Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Έχω δώσει ένα παλιό μου desktop στους γονείς μου για να έχουν με έναν Q6600 / NVidia 8800 GTS 320mb / Asus P5K-E WiFi AP και μου παραπονιούντε εδώ και καιρό ότι κάνε σαν το Κεντέρης στην όπισθεν. Ε λέω καμιά ψήκτρα θα χάλασε ή κάτι παρόμοιο. Έρχομαι, όντως ο θόρυβος έρχεται από το CPU fan το οποίο τρέχει 3500 RPM συνεχώς (φαντάζομαι 100% load), λέω ζέστη έχει, Air Condition το σπίτι δεν έχει και λέω φυσιολογικό. Αλλά ρε παίδες, ανοίγω να δώ θερμοκρασίες και παθαίνω ένα mini εγκεφαλικό (δες φωτό). Είναι δυνατόν να έχει +-95 C σε όλα τα core και να μην έχει κάψει τα πάντα; Διάβασα στο internet ότι σε full load δεν πρέπει ξεπερνάει τους 60-70C (αυτές οι θερμοκρασίες είναι μετά από κανα 2ωρο χωρίς να κάνει τίποτα - browsing). Μετά πιο κάτω είδα και την 8800 GTS πάλι και εκεί κάτι 70αρια+. Άνοιξα καθάρισα το ανεμιστηράκι και ότι βρήκα εκεί κοντά αλλά μάταια. Υπάρχει κάποιος να μου προτείνει μια ψήκτρα, έτσι, όσο γίνεται ποιο αθόρυβη - μιας και το pc είναι για word κλπ. και μια καλή παστούλα;

Και μια τελευταία ερώτηση, εντάξει το CPU Fan, το αλλάζω...Με την κάρτα γραφικών, τι γίνεται; Κάτι προσπάθησα και εκεί, όπου βρήκα τρύπα, το έβαλα...το σπρέι αλλά και αυτό τα ίδια. Ο γούγλης λέει το πολύ 80c σε full-load και μένα κάθεται στους 75C με το καλημέρα!

Δημοσ.

Σε τι κουτί όλα αυτά και με ποσα ανεμηστήρια...??

Στην καρτα οι θερμοκρασίες αν και ανεβασμένες δεν είναι και τραγικες... ειδικα με τα 42αρια που χτυπατε εκει κατω στο Ελλαδα..

Απο εκέι και πέρα στον επεξεργαστή κατα 99,999999% δεν έχει πατήσει καλά (καταραμένα push pins)... ελπιζω καινουργια θερμοαγώγιμη να εχεις βάλει...

Δημοσ.

Σε τι κουτί όλα αυτά και με ποσα ανεμηστήρια...??

Στην καρτα οι θερμοκρασίες αν και ανεβασμένες δεν είναι και τραγικες... ειδικα με τα 42αρια που χτυπατε εκει κατω στο Ελλαδα..

Απο εκέι και πέρα στον επεξεργαστή κατα 99,999999% δεν έχει πατήσει καλά (καταραμένα push pins)... ελπιζω καινουργια θερμοαγώγιμη να εχεις βάλει...

Μικρό κουτί, ένα ανεμηστηράκι, στην πίσω μεριά, και έχει μια τρύπα στα πλάγια που μόνο εξαγωγή αέρα δεν πρέπει να κάνει. Λες δηλαδή να είναι πάστα έ? Θα το ξανακοιτάξω, αν και νομίζω παστούλα είχε μόνη της η ψύκτρα (την είχα αλλάξει πέρσυ - αν θυμάμαι καλά).

Δημοσ.

Αν υπαχει θέση βαλε και έναν ανεμηστήρα να βάζει αέρα απο μπροστά...

Απο εκει και περα σου ειπα κατα 99,9% έχει φύγει καποιο push pin απο την θέση του και δεν πατάει καλα η ψύκτρα!

ποια παστα λες? αλλαγη ψυκρτας και κουτιου και αγορα ανεμιστηρων

Χρηματα τον ρώτησες αν υπαρχουν η μηπως εξαντλησαμε καθε αλλη πιθανη αιτία και εισαι 1000% οτι αυτα φταινε για τους 90+ στον επεξεργαστή?

Δημοσ.

φιλε stm00192 επειδη ειχα παρομοια περιπτωση (Athlon 64 X2 4200+ κλπ.) η λυση δοθηκε με ενα φτηνο κουτι, μια αλλη ψυκτρα, και ανεμιστηρια (3 x 80mm-αρια). (εννοειται και αλλαγη παστας).

διαφορετικα θα καει το μηχανηματακι. δεν μιλαμε για πολλα χρηματα: 25-30 ευρω για σκετο κουτι (με θεσεις για ανεμιστηρες), 6-10 ευρω για 2-3 ανεμιστηρες, και αλλαζει και παστα στην παλια ψυκτρα (ας την καθαρισει/φυσηξει καλα).

υπαρχει και η λυση να μην το χρησιμοποιουν το καλοκαιρι και ειδικα σε χωρο χωρις κλιματισμο.

τελος (το καλυτερο) υπαρχει η καλη και φτηνη λυση της πατεντας. Κανεις τρυπες στο πλαϊνο καπακι του κουτιου που εχεις και βαζεις εναν ανεμιστηρα.

Κατι σαν και αυτο, μονο που ο τυπας στο video τρυπαει την οροφη.

http://www.youtube.com/watch?v=nqFYLCli9qY

Δημοσ.

Και επειδή εσύ είχες καποιο παρομοιο πρόβλημα που κατα πασα πιθανοτητα το έλυσες και με τον λαθος τρόπο σημαινει ότι η καλυτερη λυση στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτη?

Και σε ξαναρωτάω αποκλεισαμε ΟΛΕΣ της αλλες πιθανες αιτίες για να φτασουμε στην έσχατη λύση της αλλαγής κουτιου και ψύκτρας?

Δημοσ.

Και επειδή εσύ είχες καποιο παρομοιο πρόβλημα που κατα πασα πιθανοτητα το έλυσες και με τον λαθος τρόπο σημαινει ότι η καλυτερη λυση στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτη?

Και σε ξαναρωτάω αποκλεισαμε ΟΛΕΣ της αλλες πιθανες αιτίες για να φτασουμε στην έσχατη λύση της αλλαγής κουτιου και ψύκτρας?

ffs! εχει δικιο ο stm ας δει αν παταει καλα η ψυκτρα πρωτα και μετα βλεπει αν χρειαζεται να αγωρασει κατι!αμα ειναι να στησει νεο pc απο τωρα γιατι εχει υψηλες θερμοκρασιες ο 6600...

btw δεν θα επρεπε να κλεινει αυτοματα για να μην καει η cpu?

Δημοσ.

δοκιμασε και με αλλο προγραμμα και τσεκαρε και θερμοκρασιες μεσα απο τη μητρικη

σε λιγες περιπτωσεις καποιο προγραμμα δε βγαζει τις σωστες θερμοκρασιες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@stm00192

αν διαβασες το πρωτο του post, δεν εχει προβλημα μονο με την cpu αλλα και με την καρτα γραφικων. Και εφοσον δεν πειραξε (δεν εβγαλε) καθολου την ψυκτρα της cpu ουτε της gpu (αλλα εκανε καποιο εξωτερικο καθαρισμο) ειναι φυσιολογικο να σκεφτω οτι φταιει το κουτι, δηλ. η ροη αερα μεσα και εξω απο το κουτι. Επειδη ειχα παρομοιο προβλημα με Athlon64 X2 4200+ (s939) και εκανα και αλλαγες σε παστες (δοκιμασα 2 διαφορετικες), δεν ειχα καλο αποτελεσμα. Οποτε επειδη ειχα ενα φτηνο κουτι απο e-shop (ενα μαυρο innovator 20-25 ευρω το ειχα παρει), το εβαλα με 3 x ανεμιστηρακια και ειδα διαφορα.

Για ψυκτρα ειχα δοκιμασει μια Zalman 7700CU (ολοχαλκινη) και μια Arctic Freezer 13, αλλα δεν ειχαν βελτιωθει πολυ οι θερμοκρασιες.

Γνωμη μου (για να του βγει φθηνα και να μην εχουμε και διαφωνια) ειναι να κανει ενα καλο καθαρισμα, να αλλαξει και παστα (οπως ειπες), αλλα το πιο σημαντικο να κανει μια πατεντα (οπως ειπα) και να κανει τρυπες για να βαλει εξτρα ανεμιστηρα. Ετσι θα του βγει και φθηνα. Απλα θελει λιγη δουλεια το ολο θεμα.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πεταχτώ σε κάποιο μαγαζί να πάρω κάποια πάστα, τώρα θα τον σηκώσω τον υπολογιστή να βάλω τα κλιπάκια καλά(εάν και εφόσον έχει φύγει κάποιο). Άνοιξα έτσι στα γρήγορα την πλαϊνή την πόρτα και τον άφησα έτσι να δω κάποια διαφορά, αλλά τίποτα, πάλι σαν τον μουτζούρη κάνει. Όσο για τα έξοδα, εντάξει, και για 50 ευρώ που λένε τα παιδιά, θα τα δώσεις, υπολογιστή δεν παίρνεις έτσι και αλλιώς με αυτό το ποσό. Αλλά μια ερώτηση ήθελα να κάνω, πες ότι βγάζω εγώ την ψήκτρα, για να ξαναμπεί θέλει πάστα, ή μπορείς να την εγκαταστήσεις ξανά με την προϋπάρχουσα;

Δημοσ.

Να πω και εγω τη γνωμη μου.

1) Ο φιλος ειχε τον υπολογιστη και τον εδωσε στους γονεις του. Με αλλα λογια αν ειναι θεμα ανεπαρκών ανεμιστηρων και κουτιου, θα το ειχε καταλάβει ο ιδιος απο πρωτο χερι όταν τον χρησιμοποιουσε. Εκτος αν εφερε τον υπολογιστή από τη Σουηδία ή δε τον χρησιμοποιουσε ποτε καλοκαίρι. Οπότε θεωρώ ακυρο το να του προτεινουμε νεα κουτια,cpu cooler ,case fan Κλπ.

2)Με βάση το παραπάνω θεωρώ ότι απλώς θέλει ενα καθαρισμό από σκόνες, καθαρισμό ψύκτρας επανατοποθετηση παστας,και σωστή τοποθέτηση της ψυκτρας. Επίσης ελεγχο ότι ολα τα ανεμιστηρια δουλευουν. Με αυτά ο υπολογιστής θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση όπως οταν τον χρησιμοποιουσε ο ιδιος. Αν ειχε θεμα θερμοκρασιων τοτε θα το ειχε καταλαβει φανταζομαι.

3)Φυσικά και αν βγαλεις ψυκτρα θα βάλεις νεα παστα. Επίσης αν μετα τον καθαρισμο και την επανατοποθέτηση δεν εχεις πολύ καλες θερμοκρασίες, πχ χτυπάς 65-70 βαθμούς σε full load, μπορεις να δοκιμάσεις undervolting.

4)Αν ο φιλος θυμάται οτι ο υπολογιστης του ειχε απο παλια θεμα με θερμοκρασίες ή παρολο τον καθαρισμό την επανατοποθέτηση και το Undervolting δε φτάσει σε καλες θερμοκρασιες(κατω από 60-62 χωρις Overclock σε full load) τότε ισως ειναι θεμα κουτιου-ανεμιστηρων..

Δημοσ.

οι 95 βαθμοί είναι πραγματικοί;

εάν όντως έχει τόσους (έστω και πάνω από 60) λογικά δε θα μπορέσεις να πιάσεις την ψύκτρα με το χέρι (η οποία πρέπει να πατάει καλά).

** σε απάντηση του ποστ σου, πρέπει να βάλεις καινούρια πάστα.

Δημοσ.

Προτού προβείς σε οποιαδήποτε αγορά / αλλαγή και επειδή έχουν περάσει απο τα χέρια μου 3-4 q6600 με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα θα αναφέρω απλώς τα εξής

Σιγουρέυτηκες ότι στην επιφάνεια της ψύκτρας δεν έχει καθίσει σκόνη? Όπως αναφέρει ο baskon παραπάνω και συμφωνα με τις δικές μου περιπτώσεις είχε μαζευτεί σκόνη στην επιφάνεια της ψύκτρας κάτω απο τον ανεμιστήρα οπότε και ο αέρας δεν περνουσε μέσα απο την ψύκτρα.Έτσι ο ανεμιστήρας δούλευε full και η ψύκτρα παρέμενε ζεστή.(95+ βαθμούς ο επεξεργαστής)

Αν δέν έχει σκόνη τότε το πιο πιθάνο είναι να μην κάθεται καλά η ψύκτρα.

Ενδεικτικά αν θυμάμαι καλά μετά τον καθαρισμό / επανατοποθέτηση με καινούργια πάστα η θερμοκρασία έφτανε 68 με full load.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...