maniac89 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 στα bios στο Standard CMOS Features εκεί που λέει IDE Primary Master μου δείχνει None ενώ όταν άνοιξα το κουτί και είδα το δίσκο είναι τοποθετημένος την θέση Master.Στα bios τον δίσκο μου τον δείχνει στην θέση IDE Primary Slave.Πώς μπορώ να τον πάω στην θέση master; ευχαριστώ πολύ
TheELF Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Η θέση master είναι στην άκρη του καλωδίου,πρόσεξε να είναι και το jumper στην θέση master ή cable select.
maniac89 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 ευχαριστώ πολύ, έτσι τα είχα, το master πάντα δίπλα από την τροφοδοσία δεν πάει;(και το χαρτάκι πάνω στον δίσκο αν το κοιτάω καλά έτσι πρέπει να δείχνει). τώρα άλλαξα το jumper και το έβαλα στην θέση cable select. Γενικά αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βάλω μια έκδοση linux σε ένα παλιό pc. Έκανε κανονικά boot αλλά μετά δεν μου αναγνώριζε μάλλον τον σκληρό και κόλλαγε η εγκατάσταση στις ρυθμίσεις ακόμα. Τώρα στην θέση cable select πάει κάπως καλύτερα, τουλάχιστον βρήκε σκληρό και γίνεται η εγκατάσταση. Στα bios δεν κοίταξα αν έχει αλλάξει κάτι στην ένδειξη.
Candlemass Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δεν έχει σημασία σε ποιά θέση της καλωδιοταινίας θα μπεί, το μόνο που μετράει είναι η δήλωση του δίσκου μέσω των jumpers. Δηλαδή βάζεις το jumper στη θέση master, εκτός εάν υπάρχει θέση "single" εάν έχεις ένα μόνο δίσκο πάνω στο ide bus. π.χ. οι WD θέλουν να ορίζονται σαν single εάν δεν υπάρχει δεύτερος.
TheELF Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δεν έχει σημασία σε ποιά θέση της καλωδιοταινίας θα μπεί, το μόνο που μετράει είναι η δήλωση του δίσκου μέσω των jumpers. Μην το λες,εξαρτάτε και από την μητρική, στης παλιές έχει σημασία,πλέων στης καινούργιες ναι όπου και να μπει το ίδιο είναι.
Candlemass Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μπα, σε όσες έχουν περάσει από τα χέρια μου (1998-...) με IDE/ATAPI, σε καμμία δεν είχε σημασία, ακόμα και σε IDE/PIO συστήματα. Αφού όταν είδα την εικόνα, νόμιζα ότι είναι καινούργια κόλπα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα