Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Έχω μια απορία αν μπορεί να μου την λύσει κάποιος. Από χθες έχω στα χέρια μου τον agility4 αλλά όταν τον πήρα ανακάλυψα ότι δεν έχει μέσα καλώδιο σατα. Στα πράγματα που έψαχνα ανακάλυψα ένα καλώδιο που έγραφε σατα( υποθέτω είναι σατα1). Θα έχει διαφορά στις επιδόσεις αν χρησιμοποιήσω αυτό αντί για καλώδιο σατα2;

Υ.γ. Δεν λέω για καλώδιο σατα3 επειδή η μητρική μου δεν υποστηρίζει σατα3.

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν διαφορές. Τα ίδια καλώδια είναι. Απλά παίζουν με τις ονομασίες.

Για την ιστορία, η τυπική διαφορά μεταξύ sata & sata2 καλωδίων είναι το κλιπάκι κλειδώματος. Δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις.

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν διαφορές. Τα ίδια καλώδια είναι. Απλά παίζουν με τις ονομασίες.

Για την ιστορία, η τυπική διαφορά μεταξύ sata & sata2 καλωδίων είναι το κλιπάκι κλειδώματος. Δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις.

Το ιδιο ισχύει και για τα sata3 καλωδια?

Δημοσ.

Το ιδιο ισχύει και για τα sata3 καλωδια?

Ναι δεν υπάρχουν διαφορές στην αρχιτεκτονική. Είναι απλά τρικ για να προωθήσουν οι εταιρίες τα καλώδια.

Η ουσία είναι η ποιότητα κατασκευής του καλωδίου. Αν είναι καλή δεν υπάρχει πρόβλημα ο,τι sata & να είναι βαφτισμένο.

Μερικά sata3 καλώδια έχουν αυτή την ονομασία ακριβώς επειδή είναι καλής ποιότητας & εξασφαλίζουν απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων για όλους τους τύπους sata συσκευών.

Κλιπάκια υπάρχουν σε μερικά sata2 & sata3 καλώδια. Κάτι που το βρίσκω περιττό για εσωτερικούς δίσκους.

http://www.serialata.org/documents/SATA-6-Gbs-The-Path-from-3gbs-to-6gbs.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...