pano Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αν δεν έχεις ενεργοποιημένο το AHCI δεν έχεις TRIM. Κάνεις λάθος φίλε ninos30.
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Κάνεις λάθος φίλε ninos30. Μπορεί. Έχω πει ότι δεν ξέρω και πάρα πολλά για τους SSD. Γνωρίζω τα πρέπει χωρίς να ξέρω τα γιατί (κι αυτό πρέπει να αλλάξει). Διαβάζοντας όμως και εδώ αυτό καταλαβαίνω. Λάθος? EDIT Διαβάζοντας αυτό το άρθρο είδα πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει το ACHI mode είναι το NCQ command που ενεργοποιεί. Κι αν στους μηχανικούς η διαφορά στην ταχύτητα λόγω NCQ είναι μικρή στους SSD την εκτοξεύει (στο διπλάσιο και βάλε).
vasi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δεν μπορώ να εξηγήσω με τα λίγα που ξέρω περί SSD το γιατί, αλλά παίζει όντως ρόλο. Πρέπει την στιγμή που τον φορμάρεις να είναι ήδη γυρισμένος σε AHCI, αλλιώς δεν τον βλέπει. @VASI Είπα να αγνοήσω το μήνυμα σου πριν 2 μέρες που το διάβασα γιατί προφανώς είσαι από αυτούς που τα ξέρουν όλα, αλλα επειδή μπορεί να διαβάσει κι άλλος κόσμος και να ψάχνεται για drivers ας σου απαντήσω. Ξέρεις τι σημαίνει Native Support? Ότι το λειτουργικό έχει από μόνο του ενσωματωμένους τους drivers για να λειτουργήσει κάτι (αφού είναι γνωστό ότι χωρίς driver τίποτα HW δεν παίζει). Αυτό λέμε. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις ΚΑΝΕΝΑΝ driver για να παίξει το AΗCI κι αυτά που βάζεις είναι για raid. Αν θες για περισσότερα εδώ Advanced Host Controller Interface Και για να ευθυμήσουμε την κατάσταση, και μια που είμαι από Θεσσαλονίκη να σου πω την γνωστή ατάκα από την διαφήμιση: "Τι δεν καταλλλλαβαίνεις?" Για να τα πάμε από την αρχή, όταν λες λειτουργικό? ενοεις το εγκατεστημένο στον δισκο ? εγώ αν εγκαταστήσω στην καινούργια μητρική μου GA-990FXA-UD3 τα Windows VISTA Ultimate που Κυκλοφόρησαν στις 30 Ιανουαρίου 2007 και τα κατέχω νόμιμα από τότε , θα έχω υποστήριξη? στον AΗCI ?
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Για να τα πάμε από την αρχή, όταν λες λειτουργικό? ενοεις το εγκατεστημένο στον δισκο ? εγώ αν εγκαταστήσω στην καινούργια μητρική μου GA-990FXA-UD3 τα Windows VISTA Ultimate που Κυκλοφόρησαν στις 30 Ιανουαρίου 2007 και τα κατέχω νόμιμα από τότε , θα έχω υποστήριξη? στον AΗCI ? Tώρα να σου πω πως έχω προσωπική εμπειρία επί του θέματος, ψέματα θα σου πω, αφού την περίοδο που κυκλοφορούσαν τα Vista δεν είχε και πολύ νόημα ακόμα το AHCI. Μόνο όποιος ήθελε να έχει hot-plug-in το ενεργοποιούσε. Στα 7 ισχύει πάντως σε όλες τις εκδόσεις. ΑΛΛΑ, στο wiki που σου έβαλα παραπάνω λέει ξεκάθαρα: AHCI is supported out of the box on Windows Vista and newer versions of Windows... οπότε θα σου πω πως ναι, το υποστηρίζει και η έκδοση Vista Ultimate του 07 που έχεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα