Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εύκολο τότε. Σχεδόν όλα SATA είναι αυτά που πωλούνται. Πάνε αγόρασε ένα (για desktop μηχάνημα) και θα σε καθοδηγήσουμε πως θα το αλλάξεις.

Δεν είναι και τίποτα δύσκολο δηλάδή:

- Βγάζεις το PC από την μπρίζα

- Ανοίγεις το πλαινό καπάκι (το αριστερά όπως το κοιτάς το κουτί σου)

- Βγάζεις 2 καλώδια που κουμπώνουν πάνω στο DVD σου. Το ένα είναι των data (αυτό που σου έβαλε ο Thanos πάνω) και το άλλο του ρεύματος. Τα κρατάς στην άκρη (προσοχή δεν ξεκουμπώνεις το data και από την MB)

- Αν είναι screw-less το κουτί σου θα τραβάς κάτι μπρος-πίσω για να ελευθερωθεί. Μία φωτό με ανοικτό το πλαινό θα βοηθούσε για παραπάνω λεπτομέριες. Αν είναι με βίδες ξεβιδώνεις όσες βρεις πάνω στο DVD σου. Στην 2η περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσεις και την δεξιά πλευρά του κουτιού σου

- Βγάζεις το ένα και με τον ίδιο τρόπο βάζεις το άλλο

- Κουμπώνεις ξανά τα 2 καλώδια που έβγαλες

- Δοκιμάζεις ότι όλα καλά βάζοντάς το σε λειτουργία, κι αν ΝΑΙ κουμπώνεις ξανά τα καπάκια.

Φαίνονται πολλά αλλά είναι πανεύκολο.

Δημοσ.

Είπε ότι δεν θέλει να ξεβιδώσει το pc.

Μπορει να ειχε παραθυρο το πλαινο του κουτιου του :mrgreen:

Εαν θεωρειται ξεβιδωμα το βγαλσιμο του πλαινου τοτε δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω.δεν ειπα να βγαλει το drive απο την θεση του. :mrgreen:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδια, συγγνωμη για την ελλειπη διευκρινιση. μου. Η αδερφη μου ειναι μεγαλυτερη και ανοιγει αυτη τον υπολογιστη. Μπορω να το ανοιξω και γω αλλα φοβαμαι τις βωμολοχιες της. Ο υπολογιστης δεν εχει "πλαινο", και ξερω πως ειναι μεσα. Απλα στην αρχη δεν ηξερα τι ηταν το sata και τι το ide. Οταν ειδα τις εικονες, θυμηθηκα πως ειναι sata.. Τελικη ερωτηση. Η αδερφη μου πιστευει πως τα καλωδια της μητρικης που μπαινουν στα driver, εχουν χαλασει ή δεν ειναι πολυ γερα. Εγω πιστευω πως το driver δεν εχει παθει ζημια απο κατι τετιο, αλλα ποσο κανει ενα καλωδιο data? Μηπως εχει μαζι και η συσκευασια του καινουριου driver? Ευχαριστω πολυ και παλι, συγγνωμη που σας μπερδεψα και τις πολλες ερωτησεις.

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα ήταν στα καλώδια τότε δεν θα διάβαζε ούτε τα dvd .Οπότε πας και παίρνεις ένα driver πχ αυτό και αν δεις ότι δεν μπορείς να το βάλεις πες μας να σε βοηθήσουμε.

Δημοσ.

Τα καλώδια από μόνα τους δεν χαλάνε ΠΟΤΕ, Πρέπει να αρχίζεις να παίζεις εκεί μέσα με ανοικτό κουτί και να ξεχαρβαλώσεις κανένα ή να το τσακίσεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eυχαριστω παιδια! Τα καταφερα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...