nilosgr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Γεια σας, εδώ και κάτι μέρες έχω αγοράσει ένα καλώδιο hdmi και συνδέω το laptop με την τηλεόραση (LG 19' με mp4, μοντέλο του 2010*). Ενώ βλέπω ταινίες κλπ μια χαρά, την αναγνωρίζει και ως δεύτερη οθόνη και μπορώ να αλλάξω ανάλυση κλπ, όταν γυρίζω το mode της τηλεόρασης από hdmi σε "κεραία" και προσπαθώ να κάνω record (πχ με camstudio) δεν κάνει record αυτό που δείχνει η οθόνη... (αν για παράδειγμα βάλω να παίζει μια ταινία απ τον υπολογιστή και γυρίσω το mode σε "κεραία" θα κάνει record την ταινία που εβαλα απ τον υπολογιστή κι όχι το κανάλι που εβαλα) Εεε έχετε καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω ώστε να κάνω tvrip; Σόρι αν είμαι off topic... :-/
vasilis 321 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Το hdmi δεν είναι αμφίδρομο ! Sent from my iPhone using Insomnia
x_vagos_x Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Αυτό που θέλεις να κάνεις, δεν γίνεται με το hardware που ήδη έχεις. Το HDMI είναι διαφορετικό από το "κεραία" (έχω κι εγώ LG) σαν input/output. Πρέπει ο υπολογιστής σου να έχει μια κάρτα MPEG4, στην οποία και θα συνδέσεις καλώδιο κεραίας -όπως αυτο που καταλήγει ΤΩΡΑ στην τηλεόρασή σου. Από εκεί, λοιπόν, θα καταγράφει ο υπολογιστής σου ότι δείχνει η τηλεόραση. Πρακτικά, ο υπολογιστής σου πρέπει να συνδεθεί με την κεραία, και όχι με την τηλεόραση για να κάνεις αυτό που θέλεις Με αυτό, δηλαδή, http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/Turbo-X-DTT-2000-Digital-TV-tuner-HU391-T-FM.htm Για να το καταλάβεις και "σχηματικά", η τηλεόραση κάνει output ότι input της έρχεται. Το καλώδιο που συνδέεται στην πρίζα ("Κεραία") της δίνει το σήμα τηλεόρασης. Το HDMI από την άλλη, της δίνει το σήμα του υπολογιστή. Αυτά τα δυο inputs είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Εσύ, θέλεις να καταγράφει το ένα αυτό που δείχνει το άλλο. Πράγμα που δεν γίνεται. Με ένα TV Tuner, όμως, προσδίδεις στο PC σου την ικανότητα να πάρει σαν input το σήμα της κεραίας (της πραγματικής, στην ταράτσα) και να την προβάλλει μέσω του HDMI. Έτσι, π.χ. μπορείς να έχεις τηλεόραση σε ένα παράθυρο μέσα στα Windows, όσο σερφάρεις, μπορείς να το βάλεις full screen όπως τα βίντεό σου, συμπεριφέρεται σαν πρόγραμμα υπολογιστή με λίγα λόγια. Αλλά είναι άσχετο με την επιλογή "Κεραία" της τηλεόρασης. Μπορείς π.χ. να αποσυνδέσεις το καλώδιο από την TV με αποτέλεσμα να μην δείχνει τπτ το "Κεραία", αλλά να το αφήσεις συνδεδεμένο στο TV tuner (στο PC δηλαδή) και να βλέπεις από εκεί TV κανονικά.
nilosgr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Το hdmi δεν είναι αμφίδρομο ! Sent from my iPhone using Insomnia Ναι κυριως εκει "κολλουσα", αλλα εφ' οσον η τηλεοραση δεν εχει interface για "επικοινωνια" με υπολογιστη, δεν... ΟΚ, θενξ και τους δυο σας
baskon Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δε νομίζω να υπάρχει οποιαδηποτε tv Που να το κανει αυτο..αλλά ακόμα και να υπήρχε καποια τηλεοραση που να εστελνε την εικονα μεσω hdmi στον υπολογιστή θα χρειαζοσουν και εισοδο Hdmi στον υπολογιστη (όχι εξοδο). Που επισης δεν ειναι συνηθισμενο.. Απο κει και πέρα για Tvrip αν η τηλεοραση σου εχει Usb (οπως συνηθιζεται) τότε κανεις εγγραφη κατεθειαν σε φλασακι από ψηφιακα καναλια. Τωρα αναλογα σε τι μορφή θα στα γραφει(πχ .dvr) ισως χρειαζεσαι μια μετατροπη στον υπολογιστή σου για να παιζουν παντου. Αν δεν εχει τότε σίγουρα θα εχεις και καποια αλλη Tv με Usb η μια παλια tv που θα της βαλεις αποκωδικοποιητη μολις κοπουν τα αναλογικα. Οποτε γραφεις σε usb απο εκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα