πολλά χρόνια;</p>

Μια χαρα πήγε στις πωλήσεις. Απλά βγηκε τον Απρίλιο του 2012. Καθε χρόνο όλες οι εταιρίες ανανεώνουν τα μοντέλα τους. Πλεων ως αντικαταστάτης έχει βγει η F6100.

Είναι slim, έχει χαμηλότερη κατανάλωση και έχει βελτιωθεί εμφανεστατα και η εικονα. Στο 3D υπάρχει μια μικρή βελτίωση στο crosswalk.

Βέβαια η σημαντικότερες βελτιώσεις έχουν γίνει απο F6400 και άνω.

Οι τιμές σαφώς είναι υψηλές. Λογικό καθώς είναι ακόμα φρέσκα μοντέλα.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
  • Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το crosswalk ειναι αυτή η θολούρα που αφήνει το motion plus όταν είναι ενεργοποιημένο?? Αν είναι αυτό, είναι άξιο απορίας γιατί να έχει αυτήν την επιλογή(motion plus) όταν το αποτέλεσμα μερικές φορές είναι πανάθλιο.. Χίλιες φορές να μην το είχε. Δεν λέω είμαι fan αυτού του soap oper effect, αλλά αυτή η θολούρα που ακολουθεί τα πάντα με χαλάει!

Δηλαδή τα πιο ακριβά μοντέλα δεν την έχουν?

Δημοσ.

Οχι, crosstalk (crosswalk....λάθος μου και της αυτόματης διόρθωσης του μηλοφωνου..) στο 3D ειναι τα είδωλα που αφήνουν μερικά αντικείμενα. Συνήθως κοντά στο περίγραμμα τους.

Αυτο που λες σχετικά με το motion interpolation ειναι γεγονος αλλά τουλάχιστο στην Samsung (και σε αλλες για να ειμαι αντικειμενικός) είναι παραμετροποίησημο.

Στο κομμάτι motion plus -> προσαρμογή, εαν αφήσουμε την πρώτη επιλογή στο 5 και την δεύτερη στο 1 το φαινόμενο των artifact και των διαφόρων τεχνουργημάτων στην γρήγορη κίνηση σχεδον μηδενίζεται.

Δημοσ.

Βέβαια οι σημαντικότερες βελτιώσεις έχουν γίνει απο F6400 και άνω.

Οι τιμές σαφώς είναι υψηλές.

Πάλι υπομονή λοιπόν πρέπει να κάνουμε, μέχρι οι τιμές να πέσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που λες σχετικά με το motion interpolation ειναι γεγονος αλλά τουλάχιστο στην Samsung (και σε αλλες για να ειμαι αντικειμενικός) είναι παραμετροποίησημο.

Στο κομμάτι motion plus -> προσαρμογή, εαν αφήσουμε την πρώτη επιλογή στο 5 και την δεύτερη στο 1 το φαινόμενο των artifact και των διαφόρων τεχνουργημάτων στην γρήγορη κίνηση σχεδον μηδενίζεται.

το motion plus κανει το video να δειχνει σαν interlaced ρε γμτ! πως το αντεχετε?! :ph34r:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδια μιας κι εχω χαθεί μέσα στο topic, Μπορει να μου πει κάποιος, πως τα παει η τηλεόραση με το gaming(ps3 και 360) 

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα γιατι την παραγγειλα απο το πλαισιο στα 400 ευρω και περιμενω την τηλεοραση

Εχω βρει αυτες τις ρυθμισεις ποιες πιστευετε οτι ειναι πιο σωστες για ενα απλο χρηστη

1.Τηλεοπτικό σήμα

Λειτ. εικόνας: Κινημ. ταινία
Οπ. φωτισμός: 18
Αντίθεση: 100
Φωτεινότητα: 42
Ευκρίνεια: 45
Χρώμα: 50
Απόχρ(Π/Κ): Π52 - Κ48

Ρυθμίσεις για προχωρημένους
Δυναμ. αντίθεση: Απενερ.
Τόνος μαύρου: Απενερ.
Απόχρωση δέρματος: +2
Μόνο λειτουρ. RGB: Απενερ.
Χρωματική περιοχή: Αυτόματο
Ισορροπία λευκού: Όλα 25
Gamma: -1
Φωτισμός κιν. εικ.: Απενερ. (δεν αλλάζει)

Επιλογές εικόνας
Τόνος χρώματος: Τυπικό
Ψηφ. φίλτρο θορύβου: Απενερ.
Φίλ. θορύβου MPEG: Απενερ.
Μαύρο HDMI: Χαμηλό (δεν αλλάζει)
Λειτουργία ταινίας: Απενερ.
Motion Plus: Απενερ.
Πρόσθ. κίνηση LED: Απενερ.

WDTV Live

Λειτ. εικόνας: Κινημ. ταινία
Οπ. φωτισμός: 10
Αντίθεση: 96
Φωτεινότητα: 44
Ευκρίνεια: 0
Χρώμα: 47
Απόχρ(Π/Κ): Π50 - Κ50

Δυναμ. αντίθεση: Απενερ.
Απόχρωση δέρματος: 0
Χρωματική περιοχή: Αυτόματο
Ισορροπία λευκού: Όλα 25
Φωτισμός κιν. εικ.: Απενερ. (δεν αλλάζει)

Επιλογές εικόνας
Ψηφ. φίλτρο θορύβου: Απενερ.
Λειτουργία ταινίας: Απενερ. (δεν. αλλάζει)
Πρόσθ. κίνηση LED: Απενερ

2.Ρυθμισεις οσο αφορα εικονα απο Media player,laptop,BD dvd player απο HDMI:
λειτουργεια εικονας " κιν.ταινια
οπ.φωτισμος 18
φωτεινοτητα 30-45 αναλογα με την ταινια και τον player
ευκρινια 0
χρωμα 48
αποχρ.π/κ π50 κ50
ρυθμισεις για προχωρημενους
δυναμικη αντιθεση απενεργ.
τονος μαυρου απενεργ.
αποχρωση δερματος 0
χρωμ περιοχη αυτοματο
ισορροπια λευκου ολα στο 25 (εδω θελει πολυ δουλεια και μετρητικο οργανο)
Gamma 0
επιλογες εικονας θερμος1/θερμος 2
ψηφ φιλτρο θορ. απενεργ.
φιλτρο θορ. MPEG απενεργ.
μαυρο hdmi κανονικο
λειτουργια ταινιας απενεργ.
Motion Plus απενεργ.
Προσθετ. κινηση Led απενεργ.
στο τηλεοπτικο σημα εχει να κανει καθαρα με τα γουστα του καθε ενα μας. Εναλλακτικα βαλτε την φωτεινοτητα γυρω στο 45,χρωμα 45-50,ψηφικα φιλτρα,δυναμικες αντιθεσεις εικονας μαυρου, ολα στο off,και ευκρινεια απο 0-40 αναλογα τι σας αρεσει.

3.Ας βαλω και εγω τις ρυθμισεις μου για hd υλικο μεσω του ενσωματομενου media player
Λειτ.εικονας-κινημ.ταινια
Οπ.φωτισμος-16
Αντιθεση-95
Φωτεινοτητα-45
Ευκρινεια-0
Χρωμα-55
Αποχρ(Π/Κ)-50/50
Ρυθμισεις για προχωρημενους
Δυναμ.αντιθεση-απενεργ
Τονος μαυρου-σκουρο
Αποχρωση δερματος-0
Χρωματικη περιοχη-αυτοματο
Ισοροπια λευκου-ολα 25
Gamma-0
Επιλογες εικονας
Τονος χρωματος-τυπικο
Ψηφ.φιλτρο θορυβου-απενεργ
Φιλ θορυβου ΜPEG-απενεργ
Motion plus-προσαρμοσμενο 10-0
Πρωσθ κινηση led-απενεργ
Οι ρυθμισεις εγιναν με το ματι και χρησημοποιοντας μερικα pattern που βρηκα στο forum

σημειωση απο αλλο χρηστη:
Οπίσθιος φωτισμός στο 16 έχει σαν αποτέλεσμα υπερβολική φωτεινότητα. Το 12 ή το πολύ 13 είναι αρκετό.

Χρωματική περιοχή βάλτε "πλήρες", και gamma -1.

Τα υπόλοιπα φίλτρα όλα απενεργοποιημένα.

Και οπωσδήποτε "θερμό 2".....

4.Λοιπον τα πραγματα βελτιωνονται αισθητα,εως και αριστα,(για θεαση τηλεοπτικου προγραματος παντα) αν στο προφιλ εικονας "ΤΥΠΙΚΟ" κανουμε τα ακολουθα:
Οπισθιος φωτισμος: 12-16 Το εχω εγω αναλογα με τον τηλεοπτικο σταθμο, διοτι αλλα καναλια εχουν υπερφωτισμενη εικονα και αλλα οχι. το σωστο ειναι καπου στο 12-13.
αντιθεση: 90-95
Φωτηνοτητα: 33-35 (πιο πανω κανει νερα το μαυρο και φαινονται πρασινιθρες στα σκοτεινα πλανα)
ευκρινεια :0-30 αναλογα πως σας αρεσει να φαινεται η εικονα. μεχρι 10 το εχω εγω.
χρωμα: 43-47 εδω το καθε καναλι εχει αλλο χαμηλα,αλλο ψηλα τον κορεσμο χρωματος και δεν υπαρχει κατι στανταρ. Εγω το εχω στο 47
αποχρ. (Π-Κ) 50----50
ρυθμισεις για προχωρημενους:
Δυναμικη αντιθεση: Απενεργ. η στην καλυτερη επιλεξτε "χαμηλο" αν σας φαινονται ξεπλυμενα τα χρωματα.
Τονος μαυρου Απενεργ. αν βαλετε οποιαδηποτε αλλη επιλογη νομιζω πως χανεται η λεπτομερια στις σκοτεινες σκηνες.
Αποχρωση δερματος Ο μηδεν (στην μεση)
RGB ως εχει
Χρωματικη περιοχη: Αυτοματο
Ισορροποια λευκου: μεχρι στιγμης ολα στο 25 εκτος του Green offset Που μπορειτε να το κατεβαστε μεχρι και 17 αν σαν φαινεται πολυ "Λαδι" η εικονα. καντε ολες τις αλλες ρυθμισεις πρωτα και αν δεν φαινεται καλη στα ματια σας η εικονα,αφηστε αυτο τελευταιο.
Κανονικα εδω χρειαζεται οργανο ,αλλα αν υπαρχει καποιος που γνωριζει πως μπορουμε να ρυθμισουμε τα τρια χρωματα (rer,green,blue-offset και gain) με καποιο πατερν ισως, παρακαλω ας μας το αναφερει.
Επιλογες εικονας :
Τονος χρωματος : Το σωστο ειναι το θερμο 2-θερμο 1, αλλα αν σας φαινεται πολυ κιτρινη η εικονα βαλτε Τυπικο
Ψηφιακο φιλτρο θορυβου και φιλτρο θορυβου Mpeg Απενεργοποιημενα.
Μαυρο HDMi στο τηλεοτπικο δεν αλλαζει,αλλα οταν παιζεται απο pc,laptop η το dvd σας δεκτης,Media player σας βγαζει RGB και παιζετε με αυτο, βαλτε κανονικο.
Λειτουργεια ταινιας Αυτο1-Αυτο2
Motion Plus: Καθαρη εικονα, σε τηλεοτικο, σε οτιδηποτε αλλο εγω το εχω απενεργοποιημενο.
Προσθετη κινηση LED :αν σας φαινεται η εικονα οτι σκαλωνει και κανει σπασιματα ακομα, (π.χ σε ποδοσφαιρικο αγωνα) ενεργοποιηστε το.

5.Εχω δικιμασει διαφορα Setup και πριν λιγο βρηκα αυτες.Δοκιμασε τες για τηλεοπτικο:
Picture Mode: τυπικο
Contrast: 85
Brightness: 45-50
Sharpness: 25-50
Colour: 47
Tint: 50/50
Colour Tone: Τυπικο-θερμο1

Detailed Settings:
Black Adjust: off
Dynamic Contrast: low
Gamma: 0

White Balance:
R-Offset: 17
G-Offset: 15
B-Offset: 11
R-Gain: 7
G-Gain: 14
B-Gain: 30

Backlight: 14-15
Digital NR και mpeg off
Movie mode: auto2
προσθετη κινιση Led off
Motion Plus: Καθαρη εικονα

6.Kαι καποιες δικες μου ρυθμίσεις με το ματι για Digea γιατι η αλλες μεχρι τωρα μου καναν κατι σε μουντό :(

Λειτ. εικόνας: Δυναμική
Οπ. φωτισμός: 12
Αντίθεση: 95
Φωτεινότητα: 40
Ευκρίνεια: 50
Χρώμα: 42
Απόχρ(Π/Κ): Π50 - Κ50

Δυναμ. αντίθεση: Υψηλό
Απόχρωση δέρματος: +2
Χρωματική περιοχή: Πλήρες
Ισορροπία λευκού: Δεν αλλάζει
Φωτισμός κιν. εικ.: Απενερ. δεν αλλάζει

Επιλογές εικόνας
Ψηφ. φίλτρο θορύβου: Αυτόματο
Λειτουργία ταινίας: Απενερ.
Πρόσθ. κίνηση LED: Απενερ.

7,Picture Mode: Standard
Contrast: 85
Brightness: 51
Sharpness: 28
Colour: 45
Tint: 50/50 (Greyed Out)
Colour Tone: Cool1

Detailed Settings:
Black Adjust: High
Dynamic Contrast: Off
Gamma: 0
Edge Enhancement: On

White Balance:
R-Offset: 17
G-Offset: 15
B-Offset: 11
R-Gain: 7
G-Gain: 14
B-Gain: 30

Backlight: 10
Digital NR (Noise Reduction): Auto
Active Colour: Off (Greyed Out)
DNIe: On
Movie Plus: On

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ολα αυτα που περιγράφεις αποτελούν την διαφορετικότητα που εχει ο καθένας στο γούστο του.

Σε μερικούς δεν αρέσει η υπέρ ομαλότητα τη κίνησης. Σε άλλους αρεσει. Δεν υπάρχει σωστο λάθος εκει. Για αυτό και εχει on -off.

Στο θέμα εικόνα, η επιλογή movie ειναι ουσιαστικά μια προσπάθεια της tv για calibration τύπου THX. Αυτη η ρύθμιση σου δίνει εντύπωση και επιδόσεις σινεμά. Θελει απόλυτο σκοτάδι για να παίξει σωστά. Απο την αλλη αμα σου αρέσουν τα ζωντανά χρώματα, τοτε η THX θα πρέπει να σε αφήνει αδιάφορο. Ρύθμισε την οπως θες και ευχαριστήσου την.

H 6030 διαβάζει κανονικά σκληρούς fat32 η ntfs μεχρι και 1,5ΤΒ μια χαρά. Αυτο που διάβασες στο manual μάλλον αναφέρεται κάπου άλλου.

Καλησπέρα πήρα και εγώ αυτή την tv 6030 και όντως έχει πρόβλημα με τους εξωτερικούς δίσκους , γιατί έβαλα έναν εξωτερικό wd 1tb τον είδε άλλα δεν μπορούσε να τον διαβάσει με τίποτα και μετά από 10 λεπτά προσπάθειας να τον διαβάσει η τηλεόραση έκανε restart . Τα usb sticks να βλέπει κανονικά, την πάτησα που δεν βλέπει τους εξωτερικούς δίσκους. Υπάρχει κάποιος τρόπος μήπως εάν μπω στο service menu από εκεί μπορεί να γινει κάτι? Γιατί είχα κάποτε την ue40b6000 η οποία δεν έπαιζε ταινίες μόνο μουσική και βρήκα ότι εάν της αλλάξω το μοντέλο σε 7000 από το services menu έπαιξε κανονικά της ταινίες, δεν μπορεί να γίνει και εδώ κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους (για σειρές+ταινίες) και τους διαβάζει μια χαρά.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους (για σειρές+ταινίες) και τους διαβάζει μια χαρά.

και εγώ επίσης 2 διαφορετικούς εξωτερικούς δίσκους 1tb ο καθένας και κανένας δεν παίζει , οι δίσκοι μου δεν έχουν ξεχωριστοί τροφοδοσία.

Δημοσ.

δεν έχω καταλάβει πως σε μερικούς σας διαβάζει στους εξωτερικούς δίσκους 1TB , και ενώ σε 2 tv samsung δεν μπορεί να τους διαβάζει? πήρα και εγώ το τεχνικό τμήμα στης samsung και μου είπαν ότι είναι μεγάλος ο όγκος του 1TB και ότι ο επεξεργαστής δεν μπορεί να τον διαβάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις το νεότερο firmware περασμένο ;;

Εμένα τον WD Passport 1TB 2.5" τον διαβάζει κανονικά.

Μάλλον πρέπει να πέτυχες, ψιλο-ελατωματικό κομμάτι.

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.

δεν έχω καταλάβει πως σε μερικούς σας διαβάζει στους εξωτερικούς δίσκους 1TB , και ενώ σε 2 tv samsung δεν μπορεί να τους διαβάζει? πήρα και εγώ το τεχνικό τμήμα στης samsung και μου είπαν ότι είναι μεγάλος ο όγκος του 1TB και ότι ο επεξεργαστής δεν μπορεί να τον διαβάσει.

Ενημερωτικά να πω, πως σαν κάτοχος παλαιότερου μοντέλου samsung (της σειράς c κιόλας), ποτέ δεν είχα πρόβλημα με εξωτερικό δίσκο των 2TB.

Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεται τέτοιο πρόβλημα σε πολύ νεώτερο μοντέλο.

Δημοσ.

Έχεις το νεότερο firmware περασμένο ;;

Εμένα τον WD Passport 1TB 2.5" τον διαβάζει κανονικά.

αυτόν έχω και εγώ WD Passport 1TB 2.5" τον βλέπει αλλά δεν μπορεί να το διαβάσει , γράφει φορτώνει κάνει 10 λεπτά και μετά κλείνει η τηλεόραση. Μίλησα σήμερα με το τεχνικό τμήμα της samsung τους έδωσα το μοντέλο της tv και το είπα το πρόβλημα και αυτοί μου είπαν ότι δεν διαβάζει τους 1tb δίσκους λόγο μεγέθους του 1tb . :blink:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...