Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω την παρέα του insomnia.Έχω το εξής θέμα.Η cpu μου (phenom ii 970 σε stock clock) όταν τρέχω το prime 95 πιάνει 70 βαθμούς.Πρέπει να ανησυχώ; Η idle θερμοκρασία είναι στους 47 και του κουτιού idle 40 και full 45.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το εργοστασιακό σύστημα ψύξης της συγκεκριμένης σειράς επεξεργαστών δεν φαίνεται να την παλεύει πολύ με τις θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού. Πριν λίγες μέρες έστησα για έναν γνωστό σύστημα με Phenom II X4 965 και idle ήταν στα ίδια με σένα, full load λίγο πιο κάτω (65 βαθμοί).

Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή (άντε, σε έναν κλιματιζόμενο χώρο θα ήταν κάπως καλύτερα) όσο το απίστευτα θορυβώδες fan του. Λύθηκε με τοποθέτηση after-market συστήματος ψύξης τύπου "tower" + 120mm fan. Πολύ μεγάλη διαφορά σε θερμοκρασίες και θόρυβο. Το ίδιο προτείνω να κάνεις κι εσύ.

Δημοσ.

Όντως.Έχεις δίκιο.Κάποια στιγμή θα φύγει αυτό το πράγμα απ' το pc μου, απλά ήθελα να ξέρω αν έχει πρόβλημα η cpu και βαράει 70άρια.

Δημοσ.

Φυσικά και παίζει και η κλασσική "μοντιφα" http://www.thelab.gr/air-cooling/i-axristi-montifa-tis-imeras-71534.html με τοποθετηση μονο αλλου ανεμιστηριου.

Επίσης μιας και εισαι σε stock ρολογια δε θα ηταν ασχημο να κανεις λίγο undervolting τον επεξεργαστη και να μη τον εχεις στο αυτόματο..Και οικονομία στο ρευμα και πολύ καλυτερες θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Ε τι να κάνουμε.Αυτή η περιέργεια θα μας φάει. Καλή ιδέα να ρίξω τα volt!Πόσο όμως;Αν θυμάμαι καλά αρχικό έχει 1,3440.

Δημοσ.

Λοιπόν.Παρατήρησα ότι όταν προσπαθώ να βάλω χειροκίνητα τιμή στο cpu voltage απενεργοποιήτε το cool n quiet και to C1E και δεν μπορώ να τα ενεργοποιήσω αν δεν ξαναβάλω το voltage στο auto. Εκείνο που μπορώ να πειράξω άνετα είναι το HT voltage.

Δημοσ.

οτιδιποτε πανω απο 61 βαθμους για τους phenom 2 ειναι πολυ.το οριο τους ειναι στους 61 σύμφωνα με την AMD τωρα αν δουλευη για λιγο πανω απο αυτο το οριο και οχι συχνα και για πολες ωρες δεν παιζι προβλημα.καλο θα ηταν πάντως να αλαξεις την μαμα ψυχτρα με μια αλλη οστε να εχεις το κεφάλι σου ισυχο.

Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτά τα ανεμηστήρια των phenom ii δεν παλεύονται πραγματικά. Χτες έσκαβε ένας εργάτης το δρόμο με το γεωτρύπανο και μου φώναζε να κλείσω το pc γιατί έκανε θόρυβο tongue.gif. Τι να σου πω ρε μπάρμπα του λέω, έχω κάνει και undervolting laugh.gif

Πέρα απ' την πλάκα, γνωρίζετε καμιά καλή και φτηνή ψύκτρα να μας σώσετε;

Δημοσ.

Πέρα απ' την πλάκα, γνωρίζετε καμιά καλή και φτηνή ψύκτρα να μας σώσετε;

Πόσο είναι το «φτηνή»; Η κατηγορία ψυκτρών που πρότεινα πιο πάνω ξεκινούν κοντά στα 20€ (για μοντέλα με 92άρι fan συνήθως) και ανεβαίνουν.

Για ακόμη πιο φθηνά, υπάρχουν συστήματα ψύξης με τον παραδοσιακό σχεδιασμό που φυσούν τον αέρα προς τα πάνω. Αλλά έτσι δεν έχεις το πλεονέκτημα των tower ψυκτρών που φυσούν τον αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού (όπου, αν υπάρχει και ανεμιστήρας εξαγωγής κουτιού, γίνεται καλό «αλισβερίσι» :-D ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...