Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 αν ειναι να αλλαχτει κατι,θα αλλαχτουν και τα 2 μαζι,να παιζω με low σε 1080 δεν το γουσταρω,καθομουν με το ps3 μου :Ρ Απο κει και περα,δεν καταλαβαινω το "κοψιμο" της καρτας... Τουλαχιστον βρηκαμε το προβλημα,φαντασου να εβαζα την 760 πανω και να ειχα το ιδιο θεμα,θα επεφτε κλαμα :Ρ
manos08 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 ναι ισχύει! πάντως μην νομίζεις ότι low/1080 δεν είναι καλύτερα από ps3!:-P επειδή το εχω δει με τα μάτια μου 720p πετσοκομενα γραφικα πολύ κάτω του low!!! και 30fps-! πάντως να τα αλλάξεις και τα δύο είναι το καλύτερο πιστεύω! και έχε στο μυαλό σου ότι με 1080p θα εχεις την ίδια περίπου απόδοση που εχεις τώρα με το scale 160% Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App
Dennisbest Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Το "κόψιμο" της κάρτας πως το εξηγείτε; Το ότι και σε μεγάλη ανάλυση και σε μικρή έχει τα ίδια fps και αλλάζει το usage της κάρτας ενώ του cpu είναι σταθερού είναι ξεκάθαρο πως τον κρατάει ο επεξεργαστής....Στην τελική στα 1024 με mantle έβλεπε διαφορά και αυτό συμβαίνει μόνο σε cpu bound καταστάσεις...
aetos1988 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 αν ειναι να αλλαχτει κατι,θα αλλαχτουν και τα 2 μαζι,να παιζω με low σε 1080 δεν το γουσταρω,καθομουν με το ps3 μου :Ρ Απο κει και περα,δεν καταλαβαινω το "κοψιμο" της καρτας... Τουλαχιστον βρηκαμε το προβλημα,φαντασου να εβαζα την 760 πανω και να ειχα το ιδιο θεμα,θα επεφτε κλαμα Καιρός να πάρεις μια οθόνη και κάρτα γραφικών να παίζεις όπως το αξίζεις το παιχνίδι πχ. https://www.skroutz.gr/s/3751880/Asus-VX239H.html και κάρτα γραφικών http://www.e-gate.gr/sapphire-radeon-dual-x-r9-280-3gb-gddr5-11230-00-20g.html
wargasm Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 ρε παιδια γιατι με βγαζει 0 level το battlefield ξαφνικα??????? α κατι maintenance λεει, οκ.
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Καιρός να πάρεις μια οθόνη και κάρτα γραφικών να παίζεις όπως το αξίζεις το παιχνίδι πχ. https://www.skroutz.gr/s/3751880/Asus-VX239H.html και κάρτα γραφικών http://www.e-gate.gr/sapphire-radeon-dual-x-r9-280-3gb-gddr5-11230-00-20g.html αν είναι να πάρω οθόνη παω για U2414H και κάρτα λογικά μια 280 σκέτη. σε 1080 δεν θα ειναι αρκετή για high settings; άλλωστε το μόνο που θέλω είναι λεπτομέρια,δεν με απασχολούν τα φίλτρα και τα εφε
manos08 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 χριστο με 50 ευρω παραπανω πας στην 280χ που ειναι η καλυτερη τις κατηγοριας της!!! και εισαι ετοιμος για ultra + aa! δες εδω ενα ωραιο συγκριτικο! με λιγοτερο αα θα πετας! αλλα ακρετα off topic βγηκαμε!
Mitsos_The_Great Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 αν είναι να πάρω οθόνη παω για U2414H και κάρτα λογικά μια 280 σκέτη. σε 1080 δεν θα ειναι αρκετή για high settings; άλλωστε το μόνο που θέλω είναι λεπτομέρια,δεν με απασχολούν τα φίλτρα και τα εφε Πάρε 280Χ όπως σου προτείνει ο Manos08. Μην πάρεις 760 γιατί μελλοντικά ίσως να έχεις θέμα στα 2GB VRAM ακόμα και με 1080p. Μια 280Χ είναι ότι πρέπει και πιστεύω θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση. Για να μην είμαι offtopic ( ), στο BF 4 πετάει η συγκεκριμένη κάρτα. Όλα τέρμα, τα γραφικά είναι πανέμορφα και το παιχνίδι πολύ ομαλό. Αυτά. -Ενας ικανοποιημένος χρήστης 280X 2
manos08 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Το "κόψιμο" της κάρτας πως το εξηγείτε; Το ότι και σε μεγάλη ανάλυση και σε μικρή έχει τα ίδια fps και αλλάζει το usage της κάρτας ενώ του cpu είναι σταθερού είναι ξεκάθαρο πως τον κρατάει ο επεξεργαστής....Στην τελική στα 1024 με mantle έβλεπε διαφορά και αυτό συμβαίνει μόνο σε cpu bound καταστάσεις... λοιπον καταρχας να ξεκαθαρισουμε οτι ολα τα παιχνιδια χρειαζονται καλη gpu αναλογα τα γραφικα και μονο! με ελαχιστες εξερεσεις (πχ nvidia physx που η gpu κανει + υπολογισμους φυσικης) Το ποσο καλο επεξεργαστη θα χρειαστει ομως ενα παιχνιδι δεν εξαρταται απαρετητα απο το εαν εχει καλα η οχι γραφικα! Μεσα στα standars που εχει να κανει μια cpu ειναι: 1) ΑΙ ,η αλλιως τεχνικη νοημοσινη , πραγμα αρκετα περιπλοκο για το πως θα συμπεριφερθουν οι εχθροι και οι συμαχοι που ελενχονται απο τον υπολογιστη 2)αποσυμπιεση ηχου,καθως ανεξαρτητα απο την καρτα ηχου, η cpu ειναι υπευθηνη να αποσυμπιεσει τον ηχο και να τον τοποθετησει οπου και αν χριαζεται! 3)λεει στην gpu τι θα κανει rendering Ωστοσο καποια πραγματα αλλαζουν απο παιχνιδι σε παιχνιδι και αυτα ειναι: 1) τα κινητα(αντικειμενα) οπως οι χαρακτηρες (NPCs) το πως θα κινηθουν,τις αλληλεπιδρασεις μεταξυ τους κανοντας υπολοφισμους φυσικης κ.α. για αυτο παιχνιδια οπως το battlefield και planetside που υποστηριζουν πολλους παιχτες χρηαζονται δυνατο επαιξεργαστη και μαλιστα δεν ειναι τυχαιο που αν αντιμετοπιζεις cpu bottleneck μπορεις να το ελατωσεις απλα παιζοντας σε server με λιγοτερα ατομα! και φυσικα οσο πιο λεπτομερη ειναι τα μοντελα τοσο περισσοτερους υπολογισμους εχει να κανει! 2)το απο πανω συνδεται και με την AI οσους παιρισσοτερους χαρακτησες εχεις σε single player τοσο το "χειροτερο" για αυτο παιχνιδια οπως το total war αν και δεν εχουν τα τελεια γραφικα και δεν χρειαζονται καλες gpu σε μαχες με πολλες μοναδες γονατιζουν ακομα και ενα i7 ενώ σε multiplayer με πολλα ατομα μπορει να μην εχει την AΙ αλλα πρεπει να χηριζεται μεγαλο ογκο δεδομενων,αναλογα με το ποσα ατομα παιζουν στον server, τοσα ωστε ο υπολογιστης σου να ξερει καθε στιγμη που βρισκεται ο καθε αντιπαλος,αν ειναι ξαπλα ,στα γονατα,τρεχει,πηδαει,κινητε, ακομα κατευθηνση,τι οπλο κραταει και που συμαδευει,αν σημαδευει! αν τετατετ θα σε στοχευσει σωστα ή θα περασουν ξοφαλτσα οι σφαιρες του? + του οτι τα αντιστηχα πρεπει να στελνει και για σενα στον server! οπως καταλαβαινεις ειδηκα το bf ειναι οτι χειροτερο για cpu καθως ειναι multiplayer,εχει πολλα κινητα εχει (εως 64 ατομα +οχηματα) με μεγαλη λεπτομερια κιολας!, αρκετα πολυπλοκη φυσικη (αλλαγη καιρου,κατασρεψιμοτητα,levolution) και πολυ καλα γραφικα με πολυ λεπτομερια αρα εχει πολυ δουλεια στο να ''λεει'' στην gpu τι θα κανει rendering οχι ομως οτι η καρτα γραφικων ειναι καλυτερα καθως το rendering ειναι απο τις πιο απετητηκες διεργασιες και πρεπει να την προλαβαινει σε πραγματικο χρονο και μαλιστα με ικανοποιητικα fps πανω απο 30! οπωτε παιζοντας , η gpu πχ μπορει να προλαβαινει να κανει rendering με 45fps και ενας λιγο αδυναμος επεγεργαστης (πχ dual core) να επερξεργαζεται ολα αυτα που ειπαμε παραπανω με ρυθμο 30 φορες το δευτερολεπτο.Ετσι ο επερξεγαστης δεν προλαβαινει την καρτα γραφικων,αυτη για να συμβαδιζει ριχνει τα fps στα 30 ενω μπορει να αποδωσει 45 και δεν δουλευει στο 100% ενας καλος ομως επεξεργαστης, μπορει ανετα να υπολογιζει τα παντα με ρυθμο 80 φορες το δευτερολεπτο πχ αν εχεις και μια καλη καρτα και παιζεις σε υψηλη αναλυση τοτε αυτη θα κανει rendering με 60fps πχ οπωτε τωρα αυτη δουλευει φουλ ενω ο επεξεργαστης οχι,κατι που ειναι και φυσιολογικο! αν ομως εχεις χαμηλη αναληση,τοτε η δουλεια της καρτας γινεται πολυ ευκολη με αποτελεσμα να μπορει να βγαλει παραπανω fps απο οσα μπορει να την τροφοδοτησει ο cpu οπωτε εχουμε και το φαινομενο η cpu να γονατιζει και η gpu να καθετε! ελπιζω να σε βοηθησα καπως! 1
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Πάρε 280Χ όπως σου προτείνει ο Manos08. Μην πάρεις 760 γιατί μελλοντικά ίσως να έχεις θέμα στα 2GB VRAM ακόμα και με 1080p. Μια 280Χ είναι ότι πρέπει και πιστεύω θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση. Για να μην είμαι offtopic ( ), στο BF 4 πετάει η συγκεκριμένη κάρτα. Όλα τέρμα, τα γραφικά είναι πανέμορφα και το παιχνίδι πολύ ομαλό. Αυτά. -Ενας ικανοποιημένος χρήστης 280X μέχρι να μαζέψω τόσα μπορεί να έχει βγεί νεα σειρα καρτών θα επαιρνα τώρα την κάρτα αλλα δεν υπάρχει νοήμα,ιδιες επιδόσεις θα έχω,και είναι κρίμα να κάθεται. Άλλωστε ο σταθερός είναι μόνο για παιχνίδια,τις υπόλοιπες δουλείες τις κάνω στο λάπτοπ. Τουλάχιστον βρήκαμε το πρόβλημα. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι ο επεξεργαστής δεν μπορεί να αποδώσει σωστά σε αυτή την ανάλυση με την κάρτα να κάθεται και να περιμένει.
Dennisbest Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 @manos08 Όλα αυτά που λες τα ξέρω. Η ερώτησή μου είναι εφόσον , το bottleneck φαίνεται να είναι ξεκάθαρα λόγω επεξεργαστή στα 1024 , γιατί υποστήριζετε όλοι πως φταίει η κάρτα του και όχι ο 6300...Το όριο του επεξεργαστή φαίνεται στα 1024 που η κάρτα δεν τερματίζει..Άρα την κρατάει ο επεξεργαστής πίσω. Συνεπώς και να πάρει και την 290 που λέει ο λόγος , θα έχει τα ίδια fps που έχει τώρα στα 1024 , απλά θα παίζει σε full hd πλέον με καλύτερα details. Οι βουτιές λοιπόν που παρατηρεί θα συνεχίσουν να υφίστανται.
manos08 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 <p>@manos08 Όλα αυτά που λες τα ξέρω. Η ερώτησή μου είναι εφόσον , το bottleneck φαίνεται να είναι ξεκάθαρα λόγω επεξεργαστή στα 1024 , γιατί υποστήριζετε όλοι πως φταίει η κάρτα του και όχι ο 6300...Το όριο του επεξεργαστή φαίνεται στα 1024 που η κάρτα δεν τερματίζει..Άρα την κρατάει ο επεξεργαστής πίσω. Συνεπώς και να πάρει και την 290 που λέει ο λόγος , θα έχει τα ίδια fps που έχει τώρα στα 1024 , απλά θα παίζει σε full hd πλέον με καλύτερα details. Οι βουτιές λοιπόν που παρατηρεί θα συνεχίσουν να υφίστανται.</p> πρώτων έχε υπόψη σου ότι όσο μικρότερη η ανάλυση τόσο περισσότερη δουλειά για την cpu. αμα ψάξεις στο ίντερνετ θα δείς ότι ο 6300 στέκεται αξιοπρεπεστατα ακόμα και με κάρτες επιπέδου gtx780! επιπλέον αν όπως λες τον περιόριζε ο επεξεργαστης,τότε με το oc θα έπρεπε να είχε λυθεί το πρόβλημα,κάτι που δεν έγινε! οπότε καταληγουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα η ανάλυση κάνει το σύστημα να χωλαίνει , και κρατά πίσω τον 6300.Εξάλλου με το που ανέβασε θεωρητικά την ανάλυση με το scale η κάρτα τερμάτισε και ο 6300 καθόταν! Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App
stathisgtr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Crossfire 280x με fx 6300.Δύο ολόκληρους μήνες έπαιζα όλα στο φουλ.Μετά το PATCH της 8ης Ιουλίου ούτε low δεν μπορώ να παίξω.Δεν φταίει ο fx.Dice και Ea φταίνε.
Dennisbest Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Τέλος πάντων , δεν έχει νόημα να το αναλύουμε , απλώς μερικοί πιστεύουν πως επειδή πέφτει πιο πολύ βάρος στον cpu στις χαμηλές αναλύσεις , αποδίδει και χειρότερα....Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι πως επειδή ακριβώς πέφτει το βάρος στη cpu μπορείς να δεις το μέγιστο που μπορεί να αποδώσει ανεξάρτητα από την κάρτα που έχει. Αν βάλεις την υπεργαμάτη κάρτα , πάλι τα ίδια fps θα έχεις αφού και σε 1080p με μια r9 290x πάλι στον cpu θα πέσει το βάρος και η κάρτα θα "κάθεται".Αν υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας της κάρτας που αγνοούμε είναι άλλο θέμα. Και επίσης με mantle απέδιδε καλύτερα όπως είπε και το mantle αποδίδει καλύτερα μόνο σε cpu bound καταστάσεις.
Oroku Saki Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Λεω και εγω να το ξαναπαιζω με την καινουργια οθονη το sinlge player για να δω ποσο καλυτερα γραφικα εχει ομως δεν εχω αποφασισει αν αξιζει να δοκιμασω τωρα η σε λιγους μηνες οταν αλλαξω καρτα. Συμφωνα με τα benchmark που ειδα σε guru 3d με την τωρινη μου καρτα σε ultra 1080 p 2x msaa ειναι οριακα playble στα 30 fps . Τι να κανω λοιπον? Με mutlplayer δεν εχω ασχοληθει ειχα παιξει μια φορα το single player οταν βγηκε με ολα high και εννοειται ηταν full playble λογω χαμηλης αναλυσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα